Anime & manga

Zaczęty przez Pheonix, Marzec 31, 2008, 07:25:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DIO

Thorin widac niezbyt uwaznie Geass ogladales, w calej serii stworzenie niepodleglej Japoni oraz zniszczenie imperium brytyjskiego to jest tylko srodek do zapewnienia godnego zycia jego siostrze i w prawie kazdym odcinku wszystkie dzialania Lelouch-a sprowadzaja sie do tego zeby jej to zycie w zupelnie nowym swiecie (bo ten obecny slabe jednostki po prostu eliminuje)

ale w sumie sa gusta i gusciki i sie o tym nie dyskutuje :D mi sie geass podoba (troche nawiazan bohatera do bohatera death note czyli "niewazne srodki i ilu ludzi zginie wazny cel" ) i jest calkiem milym przerywnikiem w oczekiwaniu na druga serie GN00

Thorin

oj geassa kazdy odcinek 1 seri po 3 razy drugiej seri :p na razie kazdy po 2 :P to dlamnie anime guru któr loduje na 1 miescu jako jedyne z db ;p znam niemal kazda kwestie ;p wiec slabo nie oglodam
ja wiem ze to dla siostry itp :P ale wiesz w sumie mozna by powiedziec ze siostra to tez sierodek i wymuwka poczul moc dostal szanse ;p by przejoc wladze na swiecie i w ogóle byc kims poza tym rozwalic imperujm brytyjskie któr napewno przejmie :p  fakt mozna tak dyskutowac ;P o  gustch i guscikach :P ja to anime kochac poporstu irytuje mnie jesli przecieki do 5 odcinka sie :p sprawdza to nanaly zostanie bossem strefy 11 :p i huj z 5 odcinkuw albo dluzej bedzie ja ratowal ja kce by on podbijal obmyslal suoper plany i rozwala no :P a nie wciskac kicz z pul seri ratowanie :P siostry

mily przerywnik :P do gundam 00 hmm nailepsze ze to to amo studio i wymieniaja sie ;P gundam geass gundam mam nadzije ze bedzie i 3 seria geassa :p  a tak btw na gundama tez czekam :P chociasz i tak kira yamato i gundam seed rox :p no i duo maxwel i jego deathscythe z :p gundam wing ;p
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

DIO

ja w sumie czekam na GN 00 tylko dzieki ostatnim odcinkom pierwszej seri, bo tak to jednak z wszystkich gundamow do tej pory 00 jakos niezbyt super wypadal ale koncowke zrobili extra i tak zakrecili ze prawie nie wiadomo kto przezyl a kto nie (nawet nie wiadomo czy glowny bohater zyje :d czy juz go zakopali)

btw wiesz gdzie mzona obejzec gundam wing ale sound japonski a napisy angielskie? bo jak do tej pory wszystko co znalazlem to angielski dubbing a tego to ja nienawidze

Thorin

co do gluwnego bohatera to przecieki juz byly nawet od samego autora ;p on i jego gundam przeyzja :P bedzie duzo strszy ;p wiec spoko ;p poza tym zaden inny nie przezyje :P z gundam majsteruw ;p

a co do winga :p ja to dla potomnych sciognelem so to byl ogm albo  mkv :P i tez z dubbingiem angielskim ale kazdy ogm i mkv to przecie dual audio :P nie?? ja uzywam media player classic z dodadkiem directVobSub dzieki któr moge przeloczyc np z dabingu angielskiego na japonski wloczyc angielskie napisy albo japonskie ;P warto se sciognoc i wtedy ale to tylko do sciognientych z podwujna scieszka czyli wszystkich ogm i niemal wszystkich mkv ;P sie uzywa bo jesli kcesz online oglodac to ci sie nie uda
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

eSkel

Cytat: Thorin w Kwiecień 30, 2008, 08:48:06 AM
a co do winga :p ja to dla potomnych sciognelem so to byl ogm albo  mkv :P i tez z dubbingiem angielskim ale kazdy ogm i mkv to przecie dual audio :P nie?? ja uzywam media player classic z dodadkiem directVobSub dzieki któr moge przeloczyc np z dabingu angielskiego na japonski wloczyc angielskie napisy albo japonskie ;P warto se sciognoc i wtedy ale to tylko do sciognientych z podwujna scieszka czyli wszystkich ogm i niemal wszystkich mkv ;P sie uzywa bo jesli kcesz online oglodac to ci sie nie uda

nie wszystkie, zalezy od grupy ktora tlumaczy. najczesciej audio jp i eng maja serie starsze albo juz zakonczone, wydane na dvd np w usa

Thorin

fakt mkv przyznam racie to nie wszystkie zalezy od grupy ale ;p ogm czytaj to format znany również jako konteren kazdy ma podwujne sciezki :p dlatego w ogm wychodza zwykle stare jak juz sa na dvd nowych anime seri w ogm ciezko szukac :p

Hermit

Tak z ciekawości, wie ktoś czy będzie 3 seria Code Geass?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

eSkel

Pewnie tak, emo serie tego typu bardzo dobrze sie sprzedaja wiec mozliwe ze pod koniec 2giego sezonu bedzie kolejny cliffhanger ; )

a tak to nie, dokladnego info jeszcze raczej nie ma

Thorin

prosze nie nazywaj tego komerycijna NIE KOMERCYJNA ze 2 cesc robia pod publike nie znacyz ze komercia a poza tym :P jeszcze zawczesnie by muwic czy bedzie 3 seria jesli zrobia to co zorbia i cala serie pociogna na ratowaniu nanali i z nia walczenia gwarantuje ze ludziom odekce sie 3 seri :P lelu ma podbijac swiat i planowac a nie ratowac sister z podwwladzy imperatora

DIO

druga seria trwa do padziernika, na razie ogladajcie to co jest :p a nie kombinujecie nad 3 sezonem jak nie wiadomo jak sie skonczy sezon drugi.

btw nie wiem czemu Thorin tak marudzisz na CG drugi sezon juz sie calkiem ciekawie zapowiada, fakt moze mniej "akcji" jak w pierwszym ale z drugiej strony mi sie podoba ze Lelouch przestal juz tylko polegac an Geass a zaczal uzywac "mozgu" zeby kontrolowac ludzi (podstawionego brata-zabojce ktory mial go zlikwidowac natychmist gdy powroca wspomnienia wzial na "braterska milosc", male zastraszenie w odcinku 5, troche drobnych rozgrywek politycznych itd....)

chociaz faktem jest ze Sunrise ma taki jakis talent zeby druga serie robic troche inna od pierwszej i nie zawsze i nie kazdemu sie podoba (Gundam Seed vs Seed destiny ..... destiny jakies takie dretwe bylo :D )

Thorin

1 seria git seeda fakt :P dzieki kirze i jego uber pro rozpierdalaniu ;p 2 seria niefaina bo pojawil sie 2 gluwny bohater marna podrubha super bohatera jak on mnie irytowal faine bylo tylko jak kirya sie pojawil i stal sie bogiem zniszczenia bezinawyzjnego ;p

co do 2 sezonu nie no to jest git np ten brat :P kt5ury tera z obsesia maniaka powtarza zabic ko zabic zabic suzaku etc ;p to faine chodzi o to ze mi jak i duzej wiekszosci nie podoba sie motwy z nanaly to jest beszczelnie hamskie zagranie w ogóle wytroca cala akcie i w ogóle cale zalozenia geassa z toru i samego lelucha :P przez nanaly musi zatrzymac wszystko ijak i akcie on ma zodzic podbijac zabijac itp a nie ratowac siostrzyczke przez cala serie

btw po koncuwce 5 :p odcink z miesca wezwal bym na miescu lelu rolo i powiedzial wybebesz tego huja suzaku ;p z miesca

ale gorsze zeczy beda dzialy sie w 6 7 i 8 odcinkuw ze spoileruw potwierdzonych :( bedzie atak na gubernator pruba jej odbicia ;p niepowodzenie rozpacz lelucha porzucenie wszystkiego etc
ale naistraszniesze jest koniec tych spil lelu bedzie spacerowal zkolowany oszolomony ietc w ogóle zrzygnowany ulicami i spotka cos .... ;P

Hermit

Nie wiem czego wy się czepiacie, oglądałbym to nawet, gdyby zrobili 2 serie zapychaczy.

btw ktoś chce oglądać to tu
http://animeordie.net/category/code-geass-r2
Szybko dodają, w poniedziałek rano są nowe już.
=

eSkel

Z tlumaczeniem Geass R2 jest wielka drama, wyscig pomiedzy GG, Chihiro, Shinsen? i Manclave bodajze :p Chihiro i GGthx byly juz wczoraj popoludniu-wieczorem

Thorin

jakie nuuby nielubie ludzi co oglodaja online co to za fraida szczegulnie takie uber pro anime oglodac to trzeba w nailepszej jakosci nailepiej w hd a nie marne online niewicie co tracicie

poza tym co do grupy polecam tylko i wylocznie do 2 sezonu grupe eclipse oni wydaja 3 wersie 350 mega w hd 223 i 170 :P na koncu ich zwykle rano w poniedzialek sie poajawia i tylo ich sciogac a nie tam zadne inne widzalme inne brud smrud i ubustwo
a ten wyscig to wiesz :P zobacz se na torrentach moze i te grupy sie scigaja ostatnie wychodzi eclipse a i tak od razu bije 2 krotnie iloscia seeduw i liczeruw pozostale grupy ;P i tosie nazywa pawn :P

DIO

wczoraj juz o 18 sa torenty z "tlumaczeniem" chociaz troche kulawym (niektore japonskie slowa po prostu napisane normalnymi literami albo co gorsza niektore po japonsku  :oops: ) ale da sie ogladac zwlaszcza jak ktos nie daje rady wytrzymac

gg - niezle
shinsen -  w sumie calkiem dobra jakosc
chichiro - jakos za ta wersja nie przepadam
eclipse - jakosc jakosc jakosc, naprawde swietna i o dziwo wcale duzo wiecej objetosciowo od innych pliki z anime nie zajmuja

ja to przewaznie ogladam online, jak dobre to sciagam wersje wpisujac w search przed nazwa w takiej kolejnosci (nastepny jezeli nie ma poprzedniego): [KAA],[Eclipse],[Shinsen] jak ktoregos z tych trzech nie ma to wtedy pozostaje szukanie w ciemno co moze byc znosnej jakosci

btw kto wie kiedy mniejwiecej mozna sie spodziewac Hellsinga nr 5?

eSkel

Cytat: DIO w Maj 05, 2008, 04:47:12 PM
wczoraj juz o 18 sa torenty z "tlumaczeniem" chociaz troche kulawym (niektore japonskie slowa po prostu napisane normalnymi literami albo co gorsza niektore po japonsku  :oops: )

to wlasnie czesc tego wyscigu kto pierwszy wyda ; P pare osob przetlumaczylo ep za pomaca babelfisha czy innego translatora i wypuscili pod nazwa grupy WeWin ; ) jako pierwsi

dalej, DIO: od tego wlasnie jest anidb.info zeby sprawdzac jakie grupy tlumacza poszczegolne serie, i kiedy wychodzi nowy ep; p

Thorin

cuz :P to robi zla opinie grupom suberskim takie niedoroby :p po co komu takie wyscigi :P warto :p sciogac tylko sprawdzone czytaj eclipse w geass r2 rox!!!
muwisz o hellsing ultimate??
jak sie mozna spodziewac bedzie za minimum 3-4 miechy ;p albo nie dja boshe dluzej :p jak to historia juz 4 co wyszly pokazalo w jakich odleglosciach byly

Hermit

A tak z innej beczki, oglądał ktoś kiedyś anime na telefonie? Jak to wychodzi ? No niestety na laptopa kasy nie mam, a tak to można by się pobawić. Kupiłem sobie kartę 2 giga i się zastanawiam. Mam k550i .
=

Thorin

stary takie rzeczy to w japan :p o wielki znawco anime któr uwaza sie za niewiadomo jakiego znawce buahaha nawet przez chwile myslalme ze mozesz byc lepszy od wielkiego thorina w anime ale sie mylilem ;P udowodniles to w jakie to anime jaki prymitywny i ograniczony jestes o wielki znawco ty zamiast kombinowac z komem to zacznij od podstaw :P oglodac na kompie polecal bym od poczotku oglodac ;p ale dobra kcesz wiedziec o komurecce :p zeby nawet tak prostych zeczy nie wiedziec
po 1 twoja koma moze odtwarzac filmiki w 3gp formacie ;p zeby skonwertowac se avi etc musisz uzyc Total Video Converter do tego a tka poza tym trza miec kabelek do kompa ;p
a co do oglodania na komie i jakosc :P to sie przeliczysz gwarantuje ci ze na tych wyswietlaczach komurkowych napisuw prawie napewno nie odczytasz a i obraz bedzie niezawielgi na twoim miescu panie do przodu dal bym se spokuj i zaiwestowal w mp4 jak ja to cudenko jedzie kazde anime jakos mnie rozpierdala napisy tez piknie widac naprawde polecam ^^ przenosne kino anime ;p
a tka btw to na poczotku to tylko czysta krytyka twojej osoby tak samo jak twoja wypowiedz w tails of the tails nawet nie przeczytales a krytykujesz heh
ja tez zebys nie poczul sie gorszy napisalem ci krytyke o twoim gurowaniu w anime a powiedz teraz ze jestes lepszy odemnie to ci sie prosto w twarz wysmieje tak prostych anime nie wiedziec i nietylko zenada stary zenada

Hermit

Powiem Ci coś szczerze, mam w dupie takie zabawy i jakieś porównywanie mnie do analfabety nie ma sensu. Dla twojej wiadomości wiem czym muszę to robić, co potrzebuje i co moja komórka odtwarza.
Chciałem poznać tylko opinie, dowiedzieć się jak to mniej lub więcej wygląda i jak się ma sprawa napisów.
Co do twojej rady o mp4, myślałem o tym, dzięki za upewnienie mnie, że ten pomysł jest całkiem niezły.
Co do tamtego opowiadania, krytyką bym tego nie nazwał, było to raczej zaskoczenie formą opowiadania. 

=

Thorin

hahahha poruwnywanie do analfabety ;p bah a gdzie ty to widzisz?? no sorry ale ja niewidze nigdzie bym cie poruwnywal do analfabety jakiegos muwilem tylko o tym ze z anime nie jest taki dobry jak muwisz i to wszystko a ty dziwne wnioski wyciogasz poza tym sodze ze to raczej naturalny system obrony looseruw ;p nie masz czym skontrowac to po hamsku stary nie umiesz przyznac innym raci i przyznac sie do blenda sad ;p
a jeszcze nawruce do analfabety ;p pewnie nim jestem wiem to wszyscy to wiedza i co?? po co komu polski wystarczy ze pisze poprawnie po angielsku i japonsku a polski jedyne co w nim ciekawe to ilosc sluw któr mozna wyrazic 1 zecz i tyle ale takie skomplikowane umysly jak ty widac nie rozumieja
a co do mp4 ;p to tez nie polecam wybierac 1 lepszego jesli juz kcesz cena jakos to moge ci polecic ruzne ^^ zaleznieod twego gustu
no a co do opowiadania ja to odebralem jako krytyka bo pozytywnie sie nie wyraziles to bylo perfidnie negatywne

Hermit

Mało mnie obchodzą takie rzeczy, naprawdę. Do tamtego tematu nie zaglądałem odkąd napisałem tam posta.

No to narzuć jakiegoś fajnego mp4 tak do 600 zł. Wygląd zobaczę później.
=

Thorin

Archos 504 lub 604 cuz ten drugi ruzni sie tym ze odtwarza wmv

http://www.gral.pl/preview/rozniproducenci/OdtwarzaczmultimedialnyArchos50440GB_10/
link nawet do kupna
sam takiego urzywam :p i gwarantuje ci ze cena jakosc to mozesz co naiwyzej do japoni jechac szukac cudu nad wisla :P za taka cene takie wyjebane cos :P to tylko raz w roku
to jest potwur któr zjada anime i niewypluwa :P radze ci sie glemboko nad nim zastanowic ;p

DIO

tez mam k550i i juz rozne cuda  znim robilem i ci powiem tylko tyle, zadnych napisow tma nie przeczytasz :D po prostu za maly wyswietlacz, od biedy mozna ogladac jakis film w znamym jezyku i wtedy calkiem ujdzie ale o napisach wszelkich mozna zapomniec

btw ile cie kosztowala ta karta 2gb? :D

Dev

Hermit, czytasz całe posty thorina ?! Ja czytam dwa pierwsze zdania i ide dalej, bo tego antycznego pisma z zamierzchłych czasów forum nie da sie czytać :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77