Pedofil rozstrzelany na oczach setek ludzi

Zaczęty przez Madith, Lipiec 07, 2009, 06:58:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Materid

Wg. mnie karanie go zeby cierpial jest bez sensu poniewaz On  i tak nie zrozumie tego co zrobił a nawet jak zrozumie to widzac chłopca bedzie miał nieodparta pokusę to powtórzyc. Wg mnie kara smierci dla takich ludzi jest w porzadku bo pozniej mamy pewnosc ze ZDROWE spoleczenstwo jest bezpieczne!
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Madith

W sumie racja...niestety nasze społeczeństwo nigdy sie na to nie zgodzi. Za duży wpływ ma Radio Maryja :P j/k

Ale fakt faktem, jak juz pisal ktos tam wczesniej, jest kilka spraw, ktore ciezko albo w ogole nie bedzie sie dalo wprowadzic w zycie z roznych powodow.

A szkoda, bo mysle, ze uzdrowilo by to troche spoleczenstwo. Raz, ze zostaliby wyeliminowani chorzy i niebezpieczni ludzie, dwa - byloby bezpieczniej i trzy - moze reszta tych poj...paprancow zastanowilaby sie 2 razy zanim cos takiego zrobi...
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Matim

Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, o zdrowym społeczeństwie nie powiemy chyba nigdy. Chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego, że osób uznawanych za "wariatów/sadystów" jest masa, ale nie każdy to ujawnia - trzyma to w sobie i kumuluje... w końcu wybucha, a potem słyszymy w TV, że jakiś wariat zabił siekierą siebie, dwójkę dzieci i żonę. A co wtedy się dzieje? Rząd zapowiada, obiecuje zmiany, nowe ustawy ... czas mija i mija.. sprawa ucicha, a za kilka miesięcy mamy podobną sytuacje. To tak jak z coroczną powodzią ... :?

Mlor

Osobiscie jestem w rozterce, poniewaz jestem katolikiem, ale jednak w takich przypadkach to tylko kara smierci.
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Madith

Niestety tak prawda.

Nie napisalem, ze spoleczenstwo bedzie zdrowe..tylko, ze zdrowsze..o tych, ktorzy ujawnili swoją "ciemną strone".
Imo taki kary nie zostana wprowadzone,  bo kazdy polityk sie boi o swoje krzeslo. Boi sie tego, ze taka propozycja moglaby wzbudzic niechec jego wyborcow etc etc

Nikt nie mysli o tym powaznie bo ta sprawa go tak naprawde nie dotyczy. Ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego, ze moze spotkach ich/ich bliskich podobna sprawa..a wtedy bedzie juz za pozno.

Ciekawe czy my, zwykli, szarzy ludzie, moglibysmy cos zrobic w tej sprawie?:D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Xentin

Solar

Śmierć to nie jest rozwiązanie tylko bardziej wybawienie już lepiej takie osoby zagonić do tłuczenia kamieni albo zamkniecia ich w celi z słabym dostępem do światła i pozwolić na długoletnią wegetacje w odosobnieniu. Zabijając taką osobę stajemy się tacy sami!

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Bled

ogladaliscie wczoraja na polskimAcie Huragan ?:O  :oops:

Matim

Mlor

Ale dla rodzicow dziecka, smierc takiego osobnika to najlepsze wyjscie. To pozwoli im odetchnac, nie beda mysleli, ze ta szumowina, ktora zabila jego dziecko chodzi sobie jeszcze po swiecie.
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Hermit

Tak, zgadzam się na karę śmierci ale tylko wtedy, gdy jest pewność.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Solar

Cytat: Hermit w Lipiec 08, 2009, 11:21:00 AM
Tak, zgadzam się na karę śmierci ale tylko wtedy, gdy jest pewność.
Pewności nigdy nie ma są przypadki gdzie ludzie przesiedzieli 50 lat albo wyroki śmierci zostały wykonane i okazało się że byli niewinni

Luna
Franz
Lancer

Szewa

Cytat: Solar w Lipiec 08, 2009, 09:18:07 AM
Śmierć to nie jest rozwiązanie tylko bardziej wybawienie...
true true

Cytat: Solar w Lipiec 08, 2009, 09:18:07 AM
...już lepiej takie osoby zagonić do tłuczenia kamieni, albo zamkniecia ich w celi bez dostępu do światła i pozwolić na dożywotnią wegetacje w odosobnieniu...
/fixed

Więzienie powinno przerażać ludzi, a nie "zachęcać".  Mam znajomego, który siedział w więzieniu, opowiedział mi, że tam było jak w raju, czysta pościel, dobre obiady, wszystko za nich robili, a teraz wyszedł z niego i sam musi w domu zapie***ć.

A co to tego pedofila - kara adekwatna do czynu, który popełnił.

jac0l

No takie są polskie więzienia, Dzieci głoduja,nie maja w co sie ubrac a tu taki Skurwiel w więzieniu żyje sobie jak w raju O.o , prawie.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Zovi

Cytat: Szewa w Lipiec 08, 2009, 12:19:36 PM
Więzienie powinno przerażać ludzi, a nie "zachęcać".  Mam znajomego, który siedział w więzieniu, opowiedział mi, że tam było jak w raju, czysta pościel, dobre obiady, wszystko za nich robili, a teraz wyszedł z niego i sam musi w domu zapie***ć.

Dokładnie u mnie w mieście mają PS2, biblioteke, oglądają sobie telewizje kiedy chcą, tak jak mówisz, dobre obiadki po prostu żyć nie umierać... nie licząc cweli  :oops:
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Soulern

Cytat: Zovi w Lipiec 08, 2009, 12:35:34 PM

Dokładnie u mnie w mieście mają PS2, biblioteke, oglądają sobie telewizje kiedy chcą, tak jak mówisz, dobre obiadki po prostu żyć nie umierać... nie licząc cweli  :oops:

Ehm... Skąd wiesz? :P

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Mlor

Cytat: Zovi w Lipiec 08, 2009, 12:35:34 PM

Heh, dla bezdomnego to jest dobre wyjscie. Zapierdoli telewizor to pojdzie siedziec, bynajmniej mialby dach nad glowa :D.
I'm OFFLINE

Beatronix

Cytat: Mlor w Lipiec 08, 2009, 07:22:02 PM

Heh, dla bezdomnego to jest dobre wyjscie. Za-_-'i telewizor to pojdzie siedziec, bynajmniej mialby dach nad glowa :D.

a żebyś wiedział że tak robią, w zimę, zamiast obskurnych noclegowni wybierają więzienie "[...] a latem to tradycyjnie plenerek" (cytat bezdomnego :) )

Tyr

+ + +
Jednak nie porównujcie ich kultury, obyczajów do naszych :}} U nas tego nie bedzie, choć nie wiem jak długo byście pisali. ;)

cheers!
Lineage 2 Classic EU

Madith

Cytat: Tyr w Lipiec 09, 2009, 09:13:51 AM
+ + +
Jednak nie porównujcie ich kultury, obyczajów do naszych :}} U nas tego nie bedzie, choć nie wiem jak długo byście pisali. ;)

cheers!

nikt raczej nie porownuje ale temat dosc drazliwy wiec pomyslalem, ze zrobic dyskusje :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Solar

Ja zauważyłem że wy nie wiecie po co są więzienia one są po to żeby odizolować ludzi zagrażających społeczeństwu. A to że mają tam lepiej niż na wolność jest właśnie tym elementem który powinno się zmienić. Ja sądze że pedofilja i gwałty powinna być w Polsce karana jak zabójstwo czyli 25 lat albo dożywocie 

Luna
Franz
Lancer

Madith

no moze i sa po to zeby odizolowac...ale co sie dzieje, kiedy taki gostek wyjdzie na wolnosc po np 10 czy 15 latach ? Tyle czasu bez malego chlopca/dziewczynki to teraz trzeba odreagowac, nie ?

Zdarzaja sie sytuacje, gdzie gosc po trafieniu za kratki zrozumie po paru latach co zrobil i bedzie z niego lepszy czlowiek..ale raczej zadko sie to zdarza...tak mi sie wydaje :)

Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Solar

Cytat: mdh w Lipiec 09, 2009, 01:14:43 PM
no moze i sa po to zeby odizolowac...ale co sie dzieje, kiedy taki gostek wyjdzie na wolnosc po np 10 czy 15 latach ? Tyle czasu bez malego chlopca/dziewczynki to teraz trzeba odreagowac, nie ?

Zdarzaja sie sytuacje, gdzie gosc po trafieniu za kratki zrozumie po paru latach co zrobil i bedzie z niego lepszy czlowiek..ale raczej zadko sie to zdarza...tak mi sie wydaje :)

To albo trzeba pedofilów kastrować albo zakładać im obroże albo odizolowywać jak najdłużej. Z więzienia prawie nikt lepszy nie wychodzi :) Czy to w Polsce czy gdzie indziej na świecie coś takiego jak resocjalizacja (tłumaczenie dla szarych ludzi przywrócenie społeczeństwu) jest fikcją bo przebywając z taką samą patologią albo jeszcze gorszą od siebie nie da sie być lepszym :P Chodz w Polsce jest program który moim zdaniem jest bardzo dobrym sposobem przywracania społeczeństwu a mianowicie pomoc skazanych w hospicjach po dłuższej pracy tam człowiek docenia własne życie

Luna
Franz
Lancer

Hermit

Mnie najbardziej denerwuje to, że wsadza się ludzi za byle -_-'a, a tych którzy powinni tam być puszcza wolno, bo nie ma miejsc. Mamy jeden z najwyższych wskaźników więźniów na 1000 mieszkańców w europie, ilu z tych którzy siedzą siedzi za długi? A morderców, takich którzy zabili więcej niż jedną osobę posłałbym wszystkich na krzesła, od razu byłby miejsca.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=