Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SknerusKK

Cytat: cebula w Wrzesień 02, 2008, 08:10:42 PM
Ale jakby spotkali się gracze równi sobie  to kto by wygrał.Chodzi mi o to że np jakby rozpoczęła się walka XXX vs XXX-razem mieliby baaardzo podobne EQ a gracze nimi sterujący byli weteranami(równymi sobie) to kto jaka klasa byłaby najlepsza.
po 1 walka xxx kontra yyy to lolself/lollowlvlpivipi, albo oly, w obydwu przypadkich postac xxx sie inaczej sprawdza
po 2 postac xxx na oly z postacia yyy radzi sobie srednio, a w normalnym pvp na otwartych przestrzeniach sprawdza sie inaczej, w ciasnych pomieszczeniach tez inaczej, przeciwko zzz tez inaczej itp  (cholera ile tu "inaczej" xD, ale nie chce mi sie poprawiac ;d)

wniosek: niema "najlepszej klasy", moze byc "najlepsza/najlepiej sie sprawdzajaca w jakims przypadku"
CytatI jeszcze jedno pytanie.Czy tancerz(Bladedancer) jest odpowiednią klasą do expienia solo oraz jedną z lepszych w PvP???
zadna postac nie jest odpowiednia do expienia solo, bedac bd latwiej jest ci zalapac sie na party, bo supp zawsze przydatny :>

fajnytyp

Pytanie, niedlugo biore subke, obecnie gram na hb bladedancerem (kesh*kesh+4, tallum) i dostaje w dupe od tyrka. chcialbym wziac na subke jakas klase, ktora ma spore szanse polozyc w pvp glada i tyranta. myslalem o th. Czy to dobry wybor? jesli nie to doradzcie albo podpowiedzcie ^^

zwarcie/dystans
nie bazujacy na zadnym z tych, albo rozlozone rownomiernie
moze byc i wolny, byleby zabijal ;d
fighter
postac pod pvp

P.S. odpadaja postacie elfow i dark elfow. Plz thx za odp.

Lama Pidżama

wg. mnie destro ewentualnie jakis tank :D

Mlor

cebula jak zaczynasz gre to proponuje Ci wziąć destro ew. spellhowlera
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

PeBe

Ok, to teraz ja :

Poszukuje postaci, która by dobrze expila na 2boxie, chodzi o taką postać, która jest w miare samowystarczalna i dobrze gra na bocie. Patrzę pod kontem luna lub franz. (Imo SE+summoner,lub se/wc + tyrant/dagger, albo w/e , ale n44b ze mnie)

bula

bylyforumowicz

wc + tyrek/th
se + nuker (sh>sps>sorc)
PP + summoner (warlock, imo najbardziej uzyteczny na pvp)

PeBe

Hmmm... pewnie najszybiciej by szło se+sh, ale nie chce mi sie nukerem, pewnie zrobie wc+summon(pewnie ES, bo go lubie :P), na razie nie mam kasy, ale może niedługo gogogogogo luna !

Azu

TH/PW/AW/HE/PR - serwer x4 Hellbound, mam zapewniony klan z pelnym supportem. Kto z tej 5 najlepiej sprawuje sie w pvp w takich warunkach? :P

pigulec

Cytat: Azu w Wrzesień 11, 2008, 05:49:37 PM
TH/PW/AW/HE/PR - serwer x4 Hellbound, mam zapewniony klan z pelnym supportem. Kto z tej 5 najlepiej sprawuje sie w pvp w takich warunkach? :P

Jaki rodzaj PvP?

bula

Cytat: Azu w Wrzesień 11, 2008, 05:49:37 PM
HE/PR

Denrad

Imho PR z Glass Cannon na masówki z full supportem robe user na cryta  :P.
L2 Azure Nanaki x15: Mundrek WC 78/SH 72 --->>> Off

Dragon Network Dragon x15: My all six char --->>> Off 4ever

L2 Dex & Frienz Roxy x5: E1ess4r BH lvl 36 --->>> On o___O???

No Life ProOwnzorMod v. 0.9999 --->>> On/Off Only w nagłych przypadkach nie cierpiących zwłoki.

bula

Cytat: Denrad w Wrzesień 11, 2008, 09:31:18 PM
Imho PR z Glass Cannon na masówki z full supportem robe user na cryta  :P.
on mowi hellbound, nie c4 ;<

Denrad

Nom to troche lipka, ale i tak lepiej PR . :P
L2 Azure Nanaki x15: Mundrek WC 78/SH 72 --->>> Off

Dragon Network Dragon x15: My all six char --->>> Off 4ever

L2 Dex & Frienz Roxy x5: E1ess4r BH lvl 36 --->>> On o___O???

No Life ProOwnzorMod v. 0.9999 --->>> On/Off Only w nagłych przypadkach nie cierpiących zwłoki.

balistic

Witam.

Chcę zacząć grać w lineage. Przeczytałem trochę tematów na temat postaci, wszystkiego po trochu, ale dalej nurtuje mnie pytanie kim grać. Dlatego proszę was o pomoc w wyborze.

w więc:

na dystans czy w zwarciu / zwarciu
bazujacy na sile czy szybkosci ataku / bez różnicy
koniecznie szybki, czy moze byc wolny / żeby nie był wolny
mystic czy fighter (nie obejmuje summonerow) / fighter

Chciałbym aby postać mogła w miarę dobrze expic solo, szło coś nią porobić na wyższym lvl w pvp i nie była pasożytem w party. Zależy mi głownie na mieczu/mieczach uwielbiam tą broń.
Myślę nad SK, Glad i ewentulanie Destro. Oczywiście czekam na wasze propozycje  :D

Dzięki z góry za odpowiedź. ( mam nadziejże że nie będę musiał na nią długo czekać  :P)

Pozdro...

Szewa

AW/TH - fighterzy, szybcy(th- dash, aw BB) , nieźle koszą w PvP, w PT brani :)

balistic

Dzięki Szewa za tak szybką odpowiedź :o, rozumie że chodzi o abyss walker i treasure hunter ( wiesz wdrażam się w te wszystkie skróty i nazwy, ciężko jest :P )

Czy ci fighterzy będą odpowiedni dla początkującego gracza ?  :)

bula

oczywiscie ze beda, do expa(PvE) nie trzeba zbyt duzo umiejetnosci, a do pvp wystarczy wyrobic sobie pare nawykow i bedzie dobrze ;)

Szewa

Cytat: bula w Wrzesień 15, 2008, 07:22:33 PM
oczywiscie ze beda, do expa(PvE) nie trzeba zbyt duzo umiejetnosci, a do pvp wystarczy wyrobic sobie pare nawykow i bedzie dobrze ;)
Obiegniecie, i spam trickiem/switch i juz jest dobrze :D

balistic

Dzięki panowie  :D

Powiem szczerze że nie brałem pod uwage w ogóle tych postaci. Poczytam jeszcze trochę o nich i się może skuszę, bo moje typy były całkowicie inne   :)

To może mi powiecie jeszcze który z nich lepszy :P jeśli to w ogóle możliwe takie określenie.

Kule znowu tyle czytania :P wczesniej czytalem duzo o SK, glad i destro, to troche skili i taktyki powąchałem :P teraz się trzeba poznać na AW/TH

Pozdro...

bula

ktory z nich lepszy(AW czy TH) zalezy juz od gracza ;) dlatego najlepiej jakbys sprobowal gdzies pograc obydwoma i potem wybral

Szewa

Idz na jakiegoś Haj Rejta i zabaw się TH pozniej AW, i zobacz ktora postac bardziej ci sie podoba :)

Jednak sam polecam TH ^^

pigulec

Krótki i treściwie: poszukuję wymiatacza na oli w CT2.

Marc1n

HATE ME MOAR!

Shiffer

poszukuje postaci dobrej w pvp i na oly ;D serw HR hellbound

na dystans czy w zwarciu - lepiej w zwarciu chociaz dystans też może być
bazujacy na sile czy szybkosci ataku - musi być w miare szybki ale nie może też być słaby ;)
koniecznie szybki, czy moze byc wolny - bez różnicy
mystic czy fighter - fighter
przydała by się postać z większą ilością przydatnych skilli
megaprooverpoweredmastah ^^
----> Husaria 4ever <----