SH/xx

Zaczęty przez Felo41, Maj 03, 2008, 10:32:45 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bufek

Obydwie postacie sa dobre ale ja chyba wybral bym psa lub sk :P

Felo41

Wypróbowałem już obie postacie na Arenie i muszę przyznac ze są nawet niezłe, ale nie rewelacyjne.
Postaram sie zamieściec wszystkie wady i zalety tych postaci.

SH/SK - gramy na statach SH

Zalety

- LIGHTNING STRIKE na +9   = coś pięknego :D
- Arrest  (root)
- cubiki ktore sa niezatapiona pomoca (sk posiada ich aż 3 i moze je miec naraz właczone)
- Vegance i UD  można je włanczac po sobie i wtedy można naprawdę poszalec (nie będę mówił już co może zdzialac nuker z takim m.atack przez 2-3min )
- Stun tarcza, który czasami potrafi uratowac du.pe
- duży pdef , świetne Deflect arrow i Mirror
-po dodaniu odpowiednich tatoo i dye nawet niezły cast speed
- postac raczej łatwa w prowadzeniu (dużo łatwiejsza od sh/ps)

Wady:

- DUUuuży reuse Ultimate Defence i Vegance oraz krotki czas trwania obu skili
- jak juz lightning strike  nie zenchantowany nie wchodzi raczej za często
- cubiki czasami "niekontaktują"
- postac która wykorzystała ud i v już do super-wymiataczy zaliczyc nie możemy

Walka

vegance--->lightning strike --->debuffy --->nuker
lightning strike --> debuffy -->nuke
Ultimate defence -->nuke

DYE
+4 Wit - 4 Men
+1 Wit - 1 Men
+4 Int - 4 Men

Tatoo : WITCH Empowered afkors   

SH/PS - gramy na statach PS

Zalety:

-duuuży cast speed , z odpowiednim tatoo,dye i buffkami można pocisnac z tego co słyszałem nawet 2k casta a jak na sh to bardzo dużo

- z włączonym transfer pain raczej nikt nas nie zaskoczy , mamy więcej czasu na odpowiedz
- night shade który na jakimś tam buffku u mnie wyciagna 14k hp , który jest świetnym healerem,z wrzuconym ud jest po porstu idealnym workiem do bicia dla przeciwnioków
- spectral lord to moj ulubiony summon ze względu na swój P.atack i M.atack , swoj debuff zmniejszający p.def i m.def oraz atakujący skill który może naprawdę dac popalic wrogom, a z wrzuconym UD raczej sam wykańcza przeciwnika

- posiada debuffy (cos w stylu cancel) które sciągaja magom acu i tego typu buffy

- skill który rzucony na kogoś summona powoduje zaatakowanie jego pana

- nie bawiłem sie w enchant summonow ale ponoc taki jest możliwy wiec pewnie ich moc może znacząco wzrosnac

Wady
:

- postac trudna w prowadzeniu, raczej trudno wycisnac w walce 100% możliwosci ,ale to moje odczucia a gram nim dopiero pare dni

- natrafimy na kogoś kto zna boleści naszej suby i jezeli zobaczy ze mamy przywołanego night shada nawet go nie ruszy tylko zajmie sie nami, w takim przypadku my leżymy na ziemi a nasz summon ma prawie połowe hp co nam ch... da ;/

- Spectral Lord ma stosunkowo mało hp i możemy nawet nie zdażyc wrzucic na niego UD , a wtedy mamy małe szanse na wygrana(chodzi mi walke z xxx/tank)

Walka

summon attack -->summon ud -->summon agro --->debuff -->nuke   (taktyka z night shade)
summon attack ze skilla --> summon ud (mozna ale nie trzeba) --->nuke  (taktyka spectral lord)

DYE i TAToo jak w przypadku SH/SK

Podsumowanie

SH/SK to postac raczej prosta w prowadzeniu i nie wymagająca takiej wprawy w posługiwaniu sie skilami jak SH/PS. Jest bardzo dobra na 1vs1,1vs2,1vs3    i moze poszalec na sidge . SH/PS mimo swojej złozoności jest na razie moim faworytem . Duzo ludzi najprościej w świecie nie wie jak walczyc z summonerami , ulegaja mitom takim jak ten : " zawsze najpierw bijesz summona dopiero potem goscia". Myślą ze mamy nie wiadomo ile życia dzięki transfer pain i nieczęsto trafiamy na 1 target. Skupiają sie na summonie a zapominają tez ze walczą z nukerem. Rożnorodnośc gry SH/PS-em
, sprawia ze możemy za moment zaskoczyc tego samego przeciwnika innym summonem czy taktyka.
SH/PS poradzi sobie lepiej na sidge , a na małych ustawach troche namiesza. Wybór postaci zostawiam wam bo każda jest inna i jedyna w swoim rodzaju ;)

PS: wie ktoś dlaczego moja klawiatura odmówiła nagle pisania : ć  ?  :oops:

Jahoo

Dragon x15 forever!

Morok111

Cytat: Felo41 w Czerwiec 11, 2008, 10:55:53 AM
Wypróbowałem już obie postacie na Arenie i muszę przyznac ze są nawet niezłe, ale nie rewelacyjne.
Postaram sie zamieściec wszystkie wady i zalety tych postaci.

SH/SK - gramy na statach SH

Zalety

- LIGHTNING STRIKE na +9   = coś pięknego :D
- Arrest  (root)
- cubiki ktore sa niezatapiona pomoca (sk posiada ich aż 3 i moze je miec naraz właczone)
- Vegance i UD  można je włanczac po sobie i wtedy można naprawdę poszalec (nie będę mówił już co może zdzialac nuker z takim m.atack przez 2-3min )
- Stun tarcza, który czasami potrafi uratowac du.pe
- duży pdef , świetne Deflect arrow i Mirror
-po dodaniu odpowiednich tatoo i dye nawet niezły cast speed
- postac raczej łatwa w prowadzeniu (dużo łatwiejsza od sh/ps)

Wady:

- DUUuuży reuse Ultimate Defence i Vegance oraz krotki czas trwania obu skili
- jak juz lightning strike  nie zenchantowany nie wchodzi raczej za często
- cubiki czasami "niekontaktują"
- postac która wykorzystała ud i v już do super-wymiataczy zaliczyc nie możemy

Walka

vegance--->lightning strike --->debuffy --->nuker
lightning strike --> debuffy -->nuke
Ultimate defence -->nuke

DYE
+4 Wit - 4 Men
+1 Wit - 1 Men
+4 Int - 4 Men

Tatoo : WITCH Empowered afkors   

SH/PS - gramy na statach PS

Zalety:

-duuuży cast speed , z odpowiednim tatoo,dye i buffkami można pocisnac z tego co słyszałem nawet 2k casta a jak na sh to bardzo dużo

- z włączonym transfer pain raczej nikt nas nie zaskoczy , mamy więcej czasu na odpowiedz
- night shade który na jakimś tam buffku u mnie wyciagna 14k hp , który jest świetnym healerem,z wrzuconym ud jest po porstu idealnym workiem do bicia dla przeciwnioków
- spectral lord to moj ulubiony summon ze względu na swój P.atack i M.atack , swoj debuff zmniejszający p.def i m.def oraz atakujący skill który może naprawdę dac popalic wrogom, a z wrzuconym UD raczej sam wykańcza przeciwnika

- posiada debuffy (cos w stylu cancel) które sciągaja magom acu i tego typu buffy

- skill który rzucony na kogoś summona powoduje zaatakowanie jego pana

- nie bawiłem sie w enchant summonow ale ponoc taki jest możliwy wiec pewnie ich moc może znacząco wzrosnac

Wady
:

- postac trudna w prowadzeniu, raczej trudno wycisnac w walce 100% możliwosci ,ale to moje odczucia a gram nim dopiero pare dni

- natrafimy na kogoś kto zna boleści naszej suby i jezeli zobaczy ze mamy przywołanego night shada nawet go nie ruszy tylko zajmie sie nami, w takim przypadku my leżymy na ziemi a nasz summon ma prawie połowe hp co nam ch... da ;/

- Spectral Lord ma stosunkowo mało hp i możemy nawet nie zdażyc wrzucic na niego UD , a wtedy mamy małe szanse na wygrana(chodzi mi walke z xxx/tank)

Walka

summon attack -->summon ud -->summon agro --->debuff -->nuke   (taktyka z night shade)
summon attack ze skilla --> summon ud (mozna ale nie trzeba) --->nuke  (taktyka spectral lord)

DYE i TAToo jak w przypadku SH/SK

Podsumowanie

SH/SK to postac raczej prosta w prowadzeniu i nie wymagająca takiej wprawy w posługiwaniu sie skilami jak SH/PS. Jest bardzo dobra na 1vs1,1vs2,1vs3    i moze poszalec na sidge . SH/PS mimo swojej złozoności jest na razie moim faworytem . Duzo ludzi najprościej w świecie nie wie jak walczyc z summonerami , ulegaja mitom takim jak ten : " zawsze najpierw bijesz summona dopiero potem goscia". Myślą ze mamy nie wiadomo ile życia dzięki transfer pain i nieczęsto trafiamy na 1 target. Skupiają sie na summonie a zapominają tez ze walczą z nukerem. Rożnorodnośc gry SH/PS-em
, sprawia ze możemy za moment zaskoczyc tego samego przeciwnika innym summonem czy taktyka.
SH/PS poradzi sobie lepiej na sidge , a na małych ustawach troche namiesza. Wybór postaci zostawiam wam bo każda jest inna i jedyna w swoim rodzaju ;)

PS: wie ktoś dlaczego moja klawiatura odmówiła nagle pisania : ć  ?  :oops:

Wow
super
kandytat na ++++++ (zaraz wysłyam do moderatora) :D

btw.
SH/PS
jest najlepszy z tego co piszecie.. na full bufie ( z Bossem, dynasty robe i AM+8) wyciąga 8k P ataku i 2k C. Speeda, (bez malarii)
na selfie jest troche gorszy, ale jeżeli umie się dobrze grac to i da rady na tym wygrać, (aura flash, nie raz potrafi ocalić tyłek ;) )

I nie słuchajcie czegoś a propo erase...
"a bo ja mam erase, a SH bez tp to leży"... erase nawet na ++++ (tylko na koszt) nie ma 100% szans że sciagnie sumona, doliczmy do tego ze ktoś ma summona na ++++ i wtedy erase, mozna sciagnąc z paska....

jednym słówem, na IL SH/PS jest najlepsza metoda dla SH.
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

Drakir

no no no.Ja proponuje Se/Sk,piekna postac.root,buffy,heal,venegace,ud,stunshield,drainy,lighting strike na+9 cos pieknego fajnie mozna sie dorobic na paralizowaniu Orkow jak ciagna trainy :Da wszyscy wiemy jak im takie zeczy wchodza:D,arrest,cukiki,hex,power break piekny m.def jak i p def. pieka szybkosc czarowania,trzeba tylko ustawic dobra kombinacje nukowania i jest ok:),deflect arrow.na 167 pvp ani jeden lucznik mnie niepobil.nic dodac nic ujac na arene idealna postac.pozdro.

Jahoo

Cytat: Drakir w Czerwiec 13, 2008, 01:59:34 PM
no no no.Ja proponuje Se/Sk,piekna postac.root,buffy,heal,venegace,ud,stunshield,drainy,lighting strike na+9 cos pieknego fajnie mozna sie dorobic na paralizowaniu Orkow jak ciagna trainy :Da wszyscy wiemy jak im takie zeczy wchodza:D,arrest,cukiki,hex,power break piekny m.def jak i p def. pieka szybkosc czarowania,trzeba tylko ustawic dobra kombinacje nukowania i jest ok:),deflect arrow.na 167 pvp ani jeden lucznik mnie niepobil.nic dodac nic ujac na arene idealna postac.pozdro.

sk nie ma buffow
Dragon x15 forever!

INWision

sh/ps w bw light, som + acu, dye i acu to jest  648 casta, nie wiem jak osiagnac wiecej, z arcana jest 778 ale w pve solo to sie nie oplaca bo w minute nie masz hp, nie mowie juz jak sie ma wlaczone 2 arcany :)

Felo zapomniales o cubi = spark i phantom sa niezle , chociaz zadko sie ruszaja, spark wchodzi raz na 2 moby, stun jest dosc krotki psuje to troche zabawe.

Drakir

sk nie ma buffow

Jahoo ja mowie o subieSE/SK   "SE"to ponoc chyba buffer.:P

Jahoo

wybacz nie zwrocilem na to uwagi :*
Dragon x15 forever!

Elvin

Cytat: INWision w Czerwiec 15, 2008, 10:12:36 PM
sh/ps w bw light,
Ten fragment wola o pomste do nieba  :P
robe, robe, robe... najlepiej tallum, ew arcana, ale to trochu wiekszy wydatek.

W light to zanim cos rzucisz to masz K.O

INWision

z B grade to jedna z lepszych oopcji jesli nie ma sie kasy na A grade.

jest jeszcze avadon ktory mi wylecial z glowy  :oops:

Felo41

Morok111

hmmm cienituko cieniutko :D

(mały update do mojego poprzedniego postu)

kumpel na arenie (ofc, boss, dynasty set, AM+8)
Wyciągnął na full bufie:
Casting = 2.6k
M.atak= niewiele ponad 10k
M def = 1.3k (bez songa)
+TP

ja z kolei mam sps/ee (Arena)
full buff: (eq takie jak sh/ps tylko boss +6)
M atak: 6k
M def. 1.7k (bez songa)
Casting 1.9k

więc sps się nie umywa do sh ;P
sh/ps rlz
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

INWision

ladnie ja moim sh/ps wyciaglem ledwo casta 900 ;/ i 2k+ m.atk

nie wiem jak wy to robicie

Felo41

proste :
set z bonusem do casta
bron z acu
1 dye z wit
1 dye z int

no i ciekawe czy przełaczyles sobie na staty psa :)

Thorns

Morok bez urazy ale glupoty gadasz, SH nigdy nie uzyska 2,6 casta ^^

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Morok111

btw.
nie liczą arena seta, w dynasty SH/PS wyciągnał 2k C speda, z malarią 2.4k
więc uwierz mi że jest to możliwe żeby mieć tyle casta

TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

Thorns

2k casta to ja osiagam na sps/ee 2300 z malaria , w arena secie +/- 2350, wiec nie realne jest by SH uzyskal 2600  ,nie te statsy  :wink:

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Kotlet

na infinity kumpel z klanu, miał sh/ps ponad 2300 casting speed, z malarią, bez baiuma, tatto witch lvl 4 (nie empowered), wiec myślę że na arenie, z tymi śmiesznymi tatuażami, i arena secie da się z 2500

ry4n23

ja mam sh/ps na infinity wyciagam maksymalnego casta jakos 2450. sh/ps moze wyciagnac 2,6 k c.speeda.

Morok111

thorns
nie zamierzam się kłócić wiesz lepiej ok....
ja widziałem na własne oczy, ale dobra może wiesz lepiej sry....

btw.
tylko dziwi mnie jak mi ktoś edytuje posty... bez słowa...
wystarczy post z haslem "sory pomyliłem sie"... ale nie od razu kasowac pół wypowiedzi....
pro moderator....

misiu kolorowy, to jest przywilej moda, a nie bede tworzył kolejnego posta tylko po ty by
poprawic blad w twoim nicku i sprostowac sytuacje :wink:
/Thorns
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

Thorns

A co do tematu to SH/PS nigdy nie bedzie mogl osiagnac wiekszego casta od białego elfa bo mu
na to parametry nie pozwalaja nawet na statsach ps

tu mozna sobie wszystko ladnie wyliczyc:

http://l2calc.l2blah.com/

LuSeR

Thorns, gdzie ty liczysz takie staty :P ten calc jest pod retail, nie pod DN, poza tym nie ma do wyboru 3 profesji(chyba, ze nie zauwazylem), na czym PS duzo traci jesli chodzi o cast. Poza tym combat haste poty, tatoo na casta etc..moze dac rade ;)

Moj blad ;) jednak da sie arcane agility odpalic. Na maxa wycisnalem 2203 (dye +4wit, nie +5), więc +combat haste+ tatuaż i z 2.4 by moze wyszlo :)

Thorns

Bez roznicy retail czy DN chodzi o bazowe staty i nie o ilosc casta jaka SH wyciagnie tylko ze sps  bedzie mial zawsze wiecej

LuSeR

Sps będzie miał więcej od SH ale nie od PS ;)