Polska Siła Lancera - pomysly i flame by DonK...

Zaczęty przez lempartus, Grudzień 02, 2009, 11:58:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DonK.

Cytat: Haakon w Grudzień 06, 2009, 05:42:05 PM

No to tyle. Bez dram prosze i flejmu pls.
nie ma szans, bede to cytowal za kazdym razem gdy tylko ktos napisze ze core LastRumuns to nie banda dzieci  :o
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Ryuzaku

Ok.

Niewytrzymałem. Nie jestem Clem TAU ale znów zostałęm wyznaczony żeby sie wypowiedzieć w tej sprawie.

Zacznijmy od początku:

Zebralismy sie na RB, stoimy przy RB zrobilismy rebuff, zaczynamy disco i wpada LR od razu bijac RB. W ciagu 1 minuty poskladalo sie 2 party. Patrząc na nieudolną akcje stwierdzilismy ze szkoda zeby tak sympatyczny pan dlugo egzystował w swiecie L2 i wzielismy sie do robutki recznej. Podczas bicia RB jeden z kolegów LR pk kure naszego kolegi bez dramy oczywiscie kura na ruszt sie jeszcze nada. Ale po zabicu RB szanowny Pan ELDOLATE pickup dropy i spalił returna. W związku z zaistaniala sytuacja 2 widzow z klanu LR zostalo szybko sprowadzone do pozycji przyziemnej.

Tak wygląda oficjalna wersja wydazenia ktore mialo miejsce dzisiaj na RB.

Nie przekreslamy polaczenia wszystkich ludzi w jeden klan. Ale po tym co się stało jedno jest pewne:

NIE POD RZĄDAMI LR i NAPEWNO NIE W KLANIE LR.

Dalismy kolegom z LR szanse - tabula rasa. Znamy sie jakies 2-3 lata i mimo tego że mielismy wara na poprzednim serwerze teraz nawet CZEŚĆ Z NAS GRAŁA W LR - nie bede sie rozpisywał dlaczego wyszli z klanu i stwierdzili że zakładamy własny klan. Ale po tej akcji przykro mi stwierdzać że zdania nie zmienimy People dont change.

No to tyle. Bez dram prosze i flejmu pls.

P.S Ryuyzaku spoko nic sie nie stalo.

No coz, nasze party na kamie bylo i dd party mialo tam stac pod rb. Nie stalo sie tak, trudno. Eldalote zawsze byl inteligenty inaczej, przehandlowal dobro klanu na 50 partsow na IC. Mistrz handlu.
ex STS 82 - ex member of LR and Assassins clan.
On Lancer server from 17.05.09 to 03.11.

Nervoson

Dalismy kolegom z LR szanse - tabula rasa. Znamy sie jakies 2-3 lata i mimo tego że mielismy wara na poprzednim serwerze teraz nawet CZEŚĆ Z NAS GRAŁA W LR - nie bede sie rozpisywał dlaczego wyszli z klanu i stwierdzili że zakładamy własny klan. Ale po tej akcji przykro mi stwierdzać że zdania nie zmienimy People dont change.
Wyszli bo byli jeba. EMO?

Tez bym chcicial zeby wszyscy sie kochali i ogolenie "By zylo sie lepiej"

Na TAU mam wyjebane przez 2 osoby: Ariall, LaxonUltimate widocznie grali wczesniej na dexie albo znaja LR bo bili mnie tylko dla zabawy w sumie moglo byc pk jak bym sie nie flagowal... Ich rowniez zapraszam do dyskusji moze wyjasnia dlaczego tak twardo za mna biegali na frozen i chcieli zabic.

DonK.

fajnie, chwalisz sie czy zalisz? i komu btw?
kurde moj clinkz nie wymiata a Eido nie widzi nieba w tej grze, kto mnie wyslucha?
Hapszasin

Nervoson

wyjdź .... TAU nie jest swiete a merzenia Eido co do funkcjonowania tego klanu to hmmm.... nikt na to nie pojdzie.

DonK.

Hapszasin

Remster

Jesli nawet by doszlo do tego polaczenia to przez pewnych ludzi szybko by sie rozpadlo.
Co do sinersow i naszego laczenia na dexie, jesli nie wiesz jak bylo naprawde to zamilcz.

Azella

ja wiem, lizard wie, hezak wie....

Co do reszty tych wypocin donka i ofka to wielkie pffffffff.

Remster nie chce mi się wszczynać kłótni na forum więc ignoruj ofka jak my ignorujemy donka :) będziesz zdrowszy i dłużej pożyjesz
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Fixxxer

Ignorujcie się wszyscy nawzajem a na pewno coś z tego kurwa wyjdzie.
Flame jest flame ale tam gdzie jest z niego ubaw.
Tutaj akurat jest zbędny.
Eido po raz któryś chce coś zbudować, ale jak widać za dużo wśród nas Jakubków i jak zwykle decydują Ci co mają najmniej do powiedzenia w życiu,ale kochają odreagowywać w grze ... lub na forum!!!
Bóg zapłać  bo już wam nawet Szatan nie pomoże!!!
In nomine dei nostri
A wszystkim ignorantom FUCK OFF
Podążajcie ścieżką lewej ręki i pozdrawiajcie się znakiem Szatana

Master, Master, Where's the dreams that I've been after?
Master, Master, You promised only lies
Laughter, Laughter, All I hear and see is laughter
Laughter, Laughter, laughing at my cries
Fix me

Arannel

Brixon

btw Zomo jest może małym klanem, ale nic jeszcze nie spierd..... I wole farmić xxxxxxxxx mobów niż grać z LR (nie chodzi mi tutaj o wszystkich graczy tego klanu)

lempartus

Z racji tego że to temat o OC, w imieniu  klanu się ustosunkuje do tego co zostało zaproponowane .

W moim odczuciu, klan żeby sprawnie działał i przetrwał dłużej niż kilka tygodni musi ludzi łączyć a nie dzielić.
Nie wróży sukcesu twór składający się z luźnych Constans Party, wzajemnie troszczących się tylko o swój tyłek, zasada że przy RB kto pierwszy ten lepszy będzie generowała tylko i wyłącznie kłotnie i prędzej czy później skończy się akcją PK-a!!.
Nie da się w takim tworze prowadzić wspólnej zaplanowanej polityki. No bo w jaki sposób?
Nie wróży sukcesowi fakt, że niektórzy nie są wstanie powstrzymać się i rzucają się na jakieś nędzne partsy co pociąga za sobą kolejne potoki flamu na tym forum, a po połączeniu pewnie ten sam flame przetaczaby się przez klan chat.
To przykre, bo naprawdę liczyłem że to się może udać.

Nie skreślamy tego pomysłu całkowicie, myślę że kilka osób będzie musiało sobie odpowiedź na pytanie czego tak naprawdę chcą.
Oczywiście jakieś pozytywne rzeczy wynikają z tego wszystkiego. Rozpoczęła się dyskusja i może kiedyś będzie z tego lepszy rezultat.
Na ten moment najbardziej optymalnym wyjściem by było stworzyć Sojusz z Polskich klanów - to chyba najbardziej netralne rozwiązanie
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

damoon

tylko calkowite polaczenie mogloby dac odpowiednia sile klanowi aby mogl zaistniec jako fucktor.

in other case some ppl wouldnt be interested including meh :oops:

lempartus

Damoon oczywiście, ale całkowite połącznie a nie stworzenie klanu w którym każdy sobie rzepkę skrobie
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

damoon

jedno party jest w stanie klepnąc rbka bez problemu. problemem jest ze wszystkie rbki sa sytematczynie klepane przez ruskich. natomiast to ze jakies dwa polskie party spotkaja sie przy jednym rbku zdarza sie pewnie raz na ruski rok. imo.

podzial na const party to jest najlepszy podzial jaki widzialem w mojej dlugoletniej karierze l2. Trzeba poprostu umiejetnie rozdzielic co jest w zadaniach konstant party a co w zakresie clanu. W ramach const party xpicie, zarabiacie, ubieracie sie. W ramach klanu siegie, fortecy, mass pvp, potencjalne walki o epiki . Plus zdanie cl > zdanie const party.

Eido

Nie wszystko jeszcze stracone, po stronie Tau wola rozmów nadal jest i chłopaką naprawdę zależy ,żeby coś zbudować, mimo ostatnich wydarzeń. Chciałem porozmawiać jeszcze wczoraj z Gienkiem ale tuz na początku rozmowy net mi padł ( czyżby zły omen?(Aranel to Ty....:P?)Taki klan to tylko constant party,nikt nie będzie miał żalu,ani niczego takiego przy klanowej komunie i przydzielaniu sprzętu, zawsze ktoś będzie się czuł pokrzywdzony. Przy 100 osobach w klanie nie wyobrażam sobie komuny, poza tym spada wtedy rola CL... ma mniej roboty, nie musi sie martwic o rozdzielanie CWH. Chciałem zadać każdemu z liderów pytanie jakie są ich warunki połączenia, tak będzie najprościej , a potem je skonfrontować. Jeśli każdy z klanu nie pójdzie na jakiś kompromis nic z tego nie będzie. Myślałem żeby zaproponować parę rzeczy, w przypadku zostania Gienka CL, ( Tau będzie musiało iść na kompromis) jednak pod paroma warunkami... do pomocy dostaje 3 soby z pozostałych klanów, są jego zastępcami,cała 4 ustala nowe zasady dla klanu. W przypadku chęci wypowiedzenia wojny jakiemuś klanowi, będzie musiał mieć zgodę choc jednego z zastępców. Przy sprzeciwie wszystkich zastępców będzie musiał zrezygnować z wojny danemu klanowi, to samo będzie tyczyło się kilku innych spraw ( Tu LR-muszą iść na kompromis). Jeden z zastępców ktoś odpowiedni i w miarę neutralny, w stosunku do klanów TAU i LR, będzie stał na straży porządku w klanie i pilnował ,oraz zapobiegał sporą. Dlaczego tak z prostej przyczyny, będzie obawa innych klanów czy zdoła Gieniek utrzymać "swoich " ludzi w ryzach, i czy będzie bezstronny w sporach. Przynajmniej na początku póki nie pokaże ze będzie dobrym CL    

Phoeniks

mnie sie wydaje ze troche od dupy strony sie do tego bierzecie. Jak chcecie sie polaczyc to to zrobcie, a nie napisaliscie 8+ stron o problemach jakie MOGA wystapic, ale nie musza. To takie pieprzenie - poszedlbym do sklepu, ale moze zaczac padac, moze byc zamkniety, moze mnie auto po drodze potracic. Jak napotkacie problemy, to wtedy bedziecie myslec nad rozwiazaniem.
Ja rozumiem, ze trzeba wszystko obgadac, ale wszyscy z gory zakladaja, ze cholera wie jakie beda konflikty.

Lemp chyba nie zrozumial o co chodzilo z tym const party, bo to nie bedzie tak ze 2 const party z klanu beda sie klocic o rb ...  :oops:

Co do "ulozenia" klanu popieram damoona, inaczej sie tego chyba nie da zrobic
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

Azella

Eido jedyny minus tego układu w const party jest to że ze wszystkich ludzi nie złożysz powiedzmy 6 party.

Co zrobić z ludźmi którzy zostaną?

I druga moja wątpliwość wy macie 79+ nasze nuker party ma +79/+80 tau party jest +79 drugie trochę mniej. Macie S grade ktoś od nas ma s80 tau ma s.

Teraz moja wątpliwość: co zrobić z resztą? wy w jedno party ubijecie RB baz problemu, nuki też to zrobią, tau też to zrobi a co zresztą? Jest duża różnica i skutkiem takiego systemu będzie pogłębiająca się różnica.

Pomijam już OC które bez wsparcia nie zrobi nic. Nawet jak Lemp złoży consty to kiedy oni osiągną a grade czy s?

Eido

Od dupy strony nazywasz ustalenie wcześniej wszystkiego, niż potem kłócić się jak już klan będzie? przecież jak chcesz iść do sklepu to jeszcze musisz wiedzieć po co idziesz, czy nie tak :P?. Pisze tu dlatego żeby wszyscy mogli przeczytać i sami ocenić jak idzie, to ze tu nie pisze nie, znaczy ze nie rozmawiam z liderami pozostałych klanów... nie rozmawiam z nimi po przez forum, tylko z Wami  :P

RedHarvester

Mam nadzieję ,że nasze polskie comminuty z ruoffa stać na więcej niż tylko wzajemny flame na forum. Szkoda byłoby nie spróbować stworzyć jednego polskiego klanu. L2 to tylko gra i do niczego nie zobowiązuje, jeżeli nie będzie się nam wspólnie dobrze grało zawsze jest kkthxbb /leave guzik.
cashed out

Eido

Jeśli reszta osób, które nie znajda sobie constant, gra klasami typu Berserker i nie mogą złożyć constant, to nie moja wina...Takie klasy są raczej skazane na samotność.... Myślę ze osoby przed 50 lvl jeszcze mogą zmienić klasę pod constant 3-4 dni roboty. Z pozostałych na pewno jakieś się złoży. Chyba ze chcesz łączyć w constant osoby 60 lvl z 79 lvl? to już kompletna bzdura...

Azella

nie mówie o zerkach.

Przykład: mamy w klanie 4 aktywnych OL. Klasa na mass pvp bardzo potrzebna im więcej tym lepiej. Znalezienie dla nich party nie będzie takie proste. Wszyscy są od 73 do 79. Zostawisz ol na solo farm?

Brak suportu dla każdego party. Sam wiesz jak ludzie na ruoffie grają. Nie zmusisz kogoś do grania suportem bo walnie emo przed 40 lub po 60.

Różnica między nami a ruskimi polega na tym że oni mogą sobie wybierać ludzi. My bierzemy kto się nawinie i za bardzo nie możemy kogoś zmusić do gry konkretną klasą. Jeszcze bish ee bd sws to nie problem to zachęcić kogoś do gry wackiem już graniczy z cudem :)

Eido

Jeśli masz lepszy pomysł na działanie klanu, chętnie Cie wysłucham... Na razie piszesz tylko o negatywach constant, jakieś przykłady ze komuna klanowa jest lepsza? Przecież 4 oeli w jednym party na expie... będzie lepsze niż w niektórych 9 osobowych. Poza tym constant z prawdziwego zdarzenia jest potrzebne po 76, do tej pory wyklaruje się reszta constant, niektóre się rozlecą, ktoś dojdzie ktoś odejdzie... nie musi to być od razu 9 osób, z czasem sami się znajda

Azella

jak przeczytasz moje posty to zobaczysz że nei jestem przeciw tej idei w formie zaproponowanej przez ciebie.

Pisze o moich i chyba nie tylko moich wątpliwościach. Nie twierdze że komuna jest lepsza.

Problem polega na tym żeby nie zostawić 1/3 klanu na lodzie...

Eido

Czyli z góry zakładasz ze 1/3 klanu nie będzie się umiała dobrać ze sobą i stworzyć constant? Licze sie z tym ze kilka osob zostanie, jednak ze jeśli będą to osoby na podobnym lvl, mogą się dobrać na początek w 3 lub 4 osoby, nie musi to być od razu 9... z czasem się znajda. Przecież jak grasz nawet w Lr-ach to i tak magowie 79+ nie biorą ludzi na party z 60 lvl, lub z podobnym do swojego,ale mele, wiec i tak zawsze na pewno bez party u was zostaje i expi solo. Bądźmy szczerzy i tak w Lrach gracie tez po części w constant, na pewno i tak co nie którzy expia tylko w "swoim gronie" ... w dodatku na przyszłość nie rekrutuje się do akademii ludzi grający klasami które nie maja przyszłości. Po za tym nie zawsze masz online cale konstant, co za problem by ktoś kto go nie ma poexpil trochę w takich const. w którymś sie zawsze miejsce znajdzie. W naszym jest obecnie 10 osób jedna rezerwowa, rzadko kiedy wszyscy są onlin razem, nie ma z tym u nas problemu cała 10 expi w miarę równo. Ci co zostaną mogą się również dogadać na 10 rezerwowego. Poza tym i tak ludzie się odseparują stare LR ze sobą, nowe ze sobą, wątpię ze ludzie z LR nielubiący kogos z Tau będą chcieli z nim razem expic. Dlatego tez "zamykanie" sie w constant rodzi mniejsze obawy do zatargów w klanie