Hub USB

Zaczęty przez doman18, Kwiecień 01, 2009, 10:28:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

doman18

Jakiś czas temu kupiłem TO "cudo" i jakoś działało. Później dokupiłem drukarkę i gdy podłączyłem ją do tego urządzenia, w ogóle jej nie wykrywało. Więc przełączyłem ją do jednego z głównych portów usb. Teraz jednak trochę sprzętu pod USB się namnożyło i wyszło tak że myszka dzieli hub z lampką. O ile w windowsie jest prawie ok - raz na jakiś czas system nie wykrywa myszki i trzeba ją odłączyć o znów podłączyć. O tyle w linuksie jest całkiem masakra bo poruszając myszką czasem mam przeskoki a pisząc na klawie raz na jakiś czas powiela mi się kliknięty klawisz. Aby normalnie pisać muszę odłączać myszkę.

Teraz pytanie: czy w sprzęcie za  tą cenę to normalne i muszę poszukać czegoś lepszego czy mam iść z paragonem i tym sprzetem do serwisu?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Falconek

Jeśli jak podłączasz urządzenia bez huba to działają normalnie, a jak z hubem - nie działają, ja bym szedł do serwisu.

Marc1n

jaka gwarancja :D
Sa HUBy z zasilaniem aktywnym i z USB, wiec jezeli sa urzadzenia na USB i potrzebuja aktywnego zasilania z portu USB to nie beda najzwyczajniej dzialac, dlatego HUBy usb kupuje sie aktywne, a nie pasywne lub bez zasilania
HATE ME MOAR!