Poszukuję pewnej gry

Zaczęty przez Soul, Kwiecień 27, 2008, 10:55:42 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Soul

Moi drodzy. Natchnięty tematem Old games, postanowiłem odszukać grę, w którą grałem dawno, dawno temu. Nie moge sobie przypomnieć nazwy, ani odszukać jej w necie więc prosze Was o pomoc. Wydaje mi się, że nazwa miała 3 litery i byla to druga czesc tej gry. Bylo sie smiesznym ludkiem, ktory mial swojego smoka (poczatkowo byl chory), żonkę i zadaniem początkowym było wykradnięcie szaty maga. Grę rozpoczynaliśmy we własnym domu i w bardzo deszowej krainie (mialo to zwiazek z panujacym potworem, ktorego trzeba bylo zabic). Drugim "krajem" była pustynia, gdzie wykonywało się zadania, które miały nam pomóc zostać magiem. Potem leciało się gdzieś z kosmitami... Więcej nie pamiętam... Jeszcze tylko, że naszą główną bronią była samopowracająca kula do rzucania...

Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję, a może i nawet nagrodzę. Jest to dla mnie dość istotne ;)

Gatunek RPG/Przygodowa... coś tego typu :)
Prepare for unforeseen consequences...

primabolan

<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Soul

Nie. To jest bardzo stara gra. Jedna z pierwszych w jakie grałem... Coś typu ELM 2 czy jakoś tak. Kojarzy mi się nazwa właśnie z czymś takim.

Materid

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Belliar

Cytat: Soul w Kwiecień 27, 2008, 10:55:42 AM
Wydaje mi się, że nazwa miała 3 litery i byla to druga czesc tej gry
:)

Cralin

SPD 2?Też tam chodzileś smiesznym ludkiem ,biles z magi.

Zorgo90

a z jakiej platformy to było? tyle może pamiętasz, a dużo łatwiej by się szukało jak co

Soul

Wydaje mi się, że ona na DOSie była. Pamiętam, że na staregry.pl była, ale nie mogłem jej ostatnio znaleźć...