Co wybrac?

Zaczęty przez Tihea, Marzec 05, 2007, 07:54:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tihea

gram kilkoma postaciami na infinity i co niektore sa juz gotowe do suba i teraz  zostal mi sie dylemat ktorej suba zrobic bo moje mozliwosci przewiduja zrobienie suba jedynie jednej postaci. wczesniej pytalem sie o suba dla SPSa byla decyzja ze bedzie to EE ale teraz gotowe do suba sa takie po9stacie jak Tyrant i tu jedyny sub jaki przewiduje to Destro. nastepne to sorc i tu nie wiem co wybrac chyba neklro i to samo mam nekro dla ktorgo nie wiem co dac.
   Krutko:
sps/ee
tyrant/destro
sorc/nekro
nekro/?

jakiej postaci proponujecie abym suba zrobil. zaznaczam ze gram bardziej pod expa niz pvp aczkolwiek zdarzaja sie momenty gdzie return nie raz by tylek uratowal (sps/ee). ss/nekro ownator jakich niewiele. tyrant/destro blood tornado+haste +sb+qr + tallum heavy +totem  bizon + fist fury ojjj te krytyki rozwalaja. no i nekro ktoremu nie mam zbytnio pomyslu co by tu innego muc dac. pp odpada bo zawsze mam bufy pod reka (doslownie zawsze pp +se) ale biszop to moze byc dobry pomysl.

prosze o pomoc w dokonaniu wyboru
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Senintal

Jesli grasz dla expa to ja bym proponowal nekro/pp albo sorc/pp, no i tyrant/Wc moim zdaniem bylby dobrym rozwiazaniem. Stale buffki sie przydaja :P.A dodtakowo jesli wezmiesz xx/prophet to masz roota co baaaardzo ulatwia expienie :D.

Daab

będziesz expił mająć suba 78/78 ? Ja bym radził coś z NIE buferów. (myśląc raczej o pvp bo bufki zawsze tam od kumpla z klanu dostaniesz, a warto by posłużyć sie wtedy jakim summonkiem. Wtedy to troche jak np. necro/wk/ 0,75pp ^^ więc to bym polecał. :D chociaz root kusi.
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Senintal

Gybym ja mial takie postacie to wybralbym Tyranta i zrobil suba WC, poniewaz dzieki temu dostaniesz duzo bonusow takich jak:
- pasywy na wszystki armorki, weapon mastery, anti magic itd.
- buffy (nie ma jak swoje buffki :P)
- silnego draina (fakt, na statach tyranta nie bedzie taki super ale zawsze cos :D)
- boost mana, fast mana recovery, boost HP, fast HP recovery
- swietny skill soul cry

I jakies jeszcze pierdoly. Ogolnie mowiac taka postac z chant of vampire jest cholernie trudna do zaorania czy to w pvp czy pvm. Takie jest moje zdanie  :)

Thorns

wiesz kazdy EXP sie zawsze konczy.. wbijesz 78 i 100% wykupisz wszystki skile i co dalej? wtedy zostają przyjemnosci typu siege/pvp/coloseum/RB   każda z tych postaci po sub potrafi wymiatac co do pvp to SPS/EE z dobrym sprzetem jest mocny sleep/cansel  troche wody i po sprawie  :P  tyran/daestro  klimatyczna postac,  co do necro to tylko z obserwacji moge powiedziec bo nigdy nie mialem ale najczęsciej brany sub to PP lub DA

choose your destiny   8)

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Tihea

jak juz mowilem dla postaci nekro, ss, sps, tyrant przewiduje tylko jedena kombinacje subki.  bufy pp i se mam zawsze pod reka (dual box :P ) dlatego nie zbyt mnie ciagnie do pp czy wc.a kiedy konczy sie exp to albo tak jak Thorns mowisz zostaje juz tylko pvp etc. albo poprostu zaczne nastepna postac doprowadzac do konca swego zywota :P. na razie potrzebuje pomocy jak jakiej postaci suba zrobic.
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.

Hodiel

ja bym zrobil sps/es dla duzego cast.spd, a jesli mowisz ze na dualu masz se i pp to tym bardziej. tyle ze w c5 maja znowu oslabic kunia i tp w robe ma dzialac tylko w 25%, wiec nie jest to rozwiazanie zbyt przyszlosciowe. mozna tez sps/ee bo z pow'em, empem, na buffach pp expilo sie bedzie zajebiscie a i w pvp wymiot tez bedzie
dla tyranta cokolwiek bys nie wzial to bedzie spoko, i ol, i wc, i destro - zalezy jak chcesz grac
sorc... hmm... sam ma sorca i przez pare dni zastanawialem sie jaka by mu subklase zrobic i doszedlem do wniosku ze zadna subklasa nie bedzie w 100% dobra dla sorca
sorc/pp, buffy zawsze mozna dostac, kupic albo co, a robienie subklasy dla samego roota, pasywnych skilli i boost hp jest bezsensu. sorc/nekro, na lepsze by wyszlo zrobienie suba nekrem, bo z sorca i tak nie bedziesz mial az tak wiele: nowe nuki, surrender+gloom, cancel, pare debuffkow, skille pasywne. sorc/warlock, wlasciwie wyjdzie prawie na to samo jakbys zrobil sorca/nekro tyle za na warlocku masz o wiele mniej skilli do bicia niz na nekrze, za to warlock ma troche mosniejsze summony, cubici, arcana agility(czy tam jakas inna) - i to jest wg mnie najlepsze rozwiazanie dla sorca. sorc/da - lepszy bylby nekro/da. sorc/pal - lepszy bylby nekro/pal.
dla nekra to tylko pp,da i sorc. no i moze jeszcze pal. tu tez jesli bys robil nekrem subke to wez co ci bardziej odpowiada.
ale m isie wydaje ze jednak spsem najlepiej subka zrobic :P
infinite........................

Thorns

No zanim na DN wejdzie C5 to jeszcze troche czasu minie :-) wiec nie mozna patrzec pod tym wzgledem....

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Hodiel

ale kiedys przyjdzie taki dzien i wszystkie sps/es beda plakac :P
tak samo wszyscy mysleli ze dominacja he/pp nigdy sie nie skonczy a tu nagle maja im obciac p.atk :) i juz nie beda mieli tak ciekawie bo w koncu sie mniej wiecej wyrowna na serwie, jesli chodzi o pvp. no i dodatku he/pp stanowia okolo 10% populacji serwera :P

Thorns

z tym obcieciem He/pp  to bajka juz mieli to zrobic dawno a jednak  caly czas jest..  bo musieli by tez obciac wszystkie kombinacje warrior/mag    bo np. PP daje mnoznik  x 1,5 do weapon mastery.. tak samo inne łaczenia np. HE/wk + buff jeszcze lepiej wymiata.. a jak by to zrobili to juz by byla przeginka bo wtedy by totalnie magowie dominowali... a przeciez na to nie mozna pozwolic ^^

Hodiel

tak przynajmniej pisal drejk ale ci co juz graja troche dluzej na dn wiedza ze nie warto wierzyc w to co on wypisuje :|
bo z tymi he/pp to teraz jest lekka przesada, tym bardziej ze tak latwo dostac teraz luki s grade
tak jak kiedys ludzie uwazali za nobow wszystkich co grali th (tak bylo jak ja zaczynalem ;p) to teraz za takich uwaza sie he/pp'ow... niektorzy z nich prezentuja naprawde zenujacy poziom... ale oczywscie to tylko stereotyp, nie obrazajac innych porzadnych he/pp :D

@Tihea, moze jak masz troche wiecej czasu i ochoty to zrob ktoras z tych postaci crosssuba np. tyrantem retaila na nekro - zeby sie szybko expilo, potem suba dn'owskiego tyrantem na th albo he :)

Tihea

Cytat: Hodiel w Marzec 06, 2007, 09:07:57 PM
@Tihea, moze jak masz troche wiecej czasu i ochoty to zrob ktoras z tych postaci crosssuba np. tyrantem retaila na nekro - zeby sie szybko expilo, potem suba dn'owskiego tyrantem na th albo he :)

nierozumiem. chodzi ci oto zebym zrobil subke retailowa np tyrantowi na nekro. nastepnie dojechal do 76-78lvl takiemu nekro o rodowodzie tyrant zrobil dragonowskiego suba np. na pp? (tyr, nekro/pp?) myslalem ze dragonowska sube mozna zrobic jedynie z rodzimej rasy np. elf-sps/ee a nie np human-sps/ee

Hodiel

nie wiem czy taka mozliwosc jest na infi ale w kazdym razie na dragonie mozna zrobic tak: wyexpiasz jakas postac do 76, powiedzmy ze jest to nekro, potem robisz nim retaila na np. sh, dobijasz 76 lvl retialowi i mozesz wtedy na subklase dragonowska wybrac albo jakas klase z humanow albo z dark elfow np. nekro/bd albo nekro/sk - tak zwany corss sub, tyle ze ludzie cos ostatnio maja do drejka pretensje dosyc powazne ze to wprowadzil bo powstaloby duzo roznego rodzaju wymiataczy typu tyrant/lucznik itp wiec pewnie drejku niedlugo usunie ta mozliwosc. a no i pisal ze jesli ktokolwiek juz zrobil taka subke to horna dostanie spowrtem :P

Tihea

loool to ja spsowi robie retaila na sorca i wezme dragonowska sps/nekro? lool chce taaak :P

Thorns

rozczaruje was ale juz tak raczej nie mozna drake zlikwidowal ten "BUG"   mozna brac sub "dn" tylko ze swojej rasy.. nawet po retailu.. wiec jesli masz np.  TH i zrobisz retaila na Sps to i tak miedzy nimi przelączas sie u NPC ale nie macie kili wspólnych.. wiec jesli zrobisz sub DN na wybranej postaci (th lub SPS) to tylko z takiej rasy na jakiej statach sie aktualnie znajdujesz... bo do sub retail i sub DN sa osobne NPC..

Hodiel

z tego co wiem to nie byl zaden bug tylko drejk zrobil to naumyslnie, no ale ze ludziom sie to nie spodobalo wiec usunal mozliwosc posiadania takiego suba. paru ludzi zdazylo juz nawet wyexpic tego retaila i zrobic taka subke na dragonie :D widzialem np. nekro/sws i sr/tyrant :P

Daab

Cytat: ThornsPL w Marzec 07, 2007, 04:01:13 PM
rozczaruje was ale juz tak raczej nie mozna drake zlikwidowal ten "BUG"   mozna brac sub "dn" tylko ze swojej rasy.. nawet po retailu.. wiec jesli masz np.  TH i zrobisz retaila na Sps to i tak miedzy nimi przelączas sie u NPC ale nie macie kili wspólnych.. wiec jesli zrobisz sub DN na wybranej postaci (th lub SPS) to tylko z takiej rasy na jakiej statach sie aktualnie znajdujesz... bo do sub retail i sub DN sa osobne NPC..
Obecnie można zrobić coś takiego : sps/ee || necro/pp    ??
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Hodiel

tak, akurat z tym nic sie nie zmienilo. na dn zawsze mozna bylo robic suby laczone i pewnie to nigdy tu sie nie zmieni
chyba ze drejku znowu wpadnie na jakis szalony pomysl...

Thorns

Nie no bez przesady łączone SUBY to główna zaleta DN i to co rozróznia go od innych serwów.. to na 100 % sie nie zmieni  :P

Tihea

moge mo9jemu spsowi zrobic sube DN na sps/ee i potem retaila na nekro ktoremu tez bym zrobil dn na nekro/bishop? czyli sps/ee + retail nekro/bish? dwie osobne laczone suby.... da sie tak?

System

Ne da sie.... subka retailowa to suba retailowa, jezeli moznaby tak robc moglaby spelniac 2 postaciez subami...
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"