Polska Siła Lancera - pomysly i flame by DonK...

Zaczęty przez lempartus, Grudzień 02, 2009, 11:58:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryuzaku

Eido , nam nie chodzi o to ze same const party sa zle , ale boimy sie tego ze takie const party spowoduje dbanie tylko o wlasna dupe i zero pomocy tym co zaczeli albo maja gorzej :). Juz dawalem raz przyklad, LR duzo zawdziecza naszemu party nukow, ktorego const nazwac nie mozna. I na tym to polega. Czy bedziecie sklonni cos oddac lub wydropic dla klanu? Wy moze tak , ale czy inni beda? O to chodzi misiu. Co do samego const pt nie mam nic przeciwko, bo dla nas to malo zmieni , oprocz tego ze bedziemy mieli wiecej do wyboru jak czyjegos const nie bedzie ;)

Co do venta tez nie widze problemu, ale zauwaz ze kosztuje to 10x wiecej ;)

I jeszcze sprawa tego nie wnikania. W 100 % niezalezni w klanie tez byc nie mozecie, np. pewne wymagania sa - takie jak mini na epiki typu orfen / aq.
ex STS 82 - ex member of LR and Assassins clan.
On Lancer server from 17.05.09 to 03.11.

DonK.

Cytat: Iherus w Grudzień 07, 2009, 03:26:59 PM
Cytat: DonK. w Grudzień 07, 2009, 03:10:33 PM
Cytat: lempartus w Grudzień 07, 2009, 02:54:12 PM
zrobić 1 constanst party jest prościej niż 9
rowniez zrobic 9 slabych klanow jest latwiej niz 1 dobry (co widac dokladnie teraz :)) ale to nie znaczy ze nie warto, wszystkie topowe klany graja tu na zasadzie const - macie nawyki i megalomanie z privow ktora komplikuje tylko to.
@Iherus bzdura, const na RUoffie znaczy zupelnie co innego niz na EU

DonK mnie tam EU nie interesuje. Nawiązałem do twojej wcześniejszej wypowiedzi ze jesli chcesz cos miec, do tego wysoki lev musisz temu poświecić duzo czasu, botem na RU sie bawił nie bedziesz. A Eido wraz z ekipa sporo czasu na to poswiecili podobnie nasze const nuków. Tak czy siak żeby stworzyć dobre const pt musisz miec aktywnych graczy a takowi nie zawsze sa. Wiec co za tym idzie w takim klanie beda 4 const pt reszta tak lub nie. I zebysmy sie zrozumieli const jest super nigdy nie mowilem inaczej, ale zmiana calego klanu nie przejdzie to proste. -_-'c na privy ich juz nawet nie biore pod uwage.
wiesz, bez aktywnych graczy nic nie zdzialasz, czy to bedzie komuna czy const :) ja zakladam ze to ma byc aktywny i dobrze ogarniety klan - wcale nie trzeba w const grac po 12h - zalozeniem const nie jest stworzenie generacji ryjkow :)
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Ryuzaku

sam jestes generacja ryjkow,  wcale tak duzo nie gram Q_Q.

Eido

Kto powiedział ze constart będzie stać ponad klan? jest akcja klanowa zarządzona przez CL lecimy wszyscy nie ma problemu. Nie rozumiecie jednego założenia, dobrze działające constant jest sobie wstanie bez pomocy innych dać świetnie rade... takie jest jego założenie, takie constant naprawdę nie będzie potrzebować pomocy od ludzi z wyższym lvl. Nie widzę sensu żeby 1 party 79 ciągło cały klan, to jest pójście na łatwiznę i czekanie aż coś skapnie od tych którzy męczyli się tuz przed nimi i przecierali szlaki. Ale przy obecnej sytuacji ja sie nie dziwie ze musicie im pomogac... a Wystarczy żeby się dobrze zorganizowali na 9 osobowe grupki i świetnie sobie dadzą rade. Problem w tym ze nikt z Was chyba nie grał w takim systemie, dlatego jesteście do tego negatywnie nastawieni, ja gralem w jednym i 2 ("komuna klanowa". Będąc liderem na innym serwie sam taka zasadę wprowadziłem) Dlatego doskonale znam wady i zalety obu systemów, i zdecydowanie wybieram Constant  

Eido

Jeszcze jedna zaleta constant,podczas klanowych akcji, szybkość zbierania się klanu która normalnie trwać potrafi i 1h, w przypadku gotowych constant max 10 min, bez jęków na klanowym  "party" "bez party nie idę" "dajcie party" itp

Nervoson

A to ogarniete klany bez const. nie moga chodzic w full pt? QQ

Ryuzaku

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 03:48:01 PM
Kto powiedział ze constart będzie stać ponad klan? jest akcja klanowa zarządzona przez CL lecimy wszyscy nie ma problemu. Nie rozumiecie jednego założenia, dobrze działające constant jest sobie wstanie bez pomocy innych dać świetnie rade...

Wcale nie przecze, wc tez moze sobie swietnie solo dawac rade, ale jak dostaje pomoc z zewnatrz to nie idzie z lvlem tylko zapierdala, si ?

Eido

Widze ze niektórzy nic nie zrozumieli, prawda owek? Zamiast pisać jakie to coś jest złe, spróbuj sam coś wymyslec, i podeprzyj swoje wypowiedzi dobrymi argumentami... Póki co to tylko krytykujesz jakby Ci bardzo zależało żeby do połączenia nie doszło. Twoje "nie, bo nie" jak na razie mnie nie przekonuje. Ryuzaku a kto powiedział ze sam będzie grał? Stwórzmy pierw ten klan, spróbujmy constant, a potem narzekajmy. Tak jak pisałem wcześniej jest 4 constant z Wc-kami w każdym z nich, i zostaje 5 bez... wątpię żeby pozostałych 4, zawsze było online o tej samej porze, a bez buffa wiadomo jak się bije,wiec szybko zatrudnienie znajdzie :)

Ryuzaku

Eido o tym poprostu trzeba poprostu pogadac i tyle :P. W ogole macie jakies spotkanie z genkiem once more?

Badyl

Dzis o 21 pasuje czy wczesniej? Eido kuń zapewno bedzie chociaz co ja tam moge wiedziec

Lanthirlaer

A propos pytania Eido o komune etc. Obecny system LR mi w zupełności odpowiada - nie ma komuny, jest nieobowiązkowe ubezpiecznie zdrowotne :P - czyt. jak ktoś chce brać udział w clan crafcie - proszę bardzo, jak nie - niech się sam dozbraja (osobiście preferuję drugą opcję do cwh wrzucam A keymaty jak mi wpadną i o to ewentualnie proszę. Na 65 lvl miałem już tallum seta, wprawdzie duale SLS common, ale chcę od razu iść w S grade z bronia - nie mam PA, a z tym pewnie jeszcze łatwiej), ponadto mało obciążająca składka klanowa (gupie funkcje fort/ch sie same nie opłacą). Oczywiście za klan kraft musi być kilka odpowiedzialnych osób. Co do full dropów, myślę że nie ma sensu ustalać miliona reguł - wystarczy zdrowy rozsądek - jak ktoś potrzebuje kokretnego itema i widać że się stara jest wyżej na liście.

Ryuzaku

Cytat: Badyl w Grudzień 07, 2009, 04:20:52 PM
Dzis o 21 pasuje czy wczesniej? Eido kuń zapewno bedzie chociaz co ja tam moge wiedziec

Podejrzewam ze genek bedzie jak zwykle, pytanie jak reszta

Eido

Chciałem się z nim wczoraj umówić... zaczęliśmy gadać i mi net padł. tak jak Damon pisał, nie chcemy zbierać z klanem oraz venta zamiast mumble. Tylko co w przypadku kiedy pójdziemy dajmy na to klepać klanowo Rb i drop wpada do nas :P?

Ryuzaku

DonK.

Hapszasin

Nervoson

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 04:53:06 PM
Chciałem się z nim wczoraj umówić... zaczęliśmy gadać i mi net padł. tak jak Damon pisał, nie chcemy zbierać z klanem oraz venta zamiast mumble. Tylko co w przypadku kiedy pójdziemy dajmy na to klepać klanowo Rb i drop wpada do nas :P?
RB idzie ubic w party ew umawiasz sie z 2 i idziecie sobie klepac. Dropem sie dzielicie a na reszte klanu macie wysrane.

Ryuzaku

Eido

Czyli jak to chcecie zrobić bo już nie bardzo rozumiem :p. Komuny klanowej nie, Constant party nie? wiec jak w końcu ?

Nervoson

Na pewno nie ma opcji ze czesc klanu siedzi na innym komunikatorze glosowym, cos alaTAU. Jestesmy klanem wiec gramy razem. Nie chcialbym zeby byly takie akcje jak wczesniej.... mielismy pt na kame potrzebowalismy tylko BD i akurat byl tylko 1 online z TAU ten po tym jak poszedl afk po 5min polecial na WOA z TAU a party na kame 78 olał :> widocznie maj recki dla TAU > draco dla klanu.

:o

DonK.

Hapszasin

Ryuzaku

Eido

Pisalem do Gieni , żeby się z nim umówić, co prawda jest online,ale mi nie odpisuje afk?, czy już nie che gadać :P?

Ryuzaku

DonK.

Hapszasin

Eido

Z Tau i OC, tez nikogo nie mogę złapać, może pogadalibyśmy dziś o 20:00 na vencie jeszcze raz? Jest tu ktoś z OC i Tau,i może napisać czy Lampartus i Spilek będą dziś, a jak tak to niech się do mnie odezwa....