Quest na Soultaker'a

Zaczęty przez Korni, Luty 23, 2007, 08:43:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Korni

Witam jestem tu nowy, a w Lineage nie gram za dlugo. Gralem troche na serwie Abyss 300x i mam problem z questem na soultakera:D. Moglby mi ktos podac linka do tego questa?? najlepiej po polsku:P

AyGo

To jest po prostu quest na 3 profke tylko zmienia sie NPC u ktorego go zaczynasz:)
Tutaj masz link do oficjalnej stronki gdize znajdziesz u kogo zaczac: http://www.lineage2.com/Knowledge/quest6.html
A tutaj masz opis questa po polsku:
1. Udajemy się do npc1 aby rozpocząć quest
2. Otwieramy mapę i klikamy target loc. i idziemy tam
3. Po pogadaniu z npc2 (każdy ma innego) udajemy się na Hot Springs (teleport z Forge Of Gods) i znów spoglądamy na mapę w poszukiwaniu kolejnego npc3
4. Udajemy się do npc4 Jeremy, dość trudno go znaleźć, ale prowadzi do niego charakterystyczna ścieżka w górę. [część questa dostępna od 73lvla]
5. Każe on nam zabić 50 pająków, 50 kwiatków i 50 psów/wilków quest: The Finest Ingredients
6. Gdy zdołamy to zrobić wracamy do Jeremego.
7. Dostaniemy crylolite, który musimy oddać npc3 w punkcie 3
8. Udajemy się tam gdzie pokazuje nam mapa i gadamy z kamieniem, po czym wracamy do npc2
9. Udajemy się do npc2, który każe nam iść *mapa - target loc.* i zabić aniołki. Aniołków jest całe stadko, więc walka z paroma naraz jest nieunikniona, trzeba je zabijać aż dostaniesz amulet. Po czym gadasz z kamieniem...
10. Gadamy z npc2, po czym udajemy się *mapa - target loc.* i zabijamy quest monstera. W tym pukcje współczuje bufferom/dealerom, gdyż quest monster musi być zabity całkowicie SOLO! Gdy ktoś cię uleczy lub dotknie quest monstera, znika.
11. Wracamy do npc2, każe nam on wybrać, gdzie chcemy bić moby w Varce, Ketrze Uwaga! Varka = Ketra, a Ketra = Varka. [część questa dostępna od 73lvla]
12. Każe on się nam udać do Varki albo Ketry i gadać z npc5 Silenosem albo npc5 Orkiem (zależy, co wybraliśmy) przed wejściem, do obu tych miejsc jest teleport.
12. Zabijamy 100 mobów i wracamy do npc5 - mamy alliance lvl 1
13. Od tego samego npc5 bierzemy questa na 2 lvl alliance i udajemy się do Varki/ketry aby zabić 300 mobów (200 słabych i 100 mocnych, to jest najdłuższa część questa..)
14. Gdy skończymy tą cześć questa możemy spokojnie chodzić po ketrze lub varce
15. Bierzemy od npc5 orka/silencosa quest nr 2
16. *mapa - target loc.* udajemy się tam i gadamy z npc6, każe nam on wykraść totem z samego centrum wioski przeciwnika (ketra/varka).
17. Kupujemy key of thief w magic shop (jeden starczy) i udajemy się do wioski (bez danców bd się nie obejdzie)
18. *mapa - target loc.* otwieramy skrzynkę i mamy totem
19. Wracamy do npc6, a następnie podążamy za mapa do kolejnego kamienia
20. Następnie musimy ubić *mapa target loc.* 700 mrówek/żuczków (są słabe, ta część questa zajęła mi tylko 2/3h)
21. Idziemy do kamienia (mapa...) i gadamy
22. Udajemy się do Hunters Village i podążamy za mapą
23. Po pogadaniu z kamieniem pojawia się npc i quest monster, pomagamy npc7 zabić mobka
24. Gadamy z npc7, a potem z kamieniem
25. Udajemy się do npc1
26. Dostajemy sporo expa, 5kk oraz 3 klase + book do enchantowania skilli (uwaga możemy wybrać tylko jeden skill!)

Mam nadzieje ze dasz sobie z nim rade choociaz dluuuuga droga jeszcze zamin zostaniesz Soultakerem:D

Powodzenia ...
AyGo

Korni