Aion - Dyskusja (aka wszystko i nic, byle o Aionie i okolicach)

Zaczęty przez Asenath, Czerwiec 26, 2007, 10:46:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Naito

Tak czytam sobie ten topic i widze ze wszyscy czekaja na to "rzekomo cudo o nazwie Aion" i pewnie dobrze w koncu ilez mozna grac w: Lineage 2, World of Warcraft, Tibe, Metina czy Guild Wars. Ale czy tak naprawde jest na co czekac i czy (wedlug mnie "lolAion") to cos na co warto poswiecic czesc swojego zycia, cos co zasluguje na uwage ? Wedlug mnie po czesci i tak czemu nie bede pisal poniewaz kazdy lubi cos innego. Natomiast przyczepie sie do kilku szczegolow, ktore dla mnie i moich znajomych z ktorymi testowalismy te gre na koreanskich beta serwerach zrazily nas do tego stopnia ze gra w naszych oczach zyskala tytul "lolAiona"

Kilka wad tej gry wedlug mnie i kilku znajomych:

1. Oczywiscie grafika rzuca sie najbardziej w oczy grafika przepolniona kolorami i magia, przepolniona do tego stopnia, ze az po 15 minutach gry normalny czlowiek dostaje oczoplasu i z czasem nie  widac nawet npc, ktore zlewaja sie z otoczeniem co dla nas jest spora wada.

2. Chaotycznosc tej ze gry bynajmiej na poczatku poniewaz dalej nie wiem jak to wyglada powod ? nie wbilem zbyt sporego poziomu. Polega ona mniej wiecej na tym, ze wykonujemy mase questow, ktore wykonuja sie prawie automatycznie i nie wymagaja w najmniejszym stopniu myslenia. W skrocie wyglada to tak: Trzeba rozmawiac z kazdym npc obok jakiego sie przechodzi i bic prawie wszystko moby obok ktorych sie przebiega a questy ( ktorych mamy sporo zaczetych ) zrobia sie same. To rowniez jest dla  nas wada poniewaz nie ma w tej grze ani chwili spokoju wszedzie tysiace ludzi npc mobkow i wszechobecny chaos.

3. Wyglad postaci i setow nie jest na miare moich oczekiwan, poniewaz wyglada bardzo sztucznie.

Wiadome jest ze kazdy powie inaczej, w koncu nie patrzymy na swiat przez te same okulary a te slowa to tylko moja opinia i kilku osob z ktorymi gralem. To tyle tak mniej wiecej odemnie wady te sa na tyle istotne iz te gre stawiam na sam koniec i okreslam mianem "lolAion"

nie uzywam polskich znakow i prosze to uszanowac z gory dziekuje i pozdrawiam :)
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

YoungPadawan

<3

first hejter detected, w8ing 4 moar! xD

punkt 2 rozwalił mnie na łopatki, leżę, kwiczę, podnieść się nie mogę xDDDDDDD
I'm offline.

Vascius

Cytat: and1 w Lipiec 26, 2009, 11:11:14 PM
Do Aiona, musisz poczekać do września 25. Wcześniej porządnie nie pograsz. Jedynie możesz wejść na aion-emu i włączyć własny serwer. Posprawdzać, pokombinować pobawić się a może i nawet pomożesz Developerom w czymś. :) Aby zaczeły powstawać prywatne serwery Aion JAVA.

http://aion-emu.com/index.php/topic,665.0.html
Tutaj bezpośredni link to tutorial'a co i jak.

Czekanie na nieoficjalne serwery aiona to epic fail, chyba że coś na kształt ruoffa.

Też grałem już w aiona na jakichś krzaczastych betach (nie pamiętam już czy china czy korea ;)) i powiem tak, że questy może i są jakie są ale raczej nigdzie nie uświadczysz czegoś innego. Mi się to podoba bo nie siedzisz na jednym spocie tylko latasz po całej mapie w poszukiwaniu quest mobów i zwiedzasz świat, nagrody są przyzwoite także chce się robić te questy.

Grafika cud, miód orzeszki :D postacie fajnie się ruszają, asmo rox (klimat!!! :]). Mnie ta grafiką nie raziła w ogóle (chyba że to może być też kwestia wyglądu lokacji u asmo i elyos, ja grałem asmo).

Wygląd zbroi - no tu jest różnie jak w każdym mmo wiadomo że byle szmata ze sklepu nie bedzię bajerancko wyglądać, ale większość mi się podoba.

Możliwość latania i chain skille są genialne jak dla mnie, a to dopiero początek wraz z upływem czasu NC soft doda napewno więcej możliwości :D.

Ja już odkładam kasiorkę na aiona, bo później będzie z nią ciężko :( (idę na studia :D)

Inidriel

Może "liznę" nieco AIONa bo wygląda dość smakowicie, choć SW:The Old Republic to mój faworyt. Słyszałem, że silnik FarCry'a daje radę konkretnie i nawet na przedpotopowym sprzęcie da się w miarę normalnie pograć - DUŻY plus. Klasa postaci to ofc łucznik/dagger.

Shen

jak w aionie wyglada rozwoj postaci? staty sa stale jak w l2? i jak wyglada sprawa ze skillami, na konkretnych lvlach mozna wszystkie wykupic tak samo jak to bylo l2 czy sa drzewka jak np w diablo2?

Elitper

Mozesz wszystkie skile wykupic nie ma drzewek  ale skile nowe sa na jakims lvlu jak w l2 . Gra jak gra niema czym sie podniecac  ale w cos nowego trzeba zagrac a tylko ta gra wychodzi godna uwagi i znowu wrocimy  do swiata l2 w innym wydaniu ale z tymmi samymi problemami jak boty...

YoungPadawan

aionsource.com - polecam wejść na forum i trochę poczytać zanim zacznie się pieprzyć głupoty ; >
I'm offline.

saromontes

Ostatnio wyczaiłem fajny blog, ma dopiero kilka dni ale pojawiają się ciekawe teksty :D www.isor.boo.pl

Elenestir

Oooo, nie widziałem tego wątku :( a szkoda że dopiero teraz wyczaiłem, czeka mnie trochę czytania :D

Sebal

Szybki jesteś :P. Anyway, trochę czytania ale warto na początek :)
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Elenestir

Ehh nie rozumiem was :( wszyscy z tego co widzę biorą eylos a co z zajebistą frakcją Asmodian? xD Nie dajcie się przekabacić na dobrą stronę :D

Koszałek Opałek

Dla graczy Guild Wars jest promocja - otrzymuja skrzydla w Aion ;)

Jeden warunek - zakup Aion w wersji: Steelbook Edition lub Collector's Edition ;)

Emotka GW w Aion dostepna do 22.09.
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Elenestir

Mogliby zrobić jakąś promocję dla graczy Lineage 2 :P chociaż promocją samą w sobie jest to że wreszcie nie będzie koreańskiego grindu, :P przynajmniej dla mnie

Nervoson

Cytat: Elenestir w Sierpień 27, 2009, 01:32:30 AM
Ehh nie rozumiem was :( wszyscy z tego co widzę biorą eylos
:o przeciec to geje sa... asmo ma jakis klimacik i te czerwone oczy :)

YoungPadawan

jak ktoś ma kompleks mesjański to się wpisuje w nurt tych Elyosów
a asmo wygląda cudnie, zwłaszcza te pazurki są takie klimatyczne xD
I'm offline.

YaYaYami!

You! Mógł by któryś z graczy podać jakiś namiar na stronę z której można pobrać Aiona? Mile widziana z wersją 5 GB, wiem, ze uploader jest, ale nim mi się ściąga 30 kb/s. A na fileplanet jest wersja 9 GB . ><

Help! I need somebody! A just anybody! :F

Wiem.
<-nóp
Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

YoungPadawan

I'm offline.

Falconek

Zainstalowałem, uruchamiam... i wysypuje się na gameguard update :D Od razu widać, że to gra NcSoftu :P

YoungPadawan

ech...bozia ci fyyre nie dała? :P
ściągasz wildcarda, ponoć działa :D
I'm offline.

Falconek

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 29, 2009, 11:03:00 AM
ech...bozia ci fyyre nie dała? :P
ściągasz wildcarda, ponoć działa :D

Nie chcę zarobić bana jeszcze na becie :)

YoungPadawan

ROTFL!
bo w historii ncsoftu zdarzył się choć 1 ban za wyłączenie gameguarda...gz u! xD
I'm offline.

YaYaYami!

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 29, 2009, 11:58:36 AM
ROTFL!
bo w historii ncsoftu zdarzył się choć 1 ban za wyłączenie gameguarda...gz u! xD

Znajomy z Luny kiedyś za to wyłapał bana, grał zerkiem 66 lvl miał, tru legit był. Za brak Gg go dojechali. :F

Tey, mógł by mi ktoś powiedzieć czym się w Aionie różnią blunt 2 h i duale? Chodiz mi o Glada, nim zamierzam grać. xd
Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

Elenestir

Young wiesz :P ja grałem w L2 postacią uważaną przez wszystkich za pedała :D(elfem) ale mi się postać bardzo podobała :D i tutaj też bym grał gdyby zrobili coś takiego jak w L2 że jedna rasa różni się jakimiś umiejętnościami od innej, natomiast tak nie jest :D każda ma Ranger-a a Asmodianie jeszcze w dodatku mają klimacik :D Także ekipa z forum--->Asmodian xD

netheril

Cytat: Elenestir w Sierpień 30, 2009, 01:16:09 PM
Young wiesz :P ja grałem w L2 postacią uważaną przez wszystkich za pedała :D(elfem) ale mi się postać bardzo podobała :D i tutaj też bym grał gdyby zrobili coś takiego jak w L2 że jedna rasa różni się jakimiś umiejętnościami od innej, natomiast tak nie jest :D każda ma Ranger-a a Asmodianie jeszcze w dodatku mają klimacik :D Także ekipa z forum--->Asmodian xD
no raczej nie inaczej :)
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Falconek

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 29, 2009, 11:58:36 AM
ROTFL!

Był nie jeden