Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Madith

imo nuker=archer jest chodzi o "nudnosc" expa.

wlasciwie to wszystkimi postaciami exp jest nudny :O solo ofc :) bo w grupie to zawsze wesolo nie wazne kim sie gra :D
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

bula

Cytat: Tirius w Lipiec 23, 2009, 07:49:42 PM
Cytat: bula w Lipiec 23, 2009, 07:17:18 PM
Cytat: nienawidzehomikuw w Lipiec 23, 2009, 06:50:13 PM
A HE jest twardszy, szybszy i też zabija połowe postaci 1 krytem.
full stacked HE w robe 2.5k kryt, okkkkkkk

mhm, w dynasty z buffami od wca 79 + sws z windstormem i max 1k,  sh w he , kryty co 2-3 strzaly na full stacked po 10k, OOOOOK
full stacked napisalem xD full buff z kotkiem i aq+baium xD

Vascius

Tak poleciłem ci SH,  jakiegoś daggera albo glad/tyr pod twoje wymagania, ew. necro też wydaje mi się bardzo dobrym wyborem. Każda z tych postaci prezentuje odmienny rodzaj gry więc teraz tylko wybierz co ci najbardziej pasuje.

Tirius

dla nuka epici też są, np. valakas :P

ale nvm, to nie dział o pvp  :oops:

"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

sauron95

hmmm a jaki char najlepszy do mpvp/pvp?

KaeriN

Sprecyzuj...podaj więcej informacje, czego oczekujesz od postaci  etc.

nienawidzehomikuw

Cytat: sauron95 w Lipiec 27, 2009, 09:24:20 AM
hmmm a jaki char najlepszy do mpvp/pvp?
Każdy

Sprecyzuj.

Z cziterskim sprzętem na ++ najbardziej tną daggerzy wg. mnie.

:( Twój Stary

JennaJ

Najfajniej i tak sie gra BD.Zawsze cie chca do pt,na siege mozesz pokarac jak umiesz. 1vs1-wiadomo,mozna jedynie pokibicowac ;)
Glada wzialem na sube ze wzgledu na koszty :D i musze powiedziec,ze calkiem przyjemnie sie giercuje.Fajne sa te wszystkie szmery bajery, soniki i banany :D
server:Core
class: Doombringer
nick: KarlKox

RazielIII

BD FTW

jak wspomnial JennaJ do pt zawsze wezma, do dobrego clanu tez
w poczatkowym etapie gry nie potrzebujesz uber EQ
z odpowiednim EQ w miare dobrze radzi sobie w pvp (1 vs 1)
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

HellSign

Jak z DD/Archerami, na gracji final+ ?

Którzy najlepsi i dlaczego :

1vs1/ptVSpt/mass
1vs1 mob/good exp:>?
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Jaki Ganh

Właśnie, jak z Gracia Final? Bo jak gram to widzę, że już daggerzy tak nie wymiatają. Czy przyczyną jest nowa kronika, czy raczej masy nieumiejętnie grających osób daggerami? :P

Szukam serwera...

nienawidzehomikuw

Raczej l2j server, tam daggerzy są tak zjebani, że aż mi się przykro robi.

Na offie daggerzy tną jak nigdy, elemental blowy na ++ oraz epiki i wiesz... :P

Ogólnie każdy prawie DD dostał boosta w GFinal bo mają enchant skilli na element, taki glad nieźle może z TSSa krytnąć, czy np. zerk może przywalić mocno.
Tank też z ele bronią może nieźle zamiatać.
No a łucznicy jak to łucznicy, jeszcze mocniejsi, aczkolwiek song/dance na resist arrow denerwują trochę.

Na mass ofc. dagger/łuk są najlepsi, do expa to wiesz... party.

Scorpion

CytatNo a łucznicy jak to łucznicy, jeszcze mocniejsi
Potrafisz ludzi rozbawić xD W długich pvp może i tak, ale w innym przypadku każdy warrior/dagger/mag>archer w pvp.
...

Tirius

agreed, na mass to głównie nuk

na small pvp, dobre dagger pt 8x miazhshhdzy.

nienawidzehomikuw

No wiesz on nie pytał o pvp bez buffa tylko

Cytat1vs1/ptVSpt/mass
i mówiąc o łucznikach to myślałem bardziej o dużym pvp

wiadomo że na pt vs pt czy na ganki dagger>all

Mikael

Zamierzam niedlugo zaczac gre na jakims nowy serverze(priv, nie retail, prawdopodobnie hb). Zalezy mi przede wszystkim na klasie przydatnej w klanie i party, ale nie chcialbym byc pozbawiony mozliwosci w miare efektywnego expa solo, gdy zajdzie taka potrzeba ;) Myslalem wiec moze o jakiejs klasie z supportu, jednak takiej, ktora poza buffami moze robic cos innego poza staniem i przygladaniem sie pt w walce i oczekiwaniu na rebuff ;) Wczesniej gralem glownie nukerami/dd. Co byscie polecili? bd? wc? A moze nie ma klasy odpowiadajacej moim wymaganiom ? :P

nienawidzehomikuw

Jak chcesz być przydatnym i zawsze branym do PT, to może BD.

Kox jakoś leci nawet solo, poza tym co za BD koxa solo - każde PT go bierze do siebie.
BD na pewno się nie przygląda jak ktoś bije pt, z łuku może naprawdę porządnie krytnąć, zresztą nawet z lolduali może po 1k smyrać jakiegoś nuka. :D

No i w HB są już elemental stone, co bardzo ci się przyda do robienia jakiegoś dmg.

Tirius

To są jakieś prv'y, które oferują dobrze działający element system, bo nie orientuje się?

YoungPadawan

I'm offline.

RazielIII

Cytat: Mikael w Sierpień 03, 2009, 04:36:46 PM
Zamierzam niedlugo zaczac gre na jakims nowy serverze(priv, nie retail, prawdopodobnie hb). Zalezy mi przede wszystkim na klasie przydatnej w klanie i party, ale nie chcialbym byc pozbawiony mozliwosci w miare efektywnego expa solo, gdy zajdzie taka potrzeba ;) Myslalem wiec moze o jakiejs klasie z supportu, jednak takiej, ktora poza buffami moze robic cos innego poza staniem i przygladaniem sie pt w walce i oczekiwaniu na rebuff ;) Wczesniej gralem glownie nukerami/dd. Co byscie polecili? bd? wc? A moze nie ma klasy odpowiadajacej moim wymaganiom ? :P

graj BD
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Mikael

Cytat: RazielIII w Sierpień 03, 2009, 07:19:20 PM
Cytat: Mikael w Sierpień 03, 2009, 04:36:46 PM

graj BD

Hmm a WC? Bo nad nim tez mysle. Jezeli bd to - duale - dlaczego tyle osob odradza uzywania ich w walce i poleca grac z lukiem, pomimo, ze BD ma pasyw na duale :P No i troche poczatkowe etapy gry BD sa malo ciekawe(brak bardziej przydatnych tancow do ~50lvl chyba, a np. dance of vampire otrzymuje sie dopiero na 74lvl)

RazielIII

sa klasy z ktorymi walczysz przy pomocy duali (tank/dagger)
a z innymi lepiej lukiem (archer/mag)

a exp do 58 mozesz solowac na pp buffie
od 58 w pt magow gdzies na varce ;p

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

DearD

Witam!

Mam otóż taki dylemat...

Nie mam pojęcia kim chce grać i prosiłbym o jakieś nakierowanie mnie, zachecenie do postaci, która będzie najlepiej spełniała moje kryteria..

Potrzebuję postaci potrzebnej:

• klan / party
  • dobrze zarabiającej
  • łatwa w expieniu (tu niekoniecznie aczkolwiek mile widziane..)
  • bdb. jeśli chodzi o pvp / pve (przydatna)

Cały czas waham się miendzy gladiatorem a tyrantem.

Która z tych postaci by była lepsza dla mnie? (dodam, że obie postacie posiadam glad: 62 / tyrant: 58 i są bardzo do siebie zbliżone).

Aczkolwiek oglądając wiele filmów na youtube to wydaje mi się, że glad jest najsilniejszą profesją z całego L2.

Czy jest jakaś silniejsza postać? Jest możliwe aby ktoś go zabił (solo) na 78+ lvl'u?

Pozdrawiam, DearD

YoungPadawan

w l2 klasy pod pvp są raczej wyważone : >
glad i owszem, jest mocny, ale może go złożyć kilka innych profesji
I'm offline.

DearD

Tak ?!.

A to dziwne co mówisz, bo oglądam właśnie filmiki jak glad 78-80 lvl składa 3 osoby w pt +70 lvl :shock:

// może mi ktoś odp. na wcześniej zadane pytania...?