Jaka postac ;D

Zaczęty przez f1ckmyass, Czerwiec 14, 2009, 08:41:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

f1ckmyass

chce sobie zrobic jakas nowa postac ze wzgledu na to iz wszedl ostatniio HB :) co byscie radzili? chcialbym postac ktora bije z dysnansu :) moze byc to tez mutant i  postac na ktora nie trzeba wydawac kupe kasy np obowiazkowe aq :P. mam okolo 50dc zeby w nia zainwestowac. Co byscie polecali i dla czego? Rozruszajmy te forum !

ScovY

A może określ do czego postać? Pvp czy na exp bardziej nastawiona. Chcesz być choć trochę samowystarczalny czy zadawać duzy dmga a może dłużej stać na nogach ?
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

f1ckmyass

wiec postac na pvp. chce zeby cos wnosila do pt. Zeby dluzej stala na nogach i zadawala jakis dmg. Nie zeby padala na hita :)

ScovY

Skoro z dystansu to może powiem coś o łucznikach, bo nukerem nie grałem długo.
Chcesz długo postać wnosić coś do pt i zadawać jakiś dmg ;p hmm...
a) Jeśli wnosić coś do pt to sws/bd/pp/wc/wk
b) Jeśli dłużej postac no to coś z tankow
i teraz czy wolisz opcje a czy b?
Ja osobiście wybrał bym a i z pp bym zrezygnował bo jak bym miał pojedynczo każdego bufowac to z czasem zaczęło by mnie to denerwować. To może WC? np pr/wc cov'a mieć fajna sprawa do party wojów bardzo mile widziany bo raz dwa przebufuje cale pt.
Łucznik pokazuje jaki jest dobry gdy gra na fulbufie, co za tym idzie? Łatwiej o buf od pp czy wc niż o song dance. Jeśli idziesz sam zawsze możesz pp odpalić na dualu i 20 min bufa masz z głowy (no chyba ze chcesz pofa).
Wiec sr/sws lub pr/bd. Skłaniał bym się ku pr ze względu no mocniejszy DMG niż sr.
Też pozostaje kwestia kogo brakuje w klanie i wtedy robisz opcje bardziej potrzebna.

/edit
Dla łucznika to AQ obowiązkowo ale jak masz 50 dc to spokojnie starczyło by Ci na draco set, db+f+3, aq  i jeszcze by trochę zostało (na infinity)
server red - "ScovY

retired Dragon Network

BigSmooke

he/sws, pr/bd, pr/kibel(ol ewentualnie), pr/wk(kotek zawsze cos :D)
.. We're all afraid of dark inside ourselves...

Asarhaddon

To co gadacie to jest jeden wielki WAŁ!
a) chcesz być pomocny (lubisz bufy) HE/PP nic innego
b) lubisz wytrzymałość? HE/Pal - nic innego (CIEKAWOSTKA: MAM ŁUCZNIKA Z DB+F+10 I LAŁEM SIĘ Z TAKIM HE/PAl-em 3 MINUTY AŻ MNIE POJECHAŁ)

Miłego wyboru
Ps.zaczałem robić HE/Pal-a

BigSmooke

he/pp? stary i nie modny pomocny chyba dla kumpli spod dion, zbufuj sobie full pt tym czyms to ci odechce grac

Asarhaddon

No to jak ci się to niepodoba to HE/PAL :P

f1ckmyass

kupilem dzis db+f+7 i drako set +4 +3 +3 +3 i tt set +5 :) zostalo mi jeszcze okolo 24 coinow wiec aq bedzie :) zawsze wolalem kupowac postacie ale chyba etraz pokusze sie o zrobienie samemu :) zrobie he na poczatku pozniej pomysle nad suba co wy na to ? A w ogóle lucznikow to chyba oslabili na hb?

BigSmooke

Cytat: Asarhaddon w Czerwiec 15, 2009, 05:29:24 PM
No to jak ci się to niepodoba to HE/PAL :P
chcial cos przydatnego do party wiec czytaj mojego poprzedniego posta

Jahoo

Cytat: f1ckmyass w Czerwiec 14, 2009, 09:15:22 PM
wiec postac na pvp. chce zeby cos wnosila do pt. Zeby dluzej stala na nogach i zadawala jakis dmg. Nie zeby padala na hita :)
takie rzeczy to tylko w Erze
Dragon x15 forever!

Asarhaddon

"BIG" jeżeli chłopak nie chce paść "na hita" to tylko i wyłącznie Paladyn - i wcale nie musi mieć tarczy jak to niektórzy mogliby się czepiać.

Może powiem o statach - (można je obliczyć na L2 Calc)
- Paladyn lvl 80 na full bufie, secie IC (oczywiśie na P-M.defa) ma P.Ddef - 2384 oraz M.Def. - 1634   
- dodajmy do tego UD i nasz Pal ma: P.Def - 7784   oraz M.Def - 5684
- no i dodajmy do tego Angelic Icon i tu już nam wychodzi już kilkanaście tysiaków - nie wiem czy to jest możliwe (czy nie ma np.ograniczenia P.defa do 10000)

Dużo skili pasywnych i aktywnych - no i te bufy z 81 lvl no poprostu miodzio - Coś chcesz jeszcze powiedzieć???

ScovY

Jeśli pacząc pod siebie (postać która potrafi zabić i długo postać lecz potrzebuje song/dance/buf bo nic sobie dać nie może) to he/pal jak najbardziej. Sam kiedyś chciałem go robić ale jak pomyślałem o robieniu postaci od nowa to  się rozmyśliłem ;] a jeśli chodzi o przydatność dla klanu, party to są inne rozwiązania które opisałem wyżej...
server red - "ScovY

retired Dragon Network

Asarhaddon

Zresztą większość najlepszych klanów przyjmuje "chętniej" suby z buferami czyli z czymś przydatnym dla klanu - party.
Ja sam mam He/SwS-a ale z racji że nie moge nim chodzić na OLY, nie moge wbić 81lvl i pozyskać skili z tego levela i co gorsza mutanty są zjechani na HB - poprostu opadają ręce i odechciewa się grać.
Nie rób Mutanta   :oops:

f1ckmyass

Asarhaddon

To już lepszy będzie HE/PAL - popatrz na skile jakie ma SK a jakie ma PAL!

http://www.lineage2-info.pl/viewpage.php?page_id=42

ScovY

Jeśli chodzi o łuczników wg mnie lepszy pr a tanków to pal. Jeśli idzie pod uwagę mutant to najlepiej pr/pal ;]
Ja wole zwykle postacie a nie biorąc pod uwagę mutantów wolał bym he/pala'a
server red - "ScovY

retired Dragon Network

Kaps3L

Cytat: Asarhaddon w Czerwiec 15, 2009, 04:13:02 PM
b) lubisz wytrzymałość? HE/Pal - nic innego (CIEKAWOSTKA: MAM ŁUCZNIKA Z DB+F+10 I LAŁEM SIĘ Z TAKIM HE/PAl-em 3 MINUTY AŻ MNIE POJECHAŁ)

Miłego wyboru

Taa He/pp i nic innego, teraz wyobrazamy sobie ze nikt w party nie ma pp bo po co marnowac miejsce skoro jestes ty i zapierdzielasz 6 osob jedna po drugiej (zawalu mozna dostac z nudow i oczekiwania), jak lucznik chce byc przydatny to pr/wc ewentualnie ol lub sws/bd. Zreszta pr/bd lub sr/sws tez jest fajny , nie jest mutantem (pr/wc oslabiony bardziej niz byl bo z ciekawasci zalogowalem sie na swoj stary char zobaczyc jak to jest w HB), masz dance caly czas (buffki od pp da sie zdobyc (nawet na dualu) a od bd lub sws juz gorzej.

do pkt b) nie mam zastrzezen he/pal jest super tak jak byl pr/wl swojego czasu.

a i tak teraz sh/ps kozaczy :)

Asarhaddon

Cytat: Asarhaddon w Czerwiec 15, 2009, 04:13:02 PM

Miłego wyboru

No dobra co do podpunktu a) to się zgodze z tobą - chodziło mi o to że nie-mutant ma większe przywileje bo można chodzić na OLY i mozna wbić 81lvl i z nim związane skile.

f1ckmyass

Asarhaddon

Też będzie - najlepiej zrób sobie SH/SK nie będziesz żałował - ale nie wiem czy mag/tank ci odpowiada

ScovY

Mam glada/pala 76lvl no i sporo defa jak cryt wejdzie z triple to enemy zaboli. Sporo cp,hp. Ale jak poszedłem na siege to po godzinie zrezygnowałem i w nie długim czasie wróciłem do łucznika bo nie ma to jak dystans ;]
server red - "ScovY

retired Dragon Network

f1ckmyass

no ale tak to fajnie sie gra takim gladem/palem ? bo moge mieć za free takiego

Asarhaddon

Łucznik teraz Glad? Szukasz postaci która będzie DD?? - która nie ma problemu na pvp 1vs1??

Bo jeżeli tak to rób Łucznika np. HE/WK (zracji na buff od kota i TP) albo PR/BD (zracji na dance głównie ten na damage critical - bo o to tu chodzi) lub bierz TYR/WC albo GLAD/Pal or PP

A jeżeli chodzi o magów (jak chcesz długo wytrzymać i nieźle pokosić) to rób SPS/OL albo SH/SK.

f1ckmyass

spruboje gladem palem :) podoba mi sie to ze moj kolega ktory go ma bez wiekszego problemu kosi party lucznikow :P oni mu z cryta bija po 200-300  a bez 50-100