Naruto

Zaczęty przez Pheonix, Wrzesień 05, 2008, 08:35:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

To bedzie potem jak sie okaze ze madara wykorzystal akatsuki.

HellSign

......
"Itachi rzekł : Myślisz blabla nie możesz go zatrzymać, chyba że zabijając"
"Jak go spotkam będę wiedział co zrobić"

To tylko spekulacje, ale może ...

"Nie zabiję Ciebie, zabiorę twoje oczy"?
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Kamal

Toć łun ledwo kuko?  8)

Ryltar

Cytat: HellSign w Luty 26, 2010, 05:06:36 PM
......
"Itachi rzekł : Myślisz blabla nie możesz go zatrzymać, chyba że zabijając"
"Jak go spotkam będę wiedział co zrobić"

To tylko spekulacje, ale może ...

"Nie zabiję Ciebie, zabiorę twoje oczy"?

Nie wiem czy cos to da bo wyglada ze madara ma cala fabryke galek ocznych z Sharinganem.Albo wybity zostal klan bo on sobie musi szkielka wymieniac.

impos89

A może to sentyment.  :D Japończycy mają tak, że u siebie w domach posiadają takie mini ołtarzyki ze zdjęciami, ulubionymi przedmiotami ich zmarłych z rodziny. Do nich się modlą i prowadzą taką "rozmowę". Zresztą podejście Madary jest bardzo dziwne jeżeli chodzi o schemat złego charakteru.
Podszywa się za pierdołę, stara się minimalnie w cokolwiek ingerować osobiście. Rozmawia z wrogami w sposób, bardzo dyplomatyczny. Kilka razy odnosiłem wrażenie, że Madara wcale nie jest złym charakterem. No i zawsze były spekulacje dotyczące, że Tobi = Obito, jednak kiedy wszystko wskazuje, że jest inaczej. Dlatego cały czas widzieliśmy tylko połowicznie jego zdolności. W końcu jedno oko jest odpowiedzialne za jedną technikę, drugie za inną i oba za jeszcze inną.

Bardzo mi się podoba ta indywidualność każdego z bohaterów w Naruto. Każdy ma historię, każdy ma coś unikalnego.

Co do ostatniego Chaptera. Na ten moment szykuje się schematyczne spotkanie. Tak abyśmy wiedzieli, co będzie. Jednak widząc jak Kishimoto potrafi wyprzedzać zdarzenia nawet o kilka lat, (wiele zdarzeń, które wcześniej albo były epizodyczne tylko, lub były drobnym szczegółem, teraz nabierają sensu i rozmachu) powodują, że na 100% Kishimoto wymyślił coś co na pewno wszystkich zaskoczy. Bardzo wątpię, że pojawi się coś w stylu gadki Naruto: Wróć i będziemy się lofciać.

Ostatni raz kiedy Sasuke był tym starym skończyły się po walce z jego bratem. Czyli po rozmowie/manipulacji Madary. Bardzo ale to bardzo mi się wydaje, że Sasuke jest pod wpływem bardziej genjutsu niż "ogarniania się w ciemności".
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Ryltar

Mi sie wydaje ze madara dobrze manipuluje ludzmi i chowa sie za maska(nie taka doslownie) chociaz z drugiej strony mam nieraz wrazenie ze to ktos moze sie podawac za madare(byly spekulacje ze madara=danzo).Ale widac jak sasuke sie zmienia bo chociazby jak walczyli z 8-tails przypomnial mu sie team 7 i to ze razem im zalezy na sobie a teraz zabil karin bo stwierdzil ze jest mu "niepotrzebna".Dunno naruto jeszcze czasem potrafi zaskoczyc a ten chapter sie zapowiada ze beda raczej gadac z 2-3 chaptery potem zaczna walczyc/wtraci sie madara bo sam powiedzial ze sasuke jest niezdolny do walki.

Kamal

+1, po walce z naruciakiem prawdopodobnie by oślepł

Ryltar

Ta teraz czekac az to samo bedzie z sasuke:

Kamal

Więc co obstawiacie? :P (cyt..I...)

HellSign

Cytat: kamalgi w Marzec 05, 2010, 05:03:51 AM
Więc co obstawiacie? :P (cyt..I...)

Mhmm to co wiadome :

20. fillerów/akcja
Ostatnia wojna w  naruto
Chapter Naruto vs Sasuke Final Battle
Posmiertny Hokage Uzumaki Naruto
Koniec
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Pheonix

naruto teraz będzie kontrolować liska jak killer bee ?

Kamal

Jak mają zginąć wspólnie z Sasuke, to raczej niy

Pheonix

ale jak by tak bylo to raczej naruto wygra

impos89

Ogólnie w jakimś ostatnim wywiadzie z Kishimoto było poruszone jak będzie się zapatrywał na przyszłość naruto. (Czy zmierza ku końcowi, czy może jeszcze coś się wydarzy). Kishi odpowiedział, że Naruto Shipuunden to jest jeden ark. I zamierza w przyszłości zająć się jeszcze jednym ciągiem wydarzeń. Tylko mówił coś o Sakurze i Kakashim. W mojej opinii może być tak, że posunie historie w kierunku retrospekcji wydarzeń z poprzedniego pokolenia, i pokolenia w przód.

Może być ciekawie, szczególnie ze względu na to, że Kishimoto ubarwił wielu bohaterów anime. Każdy posiada w sobie coś indywidualnego. Także pokazał sporo u starszych wiekiem bohaterów tego tworu.
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

evilmg

mimo wszystko kishimoto przesadzil troche z tym edo tensei wskrzeszajac wlasciwie cale stare akatsuki jeszcze pewnie pod kontrola kabutomaru...

Shen

W anime Naruto wlasnie zaczal trening u zab, dosc szybko mu to idzie, mozna sie niedlugo spodziewac jego walki z Nagato? Nie wiem ile chapterow mangi wchodzi na jeden odcinek bo ogladam tylko anime.

evilmg

max 2 odcinki zanim sie zacznie na dobre...

Ryane

Nareszcie sie cos rozkrecilo, walka z painem byla przed czy po ataku na konohe? Czytalem mange, ale cos juz nie pamietam ;] A w anime moze to byc dosc ciekawe.

impos89

Szkoda, że nie ma zakładki "spoil". W takim razie kto ogląda anime a mange niech nie czyta poniżej:

Pain atakuje wioske Konohy, więc walka naruto będzie w trakcie.

Co do samego Kabuto, to nie sądze. Ba twierdzę nawet, że bardzo fajnie Kishimoto przemyślał sprawę z wskrzeszeniem. Zwłaszcza wskrzeszenie Itachiego pozwoli na jakąś Dramę. Pamiętacie chyba, że wskrzeszeni hokage posiadali pamięć.

Swoją drogą nic nie przebije OnePiece :D
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

evilmg

skoro beda posiadali pamiec to niech 'kabuchimaru' sie pilnuje bo jeden blad i mu sie ta banda psycholi z pod kotroli wyrwie... szkoda tylko, ze hidana ciagle nie wykopali!

one piece < fairy tail  :P

Kamal

[manga]Ciekawe czy naruto zacznie rapować, yo?

evilmg

watpie, ale na pewno podrzuci rym dla bee, gdzies tam hachibi kombinowal z rymem, ktory powinien sie konczyc na "...ttebayo"  :P

impos89

Ostatni Chapter naprawdę bardzo ale to bardzo dobry. Wróciło Kishimotowi trochę poczucia humoru.

One Piece > Fairy Fail
Manga super ale na anime Fairy Taila czuje się trochę za stary.
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

evilmg

Wreszcie Naruto wraca do roli wioskowego przyglupa a nie niezwyciezonego, genialnego bohatera! I dobrze! Bo on od poczatku mial byc chyba niezwyciezonym przyglupem - cos jak Luffy i Natsu  :P No i wreszcie Kishi zdecydował rozwinąć motyw z Kyubim - jakoś w oczy kuło, że wszyscy nosiciele demonów mogli się z nimi mniej lub bardziej dogadać a Naruto ciągle schowany za pieczęcią czcigodnego tatusia...

one piece oglądam od niedawna (jakiś 70 epizod) i własnie to one piece wygląda mi bardziej dziecinnie od Fairy Tail: rozciągające się kończyny, Luffy ma iq niższe niz Happy z fairy tail, z Sanjim niewiele lepiej a Zoro to się na wszystko zgodzi byle mieczem pomachać...

DIO

Ja uwazam One Piece za lepsze od reszty poniewaz teoretycznie mamy tutaj standardowy tasiemiec jak Bleach czy Naruto ale Bleach i Naruto tak manga jak i anime zaczynaja sie momentami robic nudne i wyglada na to ze zblizaja sie do konca a One Piece w najlepszym wypadku jest w polowie , moze nawet nie bo od kilku miesiecy bohaterowie nie posuneli sie naprzod w podrozy tylko trwala walka piratow z marynarka zeby oswobodzic brata Luffiego (epic mass pvp jak w l2 vs battleground z Wowa w bleach czy naruto  :) ) i najwazniejsze ciagle nie zanudza a fillery w anime ledwo da sie zauwazyc.