Abyss Walker vs Abyss Walker

Zaczęty przez Polgara, Maj 26, 2007, 04:29:37 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

czarnyindianin

Myśle ze w tym wypadku zadecyduje szczescie gracza. Temu, ktoremu czesciej beda wchodzic blowy wygra  :)
Żółwik w czerwonym berciku przebiegl mi przez droge

CzarnyIndianin GH/ST.. 78/78
Indianin SS/SD.. 78/78
Nightmare 30x

Dev

to ejst tak poryta walka ze omg ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Terradorn

Wszystko zalezy od 2 rzeczy:
1) komu wejdzie Hex
2) komu cześciej blowy wejdą

eee yyyy i to chyba by bylo na tyle.

<<< Gladiator >>>
Server : Allseron

Ryltar

Co z tego ze masz hex na przeciwniku jak zaden blow nie wszedl?

Elfares

Ale tak szczerze wy opisujecie "walkę na jednym poziomie" ale prawda jest taka ,że wystarczy lag żeby przegrać.. bądź są ludzie którzy grają postaciami i wykorzystują połowę skili.. np same blowy...
http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

myha

wcale nie od szczescia nawet tu mozna pokombinowac, hex, pb, odpowiedznie wykorzystanie trick i bluff a szczescie w blowach nie potrzebne bo na end game i tak wszystkie wchodza juz bardziej od szzczescia w innych skilach zalezy niz w blowach
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Itherus

Mortal Strike+VS---->Hex- Bluff- BS- LB-DB-BB-Bleed-Trick-BS-MB-DB-LB-Bluff-itd...

TruTherion

A przeciwnik załóżmy robi to samo... I kto wygra?

Arantiel

Mozna sprobwac wladowac stuna jesli walka zaczyna sie z wiekszej odleglosci. Z drugiej strony i tak pewnie ten atak zostanie przerwany trick'iem. Wiec znowu wszystko sprowadza sie do szczescia ;p

Ps. Szczesciu mozna pomagac xd

Imrazol

Jak sami napisaliście blowy mają tu kluczowe znaczenie, więc moim zdaniem (nie wliczając szczęścia) wygra postać o większym DEX.
I'm the angel...

Hermit

Głupotą jest mówić ,że wygra ten który będzie miał szczęście. Technika ,a nie szczęście ... wystarczy mały lag albo niech ci się komp zatnie i gf. A dodam ,że większości ludzi grających daggerami nie potrafi zrobić obejścia.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Zarean

Bo większość nie wie co to jest obejście, bo jak znajdują się tacy pr0ubermastahy, którzy piszą poradniki to używają tego pojęcia, ale piszą także:
"No i robisz obejście, oczywiście nie muszę ci tłumaczyć co to obejście, bo to każdy kretyn wie tępaku."

Poza tym obejście nie zawsze ci wyjdzie i możesz przez przypadek odsłonić plecy i gf.

Walki tych samych klas to ciekawe mogą być chyba jedynie u tyranta, glada i SK, bo oni mogą kombinować, a reszta to opiera się na tej samej taktyce, że aż żal się robi.
Chociaż u daggerowców nie można wymyślić innej taktyki(chociaż AW ma dużo możliwości obrania taktyki) to np. walka takich tępych gladów co robią dokładnie to samo to aż przykro się robi, że w ogóle nie myślą tylko robią jak pisało w poradniku.

Hermit

Nie przesadzaj nawet jak ci nie wyjdzie obejście to i tak w większości przypadków przeciwnik tego nie wykorzysta. Najlepsza zabawa jest jak zabijasz kilka zielonych osób którzy mają jednak takie eq jak twoje i później jak cię wyzywają od bugerów itp.
=

bula

CytatNie przesadzaj nawet jak ci nie wyjdzie obejście to i tak w większości przypadków przeciwnik tego nie wykorzysta.
w takim razie mam pecha >< mi jak za kazdym razem nie wyjdzie obejscie to dostaje deadly/lethal w plecy ^^
Cytat
Walki tych samych klas to ciekawe mogą być chyba jedynie u tyranta, glada i SK
moze dla ogladajacych ... bo dla walczacych to jest męka :>

Dev

Imo umiejętność graczy też ma duze znaczenie. Chociażby umiejętność retargetowania lub obiegania ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Zarean

No a myślisz, że takiemu gladowi czy tyrkowi też jest łatwo?? No może łatwiej niż właśnie SK, bo w wirze walki widać koniec czego nie widać jak bije się 2 SK :P
Retarget jest raczej prosty jak widzisz, że przeciwnik coś kastuje to spamujesz atack i sam ci wskoczy target na nowo.

Siena

Target wskakuje chyba tylko jak cie przeciwnik zaatakuje.
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Zarean

Sam sprawdź na mobku:
kilnij mobka, wrzuć szybko na target następnego i od razu atak i ci wróci target na tego killniętego. W pvp słyszałem, że też tak to działa.

Bany*

wygra ten ktoremu wejdzie 1 bluff aw ma taki dmg ze jesli przeciwnik sie odwroci to pewne ze juz nie zyje :)

Hermit

Już nie żyje? Ile razy miałem taką sytuację z daggerem. On mi bluffa > wszedł > blow, blow, blow, i mi zostaje 20 cp, 18 hp po czym rzucam detarget i go zabijam ^^
=

Bany*

Cytat: Hermit w Maj 26, 2008, 03:37:37 PM
Już nie żyje? Ile razy miałem taką sytuację z daggerem. On mi bluffa > wszedł > blow, blow, blow, i mi zostaje 20 cp, 18 hp po czym rzucam detarget i go zabijam ^^

nawet jesli uda ci sie to jakos przezyc to zwykle zbicie targetu nie wiele ci da jesli przeciwnik jest ogarniety :) oczywiscie jest jakas tam szansa ze uda ci sie wyzyc a nawet kolesia ubic ale nie oszukujmy sie w totolotka tez jest jakas szansa na wygrana :)