L2Sabbath Epilogue, low/mid

Zaczęty przez Evil Sabbath, Styczeń 08, 2010, 02:52:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

HellSign

Cytat: Matim w Styczeń 24, 2010, 11:04:56 PM
Cytat: HellSign w Styczeń 24, 2010, 10:29:04 PM
Cytat: Matim w Styczeń 24, 2010, 09:39:02 PM
Cytat: Matim w Styczeń 24, 2010, 05:35:53 PM
Regulamin - nie pisz posta pod postem.

HellSign - w tym momencie powinieneś otrzymać ładnego minusika. Dzisiaj upominam Cię kolejny raz, czy tak ciężko respektować kilka banalnych reguł?

NIE PISZEMY POSTA POD POSTEM, UŻYWAMY OPCJI modyfikuj.

Wiem o tym, przeprosiłem i poprosiłem o połączenie ich na poprzedniej stronie w tym temacie.

Palioka ma być niebawem wprowadzona, już się powoli pojawiają subki/3rd sporo osób przekroczyło próg 70Lv'a

Dzisiaj już to zrobiłem, a Ty poraz kolejny zrobiłeś double posta.

Już widzę jak dodałem screena. Cóż zasłużyłem na minusa niestety :(

SIEGE zakończone, z tego co piszą na forum to te bugi są zamieszczane przez jakiś polaczków, nie potwierdzone działanie(land rate) skilli :

Banish
Turn Undead
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Evil Sabbath

Ok, skrypty na stronce działają, dopracuje jeszcze grafikę...

Loin

Gorąco pozdrawiam Piotruś widzę, że nie poddajesz się i tworzysz kolejny idealny serw po NewWorld. I Dobrze! A jak tam idzie z L2 na komórke?

//Rickert
-1 Za kolejny jakże trafny post...
Khazad ai menu thorki norogh!

HellSign

Już po południu 500-550 Online. :)
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Evil Sabbath

Nowe opcje na stronie głównej, taki będzie miała ostateczny wygląd, zrobie odnośnik do 7s i events tylko

arcadias7410

No stronka FullWypas, tylko troche jasno ^^ To na dole bym zmienił na ciemniejszy, a nie jakieś jasne kolory.

Ale i tak mi sie podoba.;]

Salamon

czas wreszcie na troche konstruktywnej krytyki, nawet przeczytałem ponad połowe bezsensownych postów na tych 17 stronach wyłapując jakieś konkrety do podparcia
nie grałem na tym serwie ani nie zamierzam, bo żeby sprawdzić najważniejsze rzeczy trzeba mieć spory lvl a dla samej opinii o nim szkoda marnować czasu, jak już czytałem były sprzeczności
mój cel? żeby z tego nie było szopki w niedalekiej przyszłości a może sie na to zanosić, jeżeli ma coś pęknąć to im szybciej tym lepiej, nie jeden serwer oferował w miare duży online itp itd a wychodziły niespodziewane faile

zaczynając od najbliższego, arcadias jak masz czelność tak lizać i przymilać sie na forum do tego serwera równocześnie będąc stronniczym jako 'junior' z forum? bezczelność nie zna granic
troche o właścicielach:
jeżeli to prawda grałem razem z jednym z nich, z dobrymi relacjami jednak nie będe tu nikogo wychwalał
stawiając na profesjonalizm, dobrą oferte dla graczy, trzeba wykazać sie czymś bo sam czas i obiecanki pilnowania nic nie znaczą... sprawdzanie tripleboxa? nic prostrzego od nowszych wersji l2j, jedna tabelka wszystko na dłoni więc jeżeli ktoś naprawde jedzie na 4 boxach 2 dni przy regularnym sprawdzaniu można to wyłapać, weźcie sobie to do serca i ja już nie mówie o jakimś czasochłonnym sprawdzaniu logów

przeglądając wasze forum i posty również z tego forum, dochodze do wniosku że dalej nie przypomina to kompletnie niczego profesjonalnego, zachowujecie sie jak dzieci którym zabrano grabki w piaskownicy kłócące sie które zaczeło non stop wymyślając kontrargumenty, rozumiem że trzeba sie bronić ale nie tak...
obiecanki, jak ta z 23 stycznia obiecująca nowe fixy, to albo nie chce już wam sie ich pisać na własnym forum albo były to takie fixy że już nie wiedzieliście co powymyślać żeby wyglądały, bo zmienienie dropu z jednego questa z x1 na x3 a takich jest mnóstwo niepoustawianych raz na tydzień to nie jest jakiś wyczyn

dział z eventami, 5 tematów z treścią 'aaa', nie wiem czy to jakiś żart czy w ten sposób zapisaliście sobie jak nazwać kolejny wasz wymysł ale do tego równie dobrze może służyć notatnik

coś o ustawieniach:
tu już kompletnie niepoważni jesteście, pieprzycie głupoty o party w katach, o zaniechaniu dualboxa, graniu z supportem aktywnym jednak ustawiając bufy na 30 min + 5 dance i zezwalając na jakikolwiek dualbox to tak jakby iść do burdelu sie poprzytulać, cel prosty jednak nieosiągnięty przez złe postanowienia
co do rat akurat jest jedną z lepszych stron tej odsłony, wysoki rate nudzi sie szybko a za niski odstrasza nowych graczy
powiększone plecaki, liczba craft itemów itd również pochwalam, to już nie te czasy żeby sie z pierdołami męczyć

ze złych stron, w wypisanych informacjach, nie będe dochodził ile jest dobrze, co źle, już ludzie pisali że rzeczywistość jest nie taka sama jak w waszym krzywym zwierciadle, a pisząc o nowych questach ustawionych retailowo automatycznie przypisujecie usługi twórcom l2j od których ciągniecie paczki a ze swoich dzieł możecie sie pochwalić tylko tymi najbardziej oczywistymi, jednak diabeł tkwi w szczegółach i nie macie pojęcia ile rzeczy jest jeszcze do naprawy... sam nie gram od dłuższego czasu w l2 nigdzie, bo nikt nie daje mi odpowiedniego poczucia dobrej jakości usług, ponieważ ze swoją wiedzą o bugach mógłbym to wykorzystać i już w przeszłości nie raz wykorzystywałem

a kończąc na puencie "Po zgłoszeniu błędu na forum zostaną natychmiast naprawione" widać wszystko, z jednej strony są bugi których broń boże nie można wstawiać na forum o czym nie pomyśleliście, z drugiej strony nie jesteście w stanie wszystkiego naprawić i powinniście sobie zdawać z tego sprawe

już nie wspomne o tym screenie z common divine glovsami na +65535, tak skończyła sie moja przygoda na 2 serwach, kiedy po pierwszym takim screenie wychodziło że takich itemów na danym serwie jest o wiele więcej i serw rozpadał się w mgnieniu oka

jeżeli ktoś to doczytał do końca, w tym sami twórcy tego serwera to weźcie sobie to do serca i przemyślcie czy jesteście uczciwi wobec graczy we wszystkich kwestiach i czy jesteście w stanie zapewnić im czystą a nie zasraną piaskownice, bo po jakimś czasie ktoś z tego piasku może odkopać spory szit a wtedy dopiero zaśmierdzi
Żadna z historii , jakie ludzie opowiadają o mnie,
nie zmieni tego faktu, kim naprawdę jestem.

Evil Sabbath

Cytatprzeglądając wasze forum i posty również z tego forum, dochodze do wniosku że dalej nie przypomina to kompletnie niczego profesjonalnego, zachowujecie sie jak dzieci którym zabrano grabki w piaskownicy kłócące sie które zaczeło non stop wymyślając kontrargumenty, rozumiem że trzeba sie bronić ale nie tak...
obiecanki, jak ta z 23 stycznia obiecująca nowe fixy, to albo nie chce już wam sie ich pisać na własnym forum albo były to takie fixy że już nie wiedzieliście co powymyślać żeby wyglądały, bo zmienienie dropu z jednego questa z x1 na x3 a takich jest mnóstwo niepoustawianych raz na tydzień to nie jest jakiś wyczyn

- co do kłótni na forum - na forach zawsze są kłótnie, po tą są fora. Sposób pisania postów zależy od samych graczy, więc to zrozumiałe że ktoś może być zły, rozczarowany czy zniecierpliwiony.

- niektóre questy ustawiamy inaczej od ogólnych założeń serwera, aby zapewnić odpowiedni balans w ekonomi serwera zmieniając reward czy drop item. Nie sposób wszystkich ustawić za jednym zamachem.

Cytatdział z eventami, 5 tematów z treścią 'aaa', nie wiem czy to jakiś żart czy w ten sposób zapisaliście sobie jak nazwać kolejny wasz wymysł ale do tego równie dobrze może służyć notatnik

Stronę robiłem dziś rano wiec ustawiłem przykładowe posty, już działają tak jak trzeba oprócz jednego. Ja mam ochotę robić to właśnie tak ty rób z notatnikiem - żalowa konstruktywna krytyka. Konstruktywna brzmiałaby to i to nie działa, a tu wypisałeś swoje negatywne odczucia jakby się świat zawalił.

Cytattu już kompletnie niepoważni jesteście, pieprzycie głupoty o party w katach, o zaniechaniu dualboxa, graniu z supportem aktywnym jednak ustawiając bufy na 30 min + 5 dance i zezwalając na jakikolwiek dualbox to tak jakby iść do burdelu sie poprzytulać, cel prosty jednak nieosiągnięty przez złe postanowienia

Na ten post nie odpowiem bo widać że tu nie ogarniasz tematu z prostego względu że nie grałeś na serwie ale masz doświadczenie które mówi ci cośtam cośtam.... To jest Epilogue a nie poprzednie kroniki jakimi na których zaszczyciłeś swoja obecnością inne serwy. Tu gra się juz trochę inaczej.. Odsyłam do lektury www.

Cytatze złych stron, w wypisanych informacjach, nie będe dochodził ile jest dobrze, co źle, już ludzie pisali że rzeczywistość jest nie taka sama jak w waszym krzywym zwierciadle

Ludzie piszą różne rzeczy, większość bzdur w które ty oczywiście wierzysz "konstruktywnie krytykując serw", on line cały czas się nam zwiększa, ludziom gra się przyjemnie więc tego typu nieobiektywna krytyka jest nic nie warta.

Cytatsam nie gram od dłuższego czasu w l2 nigdzie, bo nikt nie daje mi odpowiedniego poczucia dobrej jakości usług, ponieważ ze swoją wiedzą o bugach mógłbym to wykorzystać i już w przeszłości nie raz wykorzystywałem

Proponuje oficjalny serwer bo dla takiego pro gracza żaden prywatny nie zagwarantuje wystarczających doznać emocjonalnych :)

Cytata kończąc na puencie "Po zgłoszeniu błędu na forum zostaną natychmiast naprawione" widać wszystko, z jednej strony są bugi których broń boże nie można wstawiać na forum o czym nie pomyśleliście, z drugiej strony nie jesteście w stanie wszystkiego naprawić i powinniście sobie zdawać z tego sprawe

Bugi umieszamy na forum i się tego nie boimy. Zostają naprawione i gra toczy się dalej. Jak kogoś to odstrasza jego sprawa osobista. Wbre pozorom pomyśleliśmy również o tym.

Cytatjuż nie wspomne o tym screenie z common divine glovsami na +65535, tak skończyła sie moja przygoda na 2 serwach, kiedy po pierwszym takim screenie wychodziło że takich itemów na danym serwie jest o wiele więcej i serw rozpadał się w mgnieniu oka

Gracz sam zgłosił nam posiadanie tego itemku. Nie dawał on mu żadnych bonusów jakiś wybryk, o którym witcher mógłby więcej powiedzieć. Jak się stało to się stało nie mamy nic do ukrycia i nie będę kasował takich postów z forum, bo to był fakt.

Cytat
jeżeli ktoś to doczytał do końca, w tym sami twórcy tego serwera to weźcie sobie to do serca i przemyślcie czy jesteście uczciwi wobec graczy we wszystkich kwestiach i czy jesteście w stanie zapewnić im czystą a nie za-_-'ną piaskownice, bo po jakimś czasie ktoś z tego piasku może odkopać spory szit a wtedy dopiero zaśmierdzi

Lepiej powiedz od razu na jaki serwer mamy się przenieść bo ten post to czysta kpina. Mamy unikalną atmosferkę jakiej może nam pozazdrościć niejeden serw. On line coraz wiekszy, gracze zadowoleni więc ta wypowiedz od gościa który nie spędził na serwie nawet 1 min jest jednoznaczna. To żadna konstruktywna krytyka tylko próba zniechęcenia graczy do gry na naszym serwie. Powodzenia na ofie pro graczu :)

Ryane

Zgadzam sie w 100% Z Salomonem.

A co do tych rekawiczek, to o ile pamietam to na tym screenie bylo widac ze wlasciciel tego bugnietego itemu chcial je sprzedac za 20kk? Wiec jako pierwszy zglosil to ktos inny. Nie wiem jakie macie pliki, ale sa one bardzo kiepskie. Az sie dziwie, ze tu gra tyle ludzi, a nie np na takim adenagate, gdzie maja lepsza geodate i duzo mniej bugow. Ten serwer bedzie tak jak Sephiaa, online w pewnym momencie przestanie rosnac, wysoki nie bedzie, ale ludzie grac beda.

Evil Sabbath

Byłbym zadowolony z 1k, ale jakby było więcej to jeszcze lepiej :)

Shiny

Po 4 godzinach grania stwierdzam, ze serwer ma jedna wade, ktorej nic nie zmieni:

LAGUJE TAK ZE TO ZAL.PL

Czuje sie jakbym gral na laczu 1mb...
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Evil Sabbath

Nasz serwer doceniają właśnie ludzie za to że nie ma lagów. Dziwne że na 550 osób tylko ty masz lagi. Proponuje zmienić sprzęt albo łącze a nie takie głupoty wypisywać. Wina na pewno nie jest po stronie serwera, każdy kto się zaloguje i pogra sam stwierdzi kto ma rację, ja czy ty.

Z resztą można wbić do gry i spytać na globalu czy ludzie mają lagi

Shiny

Jesli 20 osob na vencie mowi mi ze maja lagi, jesli ludzie w party randomy mowia ze maja lagi i spamuja mi po dion ze maja lagi to uwierz mi, cos w tym musi byc. Proponuje sprawdzic najpierw jak bylo, a potem mi mowic o zmianie sprzetu...

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Evil Sabbath

Jeżeli ja pytam na globalu czy ktoś ma lagi i nikt mi nie odpowiada, to chyba tylko ty i twoi wyimaginowani kumple na ventrilo mają.

Shiny

Jak tam sobie chcesz, ja swoje wiem - ty oczywiscie (jak kazdy admin serwera zreszta) wiesz lepiej :)

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Matim

Cytat: Shiny w Styczeń 29, 2010, 10:39:13 PM
Jak tam sobie chcesz, ja swoje wiem - ty oczywiscie (jak kazdy admin serwera zreszta) wiesz lepiej :)

Wystarczy, że pokażesz jakieś screena, że faktycznie masz racje i sprawa załatwiona.

:hu_5_3:

Shiny

http://forum.l2sabbath.com/viewtopic.php?p=3436#3436

Ten link jest lepszy niz jakikolwiek screen ^^ Pozdro & pocwicz :D

PS: Na l2hestia tez nie chcieli odpalac community bo mogloby zlagowac... tak sobie tylko mowie :D

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Evil Sabbath

CytatNie wiem czy to można nazwać lagiem wszystko sie porusza oprócz graczy i czasami wywala albo pod tekstury albo kilka spotow dalej.

To jest pojedyncze zjawisko dotykające minimalnej liczby graczy i po drobnej modyfikaci geo wszyscy będą mieli spokój.

Shiny

A i tak najsmieszniejsza sytuacja z wczoraj to kiedy GM pobanowal ludzi za screeny z wypowiedziami TYLko jednej ze stron calego flame'u na globalu, a nie wszystkich :D Bo koles z przeciwnej frakcji wrzucil na tamych drugich screen jak zostaja cisnieci, ale powycinal wszystkie bluzgi swojego klanu i przyjaciol :P GOGO administracja!

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Evil Sabbath

Chamstwa na serwie nie będzie, jeżeli komuś to nie pasuje niech od razu zmienia serw. Każdy ma możliwość wrzucenia screena na forum, on tego nie zrobił dlaczego - jego sprawa. Więc ogarnij się trochę przyjacielu.

Witcher Sabbath

Cytat: Shiny w Styczeń 30, 2010, 12:57:29 PM
A i tak najsmieszniejsza sytuacja z wczoraj to kiedy GM pobanowal ludzi za screeny z wypowiedziami TYLko jednej ze stron calego flame'u na globalu, a nie wszystkich :D Bo koles z przeciwnej frakcji wrzucil na tamych drugich screen jak zostaja cisnieci, ale powycinal wszystkie bluzgi swojego klanu i przyjaciol :P GOGO administracja!

I tu pokazujesz jaki jesteś żałosny o tym, że byłem online podczas tego zamieszania, czego nie kryłem gdyż pisałem zarówno na ! jak i na acc, co nie zniechęcało kilku pajaców do wymiany zdań o swoich rodzinach już nie napiszesz?
Podobnie jak z tymi wiecznymi lagami, które podobno nas dotykają, i dajesz linka do tematu na forum, w którym ludzie piszą że dzieje się tak raz na dzień czyli nie non stop. W ogóle jesteś dziwnie uprzedzony do serwera i opierasz się na swoich domysłach zamiast na faktach.
Musisz trochę bardzie się postarać.

noxtor

Zachowanie zachowaniem. Ale zeby modyfikowane screeny były podstawą do BANA... To akurat odstrasza.. Tak to każdy może z edytować i to nawet w paint`cie;) Jak ktoś zamieszcza screen to niech zamieści też swoje wypowiedzi. A co do tego to EVIL z tobą już miałem styczność i bywałeś grającym GM, bywało ze pomagałeś klanom. Ale nie zamierzam o tym pisać bo to było dawno a wiec mogło się to zmienić.

Evil Sabbath

Nie no to już przesada nawet Naito i Carnage potwierdzą że ostatnie czasy to grałem u nich, pisałem że nigdy nie byłem GM i ciebie sobie nie przypominam. Poza tym screny nie były modyfikowane (fake), zamazane były wypowiedzi innych ludzi a pozostawione te które dotyczyły tematu. Oskarżony mógł się bronić i w rozmowie ze mną sam się przyznał że przegiął i nie ma do nikogo żalu.

Shiny

Musze cie zmartwic szefie, ja gram na tym serwerze i to dosc aktywnie ostatnimi czasy :)

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Gotrek

Cytat: Shiny w Styczeń 30, 2010, 07:19:54 PM
Musze cie zmartwic szefie, ja gram na tym serwerze i to dosc aktywnie ostatnimi czasy :)

To graj nadal i nie pier... :oops:
Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.