Poczatkujacy Tank (Jesli chodzi o Lineage )POMOC

Zaczęty przez ILoveTank, Listopad 09, 2007, 12:00:54 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tank najlepszy dla nowego w świecie Lineage , pvp i zycie po nabiciu lvl^^

Dark Avenger
25 (45.5%)
Paladin
14 (25.5%)
Temple Knight
5 (9.1%)
Shillien Knight
11 (20%)

Głosów w sumie: 55

ILoveTank

Wiec zaczynam. Mój pierwszy post.

Witam wszystkich , mam dylemat . A mianowicie jestem poczatkujacym graczem jesli chodzi o Lineage i bardzo pragne zostac tankiem , mam doswiadczenie jesli chodzi o inne gry ale w Lineage (Co mi sie naparwde podoba) Jest wiecej rodzaji tankow i  do tego moga cos zdzialac na PvP.
Chodzi mi o to jaki Tank jest najlepszy dla poczatkujacego , nie chodzi mi tu o Exp bo gram na serwerze z duzym mnoznikiem. Chodzi mi o Tanka ktory daje rady i utrzymuje poziom na PvP , i tez biora go z checia do Party itp.
Slyszalem ze SK jest dobry, ale nie wiem czy dal bym se rade na PVP. Prosze o pomoc i wyrozumiale odpowiedzi,dopiero zaczynam. Po przeczytaniu duzej ilosci postow doczytalem sie ze DA i SK sa dobrzy ale dla poczatkujacego ktory cos chce zdialac w PVP??

PS Jesli mozna , prosil bym takze o miejsca gdzie moge LvL jesli jest taki temat podjacie link plz.

Pozdrowienia!!

zxc

No wiesz tanki w L2 to nie jakieś uber postacie do pvp jak w WoWie, że biegają z dualami +150 agility... ale SK i DA chyba najbardziej się do tego nadają. Jest jeszcze Paladin ale troszkę dla bardziej zaawansowanych :) Jeśli mówisz dla początkującego to właśnie DA albo SK, z tym że DA chyba jest trochę łatwiejszy do opanowania, chociaż gra SK nie wymaga znowu nie wiadomo czego. Wybierz co Ci się bardziej podoba.

jawron

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,5923.0.html - podstawa
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,4115.0.html - topic o da
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,4114.0.html - topic o paladynie
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,4129.0.html - topic o temple knight
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,4136.0.html - topic o shillen knight

Generalnie to forum jest stosunkowo logicznie uporządkowane, więc znaleźć ww. nietrudno...

Na serwerze z dużym mnożnikiem nie będziesz miał prawdziwej zabawy tankiem (brak sensownych party/pvp imo), lepiej pobaw się na czymś w rodzaju 7-10x.

Na początek raczej DA, ew. SK... Tk i pal wymagają pewnego poczucia powołania żeby się nimi bawić ;P i to musi być już w pełni świadomy wybór, bo stosunkowo łatwo się zrazić.
wannabe
]|[

Dev

lol ta r adzicie SK dla poczatkującego. Tanka który ma najmniej hp i najwięcej skilli xD
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Inidriel

Cytat: Dev w Listopad 09, 2007, 12:41:48 PM
lol ta r adzicie SK dla poczatkującego. Tanka który ma najmniej hp i najwięcej skilli xD

Twoje słowa przypomniały mi moje początki z L2. SK był jedną z moich pierwszych postaci. Pamiętam jak na MobL2(x5 bodajze to było) na 28lvl(jako Palus Knight) kosiłem w Full Mithril Secie, z Falchionem w ręku (bez soul shotów of course). Wszędzie łaziłem na piechotę bo nie wiedziałem kim jest GK  :rotfl: Eh to były czasy... teraz L2 takie jałowe jest :P

A wracając do tematu - ja bym brał DA.

/edit

Jak chcesz więcej info to popatrz w odpowiednich do tego tematach, tam również zadawaj pytania jeśli będziesz miał z czymś problem.

Bled

tak wlasciwie to ja bym powiedzial ze tankersi nie sa dla newbie , ale jak juz i jak juz taki co ma zdzialac cos w pvp to da , chociaz i tak bedziesz sie gubil , zle dobieral debuffy etc.

echoes

dla poczatkujacego-DA bo jest prosty w obsludze jak budowa cepa ;)
SK na dzien dobry.. hmmm jesli nie jestes doswiadczony to wcale latwo nie bedzie,ale tez nie popadajcie w przesade ze skomplikowaniem SK ;) ogolnie L2 jakos potwornie kompleksowa gra nie jest ;)
i da i sk najlepiej sobie z tankow radza w pvp

zas palek i tk to pure tanki,postacie nastawione na defensywe i tankowanie wlasnie i w tych aspektach lepsze od sk i da
wg mnie gradacja jest taka...
zdolnosci defensywne:
tk>pal=sk>da
ofensywne:
da=sk>tk>/=pal

jak ktos ci pisal,to nie Wow gdzie tanker (warrior) byl jednoczesnie swietny w ataku... tu najmocniejszy pure tanker jest w ataku dosc slaby... ogolnie rzecz biorac tankiem w l2 poobijasz sobie archerow i daggerow,natomiast z innymi klasami zaczynaja sie schody ;]

Rzezim

SK - horendalnie trudny w prowadzeniu, nawet ja mam z nim problemy a gram w l2 około 7 miechów
Pal - moja ulubiona postać, bez problemu na dobrym buildzie radzisz w solo i pvp
DA - chyba najlepszy wybór dla początkującego, to tak jakby Mroczny Paladyn z panterką która zadaje dosyć spory DMG, aczkolwiek ja wole pala i na niego zagłosowałem, bo obie postać są dobre dla ciebie
TK - mój 2 pod względem ulubialnośći :) Tank, prawdziwy TANK. Ale to jest także wyzwanie, nie radzę żebyś na razie go robił.
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

bula

CytatSK - horendalnie trudny w prowadzeniu, nawet ja mam z nim problemy a gram w l2 około 7 miechów
ee no nie przesadzajmy ... ja od jakiegos czasu juz gram w L2 i gralem wszystkimi tankami a umiem dobrze(no tak mi sie wydaje :D ) grac tylko SK

Ryltar

Cytattk>pal=sk>da

Chciales powiedziec DA=Pal=TK=SK ale liczac ze elfy maja GS i Aegis to raczej ja stawiam wyzej.

Cytatda=sk>tk>/=pal

Ofensywnie SK stoi wyzej bo DA jest dobry bo jest prosty w obusludze jak cholera.

Co do tematu,na dniach bedzie gotowy cos na styl prezentacji o tankach(gdzies 4-5 razy dluzsze niz moja prezentacja summonerow) wiec bedzie wszystko opisane.Na poczatku polecam DA,nauczysz sie podstaw a dosc latwo nim walczyc.

ILoveTank

Ide w DA , potem zagram sobie SK. Dzieki za pomocXD I czekam na ten bardziej rozbudowany temat o TankachXD

Xyber

Cytattak wlasciwie to ja bym powiedzial ze tankersi nie sa dla newbie

tą wypowiedź pozostawię bez komentarza.

Cytatee no nie przesadzajmy ... ja od jakiegos czasu juz gram w L2 i gralem wszystkimi tankami a umiem dobrze(no tak mi sie wydaje Very Happy ) grac tylko SK

mam dokładnie tak samo xD nauczyłem się grać tylko SK (co prawda nie grałem wszystkimi tankami, ze względów "rasistowskich" bo jak wiadomo elfy to &%$#^*#, więc TK sobie odpuściłem)

DIO

DA- najpopularniejszy, w sumie chyab najprostrzy w prowadzeniu bo malo skili a te co ma to skuteczne, i rb potankuje i w pvp przywali,  taki was&go do wszystkiego,
Paladyn - to taki DA tylko w wersji bez pantery+z mozliwoscia leczenia siebie oraz innych oraz z paroma skilami przeciwko truposzom +maly dodatek do ataku gdy straci sporo hp
SK - swietny tank chociaz dla poczatkujacego moze na poczatku stwarzac pewne trudnosci z uwagi na duza liczbe uzytecznych zdolnosci. zasadniczo ma tylko 1 wade ....... niskie con poza tym pod wzgledem obrony przewyzsza ludzkie tanki
TK  - pure tank ....ofensywne skile? nie dzieki wole bez :D ta postac trzeba pokochac zeby dociagnac do 78 i dalej nia grac co nie zmienia faktu ze w dobrych rekach potrafi byc grozny, na bank nie dla poczatkujacego i nie dla kogos kto ponad dobra zabawe ceni xxxxx w statystyce pvp

Ryltar

No wiesz ja widzialem TK ktory rozwala sam 6 osob(i nie donator z eq +20) a najlepsze jest to ze ich zameczyl xD

Materid

Uwazam ze najodpowiedniejszy bedzie DA wybrałem tak poprzez eliminacje konkurentow...
TK - w PvP nie poszalejesz samemu tez nie bedzie Ci łatwo to postac przeznaczona do PT
PALADYN - Czyt. wyzej
SK - Duza ilosc skilli i mala ilosc HP raczej po pewnym czasie odstrasza nowicjuszy choc byla to moja pierwsza postac i nie powiem ze gralo mi sie zle
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

DIO

Paladyn i tk to zupelnie 2 rozne opcje polityczne, to tak jakbys porownywal PiS z PO, no fakt jedno i drugie debile ale jednak roznia sie w swojej glupocie i to znacznie.

Paladyn to jest inna wersja DA , brak mu harmstringa, pantery za to moze sie sam leczyc, dosc szybko eliminowac trupy z walki (holy armor tez mozna dodac czyli resist dark atack) i do tego ma takiego ludzkiego zealota czyli AI ktorym potrafi niezle nakopac.

poza tym ta gra to wlasnie granie w party i zasadniczo kazda postac jest do party ale imo paladynem w pvp samemu mozna poszalec i to calkiem przyjemnie,

@Ryl ale ilu dobrych TK jest na kazdym serwerze, jak jest jeden to jest juz naprawde super :D

Dev

ja jestem zdania ze jak ktos umie grac sk to da ma juz opanowany (mi sie da gralo strasznie prosto i zadnej filozofii to on nie wymaga, za to jest przyjemny;p)

Ulv

Jeżeli chcesz się zapoznać z grą i trochę posolować, bierz DA lub SK (doświadczenie nie ma tu nic do rzeczy, w końcu kiedyś trzeba zacząć je zdobywać więc czemu nie od samego początku?), jeśli chcesz już myśleć o raid bossach i party ew. mass pvp i chcesz całkowicie się poświęcać ( :P ) wybierz Paladyna lub Temple Knighta. Paladynem też posolujesz ale na nieumarlakach, TK jest delikatnie mówiąc ciężko, ale ma to swoje korzyści własnie w stricte massówkach. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Jeśli jednak Twoj serwer ma raty powyżej 30 to już zabawa straci sens. Tanki mają powodzenie na niższych ratach.

Solar

Dla osob poznajacych l2 proponuje DA :P Skilli za duzo do wciskania nie ma jak w przypadku sk i za malo jak u tk a Pal to taka postac dla tych co niechca byc zbornikiem z hp jak tk ale tez nie lubia za duzo wciskac jak u sk :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Thorin

i ja sie wypowiem ^^
poczotkujący tank panie wladziu to zależy też od twojego stylu gry jaki preferujesz o to nikt nie zapytal go?? jak lubi grac kazdym tankiem inaczej sie gra postac bierze sie pod swuj styl gry ^^ ja jestem ewenementem bo ja kocham rozpierdzielac masakre w 100 wroguw wladzic :P a gram tk cos ma ale sam musisz sobie na pytanko odpowiedziec jaki styl ci sie gry naibardzije podoba i pod niego wybrac tanka czy to suporter i tank palek miarzdzyciel i gwalciciel da ^^ czy tez postac liniowa ala sk któr potrafi namiszac no albo tk któr jest dla poczotkujocych napewno naitrudniesza postac mimo ze wydaje sie że z braku skili ^^ nie jest trudny ale wlasnie jego trud polega na braku skili co daje do myslenia ^^ jak grac gdzie grac i z kim oczywiscie gra tk to prestisz :p i to wielki ala ubrany  zloto raper amerykanski na polskiej wiosce :P ktos pisal o dobrym tk :P fakt ciezko takiego znalesc jednego macie przed oczami postac ^^ co jak co moge godoc glupoty ale tankowac potrafie jak mistrz :P jak bys jednak zdecydowal sie na tk to z chcecia udziele porad jak od poczotku go prowadzic i puzniej również ^^
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

echoes

to moze lepiej ja bo sie chlopak nie doczyta  :elf_6_2:

eee co ty? bo nic nie widze ;p   /Reina

Dev

ja po grze ST pogralem chwile ET kumpla na olimpiadzie. Banalnie prosto sie nim gra a tol rozpierdziela :D

ILoveTank

Powiem wam ze problem z iloscia skilli to maly problem jak w wowie masz kurde 5 paskow wyswietlonych i zapelnionych skillami XD i trza jakos gracXD Do tego sie przywyczajilemXD Z iloscia skilli ot nie problem tylko  muze wszystkie znac XD a to wystarczy przeczytacXD Mam juz tego DA na 45 XD Ale mam wrazenie ze SK jest bardziej klimatycznyXD

bula

Cytat: ILoveTank w Listopad 10, 2007, 01:43:35 PM
Powiem wam ze problem z iloscia skilli to maly problem jak w wowie masz kurde 5 paskow wyswietlonych i zapelnionych skillami XD i trza jakos gracXD Do tego sie przywyczajilemXD Z iloscia skilli ot nie problem tylko  muze wszystkie znac XD a to wystarczy przeczytacXD Mam juz tego DA na 45 XD Ale mam wrazenie ze SK jest bardziej klimatycznyXD
bo jest ^^

Ryltar

CytatJeżeli chcesz się zapoznać z grą i trochę posolować, bierz DA lub SK (doświadczenie nie ma tu nic do rzeczy, w końcu kiedyś trzeba zacząć je zdobywać więc czemu nie od samego początku?)

Wez sobie podnies sztange o wadze 100 kg bo po co zaczynac od np. 40 kg jak mozesz od 100 kg.

Cytatjestem ewenementem bo ja kocham rozpierdzielac masakre w 100 wroguw wladzic

Ta ty rozwalanie TK enemy.Zrob sobie na reload ET i mnie rozwal to ci uwierze.

Cytattank palek miarzdzyciel i gwalciciel da ^^

Palek rozwala DA? W co ty grasz? Bez pantery polozylem PK to z nia rozwale tym bardziej.

Cytattk któr jest dla poczotkujocych napewno naitrudniesza postac mimo ze wydaje sie że z braku skili ^^ nie jest trudny ale wlasnie jego trud polega na braku skili co daje do myslenia ^^

Wez to na chlopski rozum.Jezeli postac ma malo skilli to jak mozesz nia kombinowac? SK moze walczyc jak TK(czyli GS+SF i jazda do zwarcia),nukowac i upieprzyc ci paskudnie statsty.

Cytatgodoc glupoty ale tankowac potrafie jak mistrz

Moby? Bo PvP to co innego w Tankowaniu.

Cytatjak bys jednak zdecydowal sie na tk to z chcecia udziele porad jak od poczotku go prowadzic i puzniej również ^^

Dodaj ze jestes zacofany o kilka czesci.

Cytata to wystarczy przeczytacXD

Mylisz sie.Inaczej jest praktyka a inaczej teoria.