Najciekawsza klasa

Zaczęty przez tensai, Styczeń 18, 2007, 07:10:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

File

moim zdaniem na pk jest bardzo dobry SR ...
po pierwsze : ma najczestsze kritikale ..
po drugie : duzo dex
po trzecie: najwiekszy speed ( ojj nie dogonia CIe.. )
po czwarte : najwieksze uniki
po piąte : najszybciej strzela
wpisz sobie w video.google  i poszukaj jak on działa xD

Jesli cie koles dogania to wyciagasz Daggera i lecisz ze skilami od sztyletów :)

Kazdy lubi cos innego ja tylko dosuwam pomysł :P

fedur

Cytat: Fenrirus w Luty 08, 2007, 12:51:47 AM
nie sadze
nie kazdy nekro nie

oj jednak widzialem juz takie sytuacje ze nawet necro z summonem i TP jak dostawal 2 krytyki od HE to lezał potym...

Cytat: Fenrirus w Luty 08, 2007, 12:51:47 AM
oj wpadles

wiem rudy mnie wystrzelał...

Koszalek

... a dla mnie najciekawszy jest bh ...
a dlaczego? Bo lubie inaczej ;) - nic nie musze kupowac, wszystko moge wyspoilowac i u znajomej krasnalki - Warsmith zlozyc.
Mam kupe ciekawych czesci do zbroi, broni, itemkow - o ktore sie wszyscy zabijaja, spoiluje sobie matsy i skladam.
Robie questy - ktore sprawiaja kupe radochy (czesto w party - tak, tak), expuje gdzie chce i z kim chce,
kazdy bierze mnie chetnie do party i bez koniecznosci dzielenia sie spoilami (i tak chetnie to robie).
w ogóle - kazdy lubi Krasie - oprocz nadasanych magow oczywiscie - ale tych jest coraz mniej  :P
W normalnych warunkach jestem trudny do zabicia, a nawet przy probie zaczepki - wystarczy krotkie: "LOL"
i w 99% odchodza - przeciez wiadomo, ze dobry Kras ma HP od cholerki, a i stunem potrafi pociagnac.
Tak, tak - Kras to bardzo sympatyczna postac w L2, a BH - coz - bez BH to wszyscy na golasa by biegali - heheheheh!
Albo na 60 lvl ciagle w D-grade  :P

Dev

Najfajniejszą postacią do pekowania jest summoner, można chodzić w szajs ciuszkach i wymiatać :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

fracti

Devotion nie jest szajsem ;) A w nim nie tylko summoner wymiata. Tylko many malo..

Vascius

Mnie tam za przeproszeniem gówno obchodzi która klasa wymiata w pvp, czy pve, dla mnie liczy się klimat, wczucie się w postać takie "odgrywanie roli" jak to ktoś wcześniej powiedział. Dlatego właśnie zacząłem grać BD na low-rate servie, bez wcześniejszego sprawdzania tej postaci na hi-ratach bo mi się podoba w w ogóle DE są klimatycznymi charami  :D :P Jak czasami wchodze do gry kiedy nie ma nikogo do party dla mojego BD to sobie wtedy gram Warlock'iem (ludzki summoner) i też mi się bardzo podoba ( KOCURY rulzzz heh) Kiedyś próbowałem grać SH na serwie 4x (dla mnie to już hi-rate w porównaniu z moim 2x xD) i znudził mi się szybko. Oczywiście to tylko moje opinie, nie chce później usłyszeć tekstów w stylu: "ale ty to n00b jeteś bo ci się SH nie podoba bo pewnie grać nie umiesz". Ranking moich ulubionych postaci:
1.Bladedancer
2.Warlock/Abysswalker
3.Temple Knight/Shillen Knight

Fenrirus

jesli widzisz ta drobna roznice miedzy "znudzil mi sie" a "jest nudny" to nikt nie bedzie cie jechal od ty noobie(przypominam ze noob pochodzi od new be czyli po polsku ktos nowy w grze, ktos kto sie dopiero uczy zasad itp itd)

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

fracti

Noob != newbie. Noob to osoba ktora mysli ze wie najwiecej, mimo ze wcale tak nie jest, czesto poprawiajac osoby siedzace w temacie i znajace sie na rzeczy.
SK jest jak kazda postac, czyli moze ale nie musi sie znudzic - jest bardzo uniwersalna (jaki gracz taki build, jak przy wiekszosci charow, o ile gra osoba, ktora wie co robi, a nie patrzy na innych, a potem mowi, ze ta postac mi nie pasuje, bo cos tam..) i ciezko przewidziec SK w pvp, przez co jest bardzo ciekawie.

Vascius

Spoko, spoko co do tego nooba to właśnie wiem że pochodzi od słowa newbie, nie od gracz który jest "lamerem"

mati153

Noob=postać która dopiero zaczyna grać w daną gre :o
Na potwierzenie moge powiedzieć że często w grze słychać zdania typu:
Każdy z nas był kiedyś noobem.

Dla mnie ciekawą postacią jest SoulTaker(necro).
Z tp masz na full buffie praktycznie 12k hp:P
Owner

MonT

Najlepsi sa summonerzy na m.atk buildzie.

fracti

Wlasnie ze noob nie pochodzi od newbie - dwa zupelnie inne slowa. A tak mowia bo nie wiedza co znaczy to slowo, no chyba ze faktycznie byli noobami i sie nawrocili.. :shock:
Anyway dzieki radzie jednego z kolesi tu sie wypowiadajacych znalazlem postac ktora mi sie gra swietnie, ta rada: wybierz postac taka, ktora przypomina ci siebie - wtedy da ci najwiecej przyjemnosci/satysfakcji z gry ;) bez znaczenia jaka jest w pvp, pve itd..

Lookas84

Zgadzam się w pełni z Clyde'm.Jeśli ktoś szuka postaci najciekawszej dla siebie niech stworzy tą która odzwierciedla jego samego.Ja obleciałem bardzo dużo postaci i wszystkie nudzily mi się już na etapie ok 50 lvl-u.Dopiero postać którą stworzyłem niedawno mi odpowiada i mam przyjemność z grania nią.Także rada:bierz postać taką jaką chciałbyś być gdybyś żył w czasach magii i miecza (  :P ) i graj nią bez względu na to jak sobie radzi pvp i pve.Masz czuć klimat i uosabniać się z nią.

Dziękuję za uwagę  :D

Kostek(...)

paladyn to najbardziej klimatyczna posta wedlug mnie :P fajnie sie nim gra i w ogole jesli caly czas expimy zapominajac o pvp i jest wcale nie najgorsza postac :)

fracti

Dla kogos innego bedzie inna postac klimatyczna, najlepsza itd, bo on nia gra. Ja np nie czepil bym sie destro, mimo ze moj kumpel bardzo go lubi i wg niego jest klimatyczny - tak, jest klimatyczny, ale to klimat nie dla mnie. Tak samo jest z innymi postaciami ;)

Fenrirus

o to chodzi przeciez po te jest tyle klas zeby kazdy mogl znalezc dla siebie cos milego

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Lookas84

Ja tu nie napisze jaka postac jest najciekawsza i najbardziej klimatyczna bo sam takiej szukalem bardzo dlugo i wiem ze ciezko znalesc taka dla siebie ale ze swoich spostrzezen moge napisac ze NAJMNIEJ CIEKAWA jak dla mnie jest ogolnie rasa ludzi w tej grze.Kiedy gralem postaciami ludzkimi nudzily mi sie bardzo szybko.Moze dlatego ze jest to rasa tak jak wiadomo wysrodkowana...czyli parametrowo srednia we wszystkim.A jesli postac ma byc ciekawa musi sie czyms wyrozniac.Nie twierdze ze rasa ludzka jest slaba...jest ona nawet faworyzowana przez tworcow gry mozna by rzec(wystarczy spojrzec na skille np daggerow czy lucznikow roznych ras i porownac je)...ale po prostu wedlug mnie brak jej klimatu.Klimatycznej postaci radze wiec szukac wsrod przedstawicieli pozostalych ras :P
Zastrzegam sobie iz jest to tylko i wylacznie moje zdanie :)

Koni

Hmm... jak wybrać postać <-- Poradnik :D

1. Zastanów się jaki styl gry lubisz. Naparzanie z łuku, chodzenie z dwoma mieczami, czarowanie, czy wspoaganie czarami, czy walke mieczem i tarczą itp.
2. No to dobrze. Wybrałem postać walczącą mieczem i tarczą. Szukam ich opisu. Nie ciekawi mnie bycie elfem, nudzi mnie Dark Avenger, lubie i czarować i coś pomachac mieczem, chce zadawać duże obrażenie względem innych tanków.
3. Wybrałem SK.

Jak wybierasz maga, to ponownie zastanawiasz się czy chcesz przypieszczyć czarem aż strach, czy wolisz czarowac z szybkością karabiny maszynowego, czy ci się podoba ogień, woda, czy jak necro lubisz.... transfer paina :D

I aż do skutku - zastanawiamy się nad danym stylem gry i jego aspektami.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Zychu

Jedź stary w SK - ta postać się nie nudzi :P A do tego jak masz "łep" to możesz nieźle pozamiatać w pvp, mi się jeszcze sorcek tak nie nudził(mogłem godzinami oglądać te jego cudownie wyglądające nuki :)), ale nie gram nim bo ogólnie nie za bardzo przepadam za magami - za łatwo mają :P Ja muszę grać czymś co mi da wyzwanie(np. rozwalić phropetem destroyera... niee chyba trochę zbyt skrajny przykład), wtedy gra się nie nudzi bo kombinujesz 24/7 i myślisz co jeszcze możesz zrobić, żeby się "dopakować"

fracti

Cytat: Koni w Luty 19, 2007, 09:09:16 AM
Hmm... jak wybrać postać <-- Poradnik :D

1. Zastanów się jaki styl gry lubisz. Naparzanie z łuku, chodzenie z dwoma mieczami, czarowanie, czy wspoaganie czarami, czy walke mieczem i tarczą itp.
2. No to dobrze. Wybrałem postać walczącą mieczem i tarczą. Szukam ich opisu. Nie ciekawi mnie bycie elfem, nudzi mnie Dark Avenger, lubie i czarować i coś pomachac mieczem, chce zadawać duże obrażenie względem innych tanków.
3. Wybrałem SK.

Jak wybierasz maga, to ponownie zastanawiasz się czy chcesz przypieszczyć czarem aż strach, czy wolisz czarowac z szybkością karabiny maszynowego, czy ci się podoba ogień, woda, czy jak necro lubisz.... transfer paina :D

I aż do skutku - zastanawiamy się nad danym stylem gry i jego aspektami.
Tez tak myslalem, ale warto tez wziac sytuacje servera pod wzgledem party. Co z tego, ze zrobilem postac ktora mi sie bardzo podoba, jak solo nie da sie expic, a o party troche ciezko? Wkurzylem sie i tymczasowo opuscilem mojego AW i zaczalem machac dwurakiem - wybralem destro. W sumie nie wybralbym tej postaci z jednego powodu - w PvP zostaje w tyle (maly mov speed), ale na serwie x4 to nie ma takiego znaczenia, bo glownie jest to PvE, a do tego jest stworzony.

Lookas84

A ja mam jedno pytanko.Kiedys przegladalem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie ale znajdowalem albo skrajnie rozne odpowiedzi albo nie znajdowalem ich w ogóle :? Pytanie brzmi nastepujaco:Jak SK radzi sobie w solo expie??Wiem ze pvp to to i tamto ale exp wazniejszy.Wiec jak on sobie solo poradzi expiac w porownaniu do expa solo takiego wlasnie destro czy jakiejs innej postaci.Magow oczywiscie nie wliczam.Chodzi mi o postacie walczace w zwarciu.

Sam gram AW ale tak jak napisal kolega Fracti samemu exp idzie raczej ciezko glownie przez nie najlepsza obrone i straszliwie mala ilosc HP.Czy SK bedzie expil efektywniej i szybciej??

Pytanie moze i nie w tym dziale ale slowo "SK" czesto tu padalo wiec moze odpowiedz na moje pytanie sprawi ze sie ludzie zastanowia nad ta postacia bo z tego co wiem ciekawa jest choc nie gralem nia 8)

Marc1n

SK expi spokojnie sam do 60+, ale musi mieć na sobie 3 cubici i nie najgorszy sprzęt ;)
HATE ME MOAR!

fracti

Wystarcza dwa: vampir i ten od debuffa (kurde ale ja szybko nazw zapominam), ten co rzuca posiona jest malo przydatny. I fakt SK moze dlugo solowac. Kumpel soluje destro.. Ma juz 71lvl na EPI x4.

Dev

ja bije bez kubików albo z samym vampirkiem ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Koni

Ja expie z 3 cubami, z bss. Wystarczy zrobić sobie krasnala z 20 lvl, robić ssd/bssd i czasem cry D :P
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->