Koniec botów :)

Zaczęty przez NivEa, Luty 09, 2009, 03:09:04 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bylyforumowicz

Cytat: Falconek w Luty 10, 2009, 04:11:19 PM
Cytat: bylyforumowicz w Luty 10, 2009, 03:13:39 PM
No to powodzenia z farmieniem varki/ketry bez bota, duzo tam u was armorow s?

Jeśli NIKT nie ma armorów S to po co im te armory, do pve? Jeśli ktoś mimo braku botów na serwerze zdobędzie taki armor to znaczy, że mu się to należy, tak samo jak i przewaga z tego wynikająca. Kto powiedział, że S, czy S80 ma być dla wszystkich, bo chyba twórcy gry mieli inne założenia?

zalozenia owszem, poprawne, ale w c4,c5. W tej chwili wiekszosc osob biega w s, s80 ma kilka osob (w zaleznosci od serwera). O ile w c4 i c5 mozna bylo wyzyc bez s grade (tak jak teraz da rade bez s80), o tyle teraz moge zyczyc powodzenia w tankowaniu daggera 78+ ze 150 AS i prawdopodbnie aq jak samemu ma sie a grade.

Frohike

Cytat: Ryltar w Luty 10, 2009, 01:44:16 PM
CytatCo im da bot jak dostana bana ?

To ze beda mieli postac na 3rd bez meczenia sie.A dobre programy dobrze sie maskuja.

CytatBociarze zobacza liste banow i sie zastanowia czy warto im bocic. Ja bym nie zaryzykowal.

Bociarz powie "wbijam w to jak nie te konto to nastepne zaloze" i tyle.Botow nie da sie usunac tak jak zabronic chinczykom farmienia adeny/golda czy jaka tam ma walute MMO.

Ryl dobrze gada, jak gościa nie zbanują to może zrobić powiedzmy nobless i ma profit. Jak go zbanują to równie dobrze może sobie założyć kolejne party, bo i tak wszystko jest za darmo i nic się nie traci w przypadku bana (poza czasem, ale ten i tak się oszczędza jak expi się afk).

MastJedi

Cytat: Falconek w Luty 10, 2009, 04:11:19 PM
(...) bo chyba twórcy gry mieli inne założenia?
Niech zgadnę - zarobić kasę?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Falconek

Cytat: bylyforumowicz w Luty 10, 2009, 04:31:33 PM
zalozenia owszem, poprawne, ale w c4,c5. W tej chwili wiekszosc osob biega w s, s80 ma kilka osob (w zaleznosci od serwera). O ile w c4 i c5 mozna bylo wyzyc bez s grade (tak jak teraz da rade bez s80), o tyle teraz moge zyczyc powodzenia w tankowaniu daggera 78+ ze 150 AS i prawdopodbnie aq jak samemu ma sie a grade.

Owszem prawie każdy ma s-grade i to po trzech miesiącach gry bo... są boty :) Myślę, że bez botów i taniej adeny 90% graczy jeszcze dzisiaj latałoby w B-grade, może A (i w takim b-grade by się ze sobą tłukli), bo sami w tej grze nie potrafią wyprodukować niczego.

Dzięki za życzenia, znam to z autopsji i nie miałbym problemu, gdyby to był gracz, który gra od prelude i sobie z godnym podziwu samozaparciem (albo lepiej - dzięki dobrej organizacji jego klanu) tego AS 150 wyklikał - taka jest natura każdego MMO. Natomiast gdy szybko i bezboleśnie zabija mnie koleś którego widziałem w trainie, i który jakby nie mógł botować, być może miałby 6x lvl i biegał w szmatach to jest to lekko śmieszne.

Już to kiedyś pisałem, jakbym chciał pograć w grę, gdzie każdy ma taki sam level i sprzęt, a chodzi tylko o bezcelową nawalankę, to odpaliłbym CS albo poszedł na jakiś high-rate.

Cytat
Niech zgadnę - zarobić kasę?
Mówię o założeniach związanych z mechaniką gry

Cytat
twórcy gry są koreańczykami i myślą "pve4tehlyfe", a my jesteśmy Europejczykami i myślimy "pvp4tehlyfe". zaczaił różnicę?
Ty nie zaczaiłeś tego co napisałem, niestety. Podobno zresztą na koreańskich serwerach jest jeszcze więcej botów, niż na naszych.

Ryltar

CytatOwszem prawie każdy ma s-grade i to po trzech miesiącach gry bo... są boty

Dokladnie.Czlowiek ma limity siedzisz dajmy o 4 w nocy i jestes juz zj***ny jak kon po westernie a bot moze dymac dalej i zarabia.To co poleci mu dajmy Ic a jest magiem to sobie sprzeda.Tak zrobi kilkanascie botow i juz jest 1-wszy IC na serwie.Tak jak pisalem Boty to zlo ale zlo konieczne.

Solar

Cytat: Ryltar w Luty 10, 2009, 08:06:21 PM
CytatOwszem prawie każdy ma s-grade i to po trzech miesiącach gry bo... są boty

Dokladnie.Czlowiek ma limity siedzisz dajmy o 4 w nocy i jestes juz zj***ny jak kon po westernie a bot moze dymac dalej i zarabia.To co poleci mu dajmy Ic a jest magiem to sobie sprzeda.Tak zrobi kilkanascie botow i juz jest 1-wszy IC na serwie.Tak jak pisalem Boty to zlo ale zlo konieczne.
Boty to błogosławieństwo !!

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

bylyforumowicz

Cytat: Falconek w Luty 10, 2009, 07:45:34 PM
Cytat: bylyforumowicz w Luty 10, 2009, 04:31:33 PM

Owszem prawie każdy ma s-grade i to po trzech miesiącach gry bo... są boty :) Myślę, że bez botów i taniej adeny 90% graczy jeszcze dzisiaj latałoby w B-grade, może A (i w takim b-grade by się ze sobą tłukli), bo sami w tej grze nie potrafią wyprodukować niczego.

Dzięki za życzenia, znam to z autopsji i nie miałbym problemu, gdyby to był gracz, który gra od prelude i sobie z godnym podziwu samozaparciem (albo lepiej - dzięki dobrej organizacji jego klanu) tego AS 150 wyklikał - taka jest natura każdego MMO. Natomiast gdy szybko i bezboleśnie zabija mnie koleś którego widziałem w trainie, i który jakby nie mógł botować, być może miałby 6x lvl i biegał w szmatach to jest to lekko śmieszne.

zrobienie broni ze 150 fire/water jest relatywnie latwe do tego jaki osiaga sie efekt, szczegolnie odczuwalne jest to na daggerach, nawet na teoretycznym serwerze bez botow nie jest to az tak duzo farmy.  

Dev

Nie wiem czy takie łatwe, probowalem sobie bićna IOPie te water stony, po 4-5 dniach bicia poleciał mi jeden. No to ja dziękuje taki interes xD
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Elenestir

Z botami jest ciężko wygrać :p jedynym rozwiązaniem według mnie teraz to wynalezienie jakiegoś nowego zabezpieczenia serwera o którym nic by nie pisało bądź poprostu spalenie wszystkich ludzi którzy je tworzą ^^ w końcu wyjdą nowsze wersje gry na których stare boty nie będą działać :D. Ale sądzę że jak wbijesz 80 to sam włączysz samograja :D

Solar

Cytat: Elenestir w Luty 21, 2009, 09:58:53 AM
Z botami jest ciężko wygrać :p jedynym rozwiązaniem według mnie teraz to wynalezienie jakiegoś nowego zabezpieczenia serwera o którym nic by nie pisało bądź poprostu spalenie wszystkich ludzi którzy je tworzą ^^ w końcu wyjdą nowsze wersje gry na których stare boty nie będą działać :D. Ale sądzę że jak wbijesz 80 to sam włączysz samograja :D
Z botami nie wygrasz :P i nie ma sensu nawet toczyć bojów bo nawet jeżeli wygrasz to odniesiesz pyrrusowe zwycięstwo :P Żeby pozbyć się bota musisz  pozbyć się chorego koreańskiego grindu XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

MastJedi

Wojna z botami jest jak walka z prostytucją. Dopóki jest klient opłacalny dla boterów, dopóty będą boty. I to bez względu na to jakie zabezpieczenia wymyśla programiści NCSoftu. Bo na _każde_ zabezpieczenie , wcześniej czy później znajdzie się szczepionka :D

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

DIO

w l2 nie da rady wyeliminowac botow, po prostu gra wymagajac od gracza miliona lat grindu i tysiecy zabitych mobow sama to napedza

Elenestir

Ejj wiecie co do mnie dotarło :P wiem chyba trochę późno a może moje myśli są błędne ^^ L2 jest grą koreańską a tam jest mało botów bo ludzie praktycznie żyją tą grą(haha ale nuby :P) Dlatego 85 tak ciężko się rączkami trzaska :P dlatego tak ciężko o wszystko w tej grze :D I ludzie chyba się pomylili wprowadzając ją na rynek światowy :P Blizzard jest amerykańską firmą i w wowie trzaska się level max w miech :D haha. Być może moje przemyślenia są błędne ^^

MastJedi

Nie przejmuj się, Gracia Final na chwilę przystopuje boty. Nie ma pliku L2.exe :D

Pozdrawiam

Daglas

Btw ruscy zakładają bana na ip na all konta na które logował się użytkownik bota.

Elenestir

Haha to ostro :P nie podawajcie kumplom passów hahaha :D

Mateles

Dają bana na konto, a nie jakieś takie bardziej "pro" banany - tak żeby nie dało się już wejść do gry?

Ryltar

Cytat: Elenestir w Kwiecień 20, 2009, 11:19:59 PM
Ejj wiecie co do mnie dotarło :P wiem chyba trochę późno a może moje myśli są błędne ^^ L2 jest grą koreańską a tam jest mało botów bo ludzie praktycznie żyją tą grą(haha ale nuby :P) Dlatego 85 tak ciężko się rączkami trzaska :P dlatego tak ciężko o wszystko w tej grze :D I ludzie chyba się pomylili wprowadzając ją na rynek światowy :P Blizzard jest amerykańską firmą i w wowie trzaska się level max w miech :D haha. Być może moje przemyślenia są błędne ^^

Wynajety koreanczyk czy bot co to za roznica?

YoungPadawan

koreańczykowi musisz podłączyć kroplówkę żeby wykoksał to 85, a botu tylko dostarczyć odpalonego pc :P
I'm offline.

DIO

Cytat: Mateles w Kwiecień 21, 2009, 05:21:19 PM
Dają bana na konto, a nie jakieś takie bardziej "pro" banany - tak żeby nie dało się już wejść do gry?

no takie ze ludzie botujacy juz nie moga wejsci do gry , nawet jak zaloza nowe konto to z pc ktory mial kontak z banem wczesniej juz nie moga wejsc

Mateles

Cytat: DIO w Kwiecień 21, 2009, 07:17:07 PM
Cytat: Mateles w Kwiecień 21, 2009, 05:21:19 PM

no takie ze ludzie botujacy juz nie moga wejsci do gry , nawet jak zaloza nowe konto to z pc ktory mial kontak z banem wczesniej juz nie moga wejsc

To się cieszę :)

120130

Zgadzam się z wami totalnie - nie walcząc z botami nie można z nimi wygrać
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,27814.0.html

Marc1n

Cytat: 120130 w Kwiecień 23, 2009, 12:28:23 PM
Zgadzam się z wami totalnie - nie walcząc z botami nie można z nimi wygrać
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,27814.0.html
120130 - 1st ANTI BOT CRUSANDER!
HATE ME MOAR!

Solar

Cytat: Marc1n w Kwiecień 23, 2009, 01:11:11 PM