power mac g4

Zaczęty przez Pheonix, Luty 28, 2009, 01:53:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pheonix

mam power maca g4 quicksilver i jak go podłączam do tv (samsung syncmaster t220hd) nie wyświetla się obraz a mac chodzi. co jest problemem i jak to naprawić ?

czy jest mozliwosc pobrania Mac OS 10.0.4 za free ??

MastJedi

Cytat: Pheonix w Luty 28, 2009, 01:53:52 PM
mam power maca g4 quicksilver i jak go podłączam do tv (samsung syncmaster t220hd) nie wyświetla się obraz a mac chodzi. co jest problemem i jak to naprawić ?

czy jest mozliwosc pobrania Mac OS 10.0.4 za free ??

MOŻE gdzieś w opcjach ustawienia musisz dopiero puścić sygnał na wyjście. Puszczenie sygnału i na monitor i na TV powoduje zwiększenie prądożerności sprzętu, dlatego defaultowo jest on wyłączany.
Druga sprawa, to może być ustawiony zły sposób kodowania obrazu (PAL/Secam czy jeszcze inne). Zagooglaj i poszperaj w instrukcji - powinieneś się zorientować o co chodzi.
Kolejna to możesz mieć rozdzielczość ustawioną na taką, której TV nie obsługuje. Dlatego najpierw trzeba by ustawić najmniejszą i zobaczyć, czy zadziała.
Powodów może być jeszcze sporo :) Wypróbuj te powyżej.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Pheonix

ok już naprawione :D teraz nie wiem skąd wziąć mac os x 10.0.4 :/

bo mam 9.2.1 i nie wiem jak neta zrobić na nim

Marc1n

10.0.4 czy 10.4 ?
System nalezy kuuuupic :)
Neta na MACu zrobic nie mozesz? Tzn nie wiem jak na wczesniejszych systemach, ale jezeli tak jak na Tigerze/Leopardzie, to ja tutaj problemow nie widze :)
HATE ME MOAR!

Pheonix

10.0.4 bo on był instalowany oryginalnie w ostatnich modelach. ja mam mac os 9.2.1. jak dasz mi jakiś sklep internetowy gdzie to kupie to zamówię ale 10.0.4 jest dosyć stary i już nie ma. a ja mam mało ramu i nie zainstaluje nowszego

Marc1n

Nie wiem ile masz RAM, ale strzelam ze 768Mb, a to wcale nie jest malo, Tiger pojdzie, jezeli nie to mozesz sprobowac wczesniejszych systemow, np. 10.3 albo 10.2 ktore beda latac bezproblemowo :)
Pozwole np dla Ciebie wrzucic tutaj ogloszenie z innego forum:
"Mac OS X 10.3 "Panther" + System Restore i Hardware test

W zestawie:

-Pudełko
- 3 płyty software restore
- 2 płyty install disc z systemem
- 1 płyta hardware test iBook

Stan płyt idealny

Cena 60zł

Dzwoń 790896990

Pozdrawiam"

Dzwon i sie dopytuj, jak bedzie cosnietak, to szukac bedziemy dalej, z tym, ze ten twoj system 10.0.4(?) to pewnie do dostania bedzie teraz jako software pack wlasnie fabryczny do twojego kompa, a takie cos ciezko kupic, bo nie mam sensu tego sprzedawac :)
HATE ME MOAR!

Pheonix

ja mam procesor 733 mhz i 256 mb ramu na 10.3 to jednak trochę za mało

jeszcze na puma myślałem bo to też jest system do starszych mac'ów 

EDIT:  http://www.allegro.pl/item569427437_apple_mac_os_x_10_2_jaguar_upgrade.html chyba zamawiam :D

Marc1n

To jest upgrade pack, dowiedz sie z jakiego systemu mozna upgradowac :)
HATE ME MOAR!