Walka dwoma mieczami

Zaczęty przez Dan900, Luty 04, 2007, 09:43:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dan900

Prosilbym o poradnik co do walki dwoma mieczami. Chodzi mi glownie zeby bylo opisane gdzie je kupic i jak je "zdwojnic" :P
Są dni są chwile są ludzie i debile

MonT

Zacznijmy od tego, ze dwa miecze top (lub zblizone) danego grade daja duale o jeden grade wyzszy - np. dwa samurai long swordy (top C) daja nam duale top B, ale juz stormbringery (slabe C) daja nam duale C, mieszanki mieczy B i A zawsze daja duale grade wyzej.
Do zlozenia duali potrzebujesz jak sie domyslasz dwoch mieczy (skad ja to wiem;]) jednej klasy (polecam www.lineage2.com tam sprawdzisz czy takie duale jak sobie wymarzyles istnieja), miecze D i C mozna laczyc w miastach, oplata jest zazwyczaj niewielka ilosc adenek + wielka ilosc stone of purity. B i A natomiast (dajace duale A i S grade) moze polaczyc tylko blacksmith of mammon - o tym panu gdzie indziej na forum) on wymaga od nas ancient adenek, takiego papierka od duali (dual craftsman stamp czy cos takiego, zapomnialem jak to sie nazywa) i chyba czegos jeszcze.
Chyba wszystko mniej wiecej opisalem.
PS. Aha zapomnialem dodac, ze duale B mozna laczyc tylko u kowala w Aden, nizsze np. w Giran czy Dion.

Dan900

no zalozmy ze mam jakiestam 2 miecze d i ide do kowala i potrzebuje tych 2 mieczy oraz jakiejs ilosci stone of purity tak? A co to to crystal count?

slepy13

AyGo

NO jezeli do niego pojdziesz i odpowiednia opcje wybierzesz to bedziesz mial napisane co potrzebujesz i ile takze TAK:D Z A grade dualami jest juz gorzej bo trzeba sie napocic zeby AA zebrac ale jak masz qmpli to latwo zrobic party w cata i spokojnie nazbierasz (zreszta wystarczy isc np do DO i krzyknac !lfp i zaraz dostaniesz zaproszenia na party) ...
AyGo

MonT

Cytat: Dan900 w Luty 04, 2007, 10:18:47 PM
no zalozmy ze mam jakiestam 2 miecze d i ide do kowala i potrzebuje tych 2 mieczy oraz jakiejs ilosci stone of purity tak? A co to to crystal count?
Aha zapomnialem napisac ale na polaczenie dwoch mieczy D nie bedziesz potrzebowal SoP tylko troche adeny i krysztalow D grade. Crystal count (wziales to zapewne ze stronki;]) jest to przelicznik ile krysztalkow 'robi sie' poprzez skrystalizowanie tych duali (krysztaly sa rowne grade'owi duali).

Dan900

Dan900

juz zrobilem moj pierwszy dual :)

/Cubu$
Na drugi raz edytuj posty...

slepy13

Gratuluję, tylko mała prośba, następnym razem edytuj posty :-)