T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Na oficjalnym forum juz czytalem placz ze lancerow malo a warriorzy nie chca tankowac bo to za trudne. Koles ktory gra na koreancu i zrobil rozbudowany poradnik pisal ze warrior moze tankowac wszystko z wyjatkiem ostatnich instancji na hard.

Znalazlem tez wywiad z tworcami gdzie sa podane zmiany ktore ulatwia znacznie tankowanie warriorem, wkleje jak do kompa usiade zeby mi znowu mc6 klamstwa nie zarzucil.

Obsess

Ja z 2 instancji dostałem zółtą broń dla Mystica i to z dobrymi opcjami (czasem się trafiają takie słabe, że n/c np. 5x +dmg dla healera)

@up problem jest taki, że Instance Matching nie kwalifikuje warriorów jako tanków, zresztą warrior nie przytankuje traina z mobów co najwyżej BAMa może unikać.

alite

Cytat: haran w Kwiecień 29, 2012, 09:54:30 PM
Też czytałem, że z warriora dps'a robią. Już pytałem, ale może po starcie ktoś się orientuje: jest jakaś gildia godna mej uwagi?
właśnie też sie zastanawiamy nad gildiami :o

ja juz dzis 7 chyba instancja i dalej niebieski weapon ;// nic kompletnie

Mc6

Cytat: Shen w Kwiecień 29, 2012, 09:55:14 PM
wkleje jak do kompa usiade zeby mi znowu mc6 klamstwa nie zarzucil.
Jakie kłamstwo? Pisałem, że czytałem o tym a nie, że tak będzie na pewno.

haran

Cytat: Obsess w Kwiecień 29, 2012, 09:55:18 PM
Ja z 2 instancji dostałem zółtą broń dla Mystica i to z dobrymi opcjami (czasem się trafiają takie słabe, że n/c np. 5x +dmg dla healera)

@up problem jest taki, że Instance Matching nie kwalifikuje warriorów jako tanków, zresztą warrior nie przytankuje traina z mobów co najwyżej BAMa może unikać.
Bo po co brać warriora na tanka jak lepiej iść na łatwiznę i wziąć lancera? ^^
Gdzie jest instance matching? ^^

//Edit
Znalazłem, ale to w ogóle działa? Bo coś pusto na tym.

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Obsess

Nie chodzi o to co się pojawia po kliknięciu "Y" tylko o ikonę pod radarem albo "Y" i "Instance matching between servers". Klikasz tam find group i szuka ci party, samo dodaje i teleportuje na instancje (do tego szuka ludzi też na innych serwerach).

alite

Cytat: haran w Kwiecień 29, 2012, 10:40:49 PM
Cytat: Obsess w Kwiecień 29, 2012, 09:55:18 PM

Bo po co brać warriora na tanka jak lepiej iść na łatwiznę i wziąć lancera? ^^
Gdzie jest instance matching? ^^

//Edit
Znalazłem, ale to w ogóle działa? Bo coś pusto na tym.
ta tylko ze warior zadaje dmg a lancer nie :D szybciej idzie poprostu

haran

Ale warrior też strasznie skacze z tymi mobami co utrudnia reszcie zadawanie dmg. Gdybym miał do wyboru warriora lub lancera na tanka, to wybór jest prosty :)

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

HellSign

IX kohorta jak tam Zawisza z World of Warcraft gra, grałem z w jego gildi na MoltenWoW i ogarnia -_-' jak i cala reszta z GodSmacku a jak gra zawisza w kohorcie(sledzilem ostatnio pol roku temu) to i pewnie spora czesc ekipy :)
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Arimas

Noo jak masz takiego lancera który tankuje sobie BAMa.. To taki slayer zestackowany na 300% Crit.dmg w plecy na enraged monsters wyrywa z butów

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Q: Warrior and other class balancing plans?

A: Part 2 of the Argon Queen update will feature major changes for our tankers.
Warriors as tankers proove to be a difficult issue to handle but the second part of Argon Queen update aims to solve these problems. Various balance restoring plans will be tested out.

One of them is the Stamina Bar/Gauge you can see above (I assume the current stamina will revert back to condition as it was referred to previously). If a Lancer successfully blocks an attack no MP will be consumed but Stamina instead. This will ensure that Lancers will have better resources.

Warriors on the other hand will be able to continually evade and dodge attacks while they have Stamina so as long as you have stamina, no cooldown will be applied to the skill.

The formal introduction of the Stamina Gauge is yet to be finalized but the current internal tester's feedback was positive so far.

Warriors will get additional tanking skills and Lancers will get some skills to enhance solo gameplay.

haran

Mam gathering na 160. W sam raz na materiały poziomu 3, które mam oznaczone jako normal. Teraz pytanie! Czy też tak macie, że mimo odpowiedniego levela gatheringu większość prób zbierania to fail. Czasami dopiero udaje się za 5-10 razem...
Solo exp warriorem 34+ to katorga :<
@Mc6 ty grasz na Samaelu?

Shen

Jak się gra solo w mmo to zazwyczaj jest ciężko. Ja sobie teraz farmie basiliski bo nie chce mi sie biegac od questa do questa, nawet chyba jakiegos bossa tam ubilem ;p

Arimas

Będziesz miał takie faile do ok. 170 gathering potem 90% się udaje do 201, a tier 4 jest na drugim kontynencie odblokowanym od 38 lv

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Mc6

Cytat: haran w Kwiecień 30, 2012, 11:28:39 AM
Nie, na razie nie gram w ogóle, czekam na kumpla z duo któremu się komp -_-'ł, pewnie do jutra nie naprawi więc po head starcie wystartuje, jeśli będzie się dało wtedy zrobić postać na esseni to pewnie tam wbijemy. btw nasi z samaela podobno przegrywaja wara z elin dance squad, niby maja problem bo wszystko wygląda tak samo i nie wiedza kto healer itp ;p

Arimas

Cytat: Mc6 w Kwiecień 30, 2012, 02:21:49 PM
Cytat: haran w Kwiecień 30, 2012, 11:28:39 AM
Nie, na razie nie gram w ogóle, czekam na kumpla z duo któremu się komp -_-'ł, pewnie do jutra nie naprawi więc po head starcie wystartuje, jeśli będzie się dało wtedy zrobić postać na esseni to pewnie tam wbijemy. btw nasi z samaela podobno przegrywaja wara z elin dance squad, niby maja problem bo wszystko wygląda tak samo i nie wiedza kto healer itp ;p
http://www.youtube.com/watch?v=VUB8iYpecT0

LinC

to chyba widac ktora postac rzuca heal ?  :noob:
w l2 nuker/healer tez identycznie wyglada i jakos problemu nie ma

kurde nie ma zadnych stron i tematow z black marketem w TERA :/ w l2 tak latwo bylo sprzedac adene a tutaj dupa
allegro nawet jeszcze nie ma dzialu z tera

Shen

Strasznie wyglądają te light sety jak do tej pory.

Obsess

Cytat: LinC w Kwiecień 30, 2012, 03:42:30 PM

kurde nie ma zadnych stron i tematow z black marketem w TERA :/ w l2 tak latwo bylo sprzedac adene a tutaj dupa

Ciekawe po co komu gold na tym etapie jak max enchant jest +6, a bronie i sety lecą jak pojebane...

bleble12

Według mnie nie ma sensu inwestować w itemy, które za chwile będą zastąpione lepszymi
nope

LinC

Cytat: Obsess w Kwiecień 30, 2012, 06:51:42 PM
Cytat: LinC w Kwiecień 30, 2012, 03:42:30 PM

Ciekawe po co komu gold na tym etapie jak max enchant jest +6, a bronie i sety lecą jak -_-'...
nie wazne po co komu, wazne zeby kupowali  :P

haran

Poszukuję Dye Merchanta, wie ktoś gdzie on jest? Wiem tyle, ze jest w Velice.

Obsess

Koło npc, od którego dostałeś konia na 11 lvlu.

Delios

Me in my IC set near
PEGI12 FOUNTAIN OF BLOOD AND MY SLUTTY WHORES

...
Idę spać,, na 5 do roboty..
Archeage <3

Shen