Necromancer vs Hawkeye

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 08:42:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

Nyggas

:oops: Tutaj żaden mag szansy wielkiej nie ma...
Gloom-> Slow -> Anchor -> I lać ile wlezie.
You know who I am bitch. I'm -=Mr. WestSide=-

Vote For:

Now I'm On The Top, Let The Champage Pop,
Throw You'r Hands In The Sky, Cuz
  -=Mr. WestSide=- Don't Stop!

Dev

Stunshot, snipe, double shot, regular, regular, stunshot, double shot i whoncu moze sue ida tego necra zadziabac.
Na full buffach necro ejst na 3 strzaly. Stunshot, snipe, regular, regular, regular i necro lezy
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

TruTherion

Na ja bym nie był tego taki pewny. Jeśli necros ma summona to trochę wytrzyma. A takiemy HE może zmniejszyć p. atc. A jeśli walka jest na full buffie, to stun nie wejdzie. Rozgarniony necro będzie wiedział, że mu na dzień dobry target zniknie.

Dev

Stunshot na necro i zadziabac summona nie problem ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

TheOwn3r

Self buff:
Necro zakłada MJ(robe ofc.), jeśli ma summona, to HE nie ma nawet co walczyc, jeśli nie ma, to walimy double shota, i potem normalnie.tak czy inaczej necro ownz na 1v1...szanse imo 80/20 Necro/He

Full buff:

He walnie 3 crity i bb ;]
;o

TruTherion

Cytat: Dev w Wrzesień 24, 2007, 03:40:05 PM
Stunshot na necro i zadziabac summona nie problem ...

Ja bym się kłócił. Z +4COn o stun tak łatwo nie jest, jeśli necro ma jeszcze resist stuna, to już zupełnie.
A jak wejdzie (pfi) doom, to my mamy pozamiatane. Do tego TP Necro, jego drain i vortex, no i debuffy.

Cytat: TheOwn3r w Wrzesień 24, 2007, 04:44:12 PM
Self buff:
Necro zakłada MJ(robe ofc.), jeśli ma summona, to HE nie ma nawet co walczyc, jeśli nie ma, to walimy double shota, i potem normalnie.tak czy inaczej necro ownz na 1v1...szanse imo 80/20 Necro/He

Full buff:

He walnie 3 crity i bb ;]

Jak Necro jest na full, to też wzrasta w siłę... A jak mu zbuffują summona, to aż strach się bać.

Serkhetar

Nekro vs HE, ciezko, ale wykonalne i technika prosta. Gloom, Weakness, Chaos, Vort, Kosc, Drain, Kosc, Drain, Kosc. Do tego Drainy zombiaka ile wlezie. I modlic sie, by nie wylapac 2 krytow raz po raz.

WAZNE.

Jesli HE ma Draco, tylko Gloom i spam Kosci na klate. Bez klatw, ani Draina, by szybciej nukowac i nie zblizac sie ponizej 900. I modlic sie, by zdarzyc zabic, nim strzeli. Wystarczy 5 do 6 Kosci. Jesli strzeli, nawet TP nie pomoze niestety. Majac za plecami WC, BD i SwSa, HE wali regulary po 5k, kryty po 12. Nic nie przezyje.

Serkhetar - SolPahntar d'SilInQuarth

Scorpion

CytatMajac za plecami WC, BD i SwSa, HE wali regulary po 5k, kryty po 12. Nic nie przezyje.
Dawno sie tak nie uśmialem-regulary po 5k... :P A i te 12k cryty to chyba w maga bez zbroi :P
...

TruTherion

No i nie mówiąc o tym, że szybciej będzie jak będziemy przeplatali kość z drainem, bo inaczej na reuse skilli będziemy czekać.

Teraz się zastanów co my mamy mając za plecami BD, SWS, EE... 30% szansy na magic crit... I naprawdę sporo p. defa + blok tarczą + przepakowanego summona.

No ale i tak 5k z regulary, to może z łukiem +50.

Serkhetar

Z Draco wylapiesz za tyle. Znajdz Sagittariusa z Draco i wyzwij na PvP zbuffowane. Kosci same po to, by nie spowalniac nukowania Drainami, ktore maja dlugi cast i reuse. Drainy wtedy, gdy dostajesz dmg. Zanim dostajesz dmg, same Kosci, bo sa szybsze. Nie wiem, co nosisz, ale w DC z Acu na broni + Acu/Bers/DoC, nie czekasz na reuse Kosci, mozesz spamowac nimi w tempie 2 na sekunde.

TruTherion

Fajne żarty opowiadasz... Nawet z songami kości nie nadążą sie odnawiać. Nadal będzie musiał chwile czekać i już lepiej draina rzucić.

A co do pvp, to już taki miałem kilka razy... Teraz ostatnio mojego tyrka w c greade na podobnym buffie atakowali łucznicy za 3k góra... A to był krytyk...
A mag w a greade i z enchantami ma dużo więcej obrony...

Scorpion

Zeby uderzyc za 5k vs 700 p defa, musial bys miec 25k p atak. Tyle na ten temat :P
...

Serkhetar

Spotkalem sie z takim dmgem na Allseronie u Sagitta na 78 + WC + BD + SwS. Kto wie, moze na tyle wypaczony serwer, i moze taki dmg miec miejsca nie powinien. Nie kluce sie, przedstawiam przyklad. Ogolnie w PvP z lukiem zawsze Gloom, Weakness, Chaos i Kosci do momentu, gdy oberwiemy, wtedy Kosci przeplatane z Drainem naturalnie. Co do reuse Kosci, w DC + Acu na broni + buff propa, DoC i songi, na reuse NIE czekasz. Spamujesz 2 na sekunde, jedna za druga. Oczywiscie na sobie +5 wit.

TruTherion

HE lvl 80 DYE +5STR, Draconic Bow +6, zbroja lekki draconic, buffy wszystkie na p. atc i crit dmg, bez buffow hero i kotka przeciwko 80lvl PP na selfie, vicious stance lvl 20:

Damage Dealt to Enemy       
zwykły atak - 859-949    z blokiem tarczą -608-673     
atak krytyczny - 3820-4223    zablokowany tarczą - 2707-2992

Serkhetar

Widac Allek juz w pseudolineage sie obrocil.

TruTherion

Nom bo na reuse musisz czekać... To sprawdzałem też na trochę spaczonym serverze (trochę.... tia jasne) WE... Tam miałem jeszcze RoB, wszelkie możliwe buffy na casta oprócz malari i na kość musiałem czekać. Co prawda chwilę, ale bardziej się opłacało już Draina castować.

Serkhetar

Eeehhh, ludzie... DC + Acu + prop buff + DoC i songi oraz +5 WIT na sobie i NIE czeka sie na reuse Kosci, no o co kaman. Idzie jedna po drugiej.

SQUIRREL

Kosc -  Drain - Kosc - Kosc - Drain - Kosc - Kosc - Drain...... tak jest najbardziej optymalnie co do tego reuse i strzelania ciagle koscmi bez czekania to -,-

MakePeaceOrWar

Summon ze stunem,bijący aktywnie,nekro wbija gloom,vortex i spam kosci.
Jesli to pojedynek to bez vortexa od razu,vorta bym puszczal jesli Sagg sie zajmuje summonem.
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

Mati_888

1. He na full bufie (Bd, SwS, Prophet, Elven Elder) Drakonic Bow + np 10, ta najlepsza zbroja dla HE (taka czerwona :P)

vs

2.Necro na full bufie (BD, SwS, Prophet, Elven Elder) Arcana Mace + np 10, DC

pyt. 1 Kto wygra ?
pyt. 2 Taki sam sprzęt tylko i wyłącznie na selfach, kto wygra ?

// Necro NIE MA summona
Abyss x3 :

Matiks - BH

Fargath

lol a co to niby za walka jak necro nie ma summona?? upośledzony jest że go niema??

Szewa

zalezy od tego czy anchor wejdzie w HE czy nie i czy necro ma summona

bula

Cytat2.Necro na full bufie (BD, SwS, Prophet, Elven Elder) Arcana Mace + np 10, DC
I lol'd ... necro bez empa, bez cova ktory bardziej by sie w tym wypadku przydal ... lol a nie fullbuff

tak samo HE g. a nie fullbuff