Wymagania gry - spełniam ponad norme, a tnie :(

Zaczęty przez Triplexxx, Październik 16, 2008, 02:31:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Triplexxx

Hej. Mam takiego kompa:

Procesor : Intel dwu rdzeniówka E8400 2x 3.0Ghz
Grafika : Asus GeForce 8800GTS 512mb
Ram : 4gb Mushkin

Reszta chyba nie jest istotna. Windows Vista... Sęk w tym, że L2 mi tnie Oo. Mam najnowsze stery od grafy itd itd.
Jeżeli obniże na minimum to gra chodzi płynnie. Może to być spowodowane syfem na dysku ?
Faray - Infinity x5 - Glad lvl 7x.

Thorns

Zapomniales dodac jakie masz lącze internetowe.. to tez ma znaczenie  no i oczywiscie moga tez byc lagi serwera
im wiecej detali i ruchomych elementow na ekranie tym wieksze wyzwanie dla grafiki i łącza
p.s. L2 jest na silniku unreala

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Triplexxx

Łącze 5 Mbit downloadu i 1Mbit uploadu. Łącze tu chyba nie ma znaczenia ... Powinno na takim sprzęcie chodzić płynnie ?

Thorns

U mnie na podobnej konfiguracji: Core 2 Duo 2,4 ghz, Radeonie 4850, 4 gb ram 800mhz, system vista 64 bit
przy 1280x1024 i 2-3 oknach wszystko dziala bez problemu.
Czasami sa po prostu lagi od serwera i na to nic nie poradzisz.

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Kazuya

dawno temu robiles formata? od poczatku ci sie tak tnie?
rpg x5 [gh85]

Triplexxx

Ostatni format był 3 miesiace temu kiedy to kupiłem kompa... i chyba zrobie go jeszcze raz ;> Bo na poczatku chyba nie cielo ^^nie pamietam juz. bo prostu zaczalem sie lac teraz i wkurza mnie jak wyleci na mnie kilka osob a ja targetu nawet zlapac przez to nie moge ;/ i tu nie chodzi o lagi od servera .. jak wchodze do aden to mam kurna pokaz sladjów a nie gre ;/

Thorns

A dziwne bo ja moja instalke visty mam od kupna czyli jakies 6 mies. i dziala bez zastrzezen  :P
ale jak masz pokaz slajdow po tym jak ci wszystkich doczyta to cos nie tak, postaraj sie na poczatek zrobic defragmetacje partycji.. jak niepomoze to reinstal systemu.

btw rozumiem ze masz viste 64b  bo jesli nie to z 4 gb RAM robi ci sie automatycznie 3,25 pod winda :wink:

Triplexxx

Pheonix

a na jakiej rozdzielczości grasz ?? bo ja mam monitor 1680 x1050 chyba i jak włączam tak rozdzielczość na najniższych detalach to mi się tnie 

ry4n23

Problemem jest serwer. Drake cos namotal, albo ma slaby sprzet serwerowy albo popelnil bledy we wprowadzaniu interlude i dlatego tak tnie. PVP przy 100+ liczbie osob jest niegrywalne.

Problem jest tylko na infinity bo np na DEX gdzie na sige jest duuuuuuuuzo wiecej osob, takich jaj po prostu nie ma i osoby z mocnym kompem sie dobrze bawia.