Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

SE tylko melasy od graci final. Stigma daje na tyle dużego kopa (+extra purify w party) że może zastąpić EE.

EE natomiast może być w każdym party, a jeżeli nei jest to melle party to musi być ee, a nie SE.

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ArDzej

Witam

Interesuje mnie postać, którą będzie się fajnie grało i exp. Nie zależy mi zbytnio na pvp. Chciałbym żeby postać była przydatna w party ale jednocześnie umiała sobie od czasu do czasu posolować  bo raczej na początku będę mógł tylko liczyć na random party o ile w ogóle.

Generalnie żeby grało się przyjemnie.
W związku z tym myślałem o WC lub SWS albo jakimś innym supporcie. Przewiduje że za  łatwo takimi postaciami się nie exp, ale czy jest znośnie? I jeszcze jest pytanie czy nie będzie tak że każdy ma własnego boxa i nie będzie potrzebował WC lub SPS a w związku z tym będę zdany tylko na siebie?
Ewentualnie jeszcze myślałem o Warlocku, PS, Palu lub Destro – chociaż co do Destro to nie wiem czy nie będzie nudny.
Poradzi ktoś? Może być coś spoza postaci, które wymieniłem.
Mam na mysli Retail
Dzieki

DonKoks

Hmm SwS to dobry wybór, myślę że również jak w przypadku BD im większy lvl tym większa szansa na pt. Expi się nie źle, choć do 40+ nie jest zajebiście, więc nie rezygnuj zbyt szybko :)
Ciekawym wyborem może być warlock, ale tu już niezbyt się znam :D

JasterM

Mówią, że uniwersalne nie jest w niczym dobre ;p Ja jednak poszukuję jakiejś uniwersalnej klasy. Przy tym chciałbym, aby była ona całkowicie samodzielna. Najbardziej zależy mi na pve, nie lubuje się w pvp ;> Jak na razie grałem 'na poważnie' i gram nadal tylko swsem. Jak widać ani to silne na moby, ani w pvp. Samemu se nie poradzi zbytnio. Poszukuję przeciwności tego ;) Jeden kolega mówił mi, że destroyer jest taką klasą. Haczyk - bardzo drogi w utrzymaniu.
Z góry dziękuje za pomoc.

ArDzej

Moje kryterium było w miare podobne dlatego też wymieniłem Destro i jeszcze warlocka. Ale czy są drodzy w utrzymaniu to nie jestem pewien. Podobnie może być z WC bo aby posolować trzeba mieć zbroje heavy a do party robe, wiec chyba tez za tani w utrzymaniu nie jest. Może jakiś WC sie wypowie. Kard?:)

DonKoks

Hmmm? Destro drogi w utrzymaniu  :shock: Jedynie możemy sporo wydać na ss gdy śmigamy z włócznią, na sprzęt najlepiej zbierać kamyczki, wymienić na aa i tydzień później, gdy znów można zbierać wszystko sprzedaj ;d

ractail

Akurat jeśli chodzi o ssy to pole jest najbardziej ekonomiczne - bijesz kilka mobów jednym "załadowaniem" ;)
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

pigulec

Postać ma mi sprawiać przyjemność. Myślę nad glad/tyr i sk/tk. Ewentualnie zerk/sb i bish, dla uwielbienia przez klan. :P Liczy się w 50% pvp w 50% przydatność dla klanu.

Eligos

a ja bym polecał do koksu destro albo tyrka :D fajnie się tym farmi aa w katach i nie są aż tak drogie w utrzymaniu ;D
:oops: :D :) :( :o :shock: :bump: :? 8) :x :P :afro: :noob:

RPG-CLUB  x15 NADCHODZĘ!!

DonKoks

Cytat: pigulec w Marzec 21, 2010, 10:59:55 AM
Postać ma mi sprawiać przyjemność. Myślę nad glad/tyr i sk/tk. Ewentualnie zerk/sb i bish, dla uwielbienia przez klan. :P Liczy się w 50% pvp w 50% przydatność dla klanu.
Hmm no trudno dostosować się do twojej podziałki ;d
Zerk 75%pvp 25% clan
Bish 10%pvp(głównie pt vs pt)90%clan :)
Sk/Tk no to hmm 50%-50% ale musisz ogarniać skille :)

tajemniczy122

Witam , która z profesji sprawdza się najlepiej w gracia epilogue pod kątem : pvp , mass pvp , tvt , siege , oly i którą się ciekawie gra i ma fajne skille ??  Interesują mnie głównie te profesje : palladyn , tyrant , abyss walker , male soul breaker , berserker , silver ranger , elven elder i overlord . Proszę też argumenty dotyczące waszego wyboru . z góry dzięki

DonKoks

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 21, 2010, 07:54:37 PM
Witam , która z profesji sprawdza się najlepiej w gracia epilogue pod kątem : pvp , mass pvp , tvt , siege , oly i którą się ciekawie gra i ma fajne skille ??  Interesują mnie głównie te profesje : palladyn , tyrant , abyss walker , male soul breaker , berserker , silver ranger , elven elder i overlord . Proszę też argumenty dotyczące waszego wyboru . z góry dzięki

Abyss Walker-jak ogarniasz grę sztyletem to praktycznie położy każdego, możesz mieć problemy z tankami jedynie :)
Male Soulbreaker-Dużo ciekawych skilli, żeby wygrywać musisz je ogarnąć, szczególnie te które np.kradną buffki  :P

berserker-mmm moja ulubiona postać, dlaczego? posiada fajne szarże, stunujące, zadające dmg, możesz komuś ściągnąć broń  8) no i przy okazji 1 ręką napierdalasz 2 ręcznym mieczem (kox) ;]

tajemniczy122

A jak się ostatnio spisuje palladyn w pvp pod kątem wymienionych przez ciebie profesji w najnowszej kronice ?? Jezeli mógłbyś , to proszę uzasadnij swoją opinię ;)

DonKoks

Hmm tutaj bardzo dużo zależy od servera. Jeśli pvpL2j to praktycznie każdego hero możesz zjechać  :P
Jak jakieś dobre pliki ma server to na pewno będziesz musiał mieć certyfikaty, dobrą broń oraz musisz ogarnąć re-use nie których skilli, czasem lepiej zaczekać 30sek i wbić ze wszystkim odnowionym np.

Kwadrat

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 22, 2010, 02:25:53 PM
A jak się ostatnio spisuje palladyn w pvp pod kątem wymienionych przez ciebie profesji w najnowszej kronice ?? Jezeli mógłbyś , to proszę uzasadnij swoją opinię ;)
na oli wygrywa 90-100% walk (zalezy od wyfarmienia), na open pol party moze miec problemy z zabiciem go

tajemniczy122

Hmm , a jakie profesje stanowią prawdziwe wyzwanie dla palladyna i jak się odpowiednio na nie zabezpieczyć ?? Jakoże nie można ponoć mieć tanka na subie u tanka (szkoda) , to myślałem nad trigger haste z warriora , trigger critical chance z rogue i trigger celestial z buffera . Dobra kombinacja ?? Szkoda tylko , że nie można tanka zrobić dla trigger ud , no trudno .

Azarael

A nie lepiej by było CP boost? zawsze to kilka cennych pkt;)

ISILDUR

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 22, 2010, 04:53:03 PM
Hmm , a jakie profesje stanowią prawdziwe wyzwanie dla palladyna i jak się odpowiednio na nie zabezpieczyć ??

1. Inny tank, co do tego czy paladyn wygrywa 90-100% walk nie byl bym taki pewny. Zgoda wyfarmiony Palek robi spustoszenie na Oly, ale czy wygra z summonerem? (EP) , a jak trafi sie bardziej doswiadczony DA?? ... wtedy mamy problem ...
2. Wspomniany ES ciezko jest wolnemu paladynowi ogarnac i summonera i jego summona.
3. Zabezpieczyc sie nie da a bardzo mowimy tutaj o stosunkowo wysokim poziomie pvp wiec jedyne co mozesz zrobic ogarnac swoja postac ktora wybierzesz i cwiczyc, cwiczyc ... cwiczyc PVP.
OMG.

Kwadrat

Cytat: tajemniczy122 w Marzec 22, 2010, 04:53:03 PM
Hmm , a jakie profesje stanowią prawdziwe wyzwanie dla palladyna i jak się odpowiednio na nie zabezpieczyć ?? Jakoże nie można ponoć mieć tanka na subie u tanka (szkoda) , to myślałem nad trigger haste z warriora , trigger critical chance z rogue i trigger celestial z buffera . Dobra kombinacja ?? Szkoda tylko , że nie można tanka zrobić dla trigger ud , no trudno .
bez celki imo, wzialbym long shot zamiast tego

Cytat: Azarael w Marzec 22, 2010, 05:28:12 PM
A nie lepiej by było CP boost? zawsze to kilka cennych pkt;)
bez sensu, cp jest useless dla pala/tk. za mocno sie lecza

Cytat: ISILDUR w Marzec 22, 2010, 06:48:36 PM
1. Inny tank, co do tego czy paladyn wygrywa 90-100% walk nie byl bym taki pewny. Zgoda wyfarmiony Palek robi spustoszenie na Oly, ale czy wygra z summonerem? (EP) , a jak trafi sie bardziej doswiadczony DA?? ... wtedy mamy problem ...
summonerowi nie starczy nawet many, ogarniety DA moze byc problemem tylko wtedy, gdy ma lepszy sprzet

KaeriN

ale srednio rozgarneity SB Cie wciagnię nosem, imho takie gadki nie mają sensu bo każda klasa ma swoje minusy i plusy....no chyba że BD z dexa.
Ogólnie to sie zgodze wyfarmiony PK z epikami i podbitym sacri na 20+++ to jest coś, nawet bym sie zgodzil na tę 70-80%-90% ale za dużo fanatyzmu od Ciebie bije Kwadrat :P

Walka DLM z TheStigiem.....DLM zwycięża, owszem na styk ale jednak  a wątpie by poziomem wyfarmienia sie róznili jakoś specjalnie

Kwadrat

Cytat: KaeriN w Marzec 22, 2010, 07:22:18 PM
ale srednio rozgarneity SB Cie wciagnię nosem, imho takie gadki nie mają sensu bo każda klasa ma swoje minusy i plusy....
w gracii final to moze i pala zabije, ale od epiloga juz nie ma szans, chyba ze m cryty non stop na enli, to wtedy ma szanse sie przebic przez tego powalonego heala
Ogólnie to sie zgodze wyfarmiony PK z epikami i podbitym sacri na 20+++ to jest coś, nawet bym sie zgodzil na tę 70-80%-90% ale za dużo fanatyzmu od Ciebie bije Kwadrat :P
fanatyzmu? ja teraz nawet nie gram palkiem;p stwierdzam jedynie fakty, zabij sobie taka wyfarmiona swinie, ktora sie healuje po 4k co sekunde
Walka DLM z TheStigiem.....DLM zwycięża, owszem na styk ale jednak  a wątpie by poziomem wyfarmienia sie róznili jakoś specjalnie
bo nie oszukujmy sie, DLM mial w tej walce niesamowitego farta i tylko to go uratowalo. gdyby stig pomyslal troche, to spokojnie zabilby dlm'a w te 6 minut

x3nomorph

bo nie oszukujmy sie, DLM mial w tej walce niesamowitego farta i tylko to go uratowalo. gdyby stig pomyslal troche, to spokojnie zabilby dlm'a w te 6 minut
[/quote]

W jego kolejnym frapsie znowu sa walki z Stigiem i jedna wygrywa i jedna przegrywa :p
new future.

Kwadrat

Cytat: x3nomorph w Marzec 23, 2010, 04:46:30 PM
W jego kolejnym frapsie znowu sa walki z Stigiem i jedna wygrywa i jedna przegrywa :p
to znaczy ze wciaz nie mysli;p

KaeriN

Cytat: Kwadrat w Marzec 23, 2010, 04:33:19 PM
ale srednio rozgarneity SB Cie wciagnię nosem, imho takie gadki nie mają sensu bo każda klasa ma swoje minusy i plusy....
w gracii final to moze i pala zabije, ale od epiloga juz nie ma szans, chyba ze m cryty non stop na enli, to wtedy ma szanse sie przebic przez tego powalonego heala
fanatyzmu? ja teraz nawet nie gram palkiem;p stwierdzam jedynie fakty, zabij sobie taka wyfarmiona swinie, ktora sie healuje po 4k co sekunde

hah bez acu etc. cast speed sacri nie jest jakiś uber...a detarget z soul of pain boli i to bardzo. No chyba ze od epi sie cos z tym zmienilo, nie wiem bo na RPG gf a na l2j to niema co...

Kwadrat

Cytat: KaeriN w Marzec 23, 2010, 05:51:03 PM
hah bez acu etc. cast speed sacri nie jest jakiś uber...a detarget z soul of pain boli i to bardzo.
chyba jakiegos retarda. wystarczy makro na selftarget + sacri, bardzo sie przydaje
Cytat: KaeriN w Marzec 23, 2010, 05:51:03 PM
No chyba ze od epi sie cos z tym zmienilo, nie wiem bo na RPG gf a na l2j to niema co...
no od epiloga zmienil sie enchant sacri wlasnie, bez tola da sie wyciagnac 4k per heal bez problemow. a cast to okolo sekunda bez niczego (dye +4wit), reuse 2-3 sekundy, wiec bez ekstremalnego szczescia nikt nie ubije ogarnietego paladyna na oli w te 6 minut, na blahu kraza zreszta podobne opinie