Graveland.pl - Medium - CT1/CT2 - (L2m)

Zaczęty przez K4mil3k, Październik 01, 2008, 05:45:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mlor

a S1N'a pamietasz? :> albo CzesiekHydraulik/Mlor  :D :D
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Shol

Ba.. pewnie, że pamiętam. Ostatnio nawet z OverNoob'em "wspominaliśmy" stare dobre czasy :D

/Koszalek Opalek:

Ciesze sie z wami  :P ale reszte wspominek - prosze na ShoutBox lub PW - to jest temat o serwerze.

Mlor

to byly najlepsze momenty na x666, teraz nie wiem jakos glupio tam jest :P Grasz na x13?

/Koszalek Opalek:

Ciesze sie z wami  :P ale reszte wspominek - prosze na ShoutBox lub PW - to jest temat o serwerze.
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Shol

Tak, mnie też się najbardziej podobała pierwsza edycja. Można w tedy było spokojnie pobawić się w mass pvp, teraz to jak chcesz powalczyć to musisz iść na olimpiadę. Pamiętam jak mnie i Overa wyzywali od doterów bo udało zdobyć się nam hero ^^

Co do gry na x13, to z początku nie miałem grać, ogólnie "rzuciłem" L2, ale po namowach OverNoob'a i paru znajomych z x4 postanowiłem tam zagrać :]

się zrobił lekki offtop

Wielkie przeprosiny za niego :oops:

Mlor

a ja przepraszam za niego  :oops: :D napisz na pm to pogram z wami
I'm OFFLINE

Mlor

I'm OFFLINE

jaro146

x3 bodajze bo z tego Q na 21 dostajesz ~~320k

Onegar

Serwer naprawdę przyjemny ... jeszcze bez niemiłych incydentów - parę bardzo dobrze zorganizowanych klanów około 300 online.
Nie pozostaje mi nic jak polecić i zaprosić.

Mlor

I'm OFFLINE

Sztanca

zapowiadaliście zmianę na lepsze, "przyjazny" :) system dotacji, a po jego analizie można powiedzieć, że ogólnie nic się nie zmienia, server nadal jest nastawiony na wyciąganie kasy z graczy. Powinniście w 1 poscie tego wątku zmienić pierwsze zdanie z

"Ideą powstania serwera GraveLand była i jest nadal chęć stworzenia w sieci miejsca wspólnej zabawy, odpoczynku"

na:

"Ideą powstania serwera GraveLand była i jest nadal chęć zarobienia jak największej kasy"

Dopóki nie wywalicie z dotki enchantów, recept i kryszy na SA taka właśnie będzie opinia o waszym serverze. Jesteście jedynym tak negatywnie wyróżniającym się w tej kwestii serverem w Polsce.

Eve

Jak grałeś od początku na x4 to Ci to za bardzo nie przeszkadzało, nawet sam chętnie robiłeś bronie na +16 więc nie wiem czemu teraz nagle tak żle, osobiście uważam że bronie  powinny byc max przez npc do +8 robione a armory do +6 wtedy by to zbytnio nikogo nie krzywdziło + 8 to nie jest duzo a lekkiego handicapa daje osobiście z wiekszościa w klanie czekamy na start x1.

Ciebie sztańca też zapraszam a gm'ów trzymam za słowo że nie bedzie dotacji na recki/enchanty/sa czy lsy oraz na nic co miało by wpływ na gre tam czapki czy scrole albo jakies potki moga sobie zostac

Shol

Sztańcy nie masz co zapraszać, bo on już sobie wyrobił zdanie o GLu i ciężko będzie go przekonać :]

Co do wyciągania kasy od graczy, to wg mnie gracze sami "wciskają" do rąk GMów kasę. Dotacja jest dobrowolna. Nie chcesz dotować? to nie dotuj... nikt tu nikogo nie zmusza do pójścia na pocztę i wysłania pieniędzy Kardowi :P

pozdrawiam
Shol

Eve

Cytat: Shol w Październik 05, 2008, 06:00:53 PM
Co do wyciągania kasy od graczy, to wg mnie gracze sami "wciskają" do rąk GMów kasę. Dotacja jest dobrowolna. Nie chcesz dotować? to nie dotuj... nikt tu nikogo nie zmusza do pójścia na pocztę i wysłania pieniędzy Kardowi :P
Shol

Dokładnie jest tak jak piszesz to jak z bogatymi sąsiadami jeden kupi mercedesa to drugi z zazdrości kupi ferrari
Jeden gracz zrobi sobie coś tam na plus to inni nie chcąc być gorsi też robią. Sami siebie napędzają żeby dotować nie trzeba wcale wielkich zabiegów wystarczy tylko dać taka możliwość. Na nowym serwie  x13 na razie nie ma doterow ciekawe ktory pierwszy nie wytrzyma będzie chciał byc lepszy od innych.

Onegar

Cytat: Eve w Październik 05, 2008, 06:22:00 PM
Shol

Dokładnie jest tak jak piszesz to jak z bogatymi sąsiadami jeden kupi mercedesa to drugi z zazdrości kupi ferrari
Jeden gracz zrobi sobie coś tam na plus to inni nie chcąc być gorsi też robią. Sami siebie napędzają żeby dotować nie trzeba wcale wielkich zabiegów wystarczy tylko dać taka możliwość. Na nowym serwie  x13 na razie nie ma doterow ciekawe ktory pierwszy nie wytrzyma będzie chciał byc lepszy od innych.

Donatorzy są tylko ludzie nie maja broni jak na razie, które mogli by enchantować :)

Sztanca

Sztańcy nie masz co zapraszać, bo on już sobie wyrobił zdanie o GLu i ciężko będzie go przekonać :]

chyba bym musiał zostać GM :D no i z filtrem na IP byłoby ciężko  :D

p.s. w "Sztanca" nie ma 'ń'

Shol

Cytat: Onegar
Donatorzy są tylko ludzie nie maja broni jak na razie, które mogli by enchantować :)

Gdyby nie było doterów to serwer by się długo nie utrzymał, na większości prywatnych serwerach istnieje dotacja, może wygląda inaczej niż na GLu, ale jest.

Cytat: Sztancap.s. w "Sztanca" nie ma 'ń'

Ok Renatko, ale to są szczegóły :P

Paputek

Gratuluje nowego serwera :) Widze ze nowi gracze naplywaja.
Zachecam do odwiedzenia tego serwera, doskonaly nie jest, ale widac ze administracja dazy by tak bylo. Pamietac nalezy ze to autorski serwer wiec bugi sie zdazaja, ale ich sprawne naprawienie zalezy przeciez tez od graczy. Moze i l2m w wakacje troche przycichlo, ale trzeba byc skonczonym no-lifem zeby w lato siedziec przed kompem i skoro zapowiadaja ze biora sie teraz ostro do roboty to mozna im wierzyc, tak jak to bylo przed wakacjami gdy bugi byly na bierzaco naprawiane. Co do wypowiedzi trolli z pod znaku renegatow to marmoth zdaje sie zapomnial wspomniec ze jego "ocknieciu" towarzyszyl ban za odgrazanie sie "odwiedzinami" w domu gracza z wrogiego klanu. Sztanca tez chyba zapomnial ze to "wtracanie sie gm do gry" i "prywatna wojna Pandory/Pandora" to walka z wykorzystywaniem i czerpaniem korzysci z bugow. Zdaje sie juz zapomnial jak wykorzystywal bugi na siegu, chociazby Aden i jak Pandora go pogonila ( nie tylko jego zreszta) Zapomnial wspomniec tez ze rozdanie ngp bylo pomnozone przez 7 z powodu bugu o ktorym oczywiscie nie zameldowal bo po co? Lepiej trzepac na bugu i zarabiac a reszte miec w d***. Zgadzam sie ze renegaci byli najlepszym klanem, jezeli chodzi o ustawianie walk na olimpiadzie. Nie mieli sobie rownych. Stale dyzury i tabelki kto komu punkty oddaje. Pogratulowac organizacji. Fair-play juz nie. Zapewne miejscem idealnym dla Sztancy jest serwer gdzie administracja pozwala na takie numery, ale na szczescie na gravelandzie, gmi prowadza "prywatna wojne" z tego typu zachowaniami i chwala im za to. Co do chamskim gmow, to tez bylem uprzedzony do pandory, bo wypowiedziach kolegow z klanu. Ze niby dawala jaile za nic. Sam raz tam wyladowalem z kilkoma innymi graczami i nikt nie wiedzial za co i wychodzilo ze wszyscy niewinni. To napisalem kulturalnie petycje z zapytaniem za co. Jak mi Pandora zacytowala to dopiero wtedy skojazylem. TO samo zreszta dotyczylo pozostalych wspolwiezniow. Wielki szacunek dla Pandory, ze nie patyczkowala/patyczkowal sie z chamstwem. Chyba jedyni co moga miec cos do Pandory/Pandora/NSA/klona Karda czy ktokolwiek to jest, to Ci co mieli cos na sumieniu, ale byli juz takimi oszolomami ze sami nie wiedzieli co. Jednym slowem - dzieci Neo.
Podsumowujac - jak chcesz budowac wartosciowa spolecznosc graczy, cieszyc sie z gry na nowym serwerze, pomoc gmom w udoskonalaniu l2m, miec satysfkacje z osiagniecia czegos uczciwie i nie jestes oszolomem to nic zlego Cie ze strony administracji nie spotka i jest to miejsce dla Ciebie.
Jak wolisz jechac na bugach, wygrac za wszelka cene i miec innych w d... to lepiej idz sladami renegatow i nawet nie wchodz bo szkoda czasu i nerwow normalnych graczy i administracji.
co do dotacji, na x4 moze nie jest idealny i na x13 poszli na reke graczom, ale... serwer bez dotacji to jak samochow bez paliwa. Mam nadzieje ze nowy system pozwoli im utrzymac te wszystko hostingi.

Pozdro dla Loc/Convicts/Keepers, joł!
Graveland x4: Sh79/Wc78, x666: nie biore ;)

K4mil3k

Sz. P. Sztanca, dla mnie jestes krzykaczem, ktory ma jeden cel: 3 razy "Z"...Zniechecic, Zniszczyc, Zbluzgac i koniecznie wciaz chce byc na scenie......Dlaczego ?

1. Chyba wlasnie ktos odslonil kulisy Twojego odejscia z GL, chyba nie potrafiles pogodzic sie z utrata nieuczciwie zarobionych NGP, i to wlasnie nazywasz szumnie ingerencja GM'ow.
2. Dwa dni temu oskarzyles mnie o bana na IP, poprosilem o podanie twojego adresu IP i jeszcze gdzie Cie niby zbanowalem ? Odpowiedzi zupelnie brak.
3. Od 4 dni czekam na maila aktywujacego konto na Waszym forum, chcialem z Wami porozmawiac, ale widac ze inne konta powstaja, a moje zostalo pominiete... Celowo ?

Nie neguje Twojego klanu, Ciebie, a jedynie Twoje zachowanie w obecnej chwili. Rzeczywiscie byliscie jednym z lepszych klanow na GL.

Pozdrawiam.
Ps: oszczedz dalszego Flamewars, wszystko ma swoich przeciwnikow i zwolennikow, a prawda zawsze lezy po srodku.....

Shol

Drogi Paputku.

To, że Stanca prowadzi politykę ZZZ (jak to napisał K4mil3k), to nie możesz wrzucać wszystkich renegatów do jednego worka i nazwać, że wszyscy byli tymi złymi :] co do podstawiania się na oli, to nie tylko Renegaci używali tego "sposobu" na hero. Klany ze strony LoC/Keepersów także nie stroniły od tego sposobu. Na takie sprawy trzeba patrzeć obiektywnie, trzeba spróbować być jakby neutralny i w tedy dopiero możesz mówić, że ci są dobrzy a tamci źli.
Chociaż wiem iż się przyjęło, że zawsze Renegaci czy też HSi byli tymi złymi.

pozdrawiam
Shol

K4mil3k

Bo jesli ktos wygrywa, to zawsze sa oskarzenia ze mial "boska" pomoc, ktos kto wygrywa zawsze jest w oczach przegranych "beeee". Tego sie nie uniknie, taka jest mentalnosc naszego narodu.
Jak juz napisalem nie neguje ich klanu, osob, tylko zachowanie w obecnej chwili.

Pozdr.

Mlor

Kamilek, dlaczego nie ma skrzynek? Dlaczego wydropic recke rowna sie z cudem? Dlaczego rb ma 0 dropa? DLACZEGO WSZYSTKO JEST USTAWIONE POD DOTE? Rozumiem chcecie zarobic, ale dajcie normalnym graczom tez pograc.
I'm OFFLINE

K4mil3k

Proponowalbym poczekac, az gracze nabija odpowiednie lvl, pojda na RB, na exp, itp i wtedy sie wypowiadac na temat x13.

Skrzynki beda.

Shol

Mlor poczekaj aż rb zaczną "myśleć" na raidach, bo teraz są one jak małe dzieci, które nauczyły się chodzić i biegają tylko za tankiem, który biega w kółko :P

Mlor

Kamilek a ile zarabiaz na miesiac? Swoja droga na serwerze nie podoba mi sie tylko jego polityka, ale atmosfera i pliki sa b dobre  :)
I'm OFFLINE

Paputek

Graveland x4: Sh79/Wc78, x666: nie biore ;)