Antywirus zablokowal mi L2?

Zaczęty przez Robert29, Listopad 08, 2008, 07:17:43 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Robert29

jestem juz naprawde zdolowany.
Mam dwa a wlasciwie mialem dwa programy zabezpieczajace lavasoft ad aware i Avasta.
dwa dni temu przed wejsciem ekranu windowsa zobaczylem na ekranie linijke z nazwa chyba lavasofta i rowniez pod nia linjke z nazwa lineage 2 cos tam.Nie zdążyłem nic przeczytac bo to byl moment.Od tej pory Lineage 2 nie dzaiła.Wszystko inne ok.
Wywalilem w koncu lavasofta ad aware i toczac piane podobny los spotkal po dwu dniach meczarni avasta.I nic.Udalo mi sie dotrzec do zapory windows i luz patrze a tu linaege odhaczone wiec kliknalem i nic.Gra sie uruchamia wchodzi ekran powitalnuy , i przy wyborze serwera do logowania po prostu moge sobie klikac nic sie nie dzieje.Cos jest zablokowane.Ale co ?

Sorry Sknerus ale jestem zdesperowany.:( :x

Cytat3. Tematy dotyczące problemów z działaniem gry muszą znajdować się w dziale ,,Errors".
niech mi to bedzie ostatni raz >.<, przenosze
/Sknerus
Zycie zbyt krótkie jest żeby pić marne wino.....

Zarean

Próbowałeś przeintalować grę lub poczyścić rejestr? IMO coś ci się pokopało w rejestrze i odinstalowanie gry, przeczyszczenie rejestru i dopiero ponowne zainstalowanie powinno pomóc.

bylyforumowicz

Od ostatniego update'u norma, wylacz antyvira i przeinstaluj klienta.

NCsoft tym razem rowniez nie zaskoczyl, jak zwykle ich produkt jest wybrakowany  :D

Robert29

wylaczony , l2 przeinstalowane i dalej to samo.Ręce opadaja.

DIO

zamiast odinstalowywac i robic inne takie rzeczy wystarczylo usunac l2.exe z kwarantanny ktoregos z  programow i dodac do wyjatkow zeby ci tam nie wrzucalo znowu i powinno dzialac.

Robert29

tych programow juz nie ma .

No to moze z innej beczki o czym swiadczy ze loguje sie do gry , wpisuje haslo i login , i w momencie jak wchodzi wybór serwerow klikanie w confirm nic nie daje.Mozna dac tylko cancel.

Soulern

Cytat: Robert29 w Listopad 09, 2008, 11:06:24 AM
tych programow juz nie ma .

No to moze z innej beczki o czym swiadczy ze loguje sie do gry , wpisuje haslo i login , i w momencie jak wchodzi wybór serwerow klikanie w confirm nic nie daje.Mozna dac tylko cancel.

Świadczy to o tym, że masz problem z połączeniem od swojej strony (gdyby to było od serwera, nie mógłbyś się zalogować). Robiłeś reinstall systemu z formatem c:/? Bo imo to tylko może pomóc.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Robert29

nie ale usunalem wszystkie wpisy lavasoftu z rejestru.I na oslode spotkala mnie nagroda.Nowt antywirus AVG natychmiast uznal ze l2.exe to backdoor trojan i mimo rozpaczliwego klikania na ignore trumfalnie zaldaowal ja do kwarantanny , niestety jedyn dwa  przyciski jakie tam są to zlikwiduj i zlikwiduj wszystko.

Mnie nawet teraz juz to nie dobija ale mnie intersuje czemu wczesniej przez ponad 3 miechy gralem sobie spokojnie i nagle antywiry zaczely atakowac plik exe mojej ulubionej gry?

DIO

Cytat: Robert29 w Listopad 10, 2008, 05:03:30 AM
nie ale usunalem wszystkie wpisy lavasoftu z rejestru.I na oslode spotkala mnie nagroda.Nowt antywirus AVG natychmiast uznal ze l2.exe to backdoor trojan i mimo rozpaczliwego klikania na ignore trumfalnie zaldaowal ja do kwarantanny , niestety jedyn dwa  przyciski jakie tam są to zlikwiduj i zlikwiduj wszystko.

Mnie nawet teraz juz to nie dobija ale mnie intersuje czemu wczesniej przez ponad 3 miechy gralem sobie spokojnie i nagle antywiry zaczely atakowac plik exe mojej ulubionej gry?

wchodzisz w resident shield, manage exceptions, tam add patch i wskazujesz katalog z l2 zeby kwarantanna go ignorowala

pozniej chyba (nie mam pewnosci dawno to robilem) restartujesz avg i dziala