Moonstone

Zaczęty przez jacool, Marzec 22, 2007, 01:08:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jacool

Jak zdobyc moonstone shard? Słyszałem , że z shamanów na blazing swamp , ale jeżeli chodzi o artykuły potrzebne do alchemii wypadają mi z nich tylko quicksilvery. Proszę o szybką odpowiedź.

Zorgo90

Najłatwiej właśnie z shamanów na BS. Po zabiciu shamana dostaniesz Reagent Pouch, z którego potem dosajesz losową rzecz z czterech: Moonstone, Quicksilver, Lava Stone, Volcanic Ash. Lecą też w TOI ale nie pamiętam z jakich mobów, ale tam ciężej samemu, bardziej się opłaca na BS

Daab

a tka naprawde to najbardziej opłaca sie kupic :) czemu ? pouche lecą chyba z ratem 50% a sznasa na zdobycie akurat   moonstone wynosi 25%. czyli 50% podzielić na 4 daje nam szanse zdobycie moonstona z jednego szmana :)
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Majes

To jeszcze wyjaśnijcie na co się wymienai te moonstone'y ;) Dobrze mi się wydaje, że duże ilości tego wymienia się na horn??

Daab

Cytat: Majes w Marzec 22, 2007, 07:04:32 PM
To jeszcze wyjaśnijcie na co się wymienai te moonstone'y ;) Dobrze mi się wydaje, że duże ilości tego wymienia się na horn??
2500 + cośtam = 25 Lunargent

25 lunargent +2kk AA = horn u mammona. Było gdzieś w tym dziale o tym :)

Zorgo90

Generalnie są one używane do robienia retail suba (100 moonstonów) i noblessa (500 moonstonów). Liczby w nawiasach są podane dla najniżeszj temperatury w mixing urn. Jeżeli ktoś zaryzykuje wyżesze do zrobienia moondustów lub luneargentów i mu się powiedzie to nie będzie potrzeba ich aż tylu

matimm

ja na moje 100 na quest retaila potrzebowałem bez przerwy 4h expa tam, więc uzbieranie dużej ilości nie stanowi dużego problemu. Teraz tylko 500 na noblessa i potem upatruję w sprzedawaniu moonstone niezły zarobek ;D

na 3 w ToI leci i przy szczęsci można dostawać po 2 moonstone. Ale fakt, najłatwiej na BS ( dla he/pph średnio mob na 1 krytyka lub 2 normalne strzały )

matim

Zorgo90

Niestety na Dragonie sytuacja nie przedstawia się tak wesoło, bo obecnie bs jest najbardziej przeludnioną lokacją (zaraz po woa). Prawdopodobieństwo zdobycia 100 moonstonów w 4h jest praktycznie niemożliwe teraz bo po pierwsze nie ma mobów do bicia (dużo ludzi) a jak już jakiegoś bijesz to ksują :/

System

To ja kupie na nightmare moonstone'y ;))
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Daab

Cytat: Zorgo90 w Marzec 23, 2007, 10:24:53 AM
Niestety na Dragonie sytuacja nie przedstawia się tak wesoło, bo obecnie bs jest najbardziej przeludnioną lokacją (zaraz po woa). Prawdopodobieństwo zdobycia 100 moonstonów w 4h jest praktycznie niemożliwe teraz bo po pierwsze nie ma mobów do bicia (dużo ludzi) a jak już jakiegoś bijesz to ksują :/
2 godziny to tak średni 26 stonków :)