NOBLESSE QUEST

Zaczęty przez Luss, Lipiec 06, 2008, 05:06:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Luss

Jak wygląda sam quest to wiem, a dla tych co nie wiedzą to http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,12777.0.html.
Bardziej mnie jednak interesuje jak to jest z Barakielem na DN. Czy dam rade np. spoilem zrobić noblessa ? Z tego co wyczytałem w queście to tak, jedyny znak zapytania do Barakiel. Czyli moje pytanie to jak na DNx15 wygląda sprawa z jego kampieniem, czy spoil ma w ogóle jakieś szanse go zaliczyć ?
Kolejne pytanie, tym razem trochę odbiegające od tematu, czyli, gdy rozpocznę quest na nobllesa dajmy na to spoilem, a w czasie jego robienia przyznam, że tą profesją nie dam rady i zmienię sube na coś innego, to czy dotychczasowy postęp w queście zostaje, czy się resetuje również ?
Pozdrawiam!

Thorns

Quest Itema z Barakiela dostaje cale party z ktorego padnie LAST HIT, wiec jezeli zalapiesz sie do takiego, masz szanse nawet spoilem :-)

hmm a czemu spoilem?   teoretycznie postep questa powinien zostac, ale nie probowalem nigdy kasowac retaila w trakcie noblesse, wiesz sam quest nie jest meczacy mi ost zajeło z zegarkiem w reku 2h i 50 min wiec jak zaczniesz od nowa nie bedzie tragedii, zalezy w ktorej czesci jestes, szkoda by bylo 5 x luna i hellfire oil ^^

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Luss

No właśnie dlatego chciałbym się upewnić jak z tym q sprawa wygląda. Kumpel resetował subki i został mu quest, z tym, że on jeszcze nie kontynuował go, więc nie wiem czy to jest sprawdzone w każdym aspekcie.
Jeśli chodzi o Rb, to bardziej chodziło mi o to, czy dużo takich pt kampi na tego raida.  Wiadomo, spoilowi ciężko złapać Rb pt, gdy na dodatek jest konkurencja.

The Hurricane

to najlepiej znajdź sobie jakiś klan który da rade ubić barakiela;]
Serwer: http://www.dragon-network.net/ (x5)

rasa: Elf
klasa: Elemental Master/Moonlight Sentinel // Spellsinger ---->Eryn
lvl: 7x/7x
klan: Partisants
ally:Cure
-------------------->
rasa: D. Elf
klasa: Shillen Knight ---->xxx
lvl: 4x
klan: NoClan
----------------------------------->
rasa: Krasnolud
klasa: Bounty Hunter -----> The Hurricane
lvl: 4x
----------------------------------->>>>
rasa: Człowiek
klasa:Prophet   ------> OneBlood
lvl:6x

Serwer: www.la2.theabyss.eu (x7)

rasa: Człowiek
klasa:Treasure Hunter   ------> TheHurricane
lvl:6x

piotrekxx89

Będziesz campił, porozmawiasz sobie z ludźmi, zrobisz ładne oczy to Cię wezmą do party ;p
A tak serio, to jak ja nobla robiłem miesiąc temu to zwykle na Barakielu było 1-3 party.

Luss

A ile ma respawn Barakiel, gdzieś czytałem, że 36h + 8h czekania maks.
Piotrekxx89 no najwyżej:). Czyli generalnie nie ma problemu ze zrobieniem nobla ?

QQryQ

Cytat: Luss w Lipiec 07, 2008, 12:30:50 PM
Piotrekxx89 no najwyżej:). Czyli generalnie nie ma problemu ze zrobieniem nobla ?

8+8
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse

Thorns

Cytat: QQryQ w Lipiec 07, 2008, 12:57:10 PM

8+8

QQryQ , kogo tu przywialo :-)  Tylko bez spammu, flamu itp  to nie polska sekcja DN
POZDRAWIAM.

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

QQryQ

Cytat: Thorns w Lipiec 07, 2008, 02:21:35 PM
Cytat: QQryQ w Lipiec 07, 2008, 12:57:10 PM

8+8

QQryQ , kogo tu przywialo :-)  Tylko bez spammu, flamu itp  to nie polska sekcja DN
POZDRAWIAM.

A tak postanowilem odwiedzic :P

Ok, obiecuje nie wyzywac za bardzo :)

A co do spamu to I'm not sure ;]
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse