Sephia - Medium - GRACIA II

Zaczęty przez Sephia, Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koszałek Opałek

"przy okazji" wrzuc info o sprzecie ;)

Sephia

Server dedykowany
CPU - AMD Athlon 4800+
4GB RAM
1 x 250GB SATA II
Łącze 100Mbps

z opcją szybkiej rozbudowy, ale na te chwilę jest tego aż nadto :))

/Koszałek Opałek

Dzieki!

mariucha

Łoł fajny serw, admin na bieżąco naprawia zgłoszone błędy, wprowadzono geodatę, stałe eventy, brak donate WCHODZĘ W TO! Już ściągam patcha, czekajcie na mnie. ;)

Sephia

Czekamy............., przy okazji wprowadzono poprawioną geodatę, naprawiono zgłoszone bugi, liczymy na 75+ online w weekend nie zawiedzcie nas.

rekalmowka

Cytat: Sephia w Wrzesień 24, 2008, 08:58:50 AM
Zgodnie z zapowiedzią nasz serwer przeszedł na kronikę GRACIA w zwiazku z czym uaktualnilem informacje w 1-szym watku.

To dlaczego na stronie serwa jest napisane ze Hellblound??
Ale co tam wchodzę w to!! :D
I ZACHĘCAM

Sephia

Trafne spostrzezenie, zmienialismy kronike, ale o stronce zapomniałem, zaraz się za to biore, dziekli za przypomnienie.

norrek

Takie Pytanko Jak to wygląda na tym serwerze z Subklasami ?? Sa Tylko retail czy sa 1+1 tak jak na DN,DarkSide,Phoenix ??
Z góry dziękuje za Odpowiedz ... :D

Sephia

Niestety albo "stety" na naszym serwerze subklasy sie nie łączą.

Vince

Chciałbym gorąco polecić ten serwer.Gram w lineage od roku.Błąkałem się po różnych serwach poznając ciekawych ludzi którzy są ze mną w klanie do dziś.Dołączyłem do graczy na SEPHIA i tu już zostanę.Mam dość ludzi pojawiających sie nagle nie wiadomo skąd z "latarką" w dłoni epicką biżuterią na ++.Więc jeśli szukasz serwera na którym warto się starać i chcesz pokazać się ze strony swych umiejętności i nie być wyśmiewany przez ludzi którzy mają to co Ty za godziny spoilowania w ciągu 5 minut za kasę wbijaj na SEPHIE.

Sephia

Jest dokładnie tak jak mówisz Vince, ten serwer powstał właśnie dlatego, żeby człowiek grający uczciwie, nie spotkał nagle na swej drodze niesmiertelnego chara z latarką w ręce.

veniline

gogogogo w ten weekend ma być 100 online oooo

Sephia

Bardzo prawdopodobne, skoro w tygodniu jest ok 85. Serwer się rozwija bardzo prężnie, przeszło do Nas sporo dużych klanów, są jeszcze jacyś chętni?

mariucha

Hehe nie myliłem się takiego serwera szukałem, na serwie jest 100-120 online i stale rośnie nice^^.

Fuss

uzytkownicy z post count < 20, zachwalajacy serw sa bardzo wiarygodni...

Sephia

Ja co prawda nie mam >20 ale jestem wiarygodny, na serwie gra juz ponad 120 ppl online, a serwer jest bardzo młody, jeszcze jest czas by zaczać u nas grać i nie odstawać za mocno od reszty.

mariucha

Cytat: Fuss w Październik 05, 2008, 10:16:02 AM
uzytkownicy z post count < 20, zachwalajacy serw sa bardzo wiarygodni...

No to ja juz jestem wiarygodny, na serwerze wlasnie odpalono automatyczny event tvt, polecam go.

Sephia

Liczba graczy oline przekracza juz 160 zapraszamy kolejnych chętnych ^^

Paulie

Ja być może wydam się wam niewiarygodny (To mój pierwszy post tutaj) ale to tylko dlatego iż nigdy nie zaznałem potrzeby rejestracji na forach tego typu.
Dopiero ten serwer przekonał mnie abym się zarejestrował i szczodrze go pochwalił.
Administrator serwera póki co odwala naprawdę kawał dobrej roboty (A należy przyznać i robi to sam bez jakiegokolwiek GM'a), stara się jak może by wszelkie bugi zgłoszone przez graczy były poprawiane natychmiast. Również należy go pochwalić za komunikatywność z Graczami, stara się jak może odpowiedzieć każdemu na jego pytanie.
Jednym zdaniem, nic tylko zacząć grać i zapomnieć o problemach innych serwerów.

[Serwer posiada patche również dla użytkowników Linux aby mogli grać bezproblemowo]

Maślan

Cytat: Paulie w Październik 16, 2008, 11:38:38 AM
[Serwer posiada patche również dla użytkowników Linux aby mogli grać bezproblemowo]

Zacznijmy od tego że:

Aby odpalić grę na linuxie (w dodatku gre przeznaczoną tylko na winde) potrzebny będzie emulator (Mity ze Cedega da rade jest badziewiem z palca wyssanym) w tej kwesti najlepiej odpowiada wine (winehq.com ?czy cos takiego). A co daje nam zauwarzanly spadek wydajności komputera (Lineage2 to nie mario :P)

btw Patch jak każdy inny - jedynie co zmienił admin to wyłączył gg aby podczas odpalania na wine sie nie urzucał

/bluzga <cry?>

Sephia

Serwer liczy sobie aktualnie 200+ online po miesiacu z hakiem istnienia, czekamy na resztę ^^

Koszałek Opałek

Cytat: Sephia w Październik 16, 2008, 11:54:18 PM
Serwer liczy sobie aktualnie 200+ online po miesiacu z hakiem istnienia, czekamy na resztę ^^

Sephia - ciesze sie, ze serwer rozwija sie - gratki ;) - widze jednak, ze traktujesz informowanie ludzi o liczbie graczy, jako

:D  BUMP  :D

Jezeli chcesz juz bump' owac - to wrzuc jakies dodatkowe komenty, infa, moze cos o eventach,
nowosciach, itp. - wtedy przymkne na to oko - dobrze?

Maślan

Jako że sprawdziłem strone nasunoł mi się jeden błąd który bardzo często powtarzacie :)

Otóż nie piszcie slangiem na stronie np "Serwer na dedyku" lub something like that bo to jest strona oficjalna a nie jakaś nonofficjal.

To tyle jak na razie :)

gz & hf

P.S Kto pójdzie za mnie do szkoły ? :D PM chętni

Paulie

Cytat: Maślan w Październik 16, 2008, 12:41:24 PM
Cytat: Paulie w Październik 16, 2008, 11:38:38 AM

Zacznijmy od tego że:

Aby odpalić grę na linuxie (w dodatku gre przeznaczoną tylko na winde) potrzebny będzie emulator (Mity ze Cedega da rade jest badziewiem z palca wyssanym) w tej kwesti najlepiej odpowiada wine (winehq.com ?czy cos takiego). A co daje nam zauwarzanly spadek wydajności komputera (Lineage2 to nie mario :P)

btw Patch jak każdy inny - jedynie co zmienił admin to wyłączył gg aby podczas odpalania na wine sie nie urzucał

/bluzga <cry?>

Mylisz się, sam używam Ubuntu 8.04 64Bit i gra mi się wyśmienicie.
Na Windowsie z powodu zintegrowanej grafiki (GF 6100) i małej ilości RAM 1GB z czego 256 na grafikę nie mogłem komfortowo grać mając odpalone 1 konto.
Dzięki patchowi (Za niedługo wyjdzie nowsza wersja dla linuxa) mogę spokojnie grać na dualboxie bez cięcia animacji gry.

Mówisz że gg został wyłączony - owszem tak, gdyż powodował więcej problemów niż pożytku.
Co do braku innych zmian również się mylisz - został poprawiony backbuffer powodujący przy dużej ilości osób (Np. w Giran) spadek wydajności.
Oraz w patchu dla linuxa by maksymalnie zwiększyć wydajność opcje Hardware renedingu Direct zostaly przestawione na software. Dzięki temu gra chodzi płynnie i stabilnie nawet na linuxie pod WINE.

Sephia

Zgadza sie Paulie zrobił bardzo dobrego Patcha, który nie obciąza tak komputera jak inne, namacalnie zostało sprawdzone. Koszałek dzieki za przymykanie oka, serwer liczy sobie juz 250+graczy i przy okazji zapytam tu znawców, co może powodować, ze przy 250 graczach online 15 ma lagi, reszta nie ma bo sie upierają, że to serwer ich nie lubi i tylko dla nich laguje a całej reszcie nie? Dziwne O_o^^

Paulie

Dziś na serwerze szykuje się duży fix bugów, więc od jutra więc jakość gry znacznie się poprawi.
I niech ktoś powie iż Admin serwera się obija a należy nadmienić iż wszystko robi sam. ^^