Polska Siła Lancera - pomysly i flame by DonK...

Zaczęty przez lempartus, Grudzień 02, 2009, 11:58:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DonK.

haha to namowcie go, znam innego slowaka ktory robi swietne filmy moze Damon by go tez namowil na jakies ladne promo Lancera
jego filmik z ostatniego wspolnego serwera -> http://pvparena.net/video/Red_or_dead_6  (download http://www.filefront.com/13662514/lopes_RedOrDead6.avi)
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Nervoson

Cytat: DonK. w Grudzień 03, 2009, 11:58:28 AM
ladnie to wyglada jak tak piszesz ale spojrz na ten temat - najpierw smiech potem szopka shogala w miedzyczasie popisy paru mlotkow od was, zacheciloby Cie to do dolaczenia?
polaczenie klanow bylo juz z neme i nie wiem czy to wyszlo na dobre, byly sobie 2 klany teraz jest jeden a postepu nie widze - czesc osob nie doszla do LR a czesci odechcialo sie juz grac bedac w LR i w ten sposob jeden klan zostal rozbity a drugi sie srednio wzmocnil - gdzie w tamtym czasie zdecydowanie neme>lr i brakowalo tylko kogos kto by mial duzo czasu i sie tym zajal
Fajne bajki piszesz.

damoon

Cytat: Ryuzaku w Grudzień 03, 2009, 01:26:27 PM
Cytat: damoon w Grudzień 02, 2009, 10:56:04 PM
wow. nawet nie chce mi sie za bardzo tego komentowac. zyjesz we wspanialym swiecie gdzie jestes pepkiem swiata, tylko zyczyc powodzenia i pogratulowac.

Bo tak genialnej odpowiedzi mniemam ze 3 linijki dla Ciebie to juz za duzo do przeczytania. Albo tez masz duzy poziom

a wiesz ze mialem juz napisana prawie cala strone A4 flejmu obalającego Twoje "argumenty" ale stwierdziłem ze nie warto ..

ps lampertus. np, jak bedziecie potrzebować jakies pomocy wal smialo.

Ryuzaku

Obalajace calego mojego posta ? CZy tylko jego pierwsza czesc? Jak tylko to co bylo do Ciebie przeznaczone to sugeruje nauczyc sie uzywac backspace'a.

Damix ty lol kurczaku xD. Nie wolno grac imba kurczakami, wiec zrob reroll!

Jakby ktos z was kiedys mial jakies pytania dot. czegokolwiek po rusku tutaj to sugeruje walic najlepiej do : Rapz, Bubacz lub ja.
ex STS 82 - ex member of LR and Assassins clan.
On Lancer server from 17.05.09 to 03.11.

damoon

Cytat: Ryuzaku w Grudzień 03, 2009, 01:26:27 PM
Dobra od tego posta ignore ludzi z zbyt duzym poziomem DonKretynizmu.

obiecanki cacanki

DonK.

Hapszasin

Ryuzaku

Damon , jakie obiecanki cacanki ? To znaczy tylko ze uznalem ze nie jestes taki glupi jak  pewien osobnik tutaj , na ktorego posty nikt nie zwaza.. :)

DonK.

Cytat: Ryuzaku w Grudzień 03, 2009, 07:31:17 PM
pewien osobnik tutaj , na ktorego posty nikt nie zwaza.. :)
Cytat: Ryuzaku w Grudzień 02, 2009, 06:54:43 PM
Zdajemy sobie sprawe ze nie jestesmy tutaj w stanie czegos takiego dokonac, bo za malo tutaj dochodzi polakow, a jak juz dochodza to maja do wyboru wiecej niz 1 klan. I przewaznie do tego innego chyba ida, czytajac wypowiedzi tego przez ktorego sie poplakalem z forum o nas. .
brak konsekwencji czyli zwykly placz dla placzu?
Hapszasin

Eido

Jeden klan ze wszystkimi polakami na serwie, czemu nie? dla mnie super rozwiązanie...Myślę ze można by stworzyć 4 bardzo silne party, taka ilosc otwiera bardzo ciekawą perspektywę. Osobiście jestem zmęczony siedzeniem w Ruskim klanie, żeby się czego kolwiek dowiedzieć, trzeba się nieźle namęczyć ilosc osób mówiących tam po Angielsku można policzyć na palcach 1 ręki. Druga sprawa jeśli nie ma konstant party, lub jest niepełny skład, a trwa  siege lub jakaś większa klanowa akcja wole się wylogować z gry i poczekać na resztę. Bo iść z ruskami w party to strata czasu oni siedzą na vencie, nie napiszą Ci gdzie idą lub co się dzieje, nawet jeśli by chcieli to i tak się nie dogadamy, jednym słowem i tak jesteśmy w tym klanie "wyobcowani"...wiec takie akcje to nic przyjemnego. Dlatego ja jestem jak najbardziej nastawiony, na stworzenie jednego klanu, jakby nas zebrać wszystkich wcale nie było by nas mało, ale...I tu się zaczynają schody, zrobienie klanu pod banderolą LR na chwile obecna jest nie możliwe. Odpowiedz jest prosta duża cześć ludzi wolała by przestać grac niż dołączyć do tego klanu,dlaczego? odpowiedz jest prosta... nie wiem na ile się zmieniły zasady w LR, ale jak ja bylem, to całkowicie mi się nie podobały. A takie akcje jak z Damonem,kiedy stwierdził iż nie będzie zbierał matsow z klanem,  i zabranie mu praw do CH oraz kazanie za ich przywrócenie zapłaty 2kk, no sory to trochę nie normalne...Teraz co do Eldalote nie znam go zbyt dobrze, ale słyszałem, ze sporo wie o tej grze. Na doradce by się nadawał, ale czy na lidera to nie wiem podejście do klanu jakie on ma jest nie na miejscu... Opuszcza klan kiedy mu się podoba i zostawiać komu innemu tylko po to by wbić lvl, no sory ale to dla mnie śmieszne( tak lider nie robi, "zostaje ostatni na statku"). Poza tym zaczynać probe stworzenia silnego klanu od dupy strony... pierw jak najwięcej wojen, a potem tworzenie silnego klanu to chyba zła kolejność...W ostateczności mógłbym przeboleć nawet i stworzenie jednego klanu pod przewodnictwem LR, ale wiem ze dla dużej większości było by to, nie do zaakceptowania. Stworzyć jeden klan od nowa, wspólnie wybrać lidera, stworzyć dobre zasady, marzenia....Taki klan mógłby zachęcić, do pozostania na serwerze ludzi którzy tu już zaczęli grac, jak i ściągnąć nowych, ale znając życie Polacy wolą " zesrać się a , nie dać się"

Ps. Przepraszam klan Outcasters, za spam w ich temacie :) i za to ze post jest długi :D   

Eldalote

Ja tu teraz tylko sprzątam... Nie ma co ukrywać, ideałem nie bylem, typ raczej nazi-cl i w ogóle to nie na moje nerwy(szczególnie jak trzeba ogarniać sprawy jak dla przedszkolaków czasem)...

W sumie fajny pomysł, ale nie wiem komu się go zechce zrealizować ;P
Changed forum acc => Bubacz

mike_gornik

Pomysl jest bardzo fajny i do zrealizowania :) .Przykaladem moze byc klan Freedoms , ktory jest zlepkiem 3 klanow i calkiem niezle sobie radzi. Oczywiscie podstawa bedzie tu wybranie jednego lidera. Jesli chodzi o mnie to chetnie bym zagral w takim klanie. Zjednoczeni polacy mogliby troche namieszac na lancerze wiec proponuje liderą polskich klanow na lancerze przemyslecten pomysl:D

pozdrawiam   
Lancer:
Jango - włóczykij 84, sprzedany

Van Hotler:
TTxXXXXX - bioły czołg 80+, aktywny

damoon

to clem nie jest juz Shogal? zmieniacie liderów jak rekawiczki. Co jeszcze bardziej demotywuje.
Kto wie jak sie sytuacja rozwinie, moze Outcaster urosną w siłe i wchłoną inne polskie klany LR i Tau..  :D

Na pewno potrzebny byłby clan lider z prawdziwego zdarzenia, który spróbował by pobawić sie w dyplomatę i spróbować mediacji miedzy stronami. Poki co, z tego co wiem nikt nie probowal z naszym konstant sie kontaktowac w tej sprawie  :)

Eido

Jedna osoba nie uciągnie tego wozu, dlatego przy "władzy" przydały by się 3 konkretne osoby, z dobrym CL na szczycie... Cl+zastępcą( również sprawy dotyczące rekrutacji)+ osoba odpowiedzialna za politykę zewnętrzną, z dobra znajomością ruskiego jeśli jest to możliwe, inaczej z dobrym Angielskim+ Osoba odpowiedzialna za organizowanie Rb, walka o fortece. Wszystko obowiązki zależały by również od zasad panujących w klanie... Ale się rozmarzyłem :P. Chyba ze większości z nas, udało by się stanąć  ponad "polskim honorem"... i stało by się inaczej niż na wszystkich innych serwerach gdzie graja nasi rodacy :)

damoon

wierz mi, ze jedna osoba 'nolife' jest spokojnie w stanie ogarnać sprawy. Wszystko zalezy podejscia i organizacji. Poza tym podzial na const party jak widać istnieje w kazdym wiekszym klanie na ruofie.

Eido

Tylko jak długo wytrzyma? poza tym słyszałeś takie przysłowie jak, "co 2 głowy to nie jedna"? Poza tym obaj byliśmy liderami "dużych" klanów na innym serwie, i wiesz równie dobrze jak ja, ze bez silnych ludzi za naszymi plecami typu "Gibra, Lopez" nie udało by Ci się, stworzyć sprawnie działającego klanu.

Azella

odpowiem wam tak:

pomysł nie nowy. Szanuje część osbób z waszej ekipy. Pomimo pewnych "nieporozumień" obywało się bez flamu i kretyńskich odzywek nawet podczas pvp.

Pisanie o polityce z ruskimi wygląda tak: jest leader ruskiego klanu i reszta. Z leaderem idzie się dogadać z resztą już nie. Dogadasz się z leaderem który mówi po angielsku ale z resztą już nie. Będą leciał rasistowskie i ksenofobiczne teksty. Pkowanie itd itd. Kończy się to zazwyczaj warem. To co mówią o nas CLF że jesteśmy third side lub jak ktoś to napisał u nas na forum w topicu leadera desperados: fockingpolishside" :)

LR się rozwija dzięki NCSoftowi :) dużo banów na offie spowodowało że trochę ludzi przyszło do nas z eu. Nie wiem czemu ale tak wyszło. Rozumiem że do starych członków klanu możecie nie mieć zaufania ale popytajcie kogoś kto grał z wami w neme i gra teraz u nas.

Bubi nie jest leaderem shogal tym bardziej (dzięki za to opatrzności).

Post jest adresowany i do oc i do innych. Nie jest to post rekrutacyjny tylko odpowiedź na to co pisze eido. Niezależnie co kto tu pisze to LR i OC mają o tyle dużo wspólnego że z OC do LR za czasów dexa przyszło sporo ludzi. Generalnie wiekszość polaków na dexie zaliczyła jakiś epizod w OC.

Robienie 5 klanów na lancerze to pomyłka. Ruscy i tak będą klepać wszystkich. Jesteśmy dark side a dostaliśmy war od Nobless :) głównie dlatego że jesteśmy polakami i z to że nie daliśmy się w fogu pk :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Ryuzaku

I znow sie szykuje dluzszy post :).
Cytat: Eido w Grudzień 04, 2009, 02:05:15 PM
Jedna osoba nie uciągnie tego wozu, dlatego przy "władzy" przydały by się 3 konkretne osoby, z dobrym CL na szczycie... Cl+zastępcą( również sprawy dotyczące rekrutacji)+ osoba odpowiedzialna za politykę zewnętrzną, z dobra znajomością ruskiego jeśli jest to możliwe, inaczej z dobrym Angielskim+ Osoba odpowiedzialna za organizowanie Rb, walka o fortece.

Hmm, zdaje mi sie ze nigdy, ale to nigdy nie negowalismy takiej mozliwosci. Tak naprawde funkcja "Lider" w klanie, znaczy tyle co napis na screenie ktory dal Eldalote. O ile sie nie myle po rozpadzie naszego "polskiego" ally , proponowalismy ZOMO takiego merga, ofc liczac takze to ze Tomasso bylby tutaj liderem w LR takze. Jaka byla odpowiedz? Nie wiem, chyba zadna :P.
Tak czy siak mysle, ze sprawa wiecej niz jednego lidera jest oczywista. Kazdy ma swoje problemy w RL , prace , szkole , studia w/e i sam jeden lider tego na 100% nie ogarnie. Tymbardziej nie jezeli to bedzie duzy klan.

Cytat: damoon w Grudzień 04, 2009, 01:35:39 PM
to clem nie jest juz Shogal? zmieniacie liderów jak rekawiczki. Co jeszcze bardziej demotywuje.

Shogal nigdy nie byl liderem, liderem po Eldalote zawsze byl Genek, shogal byl przejsciowo gdyz nasz kochany lider mial problemy z banem =)

Cytat: Azella w Grudzień 04, 2009, 02:23:54 PM
Jesteśmy dark side a dostaliśmy war od Nobless :) głównie dlatego że jesteśmy polakami i z to że nie daliśmy się w fogu pk :)

Juz raz to opisywalem. Darkside jestesmy na tyle na ile potrzebujemy cos od nich. W skrocie jestesmy tym sidem ktorym nam odpowiada, czyli swoim. Farmienie na HB jest warte spokoju z CLFami, a ich przydupasowe klany moga ssac pyte, szczegolnie taki szit jak Untouchablesi

Eido

Azella, po tym co napisałeś muszę Ci przypisać metkę Polaka "zesraj się,a nie daj się". Z jednej strony chciałbyś zjednoczenia polaków,lecz z 2 strony jesteś egoistą... bo skoro bierzesz pod uwagę, ze inni przezwyciężyli by swoją nie chęć do LR, to Ty już nie bierzesz odwrotnej możliwości w ogóle pod uwagę, czyli porzucenie wszystkich klanów i stworzenie jednego zupełnie nowego... w którym nikomu nie będzie się kojarzyło czy jest to LR, Nemezzis czy jakiś inny klan w którym był do tej pory. Nowy klan nowa karta w jego rozdziale, bez złych skojarzeń. A Ty nasilę ciągle jedno i to samo " chodźcie do Lr-ow, będziemy potęga mowie wam, żaden rusek nie będzie pluł nam w twarz". Teraz pomysł czy był byś ponad tym wszystkim, by spróbować stworzyć coś nowego jeden klan, czy dalej będziesz się upierał przy tym, ze "LR i długo, długo nic...",albo "tylko LR, jest w stanie tego dokonać"

Ryuzaku

Azell juz taki jest w kazdej sprawie ;P. Generalnie Eido taka dyskusja jest i tak czysto teoretyczna. Nawet gdyby czesc osob przejawiala taka chec stworzenia nowego polskiego klanu , czy dolaczenia do LR (w/e) to druga czesc bedzie przeciwna. A tymbardziej zapewne liderzy Tau , Zomo czy Outcastersow.

Eido

Czyli pozostanie " zesraj się, a nie daj się " :D... a szkoda gra naprawdę stała by się dużo, dużo ciekawsza, i wreszcie zobaczył bym język Polski na czacie...Wiem ze ciężko było by się rozstać z bycia liderem, nawet jeśli w klanie gra tylko 5 osób ". Ale czy szczyt waszych osiągnięć to wyfarminie tylko s-80, i 80 lvl czy coś więcej?.

Ryuzaku

To juz musisz kierowac to do tych co nie chca =P. Zreszta tak naprawde nie wiadomo czy nie chca, bo tak naprawde jest tylko zarys pomyslu. Musialo by zapewne urodzic sie cos konkretniejszego, a jak mniemam Liderzy Tau/ZOMO nie odwiedzaja tej sekcji forum. Osobiscie bylbym za, duzy polski klan to cos czego brakuje temu serverowi.

P.S Nie tylko jezyk polski - mamy tez francuza!1!!!

Azella

eido ja nie gram z crestem tylko z ludźmi. Jak dla mnie to klan może się nazywać "majtki wandy". Mnie to rybka nowy klan stary inny. Jeżeli będzie taki realny pomysł spoko. Możemy nawet do neme iść.

Problem polega na tym że teraz mamy okło 65 aktywnych osób czyli trzeba by zrobić 6 lub 7 lev klanu żeby to pomieścić do tego inni chętni na takie zabawy więc pewnie wyszło by tego koło 85-90 osób.

Sam wiesz ile się farmi crp na 6 -7 lev klanu skile klanowe guardy itd. Czysto techniczne sprawy a nie że LR>all i LR>4life
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Eido

Angielski tez możne być, lepsze to niż cyrylica. Stworzenie zupełnie nowego klanu ma swoje zalety, stare pozostaną... jeśli nie udało by się stworzyć jednego klanu, zawsze maja gdzie wrócić, i nic ale zupełnie nic by nie tracili, jeśli by tylko spróbowali....Poza tym jestem przekonany, ze jeśli taki klan by istniał ludzie chętniej by zostawali na serwie ,a nie robili emo przed zrobieniem 2 klasy, lub 60 lvl. Ja się im nie dziwie, wszechobecny ruski, a w klanie w dobrych porywach 15 ludzi online. Niema z kim grac na niskim lvlu, ogólnie polaków mało, to wcale nie zachęca do pozostania na dłużej tu. Póki co wole poznać opinie LR, gdzie chyba teraz gra najwięcej polaków, jednym słowem bez waszej opinii, i chęci na stworzenie jednego klanu, sensu rozmowy z pozostałymi nie ma żadnego

Eido

sry za 2 post pod rząd...Azella wiesz ile to przy 1 TW crp? kiedy 80-90 osob  oddaje fame?

damoon

na crp sa proste sposoby.. zwlaszcza ze byloby kilka "pomocnych" klanów do transferu  :D