Opóźnienie gry

Zaczęty przez mami94, Marzec 29, 2009, 03:27:38 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mami94

Witam! Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić.Otóż: mam laptopa extensa 5620z ktory korzysta z internetu z rutera i jak gram w lineage (nie ważne na jakich ustawieniach) jak nacisne myszką to zeby np. postac sie ruszyła jest opoźnienie(czyli naciskam zeby np postac sie ruszyła a to sie dzieje dopiero po 2-3 sekundach) mam internet za sciana (ruter) siła sygnału wzorowa.Inne gry przez neta chodza to jak pozbyc sie prroblemu ?Da sie coś z tym zrobić?   

Kazuya

start > uruchom > wpisz ping wp.pl -t  i powiedz jaki masz jesli wiekszy niz 100 to wina twojego neta
rpg x5 [gh85]

Soulern

To się nazywa - o ile dobrze rozpoznałem problem - LAG i może być powodowane na dwa sposoby: od serwera gry lub od twojego, zbyt wolnego połączenia z internetem.
Spytaj się ludzi, z którymi grasz na serwerze, czy inni też tak mają:
1. Jeśli odpowiedź będzie pozytywna, to nic z tym nie zrobisz, ewentualnie zmień serwer :)
2. Jeśli tylko ty masz ten problem, znaczy to, że to twój net tak działa na grę. Wyłącz wszelkie programy typu P2P czy inne rzeczy korzystające z neta, i upewnij się, że tylko twój komputer korzysta z routera.

Jaką masz szybkość połączenia?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

mami94

szybkość 1Mb na stacjonarnym kupowanym 4 lata temu nie tnie sie , to nie lag lecz opóźnienie , moze to byc wina rutera?

ping wp.pl bajtów 32 ttl: 246 czas 18 ms

czyli co ? To wina rutera ? Jest coś co mogę z tym zrobić ?Za pomoc będę bardzo wdzięczny!!Dobry mam ten ping ?CO moze być
nie tak?

//Soulern: EDYTUJ POSTY, zamiast pisać trzy pod rząd!

Madith

ping masz dobry...

Ewentualnie moze to byc wina twojego laptopa ? Czasem sie tak dzieje, jak hardware nie wyrabia z gra...

Na jakich detalach grasz ? Czy jak zmienisz detale na low (alt+p) to troche pomoglo (niby pisales o roznych ustawieniach gry ale nie wiem czy to o to chodzilo ;P)

Jaki masz procek,karte,ram w tym lapku ?
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

McViRR

a jaki serv? i jak wchodzisz do gry jaki jest ping przy nazwie serwera?

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

mami94

zmiana ustawień detali nic nie daje , ping na serwerze jest mały(czyli dobrze) ,  Dane laptopa : grafika: gmax3100   intel pentium dual-core processor t3200 2.0ghz, 533mhz 1gb ram ddr2,  160gb hdd    INTERNET przez ruter za ścianą wimax 1mb siła sygnału wspaniała .Na stacjonarnym kupowanym  4 lata temu chodzi normalnie (nie liczac zawieszeń (nie opóźnień) karty graficznej) .To nie wiem ma ktos jeszcze jakies pomysły??;z??

Madith

hm to nie wiem, lapek calkiem calkiem.

Moze masz ograniczny port 7777 (z tego korzysta l2) i nie jest cala moc lacza przepuszczana tylko czesc i mimo tego, ze ping przy wyborze, servera jest niski, to w grze masz takie opóznienia. Ale jest to tylko teoria :P

Ja tez jak zaczynalem w l2 grac na moim obecnym necie, mialem problem z lagami, napisalem do providera, zeby odblokowal port 7777 i teraz gra smiga bez ani jednego laga (chyba, ze sciagam albo jest zbyt duze obciazenie na sieci).
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

mami94

Powiedziano mi że żadne porty nie są blokowane :( to czy to moze byc wina....nie wiem np rutera?

Madith

hm..a czy ten stacjonarny komputer tez ma internet z routera ?

Jezeli tak, to nie jest to wina routera, skoro na tym stacjonarnym dziala ok..

Imo nie pozostaje nic innego jak format , ew. reinstall l2 najpierw
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

mami94

stacjonarny jest podłączony do rutera przez kabel , spróbuje reinstala