Macro , cp kilicker

Zaczęty przez szynek, Marzec 16, 2013, 08:35:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

szynek

Siema , mam jeden problem . Istnieje jakies makro do farmy ? np: Ja mam ustawione 1. /target moba 2. /attack tylko że musze czekać zanim ten mob zniknie i dopiero potem moge bic drugiego , mozna jakos ustawic zeby nie trzeba bylo czekac tego "znikania" (Ustawiam sobie zeby caly czas mi klikalo przycisk [wkladam śrubokręt w klawisz] ) .

A drugie pytanie wlasnie czy znacie moze jakies DOBRE cp klikacze , spamery "przyciskow"?

haran

Jak nie chcesz czekać aż zniknie, to możesz używać "next target".

L2tower ma opcje "klikacza", a nawet zdecydowanie więcej!

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

JamesDoakes

nie da się tego zrobić bez podklejania swojego kodu pod proces L2, ew. można spróbować jakimś programem sprawdzającym kolor pikseli, ale też nie koniecznie musi to działać dobrze :P
Jak grasz na jakimś lipnym serwerze sprawdź L2towera i zRangera, na lepszych masz antyboty które skutecznie blokują tego typu 3rd soft i trzeba się mocno natrudzić żeby go odpalić (czytaj: znaleźć speca w reverse engineering który napisał by obejście).

Ryane

Cytat: kornes w Marzec 16, 2013, 08:48:44 PM
na lepszych masz antyboty które skutecznie blokują tego typu 3rd soft

raczej nie.

Jesli nie chce ryzykowac mozesz uzywac prostszych botow dzialajacych na pikselach, ktore z reguly dzialaja dosc dobrze. Towery, rangery i inne podobne pozwalaja na wiecej, ale uzywanie ich jest ryzykowne.

Arimas

Auto-hot key, można ustawić nawet asystę całego party boxów ale auto farmy to raczej nie zrobisz.

p.s. nie rozpisywać mi się tutaj na temat używania radarów i botów bo będą %  :)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

JamesDoakes

autohotkey ma funkcje do czytania pixeli, więc dało by się zrobić autofarme na 1 konkretnym spocie w którym nie trzeba chodzić za mobami :P

roli

To nie jest bot, jest to materiał edukacyjny.
http://www.youtube.com/watch?v=gdu3diaBaKw

W AH da się jeszcze lepsze cudeńka napisać, natomiast to co jest wyżej jest wczesną wersją makra, którą używałem za czasów azure, później innovy i następnie na jakimś ruskim prive. Projekt porzucono :P

Muza dodana z yt, ponieważ wcześniej była nagrana rozmowa z ts'a :D

Odpowiadając na pytanie "czy mozna jakos ustawic zeby nie trzeba bylo czekac tego "znikania"" da się, ale na macrach można to zrobić tylko poprzez posiadanie przynajmniej 2 mob targetów. U mnie śmigało :P

JamesDoakes

też kiedyś napisałem w AHK coś podobnego jak grałem na serwerze z lameguardem, tylko bez żadnego GUI. Pobierałem położenie okienek z targetem i hp/cp/mp z pliku chyba windowsinfo.ini w /system (ścieżkę do folderu z procesu l2.exe) i potem co pół sekundy wyliczałem procentową ilość HP targetu czytając pixele w konkretnym zakresie okna L2 :P
Po zabiciu zmieniał target używając macra na nazwę innego moba na spocie lub jak nie łapało targetu to nexttarget. Nawet miałem system antyobstacle :D jak hp nie spadało przez 10 sekund to zmieniałem target, bo prawdopodobnie postać się zaciela o jakiś kamień drodze do moba.

szynek

Prosilbym o jakis latwy program do spamowania typu minimakro , klika sie jeden klawisz i spamuje np F5 i drugi klawisz zeby wylaczyc.. Tylko jakis program ktory chodzi na wiekszosci serwerow , bo duzo tych spamerow testowalem , ale nic nie chodzi .
Moge dodac ze serwer to l2j h5.

CytatOdpowiadając na pytanie "czy mozna jakos ustawic zeby nie trzeba bylo czekac tego "znikania"" da się, ale na macrach można to zrobić tylko poprzez posiadanie przynajmniej 2 mob targetów. U mnie śmigało :P

Chodzi ci o :

1. /target Chimera of darkness
2. /attack
3. /target Chimera of Earth
4. /attack

Czy jak ?

Ryane

Cytat: szynek w Marzec 17, 2013, 08:40:05 PM
Prosilbym o jakis latwy program do spamowania typu minimakro , klika sie jeden klawisz i spamuje np F5 i drugi klawisz zeby wylaczyc.. Tylko jakis program ktory chodzi na wiekszosci serwerow , bo duzo tych spamerow testowalem , ale nic nie chodzi .

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,39670.0.html
Punkt 3.

szynek

Cos mi nie chodzi , jak odpalam skrypt kraszuje gre ;-)
A jak mam wlaczonego skrypta i chce wejsc na serwer to nie daje rady zalogowac do "wyboru postaci" .

MastJedi

Aaa to juz wiem czyje boty lezały obok bossa...
next target rulez :D
hahaha

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

JamesDoakes

Cytat: MastJedi w Marzec 18, 2013, 02:23:30 AM
hahaha

Pozdrawiam
przeciez na wescie działają wszystkie boty to po co ktoś miałby się bawić w next target :D

szynek

Nie gram na zadnym wescie  :)
Ten ahk nie dziala na tym serwerze..

roli

Cytat: szynek w Marzec 17, 2013, 08:40:05 PM

CytatOdpowiadając na pytanie "czy mozna jakos ustawic zeby nie trzeba bylo czekac tego "znikania"" da się, ale na macrach można to zrobić tylko poprzez posiadanie przynajmniej 2 mob targetów. U mnie śmigało :P

Chodzi ci o :

1. /target Chimera of darkness
2. /attack
3. /target Chimera of Earth
4. /attack

Czy jak ?
jedno macro np na F1 /target mob1
2 macro np na f2 /target mob2
autoit jest jeszcze, ale nie wiem czy na pełnym ekranie on działa

Cytat: MastJedi w Marzec 18, 2013, 02:23:30 AM
hahaha

Pozdrawiam
zapewne jakieś smart ruskies, poza tym na chronosie nie grałem, a tego macra bym nie używał tylko normalnego bota jak już :P

szynek

Cytata tego macra bym nie używał tylko normalnego bota jak już :P

Wole nie ryzykowac , ale watpie zeby FREE dzialaly..

Ryane

Dzialaja :) Nie wiem jak z frostem, ale na wszystkich innych serwerach na 100% dzialaja te mniej zaawansowane boty.

MastJedi

Cytat: kornes w Marzec 18, 2013, 05:34:26 AM
przeciez na wescie działają wszystkie boty to po co ktoś miałby się bawić w next target :D
No ponoć działają...
Ale powiedz to tym którzy farmili w MoSie...
albo LoA...
i nieostrożnym mainom/operatorom też...

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;