Aktualizacje strony

Zaczęty przez Polgara, Kwiecień 01, 2008, 07:56:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Saladin

Layek jest gotowy i ma wyglądać tak (możliwe nieznaczne zmiany):

Tło było by randomowe (parę losowych)

Twój też jest ładny, ale ma troszkę za bardzo futurystyczny klimat jak dla gry fantasy ;)
Nie udzielam pomocy przez PM...

Pheonix

nie ma tam linka do forum czy ja ślepy jestem

Saladin

Nie ma, ale to tylko przykladowe teksty wrzucone do psd. Jak się pewnie też można domyśleć zniknie prawa kolumna

Xyber

Layek przyjemny dla oka, ale strasznie razi napis "Lineage2.com.pl", taki jakiś "nie dopieszczony" ;)

Texas

Napisy... :) Nie wyglądają zbyt dobrze:]

Pheonix

a może zróbcie tak ze będzie download plików graficznych strony i będzie tak jak w np.travianie i zamiast wszystkich obrazków ładują się tylko napisy i trwa to 10x szybciej i odciąża serwer

Saladin

Cytat: Pheonix w Lipiec 21, 2008, 08:22:59 PM
a może zróbcie tak ze będzie download plików graficznych strony i będzie tak jak w np.travianie i zamiast wszystkich obrazków ładują się tylko napisy i trwa to 10x szybciej i odciąża serwer
To się nazywa cache i ma to każda przeglądarka - pliki graficzne (i nie tylko, bo np. także pliki swf, css, js czy parę innych) są pobierane i gdzieś tam przez jakiś okres czasu przechowywane. Więc jak oglądamy jakąś stronę któryś raz z kolei to włącza się ona szybciej niż za pierwszym razem, bo grafika wędruje z dysku.

Xyber

Cytat: Saladin w Lipiec 21, 2008, 09:56:01 PM
Cytat: Pheonix w Lipiec 21, 2008, 08:22:59 PM
To się nazywa cache i ma to każda przeglądarka - pliki graficzne (i nie tylko, bo np. także pliki swf, css, js czy parę innych) są pobierane i gdzieś tam przez jakiś okres czasu przechowywane. Więc jak oglądamy jakąś stronę któryś raz z kolei to włącza się ona szybciej niż za pierwszym razem, bo grafika wędruje z dysku.

Chyba, że ktoś tak jak ja codziennie opróżnia folder "Temporary Internet Files" ;p

Saladin

To ja specjalnie dla Ciebie nie będę kombinował ;)

Pheonix

ale mi chodzi o to żeby każdy mógł sobie wygląd wybrać ;]

Soul

E tam. I po co to komu? Ważniejsze są informacje, a nie wygląd...
Prepare for unforeseen consequences...

Pheonix

jak mam patrzeć na informacje to niczego nie brakuje tylko zawsze jest tak czarno

Soul

A co Ty jesteś jakiś EMO? Róż byś wolał? :P

Nie jesteśmy jakimś mega wielkim portalem, żeby bawić się w dawanie możliwości wyboru jaki kto chce layek. Może w przyszłości będziemy, ale póki co nie :). A l2 w odróżnieniu np od WOWa z założenia jest mroczniejszy więc i strony takie są. Oficjalna L2 też jest ciemna...

Pheonix

no tu masz racje ;]
ale najbardziej przejrzysty i wygodny wygląd był na bo.pl
oficjalna l2 jest śmieszna tutaj kiedyś były fajne opisy wszystkich itemow na stronie i potworów

Soul

Texas

Cytat: Soul w Lipiec 22, 2008, 10:38:17 AM
A co Ty jesteś jakiś EMO? Róż byś wolał? :P

Nie jesteśmy jakimś mega wielkim portalem, żeby bawić się w dawanie możliwości wyboru jaki kto chce layek. Może w przyszłości będziemy, ale póki co nie :). A l2 w odróżnieniu np od WOWa z założenia jest mroczniejszy więc i strony takie są. Oficjalna L2 też jest ciemna...

Tylko, że EMO lubi kolor czarny także kto tu jest emo? :PP

A co do wielkości tego portalu, to jesteście największym w polsce portalem o L2, pamiętam licznik odwiedzin z bo.pl gdzie liczba była na prawdę duuża:)

Xyber

Największym to może nie, ale na pewno jednym z większym (chociaż dla wielu na pewno najlepszy - w tym dla mnie ;) )

... Zaleciało wazeliną :D

Texas

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=lineage+2&btnG=Szukaj&lr=

:) Która strona ukazuje się pod oficjalną jako pierwsza? :)

Na forum:

141553 wiadomości w 7843 wątkach, wysłane przez 17077 użytkowników

Czy to nie świadczy o wielkości tego serwisu?

Lineage2.com.pl jest największym i najlepszym serwisem o Lineage 2 w Polsce. :)

Xyber

Nasi użytkownicy napisali 237594 wiadomości
Mamy 36715 zarejestrowanych użytkowników

Statystyki konkurencyjnego forum ;) Nie będę podawał linku, żeby nie robić reklamy, ale większość i tak pewnie wie o jakie forum chodzi ;p

Texas

:oops: Nie offtopicujmy tutaj bo jeszcze admini nas "skoszą" :P

Dla mnie to jest najlepszy serwis o l2 i tyle:)

Co do layoutu to prosiłbym o poprawę napisów bo wyglądają niedopracowanie:) Pozdrawiam

Soul

Jest duży jest. Nie mówię, że nie, ale nie aż tak duży ;)

A co do EMO, to wiedziałem, że się czepniecie. Szczerze, to o nich za bardzo nic nie wiem xD

Cubu$

To może pogadać z NCsoftem ny dofinansowania jako że jesteśmy naj :)

Xyber

Cytat: Cubu$ w Lipiec 22, 2008, 11:00:57 PM

Po przejrzeniu forum, prędzej by je zamknęli niż dofinansowali (poradniki jak postawić własny serwer, tematy o "prywatnych" serwerach, itd.) ;)

Frohike

SknerusKK

Cytat: Xyber w Lipiec 22, 2008, 11:12:13 PM
Cytat: Cubu$ w Lipiec 22, 2008, 11:00:57 PM

Po przejrzeniu forum, prędzej by je zamknęli niż dofinansowali (poradniki jak postawić własny serwer, tematy o "prywatnych" serwerach, itd.) ;)
zamknac by nie mogli, chyba ze ktos gdzies dal linka do plikow l2off ;d