Berserker / Doombringer [Zerk]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:05:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

Cytat: Alarion w Kwiecień 13, 2011, 12:47:46 AM
pod warunkiem, że cokolwiek u niego porawnei działa, bo w 90% na privach kurczaki są najbardziej zabugowanymi profkami i albo SLH jest mega weak, albo ostro przegięty. O tym, że 90% nie ogarnia SLH już nie wspomnę, bo to jedna z trudniejszych profesji do gry.
om nom nomz 

/popcorn

a na ru offie sa boty

Arimas

Cytat: bula w Kwiecień 13, 2011, 01:00:50 AM
Cytat: Alarion w Kwiecień 13, 2011, 12:47:46 AM
pod warunkiem, że cokolwiek u niego porawnei działa, bo w 90% na privach kurczaki są najbardziej zabugowanymi profkami i albo SLH jest mega weak, albo ostro przegięty. O tym, że 90% nie ogarnia SLH już nie wspomnę, bo to jedna z trudniejszych profesji do gry.
om nom nomz 

/popcorn

a na ru offie sa boty
DonQ był chyba dobrym przykładem, że długo nie działają  xD

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Don007

enchant rush impact chance>pvp power we frei?

Vearth

ja bym dawal na chance bo zawse masz pewnosc ze nic Ci nie zrobi
a albo wejdzie albo nie ale jakis dmg zadasz ++ i co z tego?
ale i tak lepiej nawalac te 2/5 sek dluzej ale masz pewnosc, ZE NIC NIE ZROBI bo stoi na stunie ciagle :D

Alarion

Cytat: Vearth w Kwiecień 15, 2011, 02:45:26 PM
ja bym dawal na chance bo zawse masz pewnosc ze nic Ci nie zrobi
a albo wejdzie albo nie ale jakis dmg zadasz ++ i co z tego?
ale i tak lepiej nawalac te 2/5 sek dluzej ale masz pewnosc, ZE NIC NIE ZROBI bo stoi na stunie ciagle :D

Twoje marzenie. Z ilością setów z resist'em na stun'a + dostępem do epic jew. a w terenie do OE++ Resist shocka (pokaż mi party, które tego buffa nie ma) to trzeba mieć RI +15 i ały set epic jew. dający +atack stun, żeby siadał z niecą wiekszą szansą niż te minimalne 10%, a i tak głównie w osoby, co mają armor bez resista.

Szału nie ma, w oly jest trochę lepiej, ale i tak gorzej niż kiedyś. Osobiście posiadając specjlanie na zerka na oly 2 TW earringi (Aden i Heine dające +15% resist każdy) + vesper robe set z resistem i freyę, to szansa stuna przeciętnego zerka z podobnym mi sprzętem oscyluje gdzieś między 10-20%, a to bardzo mało, jak na rzekomo "główną broń zerka" (co jest notabene totalną brednią). Traktuj to bardziej jako zabawkę i że od czasu do czasu wejdzie (im więcej enemy wokół, tym bardziej opłaca się użyć co jakiś czas), niż jako twój main skill, bo czasy GF minęły daaaawno temu.

Cat Drama Maker

widelec

Poda ktoś dobre miejscówki do solo koksu do 80?
Obecnie cisnę na 47 w cruma tower ale nie za bardzo cos idzie, nie ma herbow :P

Paskudny

20-40 lvl ant nest
40-48 tanor canyon
48-55 - FL pieski
55-60 - FL antylopy
60-70 - FL bufalo
takie coś może być, ogólnie to AOE ftw :)

widelec

nie wiem, berek za slaby na te pieski, ja na 50 nie daje rady z tymi pieskami, chodzi o tego massive co przyzywa slabsze? jakaś alternatywa na FL?

Paskudny

możesz pójść na cmentarz, tam sporo berków lata i robi trainy  :)

widelec

może mi ktoś tak poktrótce objaśnić jak wygląda zerk w H5? Jet na dnie w pvp z dd? Jego jeden z większych atutów rush stracił na znaczeniu. Ciągle sie wacham pomiędzy gladem/th zerkiem. Chciałbym wybrać coś co najbardziej sie radzi z jak największą liczbą klas ;D...

Vanquish

w H5 chyba jego rush troche zyskal bo minimum 10% na wejscie to nie jest zle, ale i tak wypada blado jako typowy DD'ek przy tyrku np.

Alarion

Na oly dalej karacz, w PvP w terenie musi się bardziej nastawiać na regular hity (2 x AQ, broń z focusem 300 atri itd.) + disarm + hex (bardzo skuteczny). RI ofc warto użyć co jakiś czas, bo jednak nawet jak nei ma się epiców i OE stuna +15 to szanse na wejście są (chociaż ofc mneijsze ze względu na ilość setów z resistem).

Cat Drama Maker

Lunar

jak wygląda sprawa właśnie z buildem na regulary ? zadaje jakiś dmg ciekawy? mam berka (nie priv) czy na full buffie +furious soul + tam bron 300 atri+2 aq i taki berk może naprawde mocno bic?

Alarion

Nie tyle co tyrek na zealocie, ale więcej niż dagger z dual dagerów (ale nei ma neistety cancela). Pamiętaj jeszcze o final formie, wtedy załóż dobrą broń z p atackiem i DPs okrutny, ale to raz na godzinę ; p

Cat Drama Maker

Arimas

DMG z regularów jest dobry (dzisiaj we frinte 20k+ tylko z oly aq) + 1100-1500 atk.speed non-stop.
Generalnie bardziej teraz liczy się dobry OE disarma niż RI

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Lunar

nvm...

dzieki wam za odpowiedz;p

a jeszcze jedno pytanie od + taki disarm zaczyna ładnie wchodzić ? i co resistuje Disarma? wiem ze lvl ale czy lionheart/mental tego nei resistują ? zauwazyłem ze łatwiej mi wsadzić gladowi disarma bez lionhearta...czy to przypadek?

Paskudny

Cytat: Lunar w Maj 04, 2011, 12:25:35 AM
nvm...

a jeszcze jedno pytanie od + taki disarm zaczyna ładnie wchodzić ? i co resistuje Disarma? wiem ze lvl ale czy lionheart/mental tego nei resistują ? zauwazyłem ze łatwiej mi wsadzić gladowi disarma bez lionhearta...czy to przypadek?
Nie to nie jest przypadek, disarm jest mental atackiem, to wszystko zależy od lvlu i sprzętu przeciwnika http://lendar.ath.cx/disarm tutaj możesz zobaczyć jak zmienia się lvl skilla wraz z enchantem, widać że na +1 ma 76 lvl, więc raczej słąby land rate na przeciwnikach z 85, ale już +28 ma lvl 85 więc jest dobrze, ale tak na 22 to jest minimum, żeby wchodził dobrze na 'zestakowanego' przeciwnika ;>

Apocalyptik

Cytat: Vanquish w Maj 03, 2011, 10:54:01 PM
w H5 chyba jego rush troche zyskal bo minimum 10% na wejscie to nie jest zle, ale i tak wypada blado jako typowy DD'ek przy tyrku np.

Na mass pvp teoretycznie powinno być dobrze z rushem, bo wchodzi jak 1/10, więc im więcej osób blisko siebie tym bardziej opłaca się to przyspamować kilka razy.

We ride together, we die together.

Alarion

Cytat: Paskudny w Maj 04, 2011, 12:58:40 AM
Cytat: Lunar w Maj 04, 2011, 12:25:35 AM
nvm...

Nie to nie jest przypadek, disarm jest mental atackiem, to wszystko zależy od lvlu i sprzętu przeciwnika http://lendar.ath.cx/disarm tutaj możesz zobaczyć jak zmienia się lvl skilla wraz z enchantem, widać że na +1 ma 76 lvl, więc raczej słąby land rate na przeciwnikach z 85, ale już +28 ma lvl 85 więc jest dobrze, ale tak na 22 to jest minimum, żeby wchodził dobrze na 'zestakowanego' przeciwnika ;>

Nie prawda. Rzecz tkwi w tym, że jest to skill fizyczny o niezwykle dużym bazowym land rate (to samo co violent temper, chociaż jego robi się ofc na ++chance). Disarm raptem +15 na time (a na ++time podnosi tylko lvl skilla) wchodzi we mnie bez większych kłopotów. Najlepszy możliwy znany mi resist na ten debuffów (nie licząc jakiś mistic imunity od pp) to zealot od tyrka/deski. Wtedy naprawdę trudno mu go wpakować.

Nie zapominajmy też, że jednak rola zerka w takim Pt vs PT to często taki DPS-support. Co by nie mówić, to za cholerę nie przebije pod kątem PDS-u dobrze ubranego daggera z full maną, albo tyrka na zealocie, ale mimo wszystko o ile w party nie trzyma się jeszcze np. tanka lub SLH, to można zerka lajtowo do pt włożyć.

Cat Drama Maker

Arimas

+15 "już" wchodzi w ludzi 84+
Atm mam +15 i jest duża różnica między +10 a +15

btw. dagger próbujący bić twojego bisha bez broni, priceless ;p

Alarion

jak to dziadostwo ściągam ze swoich DD-ków, od razu im mówię o tym, bo z doświadczenia wiem, że w ferworze fragowania, często DD-cy przez pierwsze kilka sekund zapominają, że są bez broni ; p

Ale zabawni są cardi co nie ogarniają ściągania disarma, albo sami healują bez broni...

Cat Drama Maker

Shooker

Ja mam takie pytanie, możliwe, że już padło, ale nigdzie nie mogłem znaleźć. Jaki pet jest najlepszy dla zerka?

Alarion

kokabura. uzywasz jej na expie i ew w miescie do szybszego regenu many. Mowimy oczywiscie o jakims solo/duo expie, bo na full party nie potrzebujesz tego poza regenem many przy rescie.

Cat Drama Maker

Shooker

Ok, dzięki.
Fajnie, bo mam ją na max lvlu :)