T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arimas

Cytat: kraha w Luty 02, 2013, 08:15:56 PM
Wiem, wiem. Na tą chwilę pobieram cały czas klienta, więc trzeba czekać, zanim przetestuję grę :) Dużo ludzi można spotkać na tym nowym serwerze? :) Jaką klasę polecacie do solo gry? :)
Nie wiem jak na EU ale na US było bardzo dużo ludzi na low lv

W TERA nie ma takiej klasy jak np. prophet z l2 który co by nie mówić sam levelować nie może :p

Z najłatwiejszych imo. Slayer(melee dps) Priest(Healer/buffer) Sorc(Tons of dmg)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

kraha

Czyli będzie trzeba się przekonać na własnej skórze, czy przypadnie mi do gustu wybrana klasa, jak i sama gra, po gameplayach ciężko w sumie wystosować klarowny wniosek. Heh, duża przerwa od L2, krótki epizod z GW2 i człowiek głodny się robi i szuka czegoś :D

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

kraha

W sumie nie jestem jakiś wybredny. Jeżeli chodzi o L2, wiele czasu spędziłem na TH, SH oraz GK. W GW2 pykało się Thiefem, lecz tutaj nie ma takiej klasy, podobnej do "daggerowców" z tego co przyszło mi zauważyć, więc pozostaje Sorc (podobieństwo z SH), bądź łucznik (po filmikach dość przyjemna postać).

P.S. Grasz na jakimś z serwerów? Jakie są Twoje wrażenia i opinia?

piempek

Trochę taka "ciężka" i męcząca ta TERA. Mam 16 lvl, quest za questem, wykrzyknik za wykrzyknikiem i trochę mnie to odpycha wszystko. W dodatku Mystic'a wybrałem i nie wiem czy dobrze zrobiłem...
Guild Wars 2 Aurora Glade- Yvety 80lvl Ranger
DOTA 2 Steam ID: Winford
Diablo 3: Yvette#2536

Arimas

Cytat: piempek w Luty 03, 2013, 03:27:19 AM
Trochę taka "ciężka" i męcząca ta TERA. Mam 16 lvl, quest za questem, wykrzyknik za wykrzyknikiem i trochę mnie to odpycha wszystko. W dodatku Mystic'a wybrałem i nie wiem czy dobrze zrobiłem...
Jak na pierwszą postać, bardzo źle
Mystic to hybryda healer/debuffer i jego dmg jest po prostu żałosny bo to po prostu nie jego rola co za tym idzie PvE jest nudne i powolne.

Aktualnie najbardziej OP postacią do wszystkiego jest Slayer :p

Cytat: kraha w Luty 02, 2013, 11:52:27 PM
W sumie nie jestem jakiś wybredny. Jeżeli chodzi o L2, wiele czasu spędziłem na TH, SH oraz GK. W GW2 pykało się Thiefem, lecz tutaj nie ma takiej klasy, podobnej do "daggerowców" z tego co przyszło mi zauważyć, więc pozostaje Sorc (podobieństwo z SH), bądź łucznik (po filmikach dość przyjemna postać).

P.S. Grasz na jakimś z serwerów? Jakie są Twoje wrażenia i opinia?
Ja gram na En Masse(USA)
Wrażenia? Zajebista

Co do monotonni to się może tak wydawać na low lv ale potem masz tyle skilli gdzie używa się każdego od momentu w którym się go wykupiło, że braknie miejsca pod ręką na hotkeye  :D

Shen

Ja musze nowa klawiature kupic, teraz mam prowizorke za 50zl bo stara klawiatura mi padla. Skille juz ustawilem na wszystkich przyciskach na myszce i wokół wsad a F1F2 mam tak dupnie umiejscowione ze ciezko siegnac jednoczesnie sie poruszajac.

Lipa ze polaczyli killian z nowym serverem na BG, regularny oklep przez kilka miesiecy.

kraha

Wbiłem i sprawdziłem, Sorcem, kilka leveli. Gra różni się drastycznie. Non-target dość ciekawy, jednakże do końca nie jest aż taki "zajebisty". Na moje lepiej wyglądało to w GW2. Skilli za dużo nie miałem, więc oczywiście polegało to na spamowaniu LPM, PPM i "1". No co do klawiatury, to raczej na notebooku kariery wielkiej nie zrobię, ale będzie trzeba spróbować. Ludzi, o dziwo, spotkałem trochę, więc chyba nie jest aż tak źle (wybrałem nowy serwer PvP). Dzisiaj będę testować sobie jeszcze trochę, no zaś od jutra czas odpoczynku od gry aż do wtorkowego wieczora.

Shen

CytatGlyph templates and a toggling function have been added. For more details, please check out upcoming changes to our game guide.
To ma działać tak jak z ekwipunkiem? Będę mógł wreszcie ustawić sobie glyphy pod tanka i dd i zmieniać bez łażenia do miasta?

olq

Mam 24 Slayerem na Killianie, jakby ktos potrzebowal pomocy albo chcial isc na inste to /invite Mobiwan.

W ogole gra poki co jest mega, kozackie te mobki co je trzeba w kilku łupać, level leci szybko combosy miodne, widoki oszalamiajace.

Ktos z obecnych wie jak wyglada late game?

Jeszcze pytanie - jak wyglada to pvp, bo z tego co widze niektorzy lataja na czerwono (pk?) i klepia od kopa wszystkich zabijaja, o co kaman? A jak bym chcial kogos dojechac to musze go wyzwac na duel? Oczywiscie PVP serwer.
- tutaj odpowiedz na to pytanie: http://tera.enmasse.com/game-guide/gameplay/pvp

kraha

Jaki serwer EU polecacie do startu? Oczywiście serwer PvP. Chodzi o to, żeby grało dość sporo ludzi :)

Grande

Mam kilka pytań:
Jak w tej grze wygląda sprawa lvl/sprzętu trzeba farmić tyle co w l2/wowie czy wszystko zdobywa się przyjemnie jak w aionie/gw2?
Dużo gra polaków obecnie?
I czy ktoś może podpowiedzieć czy po przejściu na f2p będzie tak jak w l2 i aionie że na start troche ludzi grało o po paru miesiącach większość uciekła?

Shen

Cytat: kraha w Luty 04, 2013, 11:20:08 AM
Jaki serwer EU polecacie do startu? Oczywiście serwer PvP. Chodzi o to, żeby grało dość sporo ludzi :)
Oba są zaludnione, killian to stary serwer i tam łatwiej będzie Ci kupić konkretny sprzęt na 60lvl.

kraha

Cytat: Shen w Luty 04, 2013, 12:36:08 PM
Cytat: kraha w Luty 04, 2013, 11:20:08 AM
Oba są zaludnione, killian to stary serwer i tam łatwiej będzie Ci kupić konkretny sprzęt na 60lvl.

Znając mój zapał i czas na grę, nie szybko dobiję do 60, więc pewnie i na nowy serwerze będę mógł, do tego czasu, kupić i dobry sprzęt na 60.

kraha

Cytat: Grande w Luty 04, 2013, 12:18:24 PM
Mam kilka pytań:
Jak w tej grze wygląda sprawa lvl/sprzętu trzeba farmić tyle co w l2/wowie czy wszystko zdobywa się przyjemnie jak w aionie/gw2?
Dużo gra polaków obecnie?
I czy ktoś może podpowiedzieć czy po przejściu na f2p będzie tak jak w l2 i aionie że na start troche ludzi grało o po paru miesiącach większość uciekła?

Myślę, że nie powinno być jak w przypadku L2, bo TERA to stosunkowo świeża gra, jeśli chodzi o to. A tutaj taki link do porównania kont F2P itp. http://tera-online.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=170:tera-f2p-darmowe-mmorpg&catid=7:newsy&Itemid=28

Jajecznica

Jak wyglada mniej wiecej setup na pvp, o ile taki istnieje??

Priest/Slayer/Slayer/Slayer/Slayer? Gram dopiero nie cale 2 tygodnie i malo co sie orientuje w tych sprawach.

Shen

Wracam na killian, ten nowy server jest bez sensu.

olq

Killian zajebisty, masa nowych graczy, z ktorymi mozna te twarde mobki klepac, jedyny minus ze wieczorkiem trzeba pol godziny czekac az sie zalogujesz :D ale i tak warto.

Arimas

Cytat: Jajecznica w Luty 04, 2013, 02:43:08 PM
Jak wyglada mniej wiecej setup na pvp, o ile taki istnieje??

Priest/Slayer/Slayer/Slayer/Slayer? Gram dopiero nie cale 2 tygodnie i malo co sie orientuje w tych sprawach.
Syf setup :P

Generalnie ludzie się nakręcają na nowe 3v3 a nie 5v5 czy coś

Obsess

Cytat: Shen w Luty 04, 2013, 02:57:12 PM
Wracam na killian, ten nowy server jest bez sensu.

Czemu ten nowy jest bez sensu? Ja właśnie planowałem jutro na nowym zacząć grać...

Shen

Na us połączyli nowy serwer pvp z nowym serwerem pve, czyli jak szukasz party na instancje albo bg to z tych dwóch serwerów dobiera ludzi. Na eu połączyli killian na którym ludzie graja od zeszlego roku z isharą i jak sobie pojdziesz na bg to będziesz padał na 1 hita, a konkretny sprzet jeszcze przez jakis czas bedzie ciezko dostac. Na killian przy wbiciu 60lvl i lekkiej farmie mozna juz kupic sobie set i bron bez problemu.

Obsess

Cytat: Shen w Luty 04, 2013, 06:17:03 PM
Na us połączyli nowy serwer pvp z nowym serwerem pve, czyli jak szukasz party na instancje albo bg to z tych dwóch serwerów dobiera ludzi. Na eu połączyli killian na którym ludzie graja od zeszlego roku z isharą i jak sobie pojdziesz na bg to będziesz padał na 1 hita, a konkretny sprzet jeszcze przez jakis czas bedzie ciezko dostac. Na killian przy wbiciu 60lvl i lekkiej farmie mozna juz kupic sobie set i bron bez problemu.

Loled przecież na EU tez jest nowy PvP i nowy PvE, goście nie maja mózgów czy ki c**j?

DoLkan

jaki trzeba mieć komputerek żeby spokojnie pograć sobie w TERE na najlepszych detalach.(oczywiście przy normalnej liczbie fpsów)

bleble12

Cytat: DoLkan w Luty 04, 2013, 07:03:43 PM
jaki trzeba mieć komputerek żeby spokojnie pograć sobie w TERE na najlepszych detalach.(oczywiście przy normalnej liczbie fpsów)

Wydasz około 1.5 tysia i grasz.
nope

DoLkan

nie pytałem ile mam wydać tylko jaki trzeba mieć sprzęcik :P