Naruto

Zaczęty przez Pheonix, Wrzesień 05, 2008, 08:35:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marvix

Cytat: Pheonix w Listopad 24, 2008, 12:38:23 PM
:/zostawię naruto poczekam aż pójdzie 100 odc w gore i zobacze całość :p

100 odcinkow :D imo to sobie oglądniemy za jakieś 4latka :) -imo rasenshurikena oglądne i koniec :D i to tylko dla tego ,że czekałem właśnie od 5 epków kiedy będzie :D

Soul

Tia. I chyba rzeczywście trzeba bedzie olac to anime... Byle z mangą nic nie kombinowali :D
Prepare for unforeseen consequences...

evilmg

Cytat: Marvix w Listopad 23, 2008, 11:03:43 PM
Imo bardzo smutna wiadomość :)

Nie  będę nic cytował powiem wam wprost bez ogródek :

Tokyo TV będzie robić suby EN i będą one dla nas dostępne po 1tygodniu od anime w telewizjI(normalnie czwartek)
W takim wypadku z powodu o zatarcie z prawem datebayoo nie będzie już robić napisów od 15Stycznia co to dla nas oznacza?:)

Imo  odcinek co 2tygodnie po angielsku.
Być może odcinki PL co około 2.5 tygodnia .

Innymi słowa? Ch*** dla fanów naruto :) -co do mnie kończe w tej chwili całkowicie z anime /czytam i wyłącznie mangę .
Dla mnie trudno jest czekać na 1dno anime 1tydz .

EDIT :
W odp. na powyższy post nikt nie będzie już robił subów en =rozprawa sądowa tyle ode mnie:)

Skoro  już od 15stycznia (92odc.)  anime będzie jak dla mnie po en (co 2tyg.) nie mam ochoty ,chęci już oglądać .
ByeBye Anime :)
mam teraz pytanie czy ty sam siebie rozumiesz? wg tego co napisales odcinki beda w necie tydzien po ich premierze w tv wiec skad nagle ci sie dwutygodniowe przerwy wziely? Po mojemu to powinna w takim ukladzie byc tylko jedna przerwa dwutygodniowa - wtedy gdy dattebayo przerwie subowanie a oficjalnego jeszcze nie bedzie...

Marvix

Cytat: evilmg w Listopad 25, 2008, 11:57:14 PM
Cytat: Marvix w Listopad 23, 2008, 11:03:43 PM
Imo bardzo smutna wiadomość :)

Nie  będę nic cytował powiem wam wprost bez ogródek :

Tokyo TV będzie robić suby EN i będą one dla nas dostępne po 1tygodniu od anime w telewizjI(normalnie czwartek)
W takim wypadku z powodu o zatarcie z prawem datebayoo nie będzie już robić napisów od 15Stycznia co to dla nas oznacza?:)

Imo  odcinek co 2tygodnie po angielsku.
Być może odcinki PL co około 2.5 tygodnia .

Innymi słowa? Ch*** dla fanów naruto :) -co do mnie kończe w tej chwili całkowicie z anime /czytam i wyłącznie mangę .
Dla mnie trudno jest czekać na 1dno anime 1tydz .

EDIT :
W odp. na powyższy post nikt nie będzie już robił subów en =rozprawa sądowa tyle ode mnie:)

Skoro  już od 15stycznia (92odc.)  anime będzie jak dla mnie po en (co 2tyg.) nie mam ochoty ,chęci już oglądać .
ByeBye Anime :)
mam teraz pytanie czy ty sam siebie rozumiesz? wg tego co napisales odcinki beda w necie tydzien po ich premierze w tv wiec skad nagle ci sie dwutygodniowe przerwy wziely? Po mojemu to powinna w takim ukladzie byc tylko jedna przerwa dwutygodniowa - wtedy gdy dattebayo przerwie subowanie a oficjalnego jeszcze nie bedzie...

OMG WTF?

Umiesz czytać? Nie mów mi ,że żle napisałem bo napisałem dobrze :

Od 15 będą nadal wychodzić odcinki po tygodniu
Ale napisy będzie robiło datebayoo (więc) wersja angielska będzie raz na dwa tygodnie :

Czwartek jap:->Next czwartek Angielski ,ale potem znowu japosnki i angielski :

2tyg czekania +2tyg przerwy i wtedy odcinek+2tyg czekania po odc. na angielski itd. itd.

Co tutaj nie rozumieć?

Hermit

Nie zrozumiałem ani słowa.
Według ciebie anime będzie wydawane co 2 tyg.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Soul

Poczekamy zobaczymy. Nie kłócić się :P

evilmg

marvix, ale przeciez sam napisales, ze tokyo tv bedzie po angielsku wrzucac (trzecia linijka twojego  poprzedniego postu) to sie nie dziw, ze sie pogubilem :P w takim systemie to by lecialo tak (i tak za pierwszym razem zrozumialem):
1 tydzien:
- odcinek xx w tv
- suba brak (dattebayo rezygnuje a oficjala nie ma)
2 tydzien
- odcinek xy w tv
- odcinek xx po angielsku
3 tydzien
- odcinek xz w tv
- odcinek xy po angielsku

coz, kazdemu moze sie zdarzyc przeinaczyc cos...

Marvix

Cytat: evilmg w Listopad 26, 2008, 11:56:38 PM
marvix, ale przeciez sam napisales, ze tokyo tv bedzie po angielsku wrzucac (trzecia linijka twojego  poprzedniego postu) to sie nie dziw, ze sie pogubilem :P w takim systemie to by lecialo tak (i tak za pierwszym razem zrozumialem):
1 tydzien:
- odcinek xx w tv
- suba brak (dattebayo rezygnuje a oficjala nie ma)
2 tydzien
- odcinek xy w tv
- odcinek xx po angielsku
3 tydzien
- odcinek xz w tv
- odcinek xy po angielsku

coz, kazdemu moze sie zdarzyc przeinaczyc cos...

Możliwe :)

W każdym razie chodzi o to ,że nikt już poza oficialną firma co wydaje anime subów nie będie robił

I japonskie będą raz na 2tygodnie :) ..
Imo wiem o co ci chodzi ,ale oni to zrobią tak ,że ciągle będzie między angielskimi wersjami 14dni przerwy:)

Vigor

btw. Tak się zastanawiam macie jakieś ulubione postacie z Naruto? :P
Osobiście to mam kilka:
Zabuza - jak dla mnie bardzo klimatyczny jest. Jeden z najlepiej wyrażonych postaci według mnie.
Deidara - ogólnie ciekawa postać. Może i nie jest pro mega ownerem ale swój urok ma. 
Kimimaro - ,,finezja" :P
Kakshi - ,,Kakashi sensei .. !" ^^

A i jeszcze jak dla mnie najdurniejsza postacią w Naruto jest Naruto. Wkurza mnie najbardziej jak naruto już nie żyje umiera , ale nie nagle przez 20 min filmu przypomina mu się ze chce być hokage i zaczyna nagle ownować... 

Cralin

Najlepszą postacią jest oczywiście Naruto :) Uwielbiam tego typka.-Harem no jutsu!
Lubie też Kaszalota,Saskłacza,JamŁasice i jeszcze Hidana z kosą :D

TheOwn3r

Hidan wymiata xD

Lubie tez Peina, ma genialnego Rinnegana.
;o

Ryltar

CytatA i jeszcze jak dla mnie najdurniejsza postacią w Naruto jest Naruto. Wkurza mnie najbardziej jak naruto już nie żyje umiera , ale nie nagle przez 20 min filmu przypomina mu się ze chce być hokage i zaczyna nagle ownować...

To sie nazywa Nerd Rage!

Co do postaci to napewno Itachi i Jiraya(dobrze to napisalem?).A tak z tych pobocznych to Hidan i ten od lalek(zapomnailem jak sie nazywa...).Sakura dalej jest glupia pinda ktora nic nie robi.

Marvix

Ja uwielbiam :

1.sasuke
2.Jiraya

Vigor

Cytat: Ryltar w Listopad 30, 2008, 10:08:21 PM
CytatA i jeszcze jak dla mnie najdurniejsza postacią w Naruto jest Naruto. Wkurza mnie najbardziej jak naruto już nie żyje umiera , ale nie nagle przez 20 min filmu przypomina mu się ze chce być hokage i zaczyna nagle ownować...

To sie nazywa Nerd Rage!

Co do postaci to napewno Itachi i Jiraya(dobrze to napisalem?).A tak z tych pobocznych to Hidan i ten od lalek(zapomnailem jak sie nazywa...).Sakura dalej jest glupia pinda ktora nic nie robi.

Kankourou, albo ten bardziej Pro Sasori. /agree Ero senin też wymiata :D, ale i tak sakura w zwykłym naruto a sakura w teraz to jest przepaść ale i tak pinda ;p

Marvix

Cytat: Vigor w Grudzień 01, 2008, 06:32:43 AM
Cytat: Ryltar w Listopad 30, 2008, 10:08:21 PM

To sie nazywa Nerd Rage!

Kankourou, albo ten bardziej Pro Sasori. /agree Ero senin też wymiata :D, ale i tak sakura w zwykłym naruto a sakura w teraz to jest przepaść ale i tak pinda ;p

:) hehe coś w tym jest ,ale proszę o słownictwo bo ostatnie słowo może kogoś urazić :D LoL OMG ROTFL

A tak na serio to czekam na mangę :

next chapter : Kontynuacja Sage mode/Walka młodego o Ebisenseia
2-3 next to samo
5ty Naruto powraca?:P

Co o tym myślicie myśle ,że mógłby wrócić na koniec grudnia (taki prezent) od autora :D

Ryltar

Cytatalbo ten bardziej Pro Sasori

No wlasnie Sasori :P Z glowy mi jego imie wylecialo xD

Cytati tak sakura w zwykłym naruto a sakura w teraz to jest przepaść ale i tak pinda ;p

No tak ale do druzyny weszla tylko ze jest healerem :P

Sakura:LFG!
Shikamaru yell:LOL STFU B1tch!
Naruto:LF 4 Healer!
Sakura(whisper):i'm teh healerz!
Naruto:OMG...

Vigor

A ogólnie to naruto ma parę dziwnych sutuacji przychodzą mi na myśl 2.
1. Walka Gaara - kimimaro, gaara tam gromi i kimiamro sobie przypomina dzieciństwo. Jak idze taki mały kimimaro a naprzeciwko idze Zabuza z Haku  i obydwaj tak samo wyglądają jak w podczas walki z naruto na początku. To nic ze kimimaro ma bodajze 19 lat haku 15 ale jak kimimaro był mały to haku już był i to wyglądał jak wtedy gry miał 15....<LOL> Takich dziwnych rzeczy jest więcej ale to mi się przypomniało akurat.
2. Skąd Kakashi ma Mangekyu ?

Ryltar

Cytat2. Skąd Kakashi ma Mangekyu ?

eBay!!!

Allegro też ma Sharingan.

Soul

Tak sobie patrze na te Wasze ulubione postacie i jedno mnie zdziwiło. Gdzie w tym wszystkim jest mój ulubiony Gaara? ^^

1. Gaara
2. Lee (zwlaszcza przy bramach)
3. Kimimaro
4. Zabuza
5. Naruto
6. Hidan

Kakashi doszedl do Msharingan w jakiś nie do końca wyjaśniony sposób. Inaczej niż wszyscy. Po prostu sam odkrył prawdziwą drogę ;)

Marvix

Cytat: Soul w Grudzień 02, 2008, 08:52:00 AM

Kakashi doszedl do Msharingan w jakiś nie do końca wyjaśniony sposób. Inaczej niż wszyscy. Po prostu sam odkrył prawdziwą drogę ;)

Nie czytało się mangi dokładnie :P

Wiecie ,że MS ujawnia się pod wpływem np. śmierci,zabicia bliskiej osoby?

On odziedziczył Msa jak rin mu oko obito przeszczepiła:) od razu 2 gą formę miał:P

Soul

Poważnie? Nie kojarze takiej misji. Tzn on dostał to oko "w prezencie" od przyjaciela, który umierał, ale nie kojarzę, żeby miał MS. Zresztą, to by było sprzeczne z jednym faktem. Późniejsze epizody mowią, że MS miał TYLKO Itachi i Madara i oni faktycznie zabili.

Pheonix

mam tom mang w którym kakashi dostał sharingana ;]

Ryltar

Ja wam mowie ze kupil na allegro a wy dalej nie wierzycie :P

Pheonix

Cytat: Ryltar w Grudzień 02, 2008, 06:47:24 PM
Ja wam mowie ze kupil na allegro a wy dalej nie wierzycie :P

nie bo na ebay'u

^^

a tak szczerze to moim zdaniem do uwolnienia ms jest potrzebne naprawdę straszne (?) np. podczas walki utrata przyjaciela i uczucie bezradności podczas gdy on umiera. i tutaj padnie pytanie dlaczego sasuke nie dostali ms po śmierci całej swojej rodziny a to dla tego ze najbliższa i najbardziej cenioną przez sasuke osoba by itachi. wracając do kakashiego przy nim umarł obito przygnieciony przez skałę i przed sama śmiercią obito powiedział ze jego oko będzie prezentem na urodziny kakashiego. po przekazaniu oka dosłownie chwile później obito umiera. kakashi czując bul po utracie przyjaciela uwalnia tak wielkie uczucia ze ms zostaje aktywowany ale nie ma chakry żeby go używać i kontrolować. tak samo jest sasuke dopiero kiedy madara mówi mu cala prawdę o bracie sasuke pokazuje swojego ms. czy to nie dziwne ?

ktoś się z tym zgadza ?

evilmg

przychlast (sasek) mogl nie dostac ms gdy widzial rodzinke wyrznieta bo nie mial aktywowanego nawet pierwszego stopnia - moze to zalezy tez od stopnia aktywacji sharingana...