T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

No, enmasse już łączy serwery, a mają więcej graczy niż frogster.

seken

Jest juz jakas zapowiedz wiekszego patcha typu argon queen? Bo slyszalem, ze sporo sie nie zmienilo i nadal brakuje rzeczy do roboty po wbiciu max lvla.

Fatality

Jak tam z ludzmi na US? bo na EU lipa straszna i nie wiem czy się przenosić, ponad to nie ma żadnych kont na allegro na us ;(

Arimas

Cytat: Fatality w Wrzesień 30, 2012, 02:26:54 PM
Jak tam z ludzmi na US? bo na EU lipa straszna i nie wiem czy się przenosić, ponad to nie ma żadnych kont na allegro na us ;(
Delios na pewno chętnie odsprzeda ci konto
Dunno ilu ludzi gra ale są teraz 3 serwery RP/PvP/PvE z populacją high (queue)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Fatality

Arimas

Cytat: Fatality w Wrzesień 30, 2012, 03:44:02 PM
A ty Ari tam cisniesz jeszcze ?:>
Nie bo mi się nie chce grać bez Deliosa a on czasu nie ma na mmo xD
Poza tym erpegie soon

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Fatality

Delios to mi często miga na Originie, pewnie Bfa ciśnie ;>

Arimas

Cytat: Fatality w Wrzesień 30, 2012, 06:35:55 PM
Delios to mi często miga na Originie, pewnie Bfa ciśnie ;>
Atm to na weselu kuzyna jest a tak to czasem gramy w bfa chociaż ostatni tydzień miał wolne to cisneliśmy borderlands 2 i torchlight 2  :D

Shen

Na us mi sie znudzilo, wroce na eu jesli kiedys uda im sie wprowadzic chrono scrolle.

seken

I jak tam?
Merge juz sie odbyl, bg sa, podobno jakies eventy tez sa(byly?) wie ktos moze jak wyglada sprawa z killianem i ogolnie tera eu?
Z checia bym wrocil, ale nie mam zamiaru wydawac kase na 30dni prepaida, zeby pograc gora 10.

Shen

pvp server heavy, cos bym sobie na luzie pograł w tere ale dopiero jak dadza chrono scrolle. Idz najlepiej na oficjalne forum, tam ludzie pisza jak sytuacja wyglada.

seken

Cytat: Shen w Listopad 25, 2012, 02:12:20 PM
pvp server heavy, cos bym sobie na luzie pograł w tere ale dopiero jak dadza chrono scrolle. Idz najlepiej na oficjalne forum, tam ludzie pisza jak sytuacja wyglada.
Wlasnie jak czytam oficjalne forum tery eu to gorzej niz u nas w temacie flame.
Jedna osoba pisze, ze server jest taki pusty, ze biegaja i nie moga nikogo znalezc, drugi pisze ze za duzo ludzi i nie da sie grac i na dobra sprawe juz nie wiem jak to wyglada.
Dokladnie tak samo wygladaja tam tematy o pvp. Jedni mowia, ze ta gra to gowno i slayer facerolluje ze swoimi hitami na 180 stopni, ktorymi nie da sie nie trafic. Kolejny placze, ze archer go ciagle zabija. Chyba bede musial kupic tego prepaida i samemu sie przekonac jak sprawa wyglada.

Shen

Co do balansu to w tej grze nie istnieje. Taki warrior nie ma w ogole dmg, osłabili mu stuny. lancer dostał boost do dmg i jest jedynym słusznym tankiem. Slayer op, do tego pvp sety z odbijaniem obrazen, na mass sie zabijasz swoim aoe.

Ja na luzie bym sobie dungeony pobił bo system walki jest fajny, ale placic 40zl za miesiac nie mam zamiaru.

seken

A...Jezeli w pvp nic sie nie zmienilo to podziekuje :).

Arimas

Cytat: Shen w Listopad 25, 2012, 02:52:02 PM
Co do balansu to w tej grze nie istnieje. Taki warrior nie ma w ogole dmg, osłabili mu stuny. lancer dostał boost do dmg i jest jedynym słusznym tankiem. Slayer op, do tego pvp sety z odbijaniem obrazen, na mass sie zabijasz swoim aoe.

Ja na luzie bym sobie dungeony pobił bo system walki jest fajny, ale placic 40zl za miesiac nie mam zamiaru.
ziom, chronoscrolle....

Shen

Nie chce mi sie grać na us, ping jednak czasem jest odczuwalny i roznica czasu. Czekam na scrolle na eu. Teraz jak bs wygrało core to tym bardziej cos bym pograł w tere  :(

Arimas

Cytat: Shen w Listopad 27, 2012, 02:26:24 PM
Nie chce mi sie grać na us, ping jednak czasem jest odczuwalny i roznica czasu. Czekam na scrolle na eu. Teraz jak bs wygrało core to tym bardziej cos bym pograł w tere  :(
imo nie powinny robić czegoś takiego, że jedna firma sobie prowadzi US a druga EU

Shen

Czesta praktyka i zazwyczaj europejskie serwery prowadzi jakas dupna firma, zeby daleko nie szukac l2 i tera najlepsze przyklady. W tym roku scrolli i sklepu nie bedzie, moze w przyszlym, predzej f2p wejdzie. Serwery juz polaczone a gracze nadal odchodz. Nawet na glupim facebooku widac roznice w podejsciu, enmasse robi konkursy, wyprzedaze itd a frogster czy jak oni sie nazywaja teraz  pisza najwyzej o czasie maintenance.

Shen

Gdyby ktoś chciał przetestować tere  http://www.amazon.com/gp/product/B007RIGE12/ref=dsvrt_review_asin_detail

5$ dolców żadne pieniądze, w tym 30 dni a potem można chrono scrolle kupować.

ninja edit
Japonska i koreanska wersja od nowego roku f2p. Za jakis czas i nas to pewnie czeka.

http://tera-forums.enmasse.com/forums/general-discussion/topics/Teras-Next-Big-Content-Update1  szykuje się fajny update, siege wreszcie.

roli

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/No-i-sta%C5%82o-si%C4%99-Korea%C5%84ska-Japo%C5%84ska-TERA-Online-przechodzi-na-Free2Play
W Korei co prawda był jeden okrojony serwer f2p, ale jak widać nawet i to nie pomogło, a sama gra chyli się ku upadkowi. Nie dziwi mnie to jednak, ponieważ dla mnie Tera była nudna jak falki z olejem. Kiepawy system pvp brak siege i nudna farma moim zdaniem były grzechami głównymi tej gry doprowadzającymi ją do aktualnego stanu. Ciekawi mnie jednak czy w NA/EU także wprowadzą model f2p czy przypadkiem nie zamkną. Wydaje mi się, że EU szybciej padnie :P

hmm i zmiany w end game ?
http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/TERA-Online-nie-ma-end-game-u-Wkr%C3%B3tce-si%C4%99-to-zmieni

seken

A szkoda, bo mi sie wlasnie ta gra cholernie podobala, nie tyle cala gra co jej "podstawa", to jak wygladala walka z mobami i przeciwnikami, niestety cyferki, hitoboxy, masa innych rzeczy zabily ta gre, a szkoda bo koncept byl fajny.

blacktyger

Moim zdaniem najlepiej dopracowana gra tankiem w mmo. Ofc nie grałem we wszystkie, ale TERA powodowała, że to się po prostu nie nudziło.

Generalnie gra była ok, ale nie potrafiłem jej traktować "serio". Jak większość graczy mmo jestem trochę masochistą i farma musi być : (.
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

Shen

Cytat: blacktyger w Grudzień 27, 2012, 05:52:19 PM
Moim zdaniem najlepiej dopracowana gra tankiem w mmo.
Dlatego tam grze jeszcze szanse jak wejda scrolle albo f2p. Na luzie wpasc od czasu do czasu, tak jak teraz w diablo.