L2EX low rate x5 Gracia Epilogue

Zaczęty przez Gandam, Październik 02, 2009, 10:56:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carnage

Zawsze tak jest że jak jakiś klan się wybije to od razu koledzy GMa.
A ten co wymyślił wjazd na konto Gnata to niezły fantasta :D

Gandam

zauwarzcie ze o tych GMach pisza jakies smieszne klaniki ^^ my (TB) nie oskarzamy BMF o pomoc gmow :) nas na x10 o to oskarzano :)
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

wewow

Cytat: Gandam1989 w Styczeń 14, 2010, 02:26:01 AM
zauwarzcie ze o tych GMach pisza jakies smieszne klaniki ^^ my (TB) nie oskarzamy BMF o pomoc gmow :) nas na x10 o to oskarzano :)

Co do TB to prawda :) Casik Gm aka Mejor z itemami +16 ;o

L2ex sam w sobie zly nie jest. Jest duzo bugow, ale coz gramy na l2j wiec przychodzac na taki server mozemy spodziewac sie tego ze nie wszystko bedzie dzialalo.

Co do servera x10 sie nie wypowiem ale co do x5 owszem. Aktualnie gra nie jest tam zaciekawa. Miesiac po starcie bylo duzo lepiej jak gralo te 1.2k ppl. Po odejsciu Remedy, Spartans, All4One, WolfPack i kilku innych klanow gra stala sie monotonna. Tenebrae wraz ze swoim ally nie chca oddac wara BMF (boja sie?) ktorzy na dzien dzisiejszy sprawuja wladze na servie. Olimpiada tez niezbyt ciekawa. 2 EE 1 Zerk 1 Tk i kilka Palladynow walczacych na oly. Sa rowniez "mniejsze" klany takie jak iTech, Polewka, Forgotten, ktore tzymaja z ktoras ze stron (Ally Immortals badz ally HellGate) i robia za mieso armatnie. iTech mysle ze jeszcze rozkwitnie, bo wcale wg mnie tak zle im nie idzie.

Jezeli ktos chcialby przeniesc sie na ten server, na razie polecam wstrzymac sie. Licznik online powolutku spada w dol ;] Oczyswiscie mowa tu o x5

Gandam

jezeli kazdy mialby czekac az licznik wzrosnie, sila logiki nigdy nie wzrosnie :) 

Co do Mejora:
To nie byl on juz GMem,
Nie tylko nasz Mejor korzystal z tego buga
GM na tym serwie nie moga nic robic poza jailem, lub rozdawaniem czapek :)

co do tego czy boimy sie? powiem Ci ze nie o to chodzi i nie dowiesz sie o co :) przekonywac nie mam zamiaru tez nikogo do tego, jaki mamy w tym cel :)

Aeore Healer 97 Lilith

wewow

Wątpie zeby ludzie przychodzili na server ktory sie wyludnia. Powstaja niby nowe klany, ale to jest klan zalozony przez 3 osoby i prowadzacy random rekrutacje. Od dluzszego czasu nie zawital tam zaden klan skaldajacy sie z chociazby 20 ludzi

Co do Mejorka to byl Gmem i gral swoja postacia. Po odejsciu BMF mial juz Fb +15, a jak wiemy wtedy rowniez gmowal. Zreszta mniejsza o to, chlopaka i jego oe itemow nie ma juz na servie wiec nie ma co wspominac. W sumie to niepotrzebnie wspomnialem o nim

Co do waszych planow nie wiem nie znam ich i szczerze mowiac nie interesuje mnie to. To byly tylko moje domysly. Ale poprzez wasze dzialania server staje sie monotonny i ogranicza sie tylko do farmienia. Wieksze imprezy dzieja sie tylko pod epicami i na siege. Chociaz z epicami to nie zawsze, bo nie wiadomo kiedy sie zrespia. Wielu ludzi juz odeszlo z servera wlasnie narzekajac na brak wara. Przez caly dzien latajac po spotach wiecej sie nabije pk niz pvp, bo zadnych takich konkretnych warow nie ma.

Wlasnie dlatego postanowilem odejsc z l2ex na ktorym gralem prawie od samego poczatku na x10 i od samego poczatku na x5
Nie mam zamiaru grac na serwerze, gdzie tylko jest farma farma farma i jeszcze raz farma. L2EX x5 niestety tak wyglada.

Nie pisze tego w celu oczernienia serwera. Chce tylko pokazac, jak wyglada gra na L2EX x5

Wollfer

Chcialbym zachecic wszystkich do gry na serverze l2ex x5 lub x10 jesli lubicie nie stabilne pliki l2j z mnostwem
bledow, communitu servera rowne poziomom HR stojacych po miesciac czasu, brak konkurencji z powaznymi klanami i administracje servera ktora sklada sie z niekompetytnych GMow i  admina ktory wrzuca tylko paczki z updatow l2jota to ten server jest w 100% dla was.
ps. Nie dostalem bana na tym serverze, nie przyszedlem sie wyplakac, mialem przyjemnosc przetestowac ten server i daje subiektywna opinie.

Kwadrat

jak pokazesz mi aktywniejszego i bardziej ogarnietego polskiego admina od gnata to stawiam pol litra...
ps. to chyba dostales w ryj w szkole i przyszedles sie wyladowac

Genesiss

Ryane

Jesli chodzi o polskie serwery to nie mozna zbyt wiele od nich oczekiwac. L2ex ma teraz taki online, bo przy starcie nie mial tak wielkiej konkurencji, jaka maja obecne nowe serwery.  Gralem na x10 i milo wspominam tamte czasy, ale x5 to juz porazka.

Cytat: Kwadrat w Luty 05, 2010, 04:22:21 PM
jak pokazesz mi aktywniejszego i bardziej ogarnietego polskiego admina od gnata to stawiam pol litra...

http://www.l2jserver.com/trac/timeline?from=02%2F06%2F10&daysback=30&milestone=on&ticket=on&changeset=on&wiki=on&update=Update

Gnacik zmienil nick czy przestal sie udzielac?

A jesli chodzi o bugi, to z pewnoscia bugi wystepujace na l2ex wystepuja tez na innych serwerach opartych o l2j.  Ale jesli ktos umie grac i nie bedzie kazdego swojego faila usprawiedliwial bugiem/lagami/etc to moze spokojnie na tym serwerku grac.
Jesli chodzi o polskie serwery l2j ten jest jedyny na ktorym mialem problemy z odpaleniem l2neta :D

Gandam

a wiec, jako ze nikt o tym nie pisal!

http://www.l2ex.pl/forum/viewtopic.php?f=33&t=9189

http://www.l2ex.pl/forum/viewtopic.php?f=33&t=9330

+ Gnat nabyl konto na offie ST 82lv i zacza all sprawdzac :) tak wiec zapraszam :)

p.s.
nie prawda jest to ze Gnacik bierze tylko pliki z l2j, bo na jakiej stronce [nie pamietam gdzie byl link] pisali ze nie naprawia TOD'a a Gnacik nam go naprawil WKONCU! ale lepiej pozno niz wcale!

Aeore Healer 97 Lilith

windred

Cytat: Ryane w Luty 06, 2010, 06:37:31 PM
http://www.l2jserver.com/trac/timeline?from=02%2F06%2F10&daysback=30&milestone=on&ticket=on&changeset=on&wiki=on&update=Update

Gnacik zmienil nick czy przestal sie udzielac?

http://www.l2jdp.com/trac/timeline
jak widzisz udziela sie.

Cytat: Ryane w Luty 06, 2010, 06:37:31 PM
Jesli chodzi o polskie serwery l2j ten jest jedyny na ktorym mialem problemy z odpaleniem l2neta :D
Nawet jak odpalisz to po chwili dostaniesz bana.

Zapraszam na server(zwlaszcza x5) :)

Oth

też zapraszam na serwer :)

chcecie aktywnie rozwijanego serwera L2J(projekt L2Off został zamknięty, developerzy przenieśli się do L2J), to dobrze trafiliście.
L2EX ma najnowsze pliki, bo Gnacik jest devem L2J

Jeśli byście chcieli przyjść nowym klanem, to nie ma problemu gdyż wprowadzony jest system przeciwko przetrzymywaniu CH.
CH kosztuje od 500k do 1kk tygodniowo(szybciej zjada andene w CWH)
oraz jeśli Lider nie loguje się zgodnie z jakimś tam wzorem lub średnia online w klanie jest niższa, to CH idzie automatycznie na licytacje.(info można łatwo znaleźć)

więc zapraszam, bo warto

bobpl

Witam
Po 1 sorry za odkop - ale chcialem odradzic ten server (x5 i x10)
to co sie tam dzieje ostatnim czasem to jakas masakra
nie mowiac o online na x5 (200 to jest w szczytowej formie jak all sie zaloguja na boxie)
to samo zachowanie gmów tez jest 'niefajne'
pozwolicie ze wrzuce tu post który usilnie proboje przekazac spolecznosci na l2ex - jednak któryś z gmów cały czas go usuwa (a bbana na forum.l2ex nie dostałęm -> bo nie umieją go dac prawdopodobnie :)
cytat:
Gnacie - kasując posty uzytkownikow ograniczasz prawo do swobodnej wypowiedzi, a w regulaminie nie ma zapisu o prawie gmow do kasacji niewygodnych postów
Kasując ten temat przyznajesz sie do wlsnego faila.
Moze to i dobrze, w koncu to Twoj serv, i wolnosc tomku w swoim domku
ale tak czy siak, kasujac niewygodne posty kasujesz szanse na to, ze l2ex kiedys odzyje
pozdro i licze ze ktos to przeczyta zanim zostanie skasowane
however - nie chcialo mi sie tego zmieniac, ale w ramach info do ludzi chce to wrzucic
odradzam server (to uz lepiej isc na l2exi, mimo tych numerow przy l2ex to jest nic) chyba ze chcecie byc olewani przez gmów (moj znajomy dostal bana za nic np. :P) a community jest daremne (nie mowiac o rynku,gdy sprzedając sety a grade za 100k [wartosc rynkowa 150-180] przy onlinie 500-600 przez ponad tydzien nikt nie chce ich kupic)
pozdrawiam i licze na szybki upadek l2ex :)

Kwadrat

ale co konkretnie sie dzieje, bo nie podales nawet jednego konkretu.

Cytat: bobpl w Luty 28, 2010, 11:48:48 AM
(nie mowiac o rynku,gdy sprzedając sety a grade za 100k [wartosc rynkowa 150-180] przy onlinie 500-600 przez ponad tydzien nikt nie chce ich kupic)
co to ma do servera? najwidoczniej nikt nie potrzebuje?

a co do online, kumpel mi mowi ze wciaz jest 1.5k-2k na x10, wiec raczej sporo

windred

bobpl banow za nic sie nie dostaje ;)

Faktycznie online jest ostatnio bardzo niski na piatkach, sporo klanow poodchodzilo na nowe servery typu dex(piekny fail na wstepie) czy rpg x5 ktory lada dzien rusza. Jednak daje Ci gwarancje, ze ludzie wroca. Na dexie slyszalem, ze dotacje wprowadzili co sporo osob odstraszy. Rpg to faktycznie swietny serv tyle, ze nie kazdy lubi szukac pol dnia jakiejs miejscowki, czy bic sie z 5 innymi osobami o 1 moba. Kolejna sprawa to boty. Tam 90% ludzi bedzie jechalo na botach typu l2net co na extreamie nie ma miejsca, od razu dostajesz autobana.

Jezeli ktos kasuje Twoje posty to albo na to zasluguja ze wzgledu na wulgarna tresc, albo jakis gm jest nadgorliwy. Jezeli druga opcja to wypadaloby to zglosic gnacikowi, nie chcemy tu takich;p

Cytatodradzam server (to uz lepiej isc na l2exi, mimo tych numerow przy l2ex to jest nic)
jakich numerow? podaj konkrety.

L2ex to najlepszy prywatny server na jakim gralem, nie ma dotacji wplywajacej na rozgrywke, nie ma botow, brak skorumpowanych gmow/adminow, server bardzo stabilny.
Dodam iz piatki ruszyly jakies trzy i pol miecha temu, jak na razie jest 2 sety dynasty z tego co mi wiadomo wiec warto wpasc. Jedyne co moze odstraszac(niektorych przyciagac) to brak kotkow do zmiany profesji, na wszystko trzeba robic questy, subki, profki, nobles, no i raty nie za wysokie. Wiec jezeli ktos chce sie pobawic dluzej to naprawde warto.

Ryane

L2net na rpg club nie dziala.... tam tylko l2w.
Na l2ex l2neta da sie odpalic jak dluzej sie przy tym posiedzi, do tego bez problemu dziala np taki fish bot czy l2c, ktorych chyba nie da sie wykryc.
A na l2ex mnie jedna rzecz zdenerwowala: po tym jak odeszlem z serwera, byla taka afera z broniami S grade na dosc wysokim enchancie i tak super Gnacik usunal moja AMke +10, ktora sam zrobilem... Nie pojmuje tego. A chcialem ja na allegro sprzedac ;/
A bicie 1 mobka w 5 na rpg club bedzie tylko na poczatku, pozniej ludzie sie porozchodza i raczej kazdy bedzie chodzil w const pt. A l2ex moze byc dla tych co wola isc na l2j, bo beda tam miec duzo latwiej i tak jak moj znajomy mi mowil: "na rpg club nie zdobede hero, a na l2draconis tak".

windred

Pokaz mi filmik jak odpalasz l2neta na exie, a obiecuje Ci, ze nie napisze ani slowa juz w tym temacie...
l2c nie wysyla zadnych pakietow do servera wiec jest nie wykrywalny na zadnym serverze:)

CytatA na l2ex mnie jedna rzecz zdenerwowala: po tym jak odeszlem z serwera, byla taka afera z broniami S grade na dosc wysokim enchancie i tak super Gnacik usunal moja AMke +10, ktora sam zrobilem... Nie pojmuje tego.
bzdura.. nie skasowal ZADNEGO itemu ktory byl zrobiony legalnie.
Podaj mi swoj nick i server z ktorego Ci ta niby amka zniknela, z ciekawosci sprawdze.

l2draconis jest troszke smieszny imho, mana poty, pelno custom itemow, trzeci dzien tam jade na l2necie spoilem, poki co 76 wbilem ;p

jeszcze wiadomosc do pana bobpl:
Jakby mi ktos spamowal forum tak jak Ty to rowniez bym mu posty kasowal:
http://img138.imageshack.us/img138/8387/boboh.jpg

Ryane

Nic Ci nie pokaze, bo kilka dni temu postanowilem skonczyc L2 i na moim dysku nie ma juz po nim sladu, a specjalnie dla Ciebie 5GB nie bede sciagal... Moja AMke jakos skasowal, bo na 100% nikt nie mial dostepu do mojego konta, a nawet na pma na forum nie potrafil odpisac, co u niego jest normalne... I juz mnie to nie interesuje, dziwi mnie tylko ten online na x10, ktory dosc dlugo sie taki utrzymuje. A na l2draconis mana potki sa tylko z eventu i trzeba duzo "Herb Sack", by taka potke wykupic, a przywraca tylko 200mp... I nie mam pojecia o jakich custom itemach mowisz. A na draconis z l2netem mam problem przez ta geodate, ktora jest kiepskiej jakosci ;] A nie pisz, ze nie ma botow, bo l2c mozna tez uznac za bota ;] A z GMami tez bylo dosc duzo nie milych sytuacji i tylko ostroznosc Gnacika uchronila ten serwer przed ich dzialaniami. I pewnie takie sytuacje sie powtorza.

windred

ehehehe kazdy tak mowi, potem okazuje sie, ze na konto logowalo sie 5 roznych ip:)

juz Ci powiedzialem, podaj mi nick postaci i server na jakim grales, a sprawdze czy taka AMka w ogole istniala.
Na draconisie gdzie wszystkim smiga bez problemow Ty akurat masz problemy z l2netem, zas na l2ex gdzie nikomu nie dziala Tobie akurat bez problemow..  wez sie stary nie osmieszaj.
l2c to nie bot imho, ludzie tylko potocznie to nazywaja  botem, co nie zmienia faktu, ze dziala na kazdym serverze wlaczajac w to rpg club, dex, ex. Juz pisalem dlaczego.

Te "duzo nie milych sytuacji z gmami" to jest 1 wpadka z gmem ktory pobanowal pol servera :D. W sumie tylko to mogl zrobic bo prawa maja bardzo ograniczone, Gnacik odbanowal wszystkich w "2 kliknieciach", a ten pan pozegnal sie z funkcja gma i playera.

Ryane

Ja nie mowie, ze na l2draconis nie umiem l2net odpalic... Tylko mi bot ciagle sie tnie na tej geodacie, a skryptow mi sie szukac nie chce. I nie powiedzialem, ze na l2ex bez problemu mi l2net dzialal, bo duzo sie natrudzilem, by go tam uruchomic. A jak to zrobilem zostawie dla siebie. Zas l2c mozna nazwac botem, bo ma w sobie takie funkcje. I nie jest tak jak dla wiekszosci tylko radar i auto cp potki...  Sam nie wiem po co tu posta napisalem, bo zas rozwinie sie strasznie glupia i dluga dyskusja nic nie wnoszaca do tematu.

windred

Pewnie po to zeby oczernic server jak w 40 innych Twoich postach w tym temacie opowiadajac rozne bajki jak z ta amka, czy l2netem(w to akurat bylbym sklonny uwierzyc...    kiedys;p ).

Zapraszam na server.
ps: na x5 czesto mozna spotkac moich znajomych rozdajacych adene na wstep w dion i udzielajacych odpowiedzi na pytania dotyczace servera:)

Aggress1ve

Cytat: windred w Luty 28, 2010, 12:56:29 PM

brak skorumpowanych gmow/adminow

Ooooo tak przykladem na to jest Mejor, ktory pojawil sie dupy, nikt go wczesniej nie widzial, nagle kolo pojawia sie na oli w IC secie i FB na +4 (wtedy sety S mialy 3 osoby na servie), po doslownie tygodniu FB rozpalil sie do +15, set roizpalil sie do +10 nie mowiac o dziwnie bardzo duzej ilosci epikow w garsci jednej osoby, ktora rozdawala te epiki wzamian za postacie z noblesem.
Zaraz odezwa sie progamerzy z TB twierdzac ze nic nie bylo nie tak :) wiemy wiemy

windred

ta wypowiedza udowadniasz wszystkim, ze w dupie byles i gowno widziales, a do siania plotek to pierwszy.

Tak, Mejor byl wczesniej gmem tylko, ze gmi maja na tyle ograniczone prawa na l2ex, ze nie moga praktycznie nic zrobic konkretniejszego procz jailowania, teleportowania. Nie maja zadnych praw jesli chodzi o tworzenie itemow, enchant czy cos w tym stylu. Mejor wykorzystal pewna luke ktora mogl kazdy inny wykorzystac i nie ma to zadnego zwiazku z GMami.

Rickert

Ale to nie zmienia faktu, że coś jest nie tak, nie sądzisz?
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

windred

Czy ja wiem. Rickert luka ta dzialala na kazdym serverze opartym o projekt l2j wiec nie nalezy tego traktowac jako osobista porazke servera zwlaszcza iz to Gnacik zalatal dziure ktora kazdy admin wlasnego servera sciagnal:)
Logi byly doglebnie sprawdzane i kazda bron/bizu zrobiona nie legalnie zostala usunieta z servera.