Summonerzy

Zaczęty przez Kretek, Maj 03, 2007, 12:04:50 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Który summoner jest najlepszy według Ciebie?

Warlock
37 (42%)
Elemental Summoner
15 (17%)
Phantom Summoner
36 (40.9%)

Głosów w sumie: 88

Zyth

Cytat1. Podstawowe 3 summony maja takie same statsy, roznia sie buffami summonera i skillami.

No i to własnie strasznie je oddziela, bo jakoś ja widze różnicę pomiędzy kaiem a soulessem.

Cytat2. Jak grasz w klanie nukerow to es moze sie przydac na raidy

Wr tez sie przydaje na raidy z Queen do pt lukow.

Ryltar

CytatPs raczej dla samotnikow:) Niby nightshade dobry to tankowania ale sk>ns

A SK moze w C4 zmieniac cele graczy na siebie?(NS to umie i debuffuje).

sm0ku

nie wiem co moze sk w c4 bo na servie na ktorym gram skille sa c5:)
Czyli hate aura tankow dziala rowniez na graczy, plus sk ma arresta.

Wl 7x

UrShak

grr waham sie czy zagrac PSem czy WL. W sumie podoba mi sie wl i jego kotki, ale nie moge zniesc jego wygladu w BW light ( a innych opcji nie widze)  po prostu wyglada strasznie przez duze S... WTF
I co ja mam zrobic ?:P bo mrocznosc Dark Elfow czasami mi sie przejada no i drazni mnie ten 4 summon ( nic ciekawego nie ma ).

AyGo

Tiaa to Ci powiem ze masz problem... Co masz zrobic? Nie graj summonerem :) PS dla Ciebie ma nieciekawego 4 summona (chyba o nighshada chodzi :?:), WL wyglada do bani w BW (ale nie koniecznie musisz miec B grade mozesz miec C lub A lub nawet S grade... ) a ES to elf (czyli niech Ryltar Ci powie jaki jest:P)...

Hmm mozna powiedziec ze PS pewnego rodzaju "porazka" z tym "czwartym" summonem ale wydaje mi sie ze cubami nadrabia za wszystkie cztery... :) :)))))))
AyGo

sm0ku

Cytat: UrShak w Maj 17, 2007, 08:21:05 PM
grr waham sie czy zagrac PSem czy WL. W sumie podoba mi sie wl i jego kotki, ale nie moge zniesc jego wygladu w BW light ( a innych opcji nie widze)  po prostu wyglada strasznie przez duze S... WTF
I co ja mam zrobic ?:P bo mrocznosc Dark Elfow czasami mi sie przejada no i drazni mnie ten 4 summon ( nic ciekawego nie ma ).

laska wl nie wyglada tak strasznie w bw light:)

male = fail;P

Wl 7x

UrShak

Nieeeee, mam ochote na summonera ;]
Tak chodzilo mi o nighshade.
No C grade to robe ( pewno to bedzie karmian, w ktorym wyglada jak jak.... jak CIOTA ), Do A grade jeszcze daleka droga, a o S grade juz nie wspomne.
No wlasnie cuby ma fest fajne heh, co ja mam zrobic?:P
PS - fajny wyglad, zajefajne cubici, wkurzaja mnie te summony ( sa zbyt mroczne xD ), brak warrior bane, Assassin Servitor jest slaby, Warrior Servitor WLa juz jest fajniejszy
WL - zjebany wyglad na maksa ( az nie moge patrzec w monitor), cubici niezbyt mi sie podobaja, ale za to summony ma fajne, ah te kocurki... jeden ruby, drugi biega jak popaprany, krolowa dachowcow ma przydatne czary w party ;]  No i ma jeszcze mage jak i warrior bane... ;]

Eh jakby nie mogli polaczyc dobrych cech PS i WL w jedno ;D tylko z kazdym musi byc cos nie tak

Ryltar

CytatTak chodzilo mi o nighshade.

Spotkalem kiedys na innym serwie PS ktory prawie ciagle uzywal NS.Po czasie sie spytalem go czemu akurat ten summon.Zdziwilem sie jak mi pokazal co on robi w mass pvp.Poprostu za cholere nikt nie mogl stargetowac healera czy inny slabszy cel,dodajcie to jeszcze ze leczyl.Nigdy nie bylem przekonany do NS ale po tym co widzialem to jak dobrze sie nim gra to jest dobrze.Tez widzialem na Allseronie typa jak walczyl na arenie NS.Typa wykonczyl na czas leczyl sie NS i zmienial cel typowi.Jak MP z NS zeszlo to leczyl sie jego healem a sam go tez leczyl ^^

CytatPS - fajny wyglad, zajefajne cubici

Cuby to bez kitu sa FTW.Magiczny Stunt to jest cos co mnie kladzie nawet MJ nie pomoze ^^

Cytatbrak warrior bane

Jak jestes SM to grozniejszy jest mag niz warrior.Jedyna zaleta warrior to to ze usuwa WW ale generalnie kaplani po 7x sami usuwaja i blokuja jeszcze to.

CytatAssassin Servitor jest slaby, Warrior Servitor WLa juz jest fajniejszy

Jak masz 78 to nie uzywasz zadnych warrior/assassin/mage servitor tylko Final ktory jest fucking owned...

CytatWL - -_-'any wyglad na maksa ( az nie moge patrzec w monitor)

A to zalezy ^^

Fajny dekolt nawet ma ^^ w DC

MJ Light...no facet to jakos dziwnie wyglada ale w DC jest znosny ^^

Cytatcubici niezbyt mi sie podobaja

One sa do dupy ale na 7x pokazuja pelna pare...

Cytatale za to summony ma fajne, ah te kocurki... jeden ruby, drugi biega jak popaprany, krolowa dachowcow ma przydatne czary w party ;]

Ta Kai dogoni wszystko ^^V

CytatNo i ma jeszcze mage jak i warrior bane... ;]

To jest jego chyba najwieksza zaleta :>

sm0ku

nom mi chodzi o to ze ns w ogóle nie jest zly, jest bardzo fajny bym powiedzial nawet, tylko to czy bedzie potrzebny zalezy od klanu/party. na male party jak brakuje healera czy tanka jest w pytke a i do pvp hate aura sie przyda, z tym ze wszystkie jego turbo zdolnosci moga lepiej wykonywac inne klasy, a blessinga queen nic nie zastapi:)

A co do ziomka co ciagle latal z NSem to odpowiedz na pytanie "czemu" jest imo prosta -  5%;PPP

Co do cubow to wszystkie sa fajne i tyle:P Ten ESa co robi dot tez jest imba, zdziwilem sie jak zobaczylem jak to zre hp i jak czesto sie uruchamia, choc przyznac musze ze spark PSa mi sie najbardziej podobal. Nie zebym narzekal na paralyze mojego WLa, jak wejdzie to zawsze koniec pvp, tylko ze z tym wchodzeniem to bywa srednio..

Wl 7x

Ryltar

CytatA co do ziomka co ciagle latal z NSem to odpowiedz na pytanie "czemu" jest imo prosta -  5%;PPP

Tu chodzilo o pvp...

CytatTen ESa co robi dot tez jest imba, zdziwilem sie jak zobaczylem jak to zre hp i jak czesto sie uruchamia

118 na tick to sporo ^^

Cytatchoc przyznac musze ze spark PSa mi sie najbardziej podobal

Dla mnie CC jest lepsze niz DoT.

CytatNie zebym narzekal na paralyze mojego WLa, jak wejdzie to zawsze koniec pvp, tylko ze z tym wchodzeniem to bywa srednio..

Ten cubic dopiero robi sie Pr0 na 7x.

UrShak

Cytat: Ryltar w Maj 18, 2007, 12:32:22 AM
CytatTak chodzilo mi o nighshade.

Spotkalem kiedys na innym serwie PS ktory prawie ciagle uzywal NS.Po czasie sie spytalem go czemu akurat ten summon.Zdziwilem sie jak mi pokazal co on robi w mass pvp.Poprostu za cholere nikt nie mogl stargetowac healera czy inny slabszy cel,dodajcie to jeszcze ze leczyl.Nigdy nie bylem przekonany do NS ale po tym co widzialem to jak dobrze sie nim gra to jest dobrze.Tez widzialem na Allseronie typa jak walczyl na arenie NS.Typa wykonczyl na czas leczyl sie NS i zmienial cel typowi.Jak MP z NS zeszlo to leczyl sie jego healem a sam go tez leczyl ^^

CytatAssassin Servitor jest slaby, Warrior Servitor WLa juz jest fajniejszy

Jak masz 78 to nie uzywasz zadnych warrior/assassin/mage servitor tylko Final ktory jest fucking owned...

CytatWL - -_-'any wyglad na maksa ( az nie moge patrzec w monitor)

A to zalezy ^^

Fajny dekolt nawet ma ^^ w DC

MJ Light...no facet to jakos dziwnie wyglada ale w DC jest znosny ^^

Cytatcubici niezbyt mi sie podobaja

One sa do dupy ale na 7x pokazuja pelna pare...

Cytatale za to summony ma fajne, ah te kocurki... jeden ruby, drugi biega jak popaprany, krolowa dachowcow ma przydatne czary w party ;]

Ta Kai dogoni wszystko ^^V

CytatNo i ma jeszcze mage jak i warrior bane... ;]

To jest jego chyba najwieksza zaleta :>

Mi tam NS w ogole nie podchodzi :P wole bardziej expa niz mass pvp, po za tym od tego jak juz wspomniale sa inne klasy, ktore robia to o wiele lepiej....

Co do finala to wez najpierw wbij 78 :D

Wyglad w A grade da sie zniesc, mi bardziej chodzi o ten BW light ( najbardziej mi sie staty podobaja :P )

Zyth

Ja mam zamiar biegac do 78 w drake, zobaczymy czy mi sie uda, jak nie, to ewentualnie BW set sobie zloze, co to broni to chyba poczatkowo duale bo mam je na +8, chociaz uwazam, ze duale to nie najlepsza bron dla summonera, a do tego aby byc Wrlockiem zostalo mi tylko 40% i brzydkie questy na suba. ;)

UrShak

Hmm dobra zdecydowalem sie na PSa, przekonaly mnie cubici i wyglad dark elfki ^^
Mam takie pytanko - jak walczyc z daggerami ? Jak podejde to mnie zdmuchnie blowami, a uciekac raczej tez nie ma sensu, bo jest szybszy i zaladuje mi backstaba.

walker

Na cale szczescie malo ludzi potrafi walczyc z summonerami , a z tych co umieja to  na szczescie nie wszyscy sa nozownikami takze mozemy liczyc na to ze w 70% noz zainteresuje sie summonem ... gf wroc jak Ci sie mp odnowi :) W pozostalych przypadkach - czyli my jestesmy na targecie sprawa sie komplikuje , bo pomimo tego ze wbrew pozorom blow na trasferze nie jest az tak niszczycielski , to juz w polaczeniu z blufem i zalaczeniem przez daggerowca ue stawia nas przed niezbyt mila perspektywa 30 sekundowych batow. Niestety nie da sie tego calkowcie wyeliminowac , wiec trzeba sie na ta ewentualnosc solidnie przygotowac poprzez maksymalne dopakowanie ilosci Hp - polecam soesa z b2b na 5 lewelu (nie kazdego stac wiec ghoul staff z 4 lvl b2b tez sie nada) + byle jaki toporek z healthem (trzymamy go w lapce tak dlugo jak posiadamy full hp - po spadku poziomu hp ponizej 75% poczatkowego stanu przezucamy na cos z acu , mozna sobie darowac bicie z reki bo  nozownicy/lucznicy  i tak nie boja sie wahlowania...) i na koniec jakies +5 do cona . Powinno nam to dac jakies 5k HP i 2 k CP , a ze polowa idze w summona to nozownik ma jakies 14k (WL) punktow do zbicia , teraz 2 tygodnie nie myc sie , nie golic i wypisz wymaluj destro :P W trakcie "gonionego" sadzimy w noza lodzika (ice bolt - w przypadku techow po wejsciu daje nam zwyciestwo - po wygasnieciu dasha poprostu do nas nie dobiegnie , mozna tez poswiecic 1 CONA na dyes +4DEX - 4 STR zeby dodatkowo zyskac kilak punktow przewagi w speedzie) i inne debufy jakie mamy na stanie (chaos,weaknes,slow, moga byc niby-nuki, a potem BANY) celem aktywacju cubicow z dystansu . Aha zdecydowanie odradzam na takie starcia roba z wiadomych wzgledow - do 77 bw light na 78 moznapokombi nowac z majem/nightmarem (i tak najlepszym wyjsciem bedize wyenchantowanie bw) . Moim przypadku taka taktyka pozwala na wygranie z nozami na 2 profce , na 3 (przez ten zasrany bluf :)) jest roznie , ale to przewanie noze schodza z "tego gowna nie da sie zabic" nad glowa z pola walki

Ryltar

Po co +5 do con? Starczy dac normalne summonerskie dye bo ten 1 con nie zbawi.

Solar

Cytat: Ryltar w Maj 18, 2007, 11:44:36 PM
Po co +5 do con? Starczy dac normalne summonerskie dye bo ten 1 con nie zbawi.
Bo niektozy mysla im wiecej tym lepiej :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

sm0ku

ja mam +5 con^^
Nie chcialem miec jeszcze mniej inta i robic na men, a tak zawsze jeszcze wiecej cp potow udzwigne;P

Wl 7x

Ryltar

CytatNie chcialem miec jeszcze mniej inta i robic na men, a tak zawsze jeszcze wiecej cp potow udzwigne;P

Nie no masz racje INT sie przydaje summonerowi xD
Ile CP pot wiecej? 5? Ja mam lepszy regen many,wiecej many i wiekszy m.def dzieki -4 int +4 men.

sm0ku

Cytat: Ryltar w Maj 24, 2007, 01:39:43 PM
CytatNie chcialem miec jeszcze mniej inta i robic na men, a tak zawsze jeszcze wiecej cp potow udzwigne;P

Nie no masz racje INT sie przydaje summonerowi xD
Ile CP pot wiecej? 5? Ja mam lepszy regen many,wiecej many i wiekszy m.def dzieki -4 int +4 men.

wiem co daje men, a int sie przydaje chociazby do sev heala czy debuffow, -10 (ewentualnie -8) inta robi roznice w liczbach, zreszta, kwestia wyboru, na c4 men to byla opcja "must" bo wszedzie necro latali, teraz nie jest az tak potrzebne, a mana i tak mi sie nigdy nie konczy bo zawsze latam w party

Wl 7x

Ryltar

Cytata int sie przydaje chociazby do sev heala czy debuffow

LOL? Wiesz jaka to jest roznica w Heal? Okolo 10.Debuffy? Jakie?

Cytatzreszta, kwestia wyboru, na c4 men to byla opcja "must" bo wszedzie necro latali

A co ma MEN do necro?

sm0ku

Cytat: Ryltar w Maj 25, 2007, 09:03:34 AM
Cytata int sie przydaje chociazby do sev heala czy debuffow

LOL? Wiesz jaka to jest roznica w Heal? Okolo 10.Debuffy? Jakie?

Cytatzreszta, kwestia wyboru, na c4 men to byla opcja "must" bo wszedzie necro latali

A co ma MEN do necro?

1.testowalem to na katsu jeszcze, serv heal z -10 intem i bez dyow i roznicca byla duzo wieksza niz 10hp, nie pamietam dokladnie ile ale chyba cos kolo 130. Tak wiem katsu bylo chujowe ale to chyba bylo tak jak powinno.
2. debuffy takie jak arcane distruption, wind shackle.
3. necro to ma do mena ze jak sie ciagle z nimi wlaczy to przydaje sie m def, a teraz walcze glowie z lucznikami, daggerami wiec wole wiecej hp.

Wl 7x

Ryltar

Cytat2. debuffy takie jak arcane distruption, wind shackle.

Ta za slabo to wchodzi...

Cytat3. necro to ma do mena ze jak sie ciagle z nimi wlaczy to przydaje sie m def, a teraz walcze glowie z lucznikami, daggerami wiec wole wiecej hp.

Yeah ~100 hp ciebie zbawi...

Cytat1.testowalem to na katsu jeszcze, serv heal z -10 intem i bez dyow i roznicca byla duzo wieksza niz 10hp, nie pamietam dokladnie ile ale chyba cos kolo 130. Tak wiem katsu bylo -_-'owe ale to chyba bylo tak jak powinno.

Roznice w Heal sa mikroskopijne wiec raczej ponad 130 to nie jest,u mnie to byla roznica ~18 dokladnie.

sm0ku

wow a men jest taki fenomenalny, robi wyjebana roznice..
ta gra polega na sumowaniu bonusow, 100 hp tu, 100 hp tam 100 gdzies tam i juz masz 300 wiecej.
a debuffy nie zawsze wchodza czasem musze pospamowac.
men sie bardziej przydaje solo playerom imo, ja wcale nie soluje.

Wl 7x

Solar

Tak int napewno przdaje sei summonerowi bardziej niz men co tam chodz summon mi padnie bo zabraknie mi many bede szczesliw ze wzucilem ws  :P summonerowi int jest tak potrzebne jak ciezki armor pp.......

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

sm0ku

a moze summon ci padnie bo bedziesz leczyc akurat o 130HP mniej w/e.
nie mowie ze int to najwazniejszy stats dla summonera.

Wl 7x