Pytanko

Zaczęty przez ScovY, Styczeń 29, 2009, 09:22:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ScovY

Witam.
Mam pytanie. Chcę zrobić Pr/Wc. Mam destro z hornem i retailem na es'a. Powiedzmy zmieniam es'a na pr'a expie go do 76lvl i czy  hornem którego zdobyłem na destro będe mógł z subować pr'a na wc? Kiedyś spotkałem się z takim wątkiem i słyszałem rożne opinie i zależy mi na konkretnej odpowidzi kogoś kto tak robił...

/edit
Jeszcze jedno pytanie.
W hellboundzie do pvp lepiej grać sps/ee czy pr/bd ? Bo ponoć krytyki magów mają być ucięte więc z tąd to pytanie...
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

ry4n23

Cytat: ScovY w Styczeń 29, 2009, 09:22:39 PM
Witam.
Mam pytanie. Chcę zrobić Pr/Wc. Mam destro z hornem i retailem na es'a. Powiedzmy zmieniam es'a na pr'a expie go do 76lvl i czy  hornem którego zdobyłem na destro będe mógł z subować pr'a na wc? Kiedyś spotkałem się z takim wątkiem i słyszałem rożne opinie i zależy mi na konkretnej odpowidzi kogoś kto tak robił...

/edit
Jeszcze jedno pytanie.
W hellboundzie do pvp lepiej grać sps/ee czy pr/bd ? Bo ponoć krytyki magów mają być ucięte więc z tąd to pytanie...

tutaj nie masz ani interlude ani nie bedzie hellbounda. wszystko na dn jest custom by drake i bedzie tak jak on sobie ustawi.
stad tez trudno powiedziec jak bedzie wygladal mag. na pewno posypia sie kolejne nerfy a w rezultacie jak zwykle beda 2-3 chary ownujace reszte. jesli chcesz miec wypas postac na pvp to radze ci - zrob kilka postaci BAZ a w HB dorobisz subki dla nich.

generalnie w hellbound wymiataja SH. na serwerach custom l2 jak DN moze sie okazac ze jak zwykle sps/ee najlepszy z magow (i nie tylko). Jesli drake niczego nie skopie i zaimplementuje HB mniej wiecej tak jak jest w oryginale bez wyglupow z nerfowaniem i wywali wreszcie mutanty to wedlug mnie najsilniejszy bedzie sh/ps.

ScovY

Wiem że Drake może zrobić nie wiadomo co z HB ale właśnie chodziło mi jak by to wyglądało gdyby było zbliżone do oryginału.
server red - "ScovY

retired Dragon Network

ry4n23

Cytat: ScovY w Luty 01, 2009, 11:30:31 AM
Wiem że Drake może zrobić nie wiadomo co z HB ale właśnie chodziło mi jak by to wyglądało gdyby było zbliżone do oryginału.

no to ci od razu mowie- jesli bedzie jak w oryginale sub SH/PS bedzie nie do zabicia.
BD wymiata na retailu - jest bardzo grozny a PR (nie gralem ale z tego co zaslyszalem) nie jest zbyt mocny.
SPS/EE - z obnizonym crit rate wysrasz sie z namy zanim cos ubijesz :-)

ScovY

Ok dzięki za wyjasnienie
server red - "ScovY

retired Dragon Network

MastJedi

Cytat: ry4n23 w Luty 01, 2009, 02:52:12 PM
(...)
BD wymiata na retailu (...)

Na retailu BD wymiata? Gdzie?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

ry4n23

Cytat: MastJedi w Luty 01, 2009, 06:23:59 PM
(...)
BD wymiata na retailu (...)

Na retailu BD wymiata? Gdzie?

Pozdrawiam

na retailu?

MastJedi

No żesz, czytać jeszcze umiem i wręcz zacytowałem Twoje słowa a Ty się dziwisz? Proszę tylko o sprecyzowanie, bo jakoś nie zauważyłem wymiatających BD na retailu.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

ry4n23

wymiatanie to nie tylko nabijanie pvp.

MastJedi

Widocznie źle zrozumiałem Twoje słowa:

BD wymiata na retailu - jest bardzo grozny(...)
Myślałem, że masz na myśli, że jest groźny dla wrogów, a nie mobów. My bad, Sorry. :P

A co do BD. Jest jedną z niezbędnych klas w party. Niezależnie czy PvP, czy PvE. I niezależnie czy top-end game, czy low lvl. Główne zadanie to tańczyć. A tańczyć można i z marakasami :D Albo d-dualami. Jedyna klasa, która na 6x posiada 90% potrzebnych tańców. Później to już tylko Vampire, Shadow i Inner rythm. Ale to jest top-end game. No i oczywiście meduza na mass PvP. Jedyna klasa która się przydaje i w melee party i w nuker party.
Solo może bić - szczególnie undeady z Dance of Light. Aczkolwiek piękne duo robi z Prophetem w wersji battle (duale w łapach). Bufy, tańce, duale, jak ktoś zestunuje, to PP podleczy.
Wniosek - BD jedyna klasa która nie powinna mieć żadnego problemu ze znalezieniem party - bez względu na lvl/sprzęt.

Pozdrawiam

Asta Entreri

Cytat: MastJedi w Luty 03, 2009, 05:23:37 PM
Jedyna klasa, która na 6x posiada 90% potrzebnych tańców.
to jakaś inna klasa ma dance?
Jedyna klasa która się przydaje i w melee party i w nuker party.
oczywiście PP/WC/OL/SE/EE to już podetrzeć się tylko mogą odpowiednio w nuker/fighter pt? Albo taki biszkopt, przecież w nuker party nie ma nic do roboty, lol
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Elvin

Cytat: Asta Entreri w Luty 06, 2009, 08:40:02 PM
oczywiście PP/WC/OL/SE/EE to już podetrzeć się tylko mogą odpowiednio w nuker/fighter pt? Albo taki biszkopt, przecież w nuker party nie ma nic do roboty, lol
Naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo poki co to bezsensownie starasz sie czegos uczepic. No chyba ze starasz sie byc zabawny, tak czy inaczej Ci nie wychodzi.

songi i dance sa porownywalne, sa to krotkie buffy kumulujace sie ze swoimi odpowiednikami od innych bufferow (w kontekscie efektu). I szczerze rownie dobrze (z czym sie nie raz spotkalem) nazwa jest tu najmniej wazna. Czy to song czy dance, W/E. Natomiast prawda jest, ze BD ma najpotrzebniejsze buffy (oprocz sirena) jeszcze przed 7x lvlem, sws te najlepsze buffy ma dopiero na high lvlu.

Ty oczywiscie EE masz w kazdym party fighterow, right? Ale to teraz ja sie czepiam (ups..).
Generalnie to WC w party magow jest zbedny. OL w party (jakimkolwiek) w ogole jest zbednych. Klasy ktore wymieniles oczywiscie w pewnym stopniu sie przydaja, np oczywiscie EE z agility przyda sie w party daggerow, ale po jaka cholere ma tam byc, skoro moze w nim byc WC ktory jest duzo lepszym bufferem do takiego party, a przede wszystkim duzo praktyczniejszym. SE w ogole jest niepraktyczny przez dziwne dobranie buffow. PP to tylko jako suba i to tez tylko dla osobistej wygody posiadania podstawowego buffa caly czas.
Natomiast BD jest jedyny w swoim rodzaju, posiada najwazniejsze kumulujace sie buffy do obu typow party, i o to chodzilo.

back to podstawowka & have a nice day.

Asta Entreri

Cytat: Elvin w Luty 10, 2009, 02:50:31 PM
Naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo poki co to bezsensownie starasz sie czegos uczepic. No chyba ze starasz sie byc zabawny, tak czy inaczej Ci nie wychodzi.

songi i dance sa porownywalne, sa to krotkie buffy kumulujace sie ze swoimi odpowiednikami od innych bufferow (w kontekscie efektu). I szczerze rownie dobrze (z czym sie nie raz spotkalem) nazwa jest tu najmniej wazna. Czy to song czy dance, W/E. Natomiast prawda jest, ze BD ma najpotrzebniejsze buffy (oprocz sirena) jeszcze przed 7x lvlem, sws te najlepsze buffy ma dopiero na high lvlu.

Ty oczywiscie EE masz w kazdym party fighterow, right? Ale to teraz ja sie czepiam (ups..).
Generalnie to WC w party magow jest zbedny. OL w party (jakimkolwiek) w ogole jest zbednych. Klasy ktore wymieniles oczywiscie w pewnym stopniu sie przydaja, np oczywiscie EE z agility przyda sie w party daggerow, ale po jaka cholere ma tam byc, skoro moze w nim byc WC ktory jest duzo lepszym bufferem do takiego party, a przede wszystkim duzo praktyczniejszym. SE w ogole jest niepraktyczny przez dziwne dobranie buffow. PP to tylko jako suba i to tez tylko dla osobistej wygody posiadania podstawowego buffa caly czas.
Natomiast BD jest jedyny w swoim rodzaju, posiada najwazniejsze kumulujace sie buffy do obu typow party, i o to chodzilo.

back to podstawowka & have a nice day.
jajajajjajajajaja dnkid mnie bije, mamo ratuj!

oczywiście Song of Hunter, Earth czy Warding SwS dostaje na 80 lvl isn't?

Elvin

Cytat: Asta Entreri w Luty 10, 2009, 03:11:08 PM

No idea co napisać?! Flame him! - Stara dobra zagrywka retardow, niezaleznie gdzie graja. A uprzedzajac twojego kolejnego bezsensownego posta, znam ten mechanizm nie dlatego, ze go uzywam, ale dlatego, ze przez 3 lata zbanowalem takich idiotow wiecej niz moglbym zapamietac.

A co do twojego kolejnego czepiania, rozrozniasz slowa "przydatny" i "najlepszy/najważniejszy"? Bo moze Ci umknelo, ale ja pisalem o tym drugim przypadku  :oops: (a moze sie myle, ale renewal i champion dostaje sws dopiero po 76, tak samo jak silence i elemental).

Zablysniesz czyms jeszcze?

Asta Entreri

Cytat: Elvin w Luty 10, 2009, 03:46:45 PM
Cytat: Asta Entreri w Luty 10, 2009, 03:11:08 PM

No idea co napisać?! Flame him! - Stara dobra zagrywka retardow, niezaleznie gdzie graja. A uprzedzajac twojego kolejnego bezsensownego posta, znam ten mechanizm nie dlatego, ze go uzywam, ale dlatego, ze przez 3 lata zbanowalem takich idiotow wiecej niz moglbym zapamietac.

A co do twojego kolejnego czepiania, rozrozniasz slowa "przydatny" i "najlepszy/najważniejszy"? Bo moze Ci umknelo, ale ja pisalem o tym drugim przypadku  :oops: (a moze sie myle, ale renewal i champion dostaje sws dopiero po 76, tak samo jak silence i elemental).

Zablysniesz czyms jeszcze?
pokaz mi ogarnietego destro, który mając do wyboru do koksu w FoG SwS'a i BD weźmie BD...
a imho najważniejszym song'iem sws'a jest Hunter a nie Renewal/Champion

btw czytanie ze zrozumieniem się kłania, mighty dn forum staff member, y0!

orri

mam tyra/wc (głównie na exp) i renewal z championem dają mi więcej niż dancy w pvp... bo 2 razy wiecej skilami bije
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off