rate spoila - party

Zaczęty przez zivan1, Sierpień 14, 2007, 07:31:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zivan1

Witam,
pytalem na innym forum, zapytam i tu <juz szukalem>;

czytałem o pewnym bugu dla spoilera - party 3 osobowe: kraś rzuca spoila, dwoch pozostalych tlucze moba, kras sweeperuje i ma 3x wiecej itemkow niz normalnie. Ktos potem napisal ze to normalne + rate spoila z racji 3 osobowego party <tak wiecej % expa przy wiekszej ilosci osob w party> ...

Więc jak to jest? Ma ktoś może jakąs tabelkę jak polepsza sie spoil jesli w party uczestniczy wiecej osob?????

gram na noobwars, C4, (exp, drop, sp) x 2, (adena drop, spoil) x 3 ...

pozdrawiam ( ;/ )

Zyth

Wedlug mnie to jakas plotka, nigdy nie slyszalem, aby poprzez wiecej osob w pt byl lepszy spoil, spoil jest ustalany ogolnie.

HAHAxD

jest taki bug ale dziala tylko na.... EG(kolo dion :P)
Lin2Hobby: TH/Sorc/WL 75+ > R.I.P
L2P-Virtue: 78 WC/75 SPS  > R.I.P
SupremeL2: noblesse adventurer/mystic muse/saggi >R.I.P
La2Crazy Shappire 4x:  Saggi 77+

Cytat: Zarean w Wrzesień 15, 2007, 10:29:48 AM
Sal pało serwer stawiaj, ja chce GRAĆ!!!
polskie servy smierdzą.

Inidriel

Na DEXie jest tak:

Rate Spoil x4

Załóżmy, że chcesz wyspoilować Varnish z moba o nazwie Windsus.

Na 1x spoil (rate offka) masz 72% na to, że uda Ci się wyspoilować tego matsa(1 sztuka).

Na 4x spoil (rate DEX) masz 4*72%(czyli 288%) na sukces.

Admini zrobili tak, że jak masz ponad 100% szansy na udany spoil to otrzymujesz 4x wiecej tego matsa, ale przy szansie x1.

Czyli: Spoilując Varnish na Windsusie masz 72% szansy, że otrzymasz 4 Varnishe.

Tak samo może być na Noobwars.Tyle, że otrzymasz 3 Varnishe przy 72% szansy.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś co miałem na myśli. ;)

Yoker

dawno, dawno temu czytałem ten artykuł http://www.l2-paradise.com/forums/showthread.php?t=20907
mam nadzieję, że nie musze tłumaczyć, ogółem interesuje nas pkt 3 i 4.
najważniejsze 2 zdania tego artykułu to:
'Since you're soloing, you'll lose about 8 Mold Glues and 8-24 Mithril Ore every 100 mobs.'

Profesor

to było tylko na zbugowanym l2p tak, że ile osób w party tyle RODZAJÓW itemów mogłeś wyciągać, np. jak z moba leciał spoil na partsy na coś, Mithril Ore i Coal, to samemu tylko jedno można było wyciągać, jak wziąłeś kogoś to już 2 itd., normalnie tak nie powinno być, np. na  supreme jest tak Inidriel napisał również. normalnie powinien leciec spoil, a to czy jesteśmy w party nic do tego nie ma. IMO. mogę sie mylić.

zivan1

no i wreszcie się coś dowiedziałem <ufff>

wiec pozostaje mi wbicie Krasia na lvl 49, delevel do 45 i spoil EWC kolo Aden... :D

<a moze lepiej wbic do 55 i delevel do 45???  -spoil na Vanor Silenos Grunt przy spoil rate x3 ?????>
<delevelowac się moge drugim char'em, dual box an serwie dozwolony...>
dzieki

mussaszi

Co do lv to są różne szkoły.
Pamiętaj jednak że im wyższy masz lv to lepsze matsy wyspoilujesz,wiele razy pisałem tu gdzie jest dobry spoil więc nie będę się powtarzał ale podam nowe 1 miejsce gdzie lecą keye do broni A grade,keye na ring i neckle MJ,ring i earring tateosiana no i exp jest też niezły.
Miejsce to jest na dole Imperial Tomb.Oczywiście idzie się tam w pt.

ps.ładnie sie te matsy sprzedają.
a dodam jeszcze że mam kolege co ładną kase trzepie na kluczach grade 3,ciągle siedzi na 41lv,czyli są różne szkoły na zarabianie kasy :)

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Zyth

Na serwerach rozwijajacych sie na wysokim lvlu zarobisz duzo na kejach do A gradów, tak jak to powiedział mussaszi. Wiem, bo sam duzo zarobilem na tym ;)