Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sulfate

Tylko po ikonach konczy się bajka. Poza tym trzeba być zbitym, żeby ten bonus z młotka fajnie działał i taki oe glad o dziwo się przebija przez te ikony. :P
Dzięki za odpowiedź, czekam na resztę propozycji. :- )

Arimas

Cytat: Sulfate w Listopad 22, 2011, 09:19:16 PM
Tylko po ikonach konczy się bajka. Poza tym trzeba być zbitym, żeby ten bonus z młotka fajnie działał i taki oe glad o dziwo się przebija przez te ikony. :P
Dzięki za odpowiedź, czekam na resztę propozycji. :- )
Skoro twierdzisz, że glad jest taki dobry to w czym masz problem? O.o

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Sulfate

Tylko widziałem, chciałem się dowiedzieć jak sprawa wygląda na oficjalnym. ;-)

momonpl

Witam, poszukuję dobrej postaci, która mi się spodoba, czytałem już dziesiątki stron, lecz nadal nie jestem zdecydowany.
Chciałbym, żeby ta postać miała w miarę HP, duże krytyki, uniki, bloki, szybki atak i była dobra do pvp, gvg....
Możecie podawać postać z każdym rodzajem broni, może to się przydać, blader w silku mi odpowiadał.
Możecie też w skrótach opisać mi zalety i wady danej klasy i rasy.

Arimas

Cytat: momonpl w Grudzień 04, 2011, 08:15:10 PM
Witam, poszukuję dobrej postaci, która mi się spodoba, czytałem już dziesiątki stron, lecz nadal nie jestem zdecydowany.
Chciałbym, żeby ta postać miała w miarę HP, duże krytyki, uniki, bloki, szybki atak i była dobra do pvp, gvg....
Możecie podawać postać z każdym rodzajem broni, może to się przydać, blader w silku mi odpowiadał.
Takie rzeczy to tylko w erze

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

mrow

Zastanawiam się kim graćna Eu Innova. Będe grać main+box. Myślałem nad:

Phantom Summoner/Elemental Summoner + BD/SWS

lub

DPS+WILK+BUFFER

Macie jakieś inne propozycje, a może coś wiecie na temat grania takimi klasami?
Pwrót do gry - 02-12-2011r

Ancilorn

Witam. Rozmyślam nad postacią bliskodystansową, która będzie w stanie coś zrobić na pvp, oraz expić solo. Kandydaci:
Warsmith (podoba mi sie koncepcja zarabiania, słyszałem że słabo u niego z pvp, lecz czy to prawda?)
Shillen Knight (drainy, dużo atk - niby lepiej wypadający od pana niżej)
Dark Avenger (ostatnim kandydatem pan z panterka, który podobno ma dużo hp i też jakoś daje radę)

Głównie nie chcę odstawać strasznie z pvp, dać sobie radę z delikwentem który mi wskoczy na plecy podczas expienia, no i oczywiście endgame'owe pvp. krasnolud chyba z swoim zarabianiem ma zazwyczaj eq najwyższej klasy, to chyba też coś potrafi mieszać w pvp? Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam

mrow

Cytat: Ancilorn w Grudzień 04, 2011, 11:02:41 PM
Witam. Rozmyślam nad postacią bliskodystansową, która będzie w stanie coś zrobić na pvp, oraz expić solo. Kandydaci:
Warsmith (podoba mi sie koncepcja zarabiania, słyszałem że słabo u niego z pvp, lecz czy to prawda?)
Shillen Knight (drainy, dużo atk - niby lepiej wypadający od pana niżej)
Dark Avenger (ostatnim kandydatem pan z panterka, który podobno ma dużo hp i też jakoś daje radę)

Głównie nie chcę odstawać strasznie z pvp, dać sobie radę z delikwentem który mi wskoczy na plecy podczas expienia, no i oczywiście endgame'owe pvp. krasnolud chyba z swoim zarabianiem ma zazwyczaj eq najwyższej klasy, to chyba też coś potrafi mieszać w pvp? Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam

Twoja koncepcja jest błędna. Napisz na jakiej kronice w ogóle chcesz grać.
Pwrót do gry - 02-12-2011r

Ancilorn

Goddess of Destruction. Oficjalne serwery.

gameback

pan z panterką robi sieczke

ARCYK

Jak GOD to imo myślałbym od razu pod profesje po przebudzeniu. A do tego czasu to może coś co się szybko wyexpi.

momonpl

Cytat: Arimas w Grudzień 04, 2011, 09:10:28 PM
Cytat: momonpl w Grudzień 04, 2011, 08:15:10 PM
Takie rzeczy to tylko w erze
:noob: Dzięki za rade naprawdę mi to pomogło

Mam już kilka postaci na oku ale nie wiem jaką wybrać: dager, nuker, archer, tyrant.

Mechanik1

Szukam postaci na nowy serwer Innovy (GoD), klasa ta ma walczyć w zawarciu, lecz ma być uniwersalna, różnorodność skilli, magiczne i ofensywne, postać pod pvp, niekoniecznie dobra do pve, może być i szybka i wolna. Ogólnie jestem już weteranem tej gry, lecz teraz nie mam wcale pomysłu jaką postacią grać, wcześniej grałem supportami, chciałbym teraz jakiegoś dps'a. Więc propozycje?

Kamal

Taka postać nie istnieje :D No poza Iss Enchanterem, ale nim nie zamierzasz grać.

MiLady

Witam.
Chciałam się poradzić w takiej kwestii, wraz z mężem chcemy zagrać ponownie w L2.
Kilka lat temu graliśmy jedną postacią był to SH.
Teraz chcielibyśmy zagrać na 2 kompy i tu mamy ten dylemat kim:)
Ja dobrze się czuję grając postaciami typu: mag, healer/buffer, mąż lubi tanków, warriorów lub summonerów.
Ze względu na to, że graliśmy bardzo dawno temu, poznając tylko jedną postać i od tamtej pory weszło sporo zmian w grze, mamy prośbę o podpowiedzi jakie duo stworzyć na początek.
Czyli standardowo, który mag lub heal/buff dobrze uzupełni się z którym warkiem, tankiem itp.
Czytałam mnóstwo tematów i wątków na podobny temat, również przeglądałam skille i czytałam o klasach. Jednak nie znając danych postaci z autopsji nadal nie mamy pojęcia jak to wykombinować :D
Zależy Nam, żeby postać którą ja bd grać, jeżeli miałby to być któryś z bufferów/healerów, miał także na początkowych lvlach  jakieś skille atakujące.

W póżniejszych etapach gry nastawiamy się na pt i na ogarnietą guildie oczywiście, ale trzeba od czegoś zacząć... :P

Dziękuje z góry za pomocne posty.

Arimas

MiLady: Hmm, np. Duo SH+EE?
Lub jeśli mąż nie za bardzo chciał by grać magiem to.. Tyrant lub deska +SE

Takie duo było zawsze efektywne w szybkim expie i małym pvp/ obronie spota

Sebal

Hm, co sądzicie o krasiach w GoD?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Arnold

a więc gram z kumplami(w sumie to jeszcze nie gram bo mam problem z GG temat tu : http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,46445.msg565731.html#msg565731 :D) w l2 jest nas 3 :
Tank (chyba pal)
Mag (sorc)
i trzecim mam być ja kogo polecacie ? nie chodzi o supporty bo będą boxy kogoś bardziej takiego do pvp myślałem nad aw, chcę bardziej patrzeć na przebudzenie (tu był fail "odrodzenie")postaci ale mało na razie wiadomo . postać wolę w zwarciu, na pewno nie mag raczej szybki żeby dawał rade 1v1

Aha i możecie też podać jakaś postke bardziej pod expa oczywiście biorąc pod uwagę przebudzenie tak w większym stopniu xD
"Sprytna osoba rozwiązuje problem. Mądra ich unika"

Mechanik1

Może gladiator, lub tyrant?

Arnold

btw. jak tyrant radzi sobie na mass pvp ?

dr Strossmeyer

Zamierzam grac na serwie Naia. Do wyboru mam albo tank albo jakis buffer.
Co do tanków to obojętnie który? Bo slyszalem ze paladyn najlepszy a mnie tak wizualnie podoba sie SK a nie ludzki tank.
Natomiast z bufferów to chyba ork tylko nie wiem czy WC czy OL ? Co byście polecali? Grał bede raczej w oparciu o random party oczywiscie ze tylko dla przyjemnosci nie dla zadnych osiagniec. Rozgrywka PvP w ogóle mnie nie interesuje. Jak ktos mnie zaczepia to czekam az sobie mnie PeKnie. Gram tylko i wyłącznie PvE.
Wiec którą postac byscie polecili? Jesli tanka to pala czy sk ?
A z orkoe wc czy ol.
Niestety wiekszosc czasu pewnie bede musial expic samotnie.

Sulfate

Jak nie dla pvp, to wcek. Wcek powinien znaleźć miejsce w party prawie zawsze, więc z expem myślę większego problemu nie będzie (jak nie to z wilkiem). Jeśli Ci się podoba sk, to go bierz, a nie słuchaj opinii, który jest lepszy, bo każdy jest dobry, a sk jest chyba najciekawszy. W pve też się nim fajnie bije. ;-) To są doświadczenia z wcześniejszych kronik, teraz się troche pozmieniało i z tego co czytałem, to klasę wybiera się pod przebudzenie, więc musisz o tym poczytać.
Pozdrawiam.

dr Strossmeyer

Na razie gram WC. Zrobilem wlasnie 1 profke i nie wiem co ubierac ale chyba zdecyduje sie na robe stuff czyli bron tez jakas magiczna.

Arnold

Cytat: dr Strossmeyer w Grudzień 08, 2011, 03:32:37 PM
Na razie gram WC. Zrobilem wlasnie 1 profke i nie wiem co ubierac ale chyba zdecyduje sie na robe stuff czyli bron tez jakas magiczna.
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,16959.0.html tu masz prezentacje WC ,bronie itd. :p

Ogólnie jeszcze raz zapytam tylko teraz bez konkretnych cech jak szybkość ,dystans itd.
Jaka postać jest dobra do takiego zespołu jako trzecia ?
Tank (pal)
Wizz (sorc)
Może być support ,może być DD fajnie by było jakbyście uwzględnili w większej mierze przebudzenie . Możecie podać jeszcze co by było fajne dla tanka np. tank + ??? proszę o supporta i zwykłego dd pod pvp jak i pve(żebym miał wybór :p)

kraha

Mianowicie, wraz z kumplami (3-4 osoby, idk atm) postanowiliśmy, że zaczniemy grać na l2.eu. Jednakże stoję przed dylematem kim zacząć grać :P . Nasze "const" nie będzie pełne, jednakże już koledzy się zdecydowali kim grać. 1 - WC (Enchanter) 2 - EE (Healer) 3 - DA (Knight) , zaś ja do dziś rozważam, czy grać SH, czy też może PS . Może jesteście w stanie coś doradzić? Chodzi tutaj bardziej o przyjemną grę (pve) do 4th i po 4th prof. Mniej obchodzi mnie pvp.