Łucznik czy dagger?

Zaczęty przez Vicol, Czerwiec 07, 2007, 09:24:10 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vicol

Tak jak w temacie: łucznik czy dagger?

Obydwoje mają pociągnięcie, jednak dagger szybciej atakuje, lecz z drugiej strony nie posiada bardzo przydatnego stuna. Jeśli chodzi o PvP i PK to poziom jest wyrównany. Ale łucznicy są drożsi, + jest to, że nawalają z daleka...

Moim zdaniem na low rate- dagger
                   na high rate-łucznik.

A wy kogo byście wzięli?

Tyr

Ja gram PR na offie i nie narzekam :D

Stun później juz nie wchodzi tak ładnie jak na początku :)

btw. To Ty się nie możęsz zdecydować czy po prostu cchesz rozpocząć nową dyskusję ? :)
Lineage 2 Classic EU

Vicol

Cytat: Tyr w Czerwiec 07, 2007, 09:33:49 AM

btw. To Ty się nie możęsz zdecydować czy po prostu cchesz rozpocząć nową dyskusję ? :)
Wiesz, właściwie to jedno i drugie. Ciekaw jestem, co jest lepsze, bo z takiego rogue można wybrać łucznika albo daggera. Ale też ja już mam 71 lvl moim sps-em i chyba zacznę robić nową postać, i chce dobry w pvp być i dużo PKować, a mi się wydaje, że te postacie są do tego stworzone. Jeszcze będę często odwiedział arenę i jak bym na nią wszedł to chciałbym czymś zaimponować. Tylko że u mnie na servie to jest troszeczkę głupio. Na arenie nie ma otwartej walki. Tylko wychodzisz, walniesz ciosa i musisz się cofać, bo zaraz ciebie inni atakują, a później to oni się cofają. I koło się zamyka...

Truskawka

Skoro masz sps-a na 7x to nie lepiej zrobić subke? :P imo weź daggera bo już masz dobrą dystansową postać do pvp to teraz kolej na zwarcie :)

Yoker

wielu mówi (i myślę, że mogę się podpisać pod tą opinią), że daggerowcy dopiero na 3cim transferze coś znaczą, wcześniej nie narobią zbyt wiele (zwłaszcza TH, któremu blowy nawet w plecy wchodzą mało fajnie)

Lookas84

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2007, 11:24:54 AM
wielu mówi (i myślę, że mogę się podpisać pod tą opinią), że daggerowcy dopiero na 3cim transferze coś znaczą, wcześniej nie narobią zbyt wiele

Prawda

DestroX

Hmm...Mi osobiście łucznik nie pasuje. Być może dlatego że jest drogi, i jak ci się nie daj Boże strzały skończą, to nawet sztylecikiem nic nie zdziałasz. Sztyleciarzem nie grałem, może w przyszłości zagram. A tak ogólnie, to zrób sobie wyliczankę:
Entliczek, pentliczek, czerwony guziczek, na kogo wypadnie, na tego BENC! I na kogo wypadnie, tym zagraj ;)
x2 Allseron - Gladiator

Marc1n

Nie prawda...
Na 3ciej dostają prostacki skill, który załatwia sprawe od razu. Jak ktoś nie umie grać i bazuje na jednym jedynym skillu, to może tak sądzić...
IMHO to na 3rd dagger dostaje kopa, ale każdy tego kopa też dostaje. W C4 może taka różnica jest, bo dagger tam dopiero coś znaczy, ale od C5, czyli już od dawna wkońcu balans jest od 40 lvl...
HATE ME MOAR!

Yoker

wydaje mi się, że większość forumowiczów gra na prv (czyli C4, są nieliczne serwery C5 - choćby supreme, ja niestety tam mam lagi [1,5mb łącze])

Vicol

A do pvp? który ma większe szanse?

Marc1n

Yoker To jest PTS C4, a nie C4, jakby było C4, to miałbyś chociażby herby z mobów... A Privove C5 to w ogóle LOL, jak GMi się graczy pytają, jak coś powinnno działac :D
CytatA do pvp? który ma większe szanse?
Ten, kto lepiej gra.
HATE ME MOAR!

Yoker

Cytat: Marc1n w Czerwiec 07, 2007, 02:08:57 PM
Yoker To jest PTS C4, a nie C4, jakby było C4, to miałbyś chociażby herby z mobów... A Privove C5 to w ogóle LOL, jak GMi się graczy pytają, jak coś powinnno działac :D
tak, tak, wiem, że to PTS C4, ale ja tam się i tak ciesze, że jest takie coś a nie zmodyfikowane C1 do C4 :F
że privy C5 są do kitu to wiem, dlatego właśnie nadal gram na C4 ^^
na supreme jednak PODOBNO (mam tam 21lvl :P) działają skille jak należy (a w sumie skille są chyba najważniejsze)

Ryltar

Ja jak mam wybierac miedzy dagger a archer to dagger.Poprostu uwazam za cos fajnego zajsc przeciwnika od tylu i sciagnac go paroma strzalami w nerki.Ale z Archerow to najbardziej mi pasi PR bo na glass cannon jest zarabista adrenalina ^^ one shot i lezysz ty albo przeciwnik ^^

Bled

dagger lepszy bez buffow, na buffach lucznik.
GM supreme np. grali na offie i wprowadzali do servera dane, nie wiem o jaki serv ci chodzi marc1n

Marc1n

CytatGM supreme np. grali na offie i wprowadzali do servera dane, nie wiem o jaki serv ci chodzi marc1n
Jakie dane, co ma jedno do drugiego :?: Algorytmy wprowadzali na podstawie gry :?: no to pozdro i życze miłej gry na Supreme
HATE ME MOAR!

sm0ku

Cytat: Marc1n w Czerwiec 08, 2007, 09:15:54 AM
CytatGM supreme np. grali na offie i wprowadzali do servera dane, nie wiem o jaki serv ci chodzi marc1n
Jakie dane, co ma jedno do drugiego :?: Algorytmy wprowadzali na podstawie gry :?: no to pozdro i życze miłej gry na Supreme

dzieki. Milej gry na franzu.  :D

Wl 7x

Marc1n

HATE ME MOAR!

Truskawka

sm0ku

Wl 7x

bula

Nepi

A ja wole lucznika... full buffed HE ktory jest w party potrafi zabic wszystkich nukerow, bufferow  i innych robe userow z wrogiego pt... chronia go inne osoby z pt dzieki czemu moze sie skupic na ataku... a jak sami wiecie 2 krytyi nabufowanego HE+stun czy duoble shot i mag nie zyje lub ucieka...

poza tym...

Lucznicy wcake nie sa tacy drodzy... lucznik na pare hitow ma moba, a dagger na DUZO WIECEJ HITOW, wiec lucznik strzeli 4 razy i straci 40 ssow a dagger uderzy 12 razy po 3/4 ssy i kosz podobny z tym ze dagger musi tracic mane i hp a lucznik hp nie straci... mane traci ale na dluzej mu starcza jesli nie uzywa skilli, a tego nie trzeba robic expiac... poza tym lucznikiem sie fajnie pkuje... stoisz z tylu... boom stun, hit hit double, stun boom boom wygrales... a blowy moga nie wejsc i jestes trup... ponadto lucznik na mass pvp wiecej fragow ma za czym idzie ze ma wieksza frajde, lepiej wyglada z lukiem (np: HE w draconicu z draconic bowem, albo PR w majesticu...mmm zajebi***)... a dagger z tym malym gow*** w reku wyglada jakos tak nie ten tego ;/ ;/ ;/

To tylko moja opinia, ale kazdy ma wlasna i tak trzeba xD

Inidriel

Spoko Nepi, ale zobacz, że ostatni post był napisany w czerwcu więc dyskusja jest nieco nieaktualna. ;) Zamykam.