Problem: o co właściwie w tym chodzi?

Zaczęty przez Lolitka, Styczeń 02, 2009, 12:57:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lolitka

Ostatnio zauważyłam jakieś dziwne zjawisko na moim kompie. Otóż jak gram sobie w L2, to po jakimś czasie (zwłaszcza wieczorem) gra zaczyna mi się minimalizować (taa gram jak noob na pełnym oknie :D ), po czym wyskakują jakieś okienka "Czy chcesz debugować?" (wiadomo, że odp to "nie") i tam pisze o jakimś "memberID", marquee, znakach itp. Raz nawet wyskoczyło mi okienko z jakąś chińską lub koreańską stroną na explorerze (dziwne, bo normalnie używam Mozilli) chyba z jakimiś politykami czy czymś, nie wiem, nie znam tych języków. Czy to jest keylogger, virus, haker czy coś? Odinstalowałam clienta L2 ściągniętego z fileplanet (a nóż to był jakiś lewy) i zainstalowałam L2 z płytki z edycji kolekcjonerskiej i teraz robi się update. Więc jeśli ktoś zna wytłumaczenie tego dziwnego zjawiska to proszę o odpowiedź. (Jak znowu te debugi zaczną się pojawiać to wkleję tutaj screeny).

PS: Nie wiem skąd mogło się to wziąć, bo żadnych podejrzanych stron nie przeglądam, nie pobieram plików/zdjęć z nieznanych źródeł...
Franz:
Lliira - PW lvl: 5x
Cherilyn - Arbalester lvl: 6x
Loviatar - EE lvl: 5x

Asta Entreri

dobrze, że ściągnęłaś nowego klienta, bo poprzedniego pobrałaś z błędami :P

te okienka itp to nic dziwnego, a plik l2.exe i pliki gameguarda są na dobrą sprawę napisane jak keyloggery i trojany

a jak ci wyskoczy "czy chcesz debugować" to kliknij tak... http://pl.wikipedia.org/wiki/Debugowanie
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.