Valdaron - Low - PL tlumaczony

Zaczęty przez impos89, Czerwiec 10, 2008, 09:47:43 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

impos89

Ale to nie jest temat o serwerze AL, więc po co się wyżywać ?
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Onna

Osoba o nicku Akart lub impos89, która współtworzy serwer Valdaron to nikt inny jak złodziej, osoba która przywłaszcza sobie prace innych, tutaj Kiejstuta i Diskreta z serwera Ancient Legion. Skopiował jego pracę na swój serwer podpisując się pod tym swoim nickiem.

link do strony Akarta: www.l2cm.yoyo.pl

i teraz kolejno to czego nie zrobił, a sobie przywłaszczył:

pliki z folderów pod linkami:
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/data/html
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/data/html/default
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/data/html/teleporter
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/data/html/merchant
o nazwie 10000xx.htm (pole xx to cyfry, nie wypisywałem wszystkich plików bo jest ich sporo), teksty to dzieło Dziada, przepisane w odpowiedni sposób przez Kiejstuta, być może folderów jest więcej, pracy Kieja było bardzo dużo i ciężko jest w tym momencie odnaleźć w wszystko tych folderach, oraz plik o nazwie 31856.htm w folderze merchant, jest to nic innego jak "stara" Farka Ancient Legion.

Wszystkie pliki z tego folderu:
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/data/multisell
jest tu m.in asortyment Farki oraz Czoppa.

Plik z wpisami do bazy z tego oraz z wcześniejszego folderu są tam te same wpisy jednak rozbite na kilka plików dlatego podam tylko jeden adres:
http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/Konfiguracja/SQL.txt

Tutaj znajdują się wszystkie NPC stworzone przez Kiejstuta, m.in Czopp, Pastereczka z królikami, oraz NPC stworzone dla klanu Shilien Dallharen, na serwerze Ancient Legion, całość ma jakże piękną nazwę "Szereg poprawek. ", która nie mówi nic o tym, że jest to cudza praca.

Zwróćcie uwagę na opisy folderów... wszystko wygląda jakby było jego:
Cytat
Nowa paczka, naprawione linki, Czop, multisell, pliki shell, updater serwerowych plików,

Przygotowanie plików do najbliższego update. Dodałem npc, teksty, Dostosowanie nowych configów do potrzeb serwera AL. Poukładanie folderów dla większej czytelności.

W gwoli wyjaśnienia nigdy, a to nigdy nie dodał nowego NPC do bazy, na serwerze Ancient Legion, kiedyś z edytował istniejącego w klasztorze, tym samym go psując bo nie dało się go zabić, a wyżej pisze co innego.

a teraz najlepsze pod tym o to pięknym adresem: http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/Konfiguracja/sh_files/home/kamael/server_al/GameServer_loop.sh znajdziemy były login i hasło do bazy danych serwera Ancient Legion, co to za developer, który naraża jeszcze wtedy swój serwer na takie niebezpieczeństwo?

kamael --password="vbJP5aDN"

i tu także: http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/Konfiguracja/sh_files/tools/database_installer.rc

6    LSUSER=kamael
7    LSPASS=vbJP5aDN
8    GSDBHOST=localhost
9    GSDB=l2jdb
10    GSUSER=kamael
11    GSPASS=vbJP5aDN

byłe hasło jest także tutaj: http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/Konfiguracja/config/gameserver/server.properties ogółem jest wszędzie gdzie to możliwe...

Skrypty z folderu: http://my-trac.assembla.com/impos-translate/browser/trunk/ServerSide/Konfiguracja/sh_files/ także nie są jego pracą, a pracą Diskreta.

Wszystko przedstawia pojęcie osoby o pracy developera czy programisty, jest sprowadzona do złodziejstwa, plagiatu, podpisywania się pod cudzą pracą, narażania serwera na utratę danych i udostępnienia poufnych informacji osobą niepowołanym.

Rickert

chyba Ci podpadł xD nie wiem ile w tym prawdy bo się na tym nie znam ale jeśli to prawda to... ? fail panowie  :oops:
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Onna

Cytat: ugh w Wrzesień 16, 2009, 11:55:08 PM
Wracaj do swojego "Bagna" (określenie Mardil na swój własny serwer) sapaczu.

Coś Ci się pomyliło Panie ugh, nie siej popeliny i kłamstwa.
Za zgoda Mardil cytuję:
Mardil: I tak się właśnie kończą oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami, ten co oskarża idzie się bawić dalej zostawiając w miejscu w którym jeszcze nie dawno się bawił - bagno.
DoubleSword: Juz przestan sapac mardil, my zniknelismy z serwera a ty zostan w swoim "bagnie"
Mardil: DoubleSword tego bagna ja nie zrobiłam, ale zostanę w nim, bo mi jeszcze zależy, a Tobie życzę miłej zabawy tam gdzie teraz jesteś.

Cytat: Rickert w Wrzesień 22, 2009, 04:11:01 PM
chyba Ci podpadł xD nie wiem ile w tym prawdy bo się na tym nie znam ale jeśli to prawda to... ? fail panowie  :oops:
Jak by Ci ktoś ukradł prace nad która siedziałeś kupę tygodni to też by Ci podpadł.

Maślan

Cytat: Onna w Wrzesień 22, 2009, 06:20:45 PM
Cytat: ugh w Wrzesień 16, 2009, 11:55:08 PM
Wracaj do swojego "Bagna" (określenie Mardil na swój własny serwer) sapaczu.

Coś Ci się pomyliło Panie ugh, nie siej popeliny i kłamstwa.
Za zgoda Mardil cytuję:
Mardil: I tak się właśnie kończą oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami, ten co oskarża idzie się bawić dalej zostawiając w miejscu w którym jeszcze nie dawno się bawił - bagno.
DoubleSword: Juz przestan sapac mardil, my zniknelismy z serwera a ty zostan w swoim "bagnie"
Mardil: DoubleSword tego bagna ja nie zrobiłam, ale zostanę w nim, bo mi jeszcze zależy, a Tobie życzę miłej zabawy tam gdzie teraz jesteś.

Cytat: Rickert w Wrzesień 22, 2009, 04:11:01 PM
Jak by Ci ktoś ukradł prace nad która siedziałeś kupę tygodni to też by Ci podpadł.
Are you good ?

impos89

Onna sprawę omówię na spokojnie z administracją AL. Tu napiszę tylko w skrócie ten SVN służył AL. Pakowałem na nim pliki, które były gotowe do wklejenia na serwer. Po odejściu nie robiłem z nim już nic. Pliki konfiguracyjne i htmy były wykorzystywane tylko na waszym serwerze. Szkoda, że nikt nigdy nie napisał do mnie w tej sprawie tylko walicie temat na wszystkich forach jak leci. Przeczytałem i usunąłem wszystko co związane z AL.

Przepraszam najmocniej za niedopatrzenie. Nie miałem żadnego interesu w robieniu takiego bałaganu.

Sprawa rozwiązana. Wyszło jak wyszło. Prace usunięte, administracja i użytkownicy przeproszeni.
Więcej w sprawy serwerów mieszać się nie będę. Jeden błąd a ludzie mają okazję wytrzeć o mnie mordę najbardziej jak tylko się da.

Jedyne co to boli mnie, że tyle nienawiści jest między ludźmi.
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

Onna

Sprawa została wyjaśniona. Akart przeprosił za swoje niedopatrzenia.

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

impos89

Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

Heranel

Akart nie jest członkiem administracji, GM ani QM na serwerze Valdaron. Nie ma również dostępu do bazy danych oraz kodów serwera Valdaron. Dość dawno temu po konflikcie Akart opuścił ekipę Valdaronu przechodząc na Ancient Legion
Odnośnie oskarżania nas o kradzież proszę wskazać co Valdaron zabrał z Ancient Legion i proszę jeszcze raz o przeprosiny lub usunięcie z tego tematu oszczerstw pod adresem Valdaronu. Sami jesteśmy przeciwni takim zachowaniom to link do postu w którym to potępiamy założony wczoraj Link

Bromba

Cytat: Heranel w Wrzesień 23, 2009, 01:22:48 PM
Akart nie jest członkiem administracji, GM ani QM na serwerze Valdaron. Nie ma również dostępu do bazy danych oraz kodów serwera Valdaron. Dość dawno temu po konflikcie Akart opuścił ekipę Valdaronu przechodząc na Ancient Legion
Odnośnie oskarżania nas o kradzież proszę wskazać co Valdaron zabrał z Ancient Legion i proszę jeszcze raz o przeprosiny lub usunięcie z tego tematu oszczerstw pod adresem Valdaronu. Sami jesteśmy przeciwni takim zachowaniom to link do postu w którym to potępiamy założony wczoraj Link

To musiliście go w popłochu usunąć z ekipy, bo jeszcze dziś Wasi gracze uważali, że jest w teamie.

To co zrobił Akart nie świadczy o człowieku ale o jego wiedzy jako developera. Naturalnie pod warunkiem że to prawda co napisał powyżej: umieszczenie cudzych prac na swojej stronie i haseł do bazy obcego serwera to tylko niedopatrzenie :o

Moje kondolecje dla obu serwerów.

Miła i kulturalna ekipa Valdaronu zawsze doradzi:
Cytat: masterrs w Sierpień 09, 2009, 04:20:22 PM
Weź ty się najlepiej już zamknij albo stul pysk jak zamknij się nie dociera do ciebie

impos89

Matko i córko. Po co się tłumaczę...

Pliki były na publicznym SVN. Prywatny kosztuje. Miałem wygodnie na nim poukładane wszystko tak, że po odpaleniu skryptu wystarczyło wkleić na serwer i odpalić. Potem pojawiła się wizja serwicu L2CM, którą zaproponował Matim i na, którą się zgodziłem. W lutym jednak opuściłem Ancient legion na zasadzie ugody. Miałem maturę, dyplom technika i inne ważne problemy na głowie. O serwerze SVN po prostu zapomniałem. Ktoś się do niego dokopał po połowie roku i teraz zrobił się dym. Skasowałem wszystko i ostatnią kopię plików trzymam na dysku.

Przeprosiłem oba serwery w związku z zaistniałym szumem i tyle. Trzeba dalej dociekać i szukać igły w całym.
Nikt teraz nie płacze i nikt nie dramatyzuje. Ja popełniłem błąd.
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

masterrs

Ja jako główny administrator Valdaronu potwierdzam to co napisał Heranel aka zaba7877 aka Krzysztof. Nic nie braliśmy, nie bierzemy i nic nie będziemy brać z Ancient Legion lub innych serwerów. Na tyle jesteśmy kumaci że sami sobie tłumaczymy, robimy projekty, zmieniamy L2 na lepsze (patrząc z punktu widzenia RPGowca). To tyle. Nie ma co się rozpisywać. Jak macie jakieś pytania to pytajcie, ale grzecznie.

Zapraszam na nasz serwer Valdaron.

Pozdro.
Nie piszę poprawnie po polsku, ale chociaż się staram...

Arenos

Bardzo fajny serwer, gram tu od niedawna i jestem naprawdę mile zaskoczony pomysłowością administracji oraz graczy. Polecam wszystkim którzy szukają czegoś innego niż tylko monotonne zabijanie mobków przez xx godzin.

Pozdrawiam Arenos
L2 Dex:
BD 69 off
Bishop 79 sub he 71 off
DC 79 / SPS 54 off

Valdaron:
SH 43 on

MR.BARTEK

Świetny serwer dla osób którym znudziła się gra w zwykłego Lineage 2.
Jeśli macie już dość zwykłych w niczym się nie wyróżniających serwerów L2, to spróbujcie zagościć na Valdaron. Mimo niskich rate gra się naprawde przyjemnie. Szczególnie jeśli pozna się jakąś osobę która potrafi dobrze odgrywać swoją postać.
Serdecznie polecam i nie zrażajcie się niskim online bo naprawdę warto :)

Lamalana

NightBird

jakby byl online 800+ to bylby to zajebisty klimatyczny serwer... a przy online 60 to sie mija z celem.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Chadwao

A jakby było 8000+ to byłoby naprawdę super klimatyczny mimo że na przykład nic by nie działało? Ilość onili świadczy o powadze i nie mijaniu się z celem? Wiadomo, że im więcej graczy tym lepiej ale nie oszukujmy się serwery tego typu nastawione są na mniejsza liczbę graczy a nie na masówkę którą tworzą ludzie umiejący powiedzieć tylko: "fail, ok, lol, omg, stfu, noob, xaxaxaxa " i takie tam inne megaubeprohiperwymaksowane teksty...

Tak więc ilość online wcale nie przekłada się na to czy serwer jest "klimatyczny" czy nie. W tym wypadku serwer stawia na RPG i odgrywanie postaci bo klimat to ma każdy serwer specyficzny dla siebie.

Astilia

Serwer klimatyczny = niski online. Tak zawsze było, jest i będzie. Niski online w przypadku L2 to pomyłka. To gra zespołowa. Z każdą kroniką bardziej zespołowa. Rynek nie istnieje, handel wymienny, brak pvp i ogólnie wszystkich najciekawszych elementów gry. Jak kiedyś L2j uda się zrobić Gracie to nawet jak cały serwer się zbierze to na Tiata nie wejdziecie bo będzie za mało ludzi  :). Jak ktoś lubi "klimat" i zabijanie milionów mobów to ok. Ci którzy chcą pograć w L2 nie powinni sobie zawracać głowy takimi serwerami.
Cytat: Kard w Lipiec 01, 2009, 06:23:32 PM
Na koniec pragnę podkreślić, ze jesteśmy klanem który nie używa botów! Dla osób z nich korzystających nie ma u nas miejsca. Cenimy grę z żywymi ludźmi, którzy biorą z gry wszystko co oferuje tj. pve, pvp, community.
Cytat: Kard w Wrzesień 24, 2009, 01:28:52 PM
gdzie ta ciemnote wciskamy, ze jestesmy legit?

Chadwao

Wiesz, każdy lubi co innego. Ty lubisz mega szybkie koksowanie i pogoń za bogactwem a inni lubią posiedzieć przy prowizorycznym ognisku z kilkoma osobami i sobie pogadać.

Faktem jest że L2 nie jest nastawione na RPG ale nie jest też przeszkodą próbować to robić.

Co do Valdaronu:
- handel - istnieje,
- pvp - istnieje, choć nie jest to tak że masówki za każdym rogiem, pvp to player vs player jak się nie mylę a nie 300 players vs 300 players
- rynek wymienny - istnieje, można kupować wymieniać się do woli, fakt nie ma tam tak że na rynku siedzi 500 osób a ceny są kosmiczne, ceny są wg mnie bardzo przyzwoite a można dostać praktycznie wszystko tylko trzeba się postarać jak w życiu - masz dobre kontakty możesz kupić lub dostać naprawdę wiele,

Ten serwer nie jest dla ludzi chcących grać nie w MMOrpg ale w mmoRPG. Myślę, że tak jak każdy inny serwer przyciąga specyficznych graczy tak Valdaron przyciąga tych graczy, którzy chcą właśnie w takiej formie się bawić choć trafiają się i trolle, dzięki którym ciśnienie podskakuje momentalnie, ale to tak jak wszędzie.

Astilia

Trolle to oddzielny temat - są wszędzie. Problemem wyludnionych serwerów jest co innego. Jeżeli chcesz grać legith to do const pty potrzeba ok. 20 osób. Z mniejszej iliści nie zbierzesz full pt. Na miejscówkach do porządnego expa (HB, nowe lokacje G Epilogue) MUSISZ mieć idealne full pt. Zastępować się mogą tylko DD. Z instancjami (zwłaszcza Gracia) czy epic RB masz to samo. Generalnie nie da się nawet przybliżyć do "end game" bez dużej ilości online. Tak już to wymyślił NCSoft. Oczywiście każdy wybiera taki serwer jaki mu pasuje więc powodzenia w zbieraniu graczy chociaż nie będzie to łatwe.
Cytat: Kard w Lipiec 01, 2009, 06:23:32 PM
Na koniec pragnę podkreślić, ze jesteśmy klanem który nie używa botów! Dla osób z nich korzystających nie ma u nas miejsca. Cenimy grę z żywymi ludźmi, którzy biorą z gry wszystko co oferuje tj. pve, pvp, community.
Cytat: Kard w Wrzesień 24, 2009, 01:28:52 PM
gdzie ta ciemnote wciskamy, ze jestesmy legit?

masterrs

Hmm... Widzę że parę postów wcięło po tych zmianach. No OK.

Zapraszam wszystkich lubiących RPG (odgrywanie postaci, fabularne eventy itd.) na serwer Valdaron.
Nie piszę poprawnie po polsku, ale chociaż się staram...

Sebal

Irytuje mnie ilość online, a mianowicie to, że nie pewnie zbyt dużo pvp?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ugh

Nie ma. Jedynie walki o spoty, ale to bardzo rzadko. Serwer nie jest nastawiony na pvp, tylko głównie na odgrywanie swojej postaci. Jeśli szukasz RPG serwera to chyba lepszego na ten czas nie znajdziesz.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Lamalana

Valdaronik rusza na nowo!
Zapraszamy!  :D