Jakie dye dla ty/de pod expo(trainy)?

Zaczęty przez Eco22, Maj 24, 2009, 12:41:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Eco22

Eco22

Ruuddy widze ze nabijasz sobie wiadkomosci takimi odpowiedziami:D, ale prosze o pomoc kogos konkretnego xD

Ruuddy

No to powiedz po co Ci dye? Na +dex -con? Szkoda con'a... ze str  tak samo...
Destro/Tyrant jest wyważoną profeją w dye

Xyber

Ruuddy

CytatDaj +4STR-4DEX +4CON-4DEX

To jak ty chcesz trainy robić? Chyba że 6 mobów bo odejmując od Dexa będziesz miał takiego speeda że Ci moby obejdą...
Poza tym spadnie też atak speed

Xyber

Cytat: Ruuddy w Maj 24, 2009, 01:24:44 PM
CytatDaj +4STR-4DEX +4CON-4DEX

To jak ty chcesz trainy robić? Chyba że 6 mobów bo odejmując od Dexa będziesz miał takiego speeda że Ci moby obejdą...
Poza tym spadnie też atak speed

Albo mi się wydaje, albo tyrant ma Totem na speeda chyba, że na DN go usunęli...

Asarhaddon

Tak ogólnie to nie ma sensu dodawać niczego - samo Frenzy, Rage, Zealot, Totem bizona czy pumy i Fist Fury załatwią sprawę.
Także odejmowanie od np. CON-a czy STR - to największa pomyłka.
Jak już chcesz coś na siłę odejmować to od DEX-a i dodać do CON-a.

ScovY

A ja bym dodał +4dex -4str,
albo +2dex-2str i +2dex -2con.
Z większym dexem będę szybko machał wiec częściej będę mógł zadać cryta itp.
Jak dla mnie na frenzy itp destro/tyr ma wystarczająco P. ataku, a jakoś zawsze byłem zwolennikiem +dex ;]
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

Korni

Ja gram de/tyrem dlugo i zawsze latam z +5dex/-5con +4str/-4con i jest super na trainach. Ale gram na nightmarze i w hellboundzie de/tyr jest tak skrocony ze nie da sie nim grac, wyciagam max 1k atk speeda, a na ILu wyciagalem 1.6k.
Farbki zaleza tez od tego gdzie chcesz trainowac. Jak gdzies, gdzie moby rzucaja stuny czesto albo inne tego typu ataki to lepiej zalozyc tylko +4dex/-4con.

LOKO

Ja od dłuższego czasu gram na +5 con -5 str i jest spoko. Im więcej życia tym wcześniej bison zacznie dzialać i na battle roar+cov+healt w broni  sypie krytykami już na 4,1 - 4,4 k życia. Od tej wartości również mogę włączyc frenzy i zelota, a wtedy te -5 str jest nieodczówalne. Zresztą  sam sprawdź różne możliwości. Z dodadkowym str kosztem con będzie miał spory p.atak ale czy zdążysz włączyć głwóne skile (frenzy i zelota) ?  Odejmowanie zręczności nie jest chyba dobre - spadnie szybkość ataku, szybkość poruszania się, reus skili.

O motyla noga na Hellu fist fury działa tylko z fistami  :ork_1_2:

duhmw

Ja np. treinuje na dino i daje wzuciłem tylko na życie żebym sie wczesniej odpalił a nie 1k zycia im wiecej hp tym bespieczniej odpalisz frenzy tz. na wiekszej ilości hp tato tez mam na hp:)

Korni

odnosnie trainowania na dino: Jaki ekwipunek jest potrzebny zeby w miare spokojnie radzic sobie z trainwoaniem tam?:)

duhmw

ja latałem w ic set +lanca s grade czysta+0 bez augmentacju
Ważne jest miec sws-a  hunter erth vitality+renewal i miałem bufy od wc(alternatywa se daje wampira+pp musowo z pofem)