Shadow vs Raven vs Dragon

Zaczęty przez Boomer, Marzec 24, 2007, 10:10:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Boomer

Mianowicie chodzi mi na którym serwie jest najmniej donatorów z broniami+20, na którym z nich jest przyzwoita gospodarka oraz mała ilością downów i lagów. Ostatnio troche grałem na Dragonie ale downy są czesto co bardzo denerwuje a szanse z donatorami w uczciwej walce prawie nie możliwe. Chciałbym pobawić się na DN ale nie wiem na którym serwie, słyszałem ze Shadow jest rewelacyjny. Niestety Dragon troche mnie zawiódł i nie wiem czy dalej sie na nim męczyc czy moze rozpocząć przygodę na którymś z pozostałych serwów. Pozdro

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

Daab

Cytat: Boomer w Marzec 24, 2007, 10:10:22 PM
Mianowicie chodzi mi na którym serwie jest najmniej donatorów z broniami+20, na którym z nich jest przyzwoita gospodarka oraz mała ilością downów i lagów. Ostatnio troche grałem na Dragonie ale downy są czesto co bardzo denerwuje a szanse z donatorami w uczciwej walce prawie nie możliwe. Chciałbym pobawić się na DN ale nie wiem na którym serwie, słyszałem ze Shadow jest rewelacyjny. Niestety Dragon troche mnie zawiódł i nie wiem czy dalej sie na nim męczyc czy moze rozpocząć przygodę na którymś z pozostałych serwów. Pozdro
Gospodarki (ceny) są mniej więcej porównywalne. DOnatorów sporo na dragonie ale ponoć produkcja +25tek wstrzymana juz :) Downów ostatnio mniej. Ja gdybym zaczynał jeszce raz też bym się zastanowił :) ale już mam tutaj postacie i zostane na x15. wydaje mi się żę powinienes się zastanowić na Shadołem XD
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Koleks

Dragon Rulez!!!
Nie ma donatorów, lagi zdarzają się raz na miesiąc ( i to po kilak sekund) a downy to tylko wtedy jak GM wprowadza coś ciekawego co bardzo pomaga innym graczom....
Najlepsi GM w ogóle dostosowują się do gracza a nie do serwera, pomogą ci w każdej sytuacji ;)

Ysia

MYSTERIUM TREMENDUM

Zorgo90

Cytat: Koleks w Marzec 24, 2007, 10:27:57 PM
Dragon Rulez!!!
Nie ma donatorów, lagi zdarzają się raz na miesiąc ( i to po kilak sekund) a downy to tylko wtedy jak GM wprowadza coś ciekawego co bardzo pomaga innym graczom....
Najlepsi GM w ogóle dostosowują się do gracza a nie do serwera, pomogą ci w każdej sytuacji ;)

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Jak dla mnie Raven odpada na początku, grałem trochę na nim i strasznie laguje, nawet jak jest status light. Co do Shadow to nie wiem bo nie grałem, ale generalnie słyszy się o tym serwie dobre rzeczy, a dragon jak to dragon, przepełnienie (dualboxy, L2walkerzy = laaagi), cheaterzy, od ilości donatów aż głowa boli. Jedyne co się na dragonie poprawiło to trochę mniej down'ów ostatnio ;) więc jeżeli nie masz dobrych postaci na dragonie i dużo znajomych to zastanowiłbym się nad zmianą serwera ;)

Elvin

Dragon - StarWars
Raven - chOOjnia, lagi, dziwny GM, spoil x3 xD, duza roznica pomiedzy wyposazeniem (kiedys gralo tam tylko pare klanow (bo maszyna byla super uber słaba) ktore dorobily sie full A/S, 78/78 itd, i to kontrastuje bardzo z nowymi)
Shadow - z tych trzech najlepszy serwerek, teraz laguje bo wstal niedawno i maja problemy ze sprzetem x), donatorow wcale nie tak duzo (cale trzy czerwone bronie :O), gospodarka sie po downie zmienila nieco, ceny poszly niestety w gore >__>, gra sie przyjemnie, jednak shadow to shadow  :P

matimm

chciałeś powiedzieć całe 3 czerowne bronie z donacji, bo misssylvia zrobiła krisa na +16 i duale d grade na +16 ;D ceny spadają wyraźnie => przed downem SOM kosztował od 800-500kk, teraz za 400kk idzie kupić, Soul Bowy także tańsze, przed downem po 600kk, teraz widziałem za 400kk, Elementa Sword 140kk, Dragon Slayer 300kk. Gospodarka daje rade :D nie jest źle. Lagów już wyraźnie mniej, a i za niedługo jest planowane update sprzętu ;D

na raven znów pustki :D ciężko o sprzęt. bez znajomośni -> cóż, powodzenia.

matim

Elvin

No i na raven gra Jedi & spółka
szkoda czasu na ten serwer :O

SHADOW FTW!!!!11

Daab

Niekwestionowanym plusem dla shadow jest niezależność od Drake'a  8) (bo  chyba tak jest ?: ) )
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Boomer

Chyba przekonaliście mnie do Shadowa... zresztą to właśnie na Shadow rozpocząłem swoja przygodę z L2 i po długiej tułaczce po innych serwach znów tam wracam :P

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

Eug

ceny na shadow zmienily sie dosc dziwnie, bo a grade poszedl w dol, dokladnie tak jak matim pisze, ale za to b grade poszedl w gore
ale najwazniejsze jest to ze oplaca sie cos craftowac (na dragonie to chyba tylko s grade sie oplaca craftowac...)
duza wada shadow sa te cholerne lagi, no i brakuje nowych graczy od ktorych mozna matsy skupowac, bo chwilowo ceny cbp skoczyly o 100% a spoilowac mi sie nie chce

Elvin

Wiesz lagi to problem ktory minie, wraz z nowym sprzetem itp :P
Ale od biedy da sie grac, na dc expilem lucznika wczoraj i nie padlem ani razu ;P ( mimo lagow co jakis czas)

matimm

grać jak najbardziej się da :D sam expiłem swoją retailową subkę ( tylko 62 lvl ) na najtwardszych mobach na blazig ( ciemno czerwone ) i się dało ;D
co do cen, racja, że b grade bardzo skoczyło :S widziałem valhalle czystą za 250kk a z Acu za 350kk, a np taki Elemental kosztuje 145kk Oo
co do nowych graczy ... myślę, że będzie przybywać, shadow ma dobrą renomę.
co do matsów ;D idź poexpić na ketre, varke, hot spring albo na bs to szybo będziesz miał matsy ;P
ja własnie konczę kolekcjonować matsy na draconik bow ( matsy tylko z dropa ) i nawet nieźle poszło ;D

ja lubię shadow za klimat ^^, exRage vs reszta serva xD

n0rtec

Shadow rulzz!!
Malo n00bow i serio zajebisci ludzie po obu stronach("dobro" i "zlo" ;) )
Zajebiste mass pvp, siege i klimacik tego nie znajdziecie na zadnym innym serwie z DN...

Pan mordu zginal, ale przed smiercia splodzil legion smiertelnych potomkow.
A slady ich przejscia bedzie znaczyc chaos!

Elvin

n0rtec

dobra 1 idiota ze zbugowana postacia sie zawsze znajdzie :P

Pan mordu zginal, ale przed smiercia splodzil legion smiertelnych potomkow.
A slady ich przejscia bedzie znaczyc chaos!

matimm

a właśnie, co z Vidmarem w ogóle ... ostatnio doszedł do klanu w którym jestem, a już następnego dnia go nie było Oo ... czy coś przeskrobał ? może powinienem o czymś wiedzieć ? xD

z poszanowaniem matim

Elvin

A w jakim klanie jestes?:>

A przeskrobal tylko to ze jest dresem i bezpowodu atakuje starych wrogow robiac syf miedzy calymi klanami ^^