Jestem i co dalej ??

Zaczęty przez Materid, Marzec 21, 2008, 08:53:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Affi pelny jest dobry jak masz juz 70 i idziesz na raid :P Nie pamietam czy teraz Demo czy Destro byl dobry jak ma sie 4/8 T6 conajmniej.Za bardzo nie pamietam bo moja "specializacja" lezy gdzie indziej :P

doman18

A jak to jest z talentami po 70 lvlu? Dostajesz 70 i już się nie rozwijasz?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ryltar

doman18

Aha, bo się naoglądałem filmikw na YT i z jednej strony widzę jak można poszaleć mając fear, doty i w szczególności siphon life a z drugiej strony widzę jak szaleją ci którzy mają seed of corruption + shadowfury i dlatego skołowany jestem bo wychodzi że lockowi wszystkie dziedziny się przydają

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

Ryltar

No nie wiem w WArlock Den mowili ze SL/SL jest najlepsze.

DIO

Cytat: doman18 w Listopad 20, 2008, 12:48:49 PM
Aha, bo się naoglądałem filmikw na YT i z jednej strony widzę jak można poszaleć mając fear, doty i w szczególności siphon life a z drugiej strony widzę jak szaleją ci którzy mają seed of corruption + shadowfury i dlatego skołowany jestem bo wychodzi że lockowi wszystkie dziedziny się przydają

musisz przestac myslec kategoriami l2, w l2 robisz jakiegos nuka, odpalasz google i masz 1000 stron z identycznym zestawem dye i armorow. W wow robisz np paladyna, odpalasz google i dostajesz 1000 stron na ktorych jest kilkanascie roznych buildow psotaci, hybryd, inne pod pve, inne pod pvp kombinacji sprzetu mnostwo itp ale przewaznie sa 4 podstawowe buildy dla wiekszosci klas (np paladyn to moze byc swietnym tankiem jak i mocnym dd ale takze mozna z niego zrobic niesamowicie wydajnego healera albo "nukera" czyli schockadina (mieszanka holy +retribution) albo z priesta nukera (shadow) healera, bufera albo healera z mozliwoscia calkiem ladnego przywaleniu komus z nuka (smiter)

ja w sumie darowalem sobie juz czytanie w sieci, jak cos pytam w grze jak nie jestem pewny efektywnosci talentu ale trenuje patrzac po prostu na skile jakich uzywam, drzewko holy mnie nie interesuje, z shadow cisne mocno do shadoform i pare pkt w dyscypline wbije zeby wydluzyc czas mojego zycia na polu bitwy a wszystko opieram po prostu na skilach jakich uzywam i pod tym katem wbijam talenty

grr napisalem poradnik jak komus kto pierwszy raz wow-a wlaczyl ale w sumie cala prawda, zamist czytac tony smieci w sieci lepiej przeczytac co dany talent/skill robi i samemu sprawdzic czy ten badziew nadaje sie do jakiegokolwiek uzytku

Ryltar

Cytatschockadina (mieszanka holy +retribution) albo z priesta nukera (shadow) healera

Shockidin jest tak do dupy ze nie komentuje(postac ktora ma 1 skill do dps i laduje sie 15 sec to fail).Co do Shadow priest to raczej nukerem bym go nie nazwal ale supportem jest dobry z tym ze jak ktos chce juz miecz postac tylko do dps to lock>s.priest.Ale 1 s.priest na raidzie do party z holy palem jest genialny bo ja w takim combo nigdy nie mialem oom.

Cytatz mozliwoscia calkiem ladnego przywaleniu komus z nuka (smiter)

Pamietam jak mielismy holy priesta na AB i byl ze mna w pt i za mna latal.Mial na sobie sancity aure to smitem walil za 4k.

Cytatshadow cisne mocno do shadoform i pare pkt w dyscypline wbije zeby wydluzyc czas mojego zycia na polu bitwy

Akurat shadow z wszystkich postaci w cloth i healerow jest najlatwiej ubic :P Na SF nie mozesz sie leczyc a jak chcesz to musisz sie odmienic :P

Soulern

Cytat: Ryltar w Listopad 20, 2008, 05:32:09 PM
Na SF nie mozesz sie leczyc a jak chcesz to musisz sie odmienic :P

Shield->bandage / Shield -> trinket

Cytat: Ryltar w Listopad 20, 2008, 05:32:09 PM
Co do Shadow priest to raczej nukerem bym go nie nazwal ale supportem jest dobry z tym ze jak ktos chce juz miecz postac tylko do dps to lock>s.priest.

Swoim sh priestem jeszcze nie zdołałem przegrać z warlockiem na podobnym levelu.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ryltar

CytatShield->bandage / Shield -> trinket

Tak tylko klasa ktora ma dispell szybko sie pozbedzie shielda a postacie z duzym burstem tez z tym problemu nie maja.Ret palem to rozjezdzalem S.Priestow z Holy/Disc juz nie mialem szans(szybciej sie leczy niz ja go bije) kumpel MS Woj tez z priestami nie mial problemow.Bandaz za duzo nie wyleczy a jak masz dota jakiegos(jak np. deep wounds) to badaz nic nie da.

CytatSwoim sh priestem jeszcze nie zdołałem przegrać z warlockiem na podobnym levelu.

SL/SL(ogolnie zreszta warlock) rozwala kazdego castera skoro ja nie mialem wiekszych trudnosci z casterami(a jestem osoba ktora bardziej jest w melee postaciach obeznana).Fel Huntard i Curse of Toungues(jakos tak) robia swoje bo SL/SL szybciej sie leczy niz mu dmg sie robi.

DIO

i tka w koncu zrobie holy (moze cos w okolicach smitera) priesta ale na razie expienie smite +holy fire vs shadow priest jest samobojstwem (a conajmniej nudne i dluuugie) a nie chce mi sie liczyc ze zawsze bede mial jakies kox party (do instancji to isc chca ale wbic pare % to juz nie :D )

btw Ryl schockadin opiera sie na 3 skilach czyli holy schock i judgement z seal of righteounes ;>

do tego z tego co mi wiadomo jest to build w stylu "przypie**** a jak czekasz na reuse skili to lecz"

Ryltar

Cytatna razie expienie smite +holy fire vs shadow priest jest samobojstwem

No to logiczne :P

Cytatbtw Ryl schockadin opiera sie na 3 skilach czyli holy schock i judgement z seal of righteounes ;>

do tego z tego co mi wiadomo jest to build w stylu "przypie**** a jak czekasz na reuse skili to lecz"

Ta to taki genialny build ze ja na holy rozwalilem 2 shocklolow naraz :P Wiec wiesz jak oni mnie bili po 2,4k z shock to ja ich bilem po 1,9 i 1 krytykiem z heal leczylem sie na full xD

Soulern

Cytat: Ryltar w Listopad 20, 2008, 06:30:57 PM
CytatShield->bandage / Shield -> trinket

Tak tylko klasa ktora ma dispell szybko sie pozbedzie shielda a postacie z duzym burstem tez z tym problemu nie maja.Ret palem to rozjezdzalem S.Priestow z Holy/Disc juz nie mialem szans(szybciej sie leczy niz ja go bije) kumpel MS Woj tez z priestami nie mial problemow.Bandaz za duzo nie wyleczy a jak masz dota jakiegos(jak np. deep wounds) to badaz nic nie da.

Wiesz... Gdyby nawet sh priest w ogóle nie mógł się bandażować i trinketować, to właściwie nie potrzebuje się leczyć ^^ Vampiric Embrace, u undeadów (i w wotlku u wszystkich) Devouring Plague i ciągle masz full hp. Ja problem mam jedynie z maną, a po zakończeniu duela/PvP zwykle mam powyżej 70% HP i jakieś 5% many. Co prawda mana zaraz szybko się odnawia z spirit tapa, ale to dopiero po walce...

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ryltar

No ale ja mowie o BG bo na Arene to s.priesta nikt nie wezmie(to tak jak brac prot warriora przed 3.0.x :P).

doman18

:oops: Jeszcze jedno pytanie, i możecie się dalej kłócić :P. Czy ja jako jeszcze zielony WoW'iec i tym bardziej warlock powinienem się już uczyć i przyzwyczajać do key-bindów czy raczej najpierw poznać klasę a dopiero potem próbować układać skróty pod swój build i styl gry?

Ryltar

CytatJeszcze jedno pytanie, i możecie się dalej kłócić

Klotnia to nie jest tylko rozmowa :P

Cytatprzyzwyczajać do key-bindów czy raczej najpierw poznać klasę a dopiero potem próbować układać skróty pod swój build i styl gry?

Ustaw sobie jak chcesz :P Ja szybko zmienilem klawisze niektorzy robia tak ze nie graja na WASD tylko na ESDF dzieki czemu maja wiecej klawiszy do wciskania ^^ Jak chce moge ci pokazac jak ja mam klawisze :P

doman18

Hmmm a może TO albo TO^^ ? (głównie chodzi o umiejscowienie numerycznych)

Ryltar

Ta wyglada niezle moze sam sie skusze i ja kupie.Na numeryczne nie patrz tylko w key bindings sobie zmien klawiszologie :P

Mlor

Cytat: Ryltar w Listopad 20, 2008, 10:06:31 PM
Ta wyglada niezle moze sam sie skusze i ja kupie.Na numeryczne nie patrz tylko w key bindings sobie zmien klawiszologie :P
ALE ZAJEBIOZA, tez taka chce :D tylko trzeba by sie przezwyczaic dobre do gier, ALE BAJER :D
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Ryltar

Troche szkoda ze V tak daleko bo tam mam repertance :P

doman18

No oprócz klawiszy numerycznych to ja nie widze w niej nic specjalnego, przeciez to jest po prostu połowa klawiatury. W czym to ma wyższość nad zwyłką klawiaturą?

TO jest w sumie jeszcze ciekawe ale dodać 50 zł i mamy już G15 Logitecha :P

Ryltar

CytatNo oprócz klawiszy numerycznych to ja nie widze w niej nic specjalnego

Bo zmien sobie klawiszologie w grze a nie jedziesz na tych klawiszach od 1 do = xD Tamta poprzednia nie ma F1-F4 co troche mi utrudnia bo tam mam aury :P

DIO

Ryl ale nie wiem czy dobrze rozumiem ale ty porownujesz setupy pod wzgledem suepr mega pr0 ownowania albo super mega wydajnosci leczenia , ale juz przy l2 to powtarzalem ze sa tacy co graja dla przyjemnosci i tacy co chca tylko +milionpiecsetstodziewiecset pvp nabijac i imo taki schockadin albo np smiter sa buildami dla ludzi ktorzy chca miec spore mozliwosci leczenia ale i miec mozliwosc dania komus w glowe. Oczywiscie wiadomo ze 100% holy paladyn jest lepszym healerem od schockadina ale to tez nie jest jakis tragiczny build, tylko nalezy pamietac ze to jest support a nie pr0 mega pvp ownator

Ryltar

Cytattaki schockadin albo np smiter sa buildami dla ludzi ktorzy chca miec spore mozliwosci leczenia ale i miec mozliwosc dania komus w glowe.

Skoro shockdina rozwalam na holy(ktory praktycznie nie ma dps) i na ret to swiadczy ze ten build jest do dupy.I powiem to samo co kumpel pal z offa "wszystko co opiera swoj dps na dluzej niz 6 sekundach jest failem" z czym sie zgadzam.Jak ktos koniecznie chce miec duzy survival i walic nukami to niech sobie zrobi chociazby druida w balance albo reroll na maga/locka.

CytatOczywiscie wiadomo ze 100% holy paladyn jest lepszym healerem od schockadina ale to tez nie jest jakis tragiczny build, tylko nalezy pamietac ze to jest support a nie pr0 mega pvp ownator

Dlatego lepszym supportem jest chociazby shadow priest jak juz a od 3.0.x to nawet ret pal ma lepsze mozliwosci supportu niz shockdin.

Krzychu

Każdy woli to co lubi. Ja np. ostatnio miałem pojedynek na bg z rogalem bylem w tedy holy pal to biedny musiał dać vanish bo nie dał mi rady . Ogólnie fajne postacie są które dają jakiś dmg ale też mogą się leczyć .
Btw widzieliście w jakim czasie jeden gościu od 70 lvl do 80 lvl czasu zrobił ?? 28 godzin  :)

doman18

CytatRyl ale nie wiem czy dobrze rozumiem...

DIO przywróciłeś mi wiarę w mojego locka ^^ bo ostatnio dostawałem nieźle w d**e od palów i rogue. Pewnie to wina tego że idę TYLKO w affli i wtedy nawet fear i seducion nie pomaga. W każdym razie po twoim poscie zdałem sobie że wolę nabijać exp i przyzwyczajać się do walki z crowdem niż uczyć się pvp. Gra się tym czym się lubi i jak się lubi ^^