Poszukuję gry

Zaczęty przez Zorgo90, Grudzień 03, 2008, 11:26:22 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zorgo90

bardzo stara bijatyka, z lat młodzieńczych. grałem w nią na automatach, pamiętam tylko dwóch gości, jeden to był taki wielki mięśniak okryty jakimiś futrami a jako broń miał topór oraz drugi to kosmita, taki świecący trochę na zielono z kataną czy jakimś innym mieczem a głowę miał trochę chyba spłaszczoną, ala spodek (choć ten drugi nie do końca jestem pewien czy z jakąś inną grą się mi nie pomieszało, ale jak tak to tytuł też można podać ;) ). dodatkowo były dwa sposoby na zakończenie, tradycyjny poprzez sprowadzenie hp przeciwnika do zera, bądź zrzucenie przeciwnika z areny. walki odbywały się na różnych sceneriach, nie ringi, ale każda była kwadratową areną z której dało się zepchnąć przeciwnika i w ten sposób wygrać walkę.

może ktoś skojarzy, z góry dzięki :)

Zarean

Przy opisie postaci(szczególnie drugiej) nasuwa mi się jedno - Tekken.
A ten drugi ufol to Yoshimitsu.

Zorgo90

fakt, to było tekken 3 na tej konsoli, teraz pamiętam te postaci, ale niestety faktycznie pomyliłem go z inną grą, tak więc ta pierwsza gra dalej pozostaje aktualna. o ile dobrze pamiętam grałem w nią jakieś 10-12 lat temu. pole walki to był taki większy, podniesiony podest (ale nie ring) symulujący fragment otoczenia oraz o ile pamiętam gra była w 3d, znaczy był to przestrzenny kwadrat po którym można było walnąć przeciwnika w stronę ekranu bądź od niego zmieniając pozycję na arenie, każdy zawodnik posiadał swoją broń, którą też chyba było można wybić, no i opcjonalnym zakończeniem pojedynku było zrzucenie przeciwnika z "ringu". No i tylko tą jedną postać pamiętam, wielki mięśniak z jakimiś skórami czy czymś, ala władca zwierząt, kapturem na głowie i wielkim toporem. A może zna ktoś jakąś stronę na której są powymieniane takie starsze gry (bijatyki) konsolowe?

Inidriel

Soul Blade na PSX? :) Znana także jako Soul Edge.

Raczej na pewno. Kolejne części to Soul Calibur na DC ; Soul Calibur II na X-Boxa, PS2, GC ; Soul Calibur III - PS2, SC IV - PS3, X360.

Zovi

Virtua Fighter II ? :D

albo Virtua Fighter, inne czeci ? :P
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Zorgo90

Cytat: Inidriel w Grudzień 04, 2008, 07:58:47 AM
Soul Blade na PSX? :) Znana także jako Soul Edge.

Raczej na pewno. Kolejne części to Soul Calibur na DC ; Soul Calibur II na X-Boxa, PS2, GC ; Soul Calibur III - PS2, SC IV - PS3, X360.

dzięki, dokładnie ta :)